Ghidul 2020 pentru mutarea unui blog de la Blogger la WordPress (rezolvat)

blogger la wordpress


Căutați să vă migrați blogul de la Blogger la WordPress?

Bloggerul este un bun punct de intrare pentru începători să înceapă cu bloggingul. Deoarece Blogger.com este o platformă gratuită, mulți utilizatori o aleg ca platformă de blogging la început. Dar cu siguranță nu este locul în care doriți să stați dacă sunteți cu adevărat serios în ceea ce privește bloggingul.

După ce ați dat seama de deficiențele platformei Blogger, este de înțeles că doriți să treceți la o platformă de blog fiabilă și cea mai bună, cum este WordPress-ul propriu, cunoscut și sub numele de WordPress.org

Spre deosebire de Blogger, WordPress.org este un sistem complet de gestionare a conținutului. WordPress vă oferă un control complet asupra blogului dvs., vă permite să personalizați cu ușurință aspectul acestuia și să adăugați mai multe funcții cu ajutorul pluginurilor.

Citiți comparația noastră detaliată între Blogger și WordPress pentru mai multe informații.

În acest articol, vă vom descoperi cum să mutați blogul dvs. de la Blogger la WordPress, pas cu pas.

Iată o listă cu pașii pe care îi vom parcurge prin acest ghid:

 1. Înscrieți-vă pentru un cont de găzduire web
 2. Domeniu personalizat în Blogger – Configurați DNS
 3. Instalați WordPress
 4. Exportați blogul dvs. Blogger
 5. Importați Blogger pe WordPress
 6. Încărcați automat imagini
 7. Configurați permalinkuri pe WordPress
 8. Configurați Blogger pentru redirecționarea WordPress
 9. Mutați alt conținut pe WordPress

Blogger către WordPress: Înțelegeți obiectivele

Înainte de a începe, merită să ne luăm un moment pentru a examina obiectivele pe care trebuie să le îndeplinim cu migrarea dvs. către Blogger către WordPress.

Păstrați clasamentele de căutare și traficul:

Desigur, nimeni nu vrea să mute un blog dacă clasamentele de căutare și traficul nu pot fi păstrate după migrare. În tutorialul nostru, ne vom asigura că toate adresele URL de Blogger sunt redirecționate în mod corespunzător către linkurile permalink WordPress corecte.

Clasamentele de căutare

În acest fel, puteți migra site-ul sau blogul dvs. în pace, fără să vă faceți griji pentru clasamentele de căutare.

Configurați o redirecționare mobilă adecvată:

Dacă parcurgeți blog-ul dvs. Blogger.com pe mobil, veți vedea că Blogger se însoțește automat ?m = 1 la adresa URL a blogului dvs..

De exemplu, așa arată URL-ul dvs. dacă accesați site-ul dvs. de pe un dispozitiv mobil:

http://example.blogspot.com/test-article.html?m = 1

Nu trebuie să vă lăsați în urmă utilizatorii de telefonie mobilă, astfel încât obiectivul este să vă asigurați că toți vizitatorii de telefonie mobilă sunt direcționați și către site-ul dvs. WordPress.

Mutați abonații Feed corespunzător

Vă vom explica, de asemenea, cum să vă mutați abonații pentru feed-uri corect.

Ce să vă așteptați de la acest transfer?

Este important să înțelegem ce date se vor transfera automat în timpul procesului și ce trebuie să configurați manual pe noul site WordPress.

Migrarea Blogger către WordPress

În mod ideal, vă așteptați ca site-ul dvs. Blogger să se deplaseze complet și să apară la fel pe WordPress. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le remediați manual după transfer.

Iată o listă de lucruri pe care le puteți transfera cu ajutorul nostru de mai jos:

 • Pagini
 • Mesaje
 • Categorii și etichete
 • Fișiere media
 • Autori
 • Comentarii
 • Și altele…

La transferul cu succes, va trebui să selectați o temă pentru site-ul dvs. web pentru a o potrivi cu site-ul vechi Blogger. WordPress este extrem de flexibil, ceea ce înseamnă că puteți adăuga culori, font și fundal la alegere fără probleme.

Să aruncăm o privire la pașii de mai jos pentru a trece corect de la Blogger la WordPress.

Pasul 1. Înregistrează-te pentru un cont de gazduire web

Pentru a rula orice site web pe internet, trebuie să aveți un nume de domeniu și găzduire web.

Un nume de domeniu este adresa web a blogului dvs., cum ar fi IsItWP.com sau Google.com. Iar găzduirea web este locul unde este găzduit și fișierele site-ului dvs. sunt stocate.

Blogger.com este o platformă găzduită gratuită, ceea ce înseamnă că blogul dvs. este găzduit gratuit pe serverul de găzduire al Blogger. Cu toate acestea, atunci când vă mutați la WordPress, va trebui să achiziționați spațiu de găzduire WordPress pentru a vă găzdui blogul.

Acum vă puteți întreba, „cât costă achiziționarea unui nume de domeniu și găzduire web?”

Un nume de domeniu costă în mod normal în jur de 14,99 USD pe an, iar găzduirea web costă 7,99 USD pe lună. Când începeți cu WordPress, costurile combinate pentru domenii și găzduire web pot părea destul de multe.

creați un blog pe bluehost

Acesta este motivul pentru care am elaborat o afacere cu Bluehost pentru a oferi utilizatorilor noștri un nume de domeniu gratuit, SSL gratuit și 65% reducere la găzduirea WordPress.

Cu acordul nostru Bluehost, puteți începe blogul dvs. cu prețul de până la 2,75 USD pe lună. Citiți ghidul nostru cu privire la plățile Bluehost pentru a afla mai multe despre economisirea pe web hosting.

Faceți clic aici pentru a revendica această ofertă exclusivă Bluehost »

Bluehost este una dintre cele mai mari companii de găzduire din lume. De asemenea, sunt un furnizor de gazduire recomandat oficial de către WordPress.org.

Pentru mai multe referințe, consultați această selecție expertă a celor mai bune companii de găzduire de bloguri.

Pasul 2. Mutarea domeniului personalizat – Blogger în WordPress

Acest pas este DOAR pentru utilizatorii de domenii personalizate. Puteți sări peste acest pas dacă NU folosiți un domeniu personalizat în Blogger.

Acesta este un domeniu personalizat: exemplu.com. Acesta NU este un domeniu personalizat: exemplu.blogspot.com

Dacă utilizați un nume de domeniu personalizat pe blogul dvs. Blogger, cum ar fi http://example.com în loc de http://example.blogspot.com, veți dori să actualizați serverele de nume de domeniu. Cititorii de nume de domeniu sunt de obicei câteva adrese URL, precum cele de mai jos, pe care le veți primi de la noua dvs. gazdă web.

ns1.hostname.com

ns2.hostname.com

Pașii pentru schimbarea serverelor de nume de domeniu diferă de la un furnizor de domeniu la altul; cu toate acestea, conceptul de bază este același. Așadar, vă vom arăta cum puteți schimba serverele de nume DNS cu Domain.com

În primul rând, conectați-vă la contul dvs. Domain.com. Găsiți domeniul pe care doriți să îl actualizați și faceți clic pe butonul Administra buton.

gestiona nameservers

Apoi, faceți clic pe DNS & nameserverele.

schimbare a-și-dns-nameservers

Pentru a schimba serverele de nume, faceți clic pe Editați | × alături de nameservers.

editează numele de utilizator

Apoi, completați noile servere de nume furnizate de noua dvs. gazdă web și faceți clic pe butonul Salvați buton.

În continuare, va trebui să eliminăm și domeniul personalizat configurat în contul dvs. Blogger.com.

Conectați-vă la contul dvs. Blogger.com și navigați la Setări »De bază. În secțiunea Publicare, faceți clic pe pictograma cruce pentru a anula redirecționarea.

removeredirect

Notă: Asigurați-vă că curățați memoria cache DNS a computerului după acest pas. În caz contrar, puteți găsi în continuare blogul dvs. vechi Blogger.com, când încercați să accesați numele dvs. de domeniu din browser.

Pentru a șterge memoria cache DNS în Windows 10, puteți căuta prompt de comandă în Windows, faceți clic dreapta pe el și selectați Executare ca administrator.

Apoi, executați următoarea comandă:

ipconfig / flushdns

În Mac, faceți clic pe Aplicații »Utilități» Terminal apoi executați următoarea comandă:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Pasul 3. Instalați WordPress

După înscrierea cu Bluehost, următorul pas este instalarea WordPress.

La alegerea abonamentului unui plan de găzduire, va trebui să selectați o temă WordPress. Puteți alege aproape orice în acest pas, deoarece puteți schimba întotdeauna tema mai târziu (vă vom arăta cum să faceți acest lucru într-un pas ulterior al acestui tutorial). Partea cea mai importantă este să începeți un blog, așa că mergeți mai departe și alegeți acum orice temă pentru a vă face rost.

alege o temă

Vi se va solicita apoi să alegeți numele și eticheta pentru blogul dvs..

creați un nou blog wordpress

După specificarea detaliilor, faceți clic pe Următor →. Bluehost va instala automat WordPress pentru tine. După ce ați terminat, vă va afișa un ecran de acest fel:

instalarea wordpress a reușit

Vă puteți conecta la site-ul dvs. anexând wp-admin la adresa URL. Iată cum ar trebui să arate adresa URL de autentificare WordPress:

http://example.com/wp-admin

Acum puteți să vă conectați la blogul dvs. WordPress cu datele de acreditare trimise la adresa dvs. de e-mail.

autentificare wordpress

Pasul 4. Exportați Bloggerul dvs. Blog

Pentru a exporta blogul dvs. de la Blogger, conectați-vă la profilul dvs. Blogger.com și navigați la Setări »Altele. În import & faceți clic pe secțiunea de rezervă, faceți clic pe butonul Backup de conținut buton.

export-blogger-blog

Va declanșa o fereastră pop-up modală în care vi se va solicita să faceți o copie de rezervă a blogului dvs. Apasă pe Salvați pe computer buton.

salvați fișierul de export blogger

Pasul 5. Importați Blogger pe WordPress

După descărcarea fișierului de export de pe Blogger, următorul pas este să importați fișierul în noul dvs. site WordPress.

Conectați-vă la tabloul de bord WordPress, accesați Instrumente »Import. Chiar sub opțiunea Blogger, faceți clic pe Instaleaza acum. Apoi apasa Rulați importatorul.

instalați-blogger-importator

Apoi, alegeți fișierul pe care tocmai l-ați descărcat de pe Blogger. Apoi importați-l pe site-ul dvs. WordPress.

importați fișiere blogger în wordpress

În cazul în care dimensiunea fișierului depășește limita de încărcare, veți vedea o eroare. Pentru a rezolva această problemă, puteți utiliza 1 dintre metodele de mai jos:

 1. Puteți crește limita dimensiunii de încărcare a fișierului în WordPress. Avem un ghid complet pas cu pas despre cum să creștem dimensiunea maximă de încărcare a fișierelor.
 2. Puteți împărți fișierul XML mare în mai multe fișiere mici și le puteți încărca pentru a importa Blogger pe WordPress.

Modul ușor de a importa fișiere XML mari este prin creșterea limitei de încărcare a fișierelor în WordPress.

După importarea fișierelor, vi se va cere dacă trebuie să creați utilizatori noi pe site-ul dvs. sau să atribuiți postările utilizatorilor dvs. existenți.

import blogger alocați autori

Puteți atribui autori unul câte unul și faceți clic pe butonul Trimite buton.

Pasul 6. Încărcați imagini automat

Importatorul WordPress nu importă imaginile dvs. Blogger. Puteți rezolva acest lucru prin instalarea și activarea Încărcare automată de imagini plugin în WordPress.

Încărcare automată a imaginilor

Acest plugin găsește automat imagini în postările și paginile dvs. Apoi, le salvează în media media și, de asemenea, actualizează noile adrese URL ale imaginii.

De asemenea, vă permite să alegeți o nouă adresă URL personalizată pentru imagini, nume de fișiere de imagine personalizate, lățime maximă și înălțime și multe altele.

Pasul 7. Configurați Legături permanente pe WordPress

Un link permanent, sau un link permanent, este adresa URL completă către paginile individuale ale blogului tău WordPress.

Atunci când migrezi blogul tău de la Blogger la WordPress, este esențial să păstrezi identica structură de legături permanente pentru redirecționarea corectă.

WordPress vă permite să alegeți structura dvs. de permalink preferată pentru blogul dvs. Pentru a alege structura dvs. de permalink, accesați Setări »Permalink. În Structura personalizată câmp, specificați-vă structura după cum urmează:

structură permalink

/%year%/%monthnum%/%postname%.html

Configurația de mai sus face ca permalinkurile dvs. să pară similare cu cele ale Blogger.com. Dar pentru o redirecționare corectă, trebuie să ne realizăm legături permanente identic.

De exemplu, iată cum arăta adresa URL a postării dvs. pe Blogger:

http://example.blogspot.com/2018/06/the-unconventional-guide-to-home-tech.html

Dacă nu faceți permalinkurile identice, iată cum va arăta aceeași adresă URL a postării după mutarea pe WordPress.

http://example.com/2018/06/the-unconventional-guide-to-home-tech-gadgets-for-beginners.html

Pentru a face URL-ul postării dvs. Blogger identic în WordPress, tot ce trebuie să faceți este să deschideți o aplicație simplă de redactare a textului, cum ar fi Notepad sau TextEdit. Copiați codul de mai jos în editorul de text și salvați-l ca fișier PHP. Dați un nume fișierului dvs. de genul fix.php. Apoi încărcați fișierul în folderul dvs. WordPress, care este cunoscut și ca directorul rădăcină.

<?php
require_once ( ‘wp-load.php’);
$ res = $ wpdb->get_results ("SELECT post_id, meta_valor FROM $ wpdb->postmeta WHERE meta_key = ‘blogger_permalink’");
$ wpdb->print_error ();
predica ($ res ca $ rând) {
$ slug = exploda ("/",$ rând->meta_value);
$ slug = exploda (".",$ Slug [3]);
$ wpdb->interogare ("ACTUALIZARE $ wpdb->postări SET post_name = ‘" . $ Slug [0] . "’WHERE ID = $ rând->POST_ID");
$ wpdb->print_error ();
}
ecou "TERMINAT";
?>

Puteți încărca fișierul PHP din contul cPanel.

Autentificați-vă în contul cPanel. În Manager de fișiere secțiunea, trebuie să vizitați secțiunea public_html pliant.

Dacă site-ul dvs. se află pe domeniul principal, atunci acesta va fi directorul dvs. root. Faceți clic pe butonul Încărcați butonul din meniul de navigare de sus și răsfoiește fix.php fișier pentru a-l încărca.

Încărcați fișierul PHP

După încărcarea fișierului în directorul potrivit, puteți executa scriptul prin deschiderea adresei URL din browser: http://example.com/fix.php

Când executați scriptul, singura ieșire pe care o puteți vedea este Terminat.

Pasul 8. Configurați Blogger în redirecționarea WordPress

Acum că ați configurat permalinkuri pentru blogul dvs. WordPress, redirecționați-vă postările bloggerului către WordPress. Pentru a redirecționa blogul dvs. Blogger către WordPress, vom folosi un plugin gratuit, Redirecționarea Blogger către WordPress.

Instalați și activați pluginul pe site-ul dvs. WordPress recent instalat. Apoi mergi la Instrumente »Redirecționarea bloggerului către WordPress.

Vei fi direcționat către pagina de configurare a pluginului. Apasă pe Porniți configurarea buton pentru a genera codul pentru Blogger.com.

redirecționare blogger la wordpress

Acum puteți găsi o listă de bloguri de unde ați importat conținut. Clic Obțineți codul lângă blogul corect și copiați codul.

blogger la wordpress primi cod

Acum reveniți la profilul dvs. Blogger.com și dați clic pe butonul Editează HTML buton.

edit html blogger

Lipiți codul copiat și faceți clic pe Salvați tema.

În mod implicit, Blogger.com redirecționează vizitatorii dvs. mobile către versiunea mobilă a blogului dvs., adăugând? M = 1 la adresa URL. Pentru redirecționarea mobilă corectă, trebuie să dezactivăm această caracteristică.

Pentru a dezactiva funcția, faceți clic pe butonul Înapoi butonul din pagina Editare HTML. Acum puteți găsi un buton de viteză sub previzualizarea mobilă a temei dvs. Blogger.

redirecționarea mobilă a bloggerilor

Vă va arăta o fereastră pop-up modal în care vi se va cere dacă doriți să afișați o versiune mobilă a temei. Selectați Nu și faceți clic pe Salvați.

alege tema mobilă

Pluginul Blogger către WordPress ajută la redirecționarea traficului, ceea ce înseamnă că ar trebui să păstrați acest plugin pe site-ul dvs. atâta timp cât site-ul dvs. Blogger dispare din motoarele de căutare în întregime.

Pasul 9. Mutați alt conținut pe WordPress

După mutarea postărilor de pe blog, puteți merge înainte și muta paginile și alt conținut pe WordPress.

Pagini:

Accesați tabloul de bord WordPress și creați o nouă pagină. Copiați codul HTML al paginii dvs. Blogger și lipiți-l în pagina nou creată pe WordPress.

Pe Blogger, adresa URL a paginii dvs. arăta astfel: exemplu.com/p/page.html

Pe WordPress, iată cum va arăta aceeași pagină după migrare: example.com/page

Pentru a redirecționa corect paginile, puteți utiliza Plugin de redirecționare în WordPress.

Widget-uri:

Dacă doriți să vă păstrați widget-urile Blogger.com în WordPress, atunci va trebui să copiați codul HTML și să-l lipiți în barele laterale ale site-ului dvs. WordPress, navigând la Aspect »Widgets.

Feed-uri:

Pentru a redirecționa fluxurile dvs., navigați la Setări »Altele în profilul dvs. Blogger.com. Faceți clic pe butonul Adăuga opțiune de lângă Postați adresa URL de redirecționare a feedului. Apoi, specificați-vă feedul WordPress după cum urmează: http://example.com/feed

post feed URL redirecționare

Ce urmează după migrare?

Mai jos sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le faceți imediat pe blogul dvs. WordPress după migrare:

 • Dă un aspect unic site-ului tău cu tema WordPress perfectă
 • Instalați Google Analytics în WordPress
 • Adăugați un formular de contact pe site-ul dvs. WordPress
 • Oferiți securitate antiglonț instalând unele dintre cele mai bune plugin-uri de securitate WordPress
 • Îmbunătățiți WordPress SEO cu cele mai bune pluginuri SEO SEO

Iată o listă de pluginuri WordPress populare care vi se pot dovedi utile.

Asta e!

Dacă intenționați vreodată să schimbați domeniul dvs., consultați acest ghid despre cum să mutați corect WordPress pe un nou nume de domeniu.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să vă mutați blogul de la Blogger la WordPress. Dacă v-a plăcut acest articol, consultați ghidurile noastre despre cum să transferați WordPress de pe serverul local pe un site live și trebuie să aveți pluginuri WordPress pentru site-urile de afaceri.

Blogger către WordPress – Întrebări frecvente

Iată câteva întrebări pe care le puteți avea în minte în timp ce migrați blogul dvs. de la Blogger la WordPress. Hai să aruncăm o privire.

1. Am același aspect pentru site-ul sau blogul meu după ce am migrat de la Blogger la WordPress?

Dacă doriți să obțineți aspectul exact, atunci veți dori să angajați un angajator dezvoltator profesionist WordPress pentru a-l proiecta pentru dvs..

Dacă nu doriți să cheltuiți bani pentru angajarea unui dezvoltator, ar fi bine să alegeți o temă WordPress care să se potrivească cel mai bine nevoilor dvs..

2. Pot folosi o nouă temă WordPress sau trebuie să creez o temă personalizată care să se potrivească cu site-ul meu Blogger?

Deși WordPress vă permite să aveți o temă așa cum doriți, în opinia noastră, nu trebuie să creați o temă personalizată care să se potrivească cu blogul dvs. vechi Blogger, mai ales dacă nu ați conceput-o pe cea mai veche profesional.

De exemplu, majoritatea bloggerilor Blogger.com aleg un șablon Blogger gratuit și îl personalizează pe cont propriu, care în cele din urmă ajung să pară amator, mai ales dacă nu sunt designeri. Dacă vi se pare că atunci, după părerea noastră, nu ar trebui să vă deranjeze construirea unei teme personalizate care să se potrivească cu bloggerul dvs. Blogger.

De fapt, cu WordPress, puteți găsi mii de teme gratuite ale blogului, care sunt mult mai bune decât cele ale Blogger.com.

Pentru un aspect profesionist și mai bun, puteți alege, de asemenea, o temă premium WordPress, cum ar fi Divi, care vă permite să proiectați site-ul dvs. singur cu drag and drop, fără a fi nevoie să angajați un dezvoltator.
3. Imaginile mele nu au migrat corect. Ce pot sa fac?

Dacă ați respectat pașii noștri exacti, fișierele media ar trebui să se transfere automat de la Blogger la WordPress. Cu toate acestea, dacă găsiți că unele imagini lipsesc, puteți utiliza Fișier media Renamer conecteaza. Acest plugin funcționează magic pentru a redenumi toate imaginile, astfel încât acestea vor apărea corect.

Puteți bloca și numele pentru imagini, astfel încât acestea să nu se schimbe mai departe, iar imaginile să apară în continuare pe site-ul dvs. WordPress.

4. Ar trebui să schimb adresele URL în WordPress după migrare?

Spre deosebire de Blogger.com, WordPress vă permite să alegeți diferite tipuri de structuri URL. Totuși, asta nu înseamnă că ar trebui să experimentați cu diferite structuri.

Dacă începeți un nou blog WordPress, puteți alege orice structură doriți. Dar, întrucât migrezi un blog existent de la Blogger la WordPress, este în interesul tău să păstrezi structura URL-ului la fel cum am recomandat în acest tutorial chiar și după migrare pentru păstrarea clasamentelor de căutare și a traficului..

5. Cum să-mi mut abonații de la Blogger la WordPress?

Puteți adăuga feedul dvs. WordPress la setarea contului dvs. Blogger, care va muta abonații feedului pe noul site. Urmați pasul 9 pentru mai multe detalii.

6. Migrarea blogului afectează contul meu Adsense?

Nu. De fapt, migrarea către WordPress vă va ajuta să vă gestionați cu ușurință anunțurile AdSense cu ajutorul unui plugin, cum ar fi AdSanity. Vezi recenzia noastră Adsanity.

Rețineți că trebuie să adăugați noul URL al site-ului web în contul dvs. AdSense dacă utilizați subdomeniul cu Blogger (cum ar fi exemplu.blogspot.com).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map