Importanța de rezervă a site-ului dvs. WordPress

Backup-ul site-ului dvs. web în mod regulat este vital. Fiecare proprietar de site web experimentat știe acest lucru. Din păcate, mulți noi utilizatori WordPress nu se acceptă la fel de serios. Acest lucru este uneori în ipoteza că totul va fi în regulă. Alții s-au uitat să facă backup pentru fișierele lor și au decis că consumă prea mult timp sau este prea costisitor. În realitate, dacă ceva cu site-ul tău nu merge bine, ai putea pierde totul.


Nu este neobișnuit ca proprietarii de site-uri să nu ia copiile de siguranță în serios până când ceva nu merge bine. Este o lecție grea pe care nu o uită niciodată. Dacă sunteți inteligent, veți obține obiceiul de a vă face un backup pentru site-ul dvs. de la început.

În acest articol, vom analiza de ce este atât de importantă copierea de siguranță a site-ului dvs. WordPress.

Întreruperile serverului

Nicio companie de găzduire din lume nu poate oferi timp de funcționare 100% și în mod fiabil. Chiar și cele mai bune companii de găzduire WordPress au avut probleme severe cu centrele de date. Clienții se pot confrunta cu probleme de neregularitate și probleme în această perioadă timp de zile.

Există o serie de motive pentru care un server poate coborî. În 2007, de exemplu, puterea RackSpace a fost complet întreruptă când un camion s-a prăbușit într-unul dintre generatoarele lor electrice. Alte întreruperi au fost cauzate de lucruri cum ar fi erori de software, eșecuri ale hard disk-ului sau modificarea structurii serverului.

Când un server se oprește, compania de găzduire de obicei (dar nu întotdeauna) își poate prelua datele. Cu toate acestea, chiar dacă datele site-ului dvs. web pot fi preluate, este posibil să fiți nevoit să reveniți la o versiune a site-ului dvs. web care are câteva zile. Prin urmare, atunci când compania dvs. de găzduire scade, puteți pierde câteva zile de muncă.

Site-urile WordPress sunt vulnerabile la hacking

WordPress este de departe cel mai folosit sistem de gestionare a conținutului pentru publicarea de conținut online. Acesta este probabil motivul pentru care este vizat atât de frecvent de hackeri și spameri. Conform cercetărilor, 39% dintre site-urile WordPress hackate foloseau o versiune învechită a software-ului. Chiar dacă utilizați un plugin de securitate pe site-ul dvs. web, există încă riscul ca un script rău intenționat să injecteze malware sau un virus pe site-ul dvs..

Este posibil să nu știți nici măcar că cineva v-a infectat site-ul. O tehnică obișnuită pe care hackerii o folosesc este să rescrie unul dintre fișierele dvs. șablon cu propriul cod. Acest lucru le permite să facă o serie de lucruri diferite, cum ar fi utilizarea site-ului dvs. web pentru a trimite mii de e-mailuri spam. Drept urmare, serverul dvs. va fi listat negru de către monitoarele de spam și niciunul dintre e-mailurile trimise de pe site-urile dvs. Web nu va fi primit.

Nu contează cât de experimentat sunteți: se întâmplă greșelile

Chiar și proprietarii de site-uri cu experiență care lucrează online de câțiva ani fac greșeli din când în când. Fișierele greșite pot fi suprascrise sau șterse. Sau o simplă comandă MySQL cu o mică eroare poate determina actualizarea greșită a multor date.

De asemenea, verificați: Cum să angajați un dezvoltator WordPress

Greșelile nu sunt ceva care se întâmplă în fiecare zi, dar când se vor întâmpla, te vei bucura de orice copie de rezervă recentă.

Nu puteți să vă bazați singur pe compania dvs. de găzduire pentru copii de rezervă

Multe companii de găzduire de site-uri oferă copii de rezervă zilnic sau săptămânal ale site-ului dvs. web. În cazul în care ceva nu merge bine, acest lucru vă permite să obțineți o copie a ultimei versiuni de lucru a site-ului dvs. web. Majoritatea companiilor de găzduire pot reda întregul site web la un moment în care site-ul dvs. web a funcționat corect. Rețineți că planurile de găzduire partajate nu pot oferi întotdeauna această caracteristică, deoarece există sute de alte site-uri web găzduite pe același server.

Dacă site-urile dvs. web sunt protejate zilnic de compania dvs. de găzduire, vă oferă o parte din minte, însă este periculos să vă bazați doar pe compania dvs. de găzduire ca singura soluție de rezervă. Sistemele de backup pentru companiile gazdă sunt întotdeauna interne. După cum s-a menționat anterior, companiile de găzduire pot suferi întreruperi din cauza problemelor electrice, a defecțiunilor de acționare și altele. Deci, dacă backup-ul dvs. este găzduit în aceeași locație, backup-ul dvs. poate fi pierdut și în timpul unei întreruperi.

Fii inteligent și rezervă sus

Este important să faceți backup pentru site-urile dvs. web în mod regulat. Backup-ul pe computerul personal în fiecare zi nu este întotdeauna practic, mai ales dacă site-ul dvs. web folosește mult spațiu de stocare. O soluție mai practică este să folosiți un serviciu extern pentru a face backup copiilor.

Există o serie de plugin-uri de rezervă WordPress care vă vor face o copie de siguranță a versiunii cu zip a site-ului dvs. pe server. Nu există niciun beneficiu real în a face acest lucru dacă compania dvs. de găzduire oferă copii de rezervă zilnice, deoarece fișierul de rezervă va fi stocat pe pachetul principal de găzduire. Deci, dacă site-ul dvs. este offline, nu veți putea accesa fișierul de rezervă.

Vă recomand să utilizați BackupBuddy pentru a face backup site-ului dvs. WordPress. Vă permite să vă planificați automat copiile de rezervă și să le stocați direct pe cloud. Puteți verifica, de asemenea, lista noastră de experți selectați plugin-uri de backup WordPress pentru mai multe opțiuni.

Nu vă lăsați păcălit să credeți că, deoarece nu s-a întâmplat nimic rău pe site-ul dvs. web în trecut, în viitor nu se va întâmpla nimic rău. De obicei, incidente apar atunci când vă așteptați cel mai puțin. Când o vor face, veți afla rapid că consumă timp, stresant și costisitor. Fiți inteligent și faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. WordPress. Vei fi bucuros că ai făcut-o.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me