Vedeți cât de ușor este să widgetizeze temele WordPress

Pregătirea temelor pentru widget nu este chiar atât de dificilă pe cât te-ai putea crede. Widgetizarea temei presupune, de obicei, ca articolele din bara laterală să fie gata de widget. Trec peste care este exact o temă pregătită pentru widget într-un articol anterior. Dacă aveți o temă codată în CSS curat, poate dura chiar și 5 minute și vă voi arăta cum.


 • Asigurați-vă că tema dvs. este „widget friendly”
 • Crearea unui fișier funcții.php pentru a înregistra bara laterală
 • Închideți bara laterală statică în eticheta condițională a barei laterale dinamice
 • Realizarea mai multor zone pregătite pentru widget-uri
 • Alte modalități creative de a utiliza widget-uri

Începeți să vă widgetizeze temele și să citiți pe …

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă asigurați că bara laterală (sau orice faceți widget) este ceea ce îmi place să numesc widget friendly. Aceasta implică formatarea HTML-ului într-un anumit mod. Elementul ideal al barei laterale dintr-o temă WordPress pregătită pentru widget este codat astfel:

Categorii

Observați cum acesta este un cod foarte curat. Nu există div-uri și nu există clase adăugate la

  și
 • Etichete.

  Următoarele patru exemple sunt de asemenea widgetizabile.

  Categorii

 • Categorii

 • Categorii

  Categorii

  Da, sunt adăugate div-uri în aceste exemple, dar acestea sunt viabile cu sistemul de widget WordPress. Atâta timp cât nimic între cei doi

   Etichetele sunt necesare pentru stilul CSS, ar trebui să fiți bine. Cu acest lucru, următorul exemplu este nu widget prietenos.

   Categorii

   Acest lucru se datorează faptului că sunt adăugate stiluri

    și
   • Etichete. Asigurați-vă că tema dvs. este codată într-una dintre cele mai „ideale” modalități prietenoase pentru a evita această problemă.

    Înregistrați barele laterale

    Următorul pas este să evaluați aspectul. Câte zone widgetizate doriți? Unul nu este nicio problemă. De asemenea, două sau mai multe nu sunt o problemă. Puteți chiar să le formatați în diferite moduri, atât timp cât sunt widget prietenoase, așa cum s-a explicat mai sus.

    Primul lucru pe care trebuie să îl ai este să creezi un functions.php fișier în directorul dvs. tematic. Acesta este un fișier pe care îl puteți utiliza pentru a modifica funcționalitatea WordPress cu cod PHP, fără a utiliza un plugin – sau a edita codul principal. Este totul integrat într-o temă specifică.

    Să ne uităm înapoi la formatul ideal pentru elementele din bara laterală ideală pentru widgeturi, primul exemplu din această postare. Pentru a înregistra o bară laterală cu formatarea respectivă, am plasa următorul cod în fișierul nostru funcții.php.

    <?php
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘before_widget’ => „“,
    ‘after_widget’ => „“,
    ‘before_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Pare destul de explicativ, nu? Titlul „Categorii” a fost anexat în

    și

    , prin urmare, punem că aceasta este valoarea pentru before_title, respectiv after_title. De asemenea, puteți plasa cod în celălalt before_widget și after_widget pentru a încadra fiecare articol widget în alt cod de care aveți nevoie pentru aspectul dvs..

    Bara laterală Etichete condiționate

    Hei, o etichetă condiționată? In speranta sună familiar. Vom folosi ceva similar pentru a verifica dacă bara laterală este înregistrată cu widget-uri și dacă sunt active. În partea de sus a barei laterale (sau unde doriți ca widget-urile să înceapă să fie afișate) plasați următorul cod.

    <?php if (! function_exists (‘dinamic_sidebar’) ||! dinamic_sidebar ()): ?>

    Lucrurile din bara laterală se întrepătrund, apoi …

    <?php endif; ?>

    Asigurați-vă că aveți endif; după deschidere dacă declarația la un moment dat sau întreaga dvs. temă se va rupe. Dacă ați făcut totul în acest moment, tema dvs. ar trebui să fie pregătită pentru widget. Cu toate acestea, nu am terminat încă …

    Mai multe zone pregătite pentru widget-uri

    Cu câteva adăugiri și modificări în fișierul dvs. funcție.php și alte câteva, dacă sunt declarații în fișierele dvs. tematice, puteți avea câte zone widgetizate doriți, fiecare cu propriul nume unic.

    Să presupunem că aveți un aspect de trei coloane cu 2 bare laterale – una în stânga și cealaltă în dreapta. Vrei să widgetizezi ambele separat. Vom lucra cu primul exemplu de structură a barei laterale pentru ambele. Fișierul dvs. funcții.php va arăta astfel:

    <?php
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘nume’ => „Bara laterală stângă”,
    ‘before_widget’ => „“,
    ‘after_widget’ => „“,
    ‘before_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘nume’ => „Bara laterală dreaptă”,
    ‘before_widget’ => „“,
    ‘after_widget’ => „“,
    ‘before_title’ => ‘

    ‘,
    ‘after_title’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Notă partea de nume nouă a tabloului. Puteți numi acest lucru orice doriți, dar încercați să fiți descriptivi. Acum, atunci când accesați fișierul dvs. sidebar.php sau oriunde fiecare dintre barile dvs. laterale se află în tema dvs., veți utiliza următoarea etichetă condițională – cu numele barei laterale pe care ați ales-o în funcții.php. De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că acest fișier nu are spații sau pauze de linie eronate, deoarece poate să apară mesaje de avertizare în timpul editării lucrurilor.

    <?php if (! function_exists (‘dinamic_sidebar’) ||! dinamic_sidebar ("Bara laterală din stânga")): ?>Lucrurile implicite ale barei laterale din stânga aici …
    <?php endif; ?>

    Și pentru bara laterală dreaptă …

    <?php if (! function_exists (‘dinamic_sidebar’) ||! dinamic_sidebar ("Bara laterală dreaptă")): ?>Lucrurile implicite ale barei drepte aici …
    <?php endif; ?>

    Asigurați-vă că totul este consecvent în ceea ce privește numele pe care le-ați ales în ambele fișiere.

    Alte lucruri pe care le puteți face cu widget-uri

    Widget-urile nu trebuie să fie utilizate pentru barele laterale. Pot fi folosite pentru alte lucruri, cum ar fi subsolurile, sau chiar în antet. În teorie, nici nu trebuie să introduceți niciun cod „implicit” între eticheta condiționată. Fii creativ cu ea și folosește-ți imaginația. Utilizați un widget din antetul pentru a rotiți reclame, sau au un widget caseta de conectare în subsol, sau oriunde doriți, depinde de dvs..

    Concluzie

    Sper că ai învățat din acest tutorial și acum știi cum să-ți widgetizezi temele. Dacă întâmpinați o eroare de genul „anteturile deja trimise…”, în timp ce editați orice, trebuie să verificați fișierul funcții.php pentru a vă asigura că nu există niciun spațiu sub închidere ?> etichetă.

    Mai multe informații suplimentare sunt disponibile la adresa: Automattic și WPDesigner. Există câteva alte versiuni ale „codului scurt” pe care le-am făcut în paginile respective.

    Simțiți-vă liber să comentați sau să împărtășiți dacă v-a plăcut. Salut toate feedback-urile. De asemenea, asigurați-vă că vă abonați furajul dacă nu ați fost deja pentru cele mai recente versiuni de teme și tutoriale.

    Jeffrey Wilson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map