Affiliate marketing, preprost za začetnike: korak za korakom

kako narediti partnersko trženje


Želite zaslužiti na spletu s podružničnim trženjem? Podružnično trženje je eden najučinkovitejših in najlažjih načinov zaslužka na spletu.

Na žalost se veliko lastnikov spletnih strani še vedno boji, da bi jo dali. Ne bi smelo biti tako.

V tem vrhunskem vodniku za partnersko trženje bomo razložili vse, kar morate vedeti o partnerskem marketingu, najboljše prakse, priporočena orodja in še več.

Kaj je podružnično trženje?

Povezane storitve trženja

Affiliate marketing je oblika referenčnega programa, kjer boste plačani za napotitve izdelkov. Če uporabnik kupi izdelek od vaše napotnice, prejmete provizijo. Ta provizija se razlikuje glede na izdelek ali storitev, ki jo oglašujete.

Za razliko od drugih vrst oglasov, ki plačujejo na podlagi klikov ali ogledov, podružnično trženje deluje na podlagi CPA (cena na nakup) ali CPL (cena na potencialni potencial). To pomeni, da boste zaslužili provizijo samo, če nekdo ukrepa, kot je nakup izdelka ali prijava na brezplačno preskusno različico itd..

Po izbiri izdelka lahko pridobite povezavo do partnerja / napotnice in promovirate izdelek prek te povezave na svojem spletnem mestu.

Kdo je najboljši za partnersko trženje?

Ne glede na to, ali ste absolutni začetnik ali blog s šestimi številkami, bi bilo partnersko trženje za vas najboljša strategija zaslužka.

Za razliko od oglaševanja je pri partnerskem marketingu najboljša stvar ta, da lahko spletno mesto začnete zaslužiti s prvim dnem. Ker so partnerske povezave naravno integrirane v vašo vsebino, vaše spletno mesto ne bi bilo ljubiteljsko.

Poleg tega lahko zaslužite dober zaslužek, tudi če na svojem spletnem mestu nimate velike količine prometa. Vendar se boste morali prepričati, ali vaše spletno mesto privlači DESNI promet, ki dejansko želi prebrati priporočila izdelka.

Kako deluje podružnično trženje?

Oglejmo si podrobno, kako deluje affiliate marketing, korak za korakom.

1. korak: Izdelajte spletno mesto za partnersko trženje

Da bi lahko v spletu zaslužili s partnerskim trženjem, boste morali najprej sestaviti spletno mesto.

Za izdelavo spletnega mesta boste morali imeti lastno ime domene in račun za spletno gostovanje.

Ko začnete, se vam lahko nakup domene in računa za gostovanje zdi velik strošek. Zato priporočamo Bluehost, najboljšega ponudnika gostovanja za WordPress.

Za podroben vodnik si lahko ogledate, kako sestaviti spletno mesto iz nič.

2. korak: Poiščite pravi izdelek za promocijo

Nato poiščite najboljše izdelke in storitve, ki so ustrezni in uporabni za vaše obiskovalce. Če imate na primer blog, ki govori o spletnem oblikovanju, promociji izdelkov ali storitev, povezanih z njim, ne nekaj, kar je povezano z lepoto ali modo.

Najlažji način, da najdete pravi izdelek, ki ga lahko promovirate na svojem spletnem mestu, je tako, da se pridružite pridruženi mreži.

ShareASale, podružnično omrežje

Povezana mreža je storitev tretjih oseb, ki deluje kot posrednik med tržnikom (ki promovira izdelke) in trgovcem (katere izdelke promovirate). Povezana mreža je zmagovalna korist tako za tržnike kot za trgovce.

Trgovci lahko najdejo kvalificirane tržne partnerje za promocijo svojih izdelkov. Če ste trgovec, lahko na svojem spletnem mestu navedete vse svoje izdelke, ki jih bodo prodajalci lahko promovirali. Prav tako lahko sledite in upravljate svoje podružnice ter pošiljate plačila.

Kot tržnik lahko na svojem spletnem mestu enostavno najdete izdelke za promocijo. Prav tako lahko spremljate svoje oglaševalske akcije, tako da poznate svojo uspešnost kot podružnica in spremljate tudi svoj zaslužek.

Tu je seznam priljubljenih partnerskih omrežij, ki jih boste morda želeli preveriti.

3. korak: Ustvarite vsebino za promocijo partnerskih izdelkov

Eden najboljših načinov za dolgoročni dohodek od partnerjev je, da napišete podroben del dolgoročne vsebine in svojo podružnico naredite kot sestavni del te vsebine..

Če pa je vaš cilj spremeniti svoj WordPress blog v popolnoma funkcionalno podružnično spletno mesto, je tu nekaj idej:

3.1 Ustvari spletno mesto za pregled

Spletno mesto za mnenje je spletno mesto z vsebino, katerega namen je ustvariti partnerske prihodke z objavo pregledov izdelkov v določeni, vendar široki kategoriji (na primer mobilni telefoni ali video igre).

Če želite ustvariti spletno mesto za mnenja, boste morali izbrati določeno nišo, objaviti ocene izdelkov in v tej niši napotiti pridružene izdelke. Plačani boste vsakič, ko nekdo kupi od vaših referenčnih povezav.

Za več podrobnosti si oglejte, kako ustvariti spletno mesto za pregled.

3.2 Ustvari trgovino s podružnicami Amazon

Amazon, največja svetovna spletna trgovina, ima podružnični sistem, ki vam omogoča, da priporočate izdelke Amazon občinstvu svojega spletnega mesta in zaslužite pridruženo provizijo.

Lahko celo ustvarite podružnično trgovino, ki je v bistvu trgovina e-trgovine, ki je narejena posebej za prodajo izdelkov Amazon.

Za več podrobnosti si oglejte, kako ustvariti podružnično trgovino Amazon.

4. korak: Povezovanje partnerskih povezav s svojo vsebino

Zdaj, ko ste se pridružili partnerski mreži, našli nekaj izdelkov za promocijo in ustvarili nekaj vsebine na svojem spletnem mestu, je naslednji korak integracija partnerskih povezav v svojo vsebino.

Ko se pridružite omrežju, boste prejeli povezavo med partnerji za vsak izdelek. Ko uporabnik klikne to povezavo in opravi nakup na spletnem mestu trgovca, ki ga oglašujete, ga partnerska mreža lahko spremlja kot vašo napotnico.

Orodja in vtičniki za partnersko upravljanje

Tukaj je nekaj orodij in vtičnikov, ki vam lahko poenostavijo trženje in upravljanje.

1. Upravljajte svoje partnerske povezave s simpatičnimi povezavami

Pretty Links je podružnični vtičnik za upravljanje, ki vam pomaga upravljati vse partnerske povezave na enem mestu znotraj vaše nadzorne plošče WordPress.

Precej povezave vam pomaga prikrivati ​​partnerske povezave, ki jih promovirate na svojem spletnem mestu.

Povezavne povezave so običajno dolgi, grdo videti URL-ji, kot je ta:

http://example.com/products/?product_id=123&affiliate_id

Precej povezave vam pomaga prikrivati ​​take partnerske povezave in jih narediti krajše in bolj urejene:

http://www.yoursite.com/refer/productname

2. Še en vtičnik za upravljanje partnerskih povezav: ThirstyAffiliates

žejni partnerji

ThirstyAffiliates je še en dodatek za upravljanje podružnic, ki vam omogoča iskanje, zamenjavo in upravljanje partnerskih povezav brez težav. Tako kot Lepe povezave tudi ThirstyAffiliate z lahkoto prikrije grdo videti URL na lepe povezave.

3. Partner za sledenje povezavam: MonsterInsights

pošastni vpogledi, vtičniki za prijavo in registracijo

Z MonsterInsights, lahko preprosto sledite povezavam svojih partnerskih povezav in vidite, kateri izdelek na vašem spletnem mestu bolje pretvori. Deluje poleg storitve Google Analytics in vam omogoča, da si uspešnost pridruženega trženja ogledate neposredno na nadzorni plošči WordPress.

Oglejte si pregled MonsterInsights tukaj.

Preberite si tudi, kako slediti partnerskim povezavam v storitvi Google Analytics.

4. Vtičnik Affiliate Banner: AdSanity

AdSanity

AdSanity vam omogoča hitro in enostavno ustvarjanje oglaševalskih pasov oglaševalskih amd na svojem spletnem mestu.

Ta vtičnik vam omogoča tudi vstavljanje oglasov v WordPress objave, strani, stranske vrstice in gradnike.

To je to. Upamo, da vam bo ta članek v pomoč.

Morda boste želeli preveriti tudi najboljše možnosti za AdSense.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map