Kako dodati Google AdSense oglase WordPressu (Vodnik za začetnike)


Se sprašujete, kako zaslužiti svoje spletno mesto WordPress z Google AdSense?

Google AdSense je največje oglaševalsko omrežje na svetu, ki lastnikom spletnih mest omogoča zaslužek z nameščanjem oglasov na svojem spletnem mestu. Za začetnike je to najlažji način za zaslužek v spletu.

Vendar mnogi uporabniki ne vedo, kako pravilno dodati te oglase na svoje spletno mesto za največji dobiček. V tej vadnici vam bomo pokazali, kako korak za korakom dodate AdSense oglase v WordPress. Pred tem pa si poglejmo, kako deluje Google AdSense.

Kako deluje Google AdSense?

Kot založnik morate vse svoje spletno mesto poslati AdSense in po odobritvi spletnega mesta dodati delček AdSense na svoje spletno mesto. Google samodejno prikaže oglase, ki so ciljno usmerjeni na vašo vsebino ali občinstvo.

Na kratko, tako deluje Google AdSense za vas kot založnika:

 • Izberite oglasni prostor
 • AdSense na vašem spletnem mestu objavlja najbolj plačane oglase
 • Plačani boste, ko obiskovalci kliknejo te oglase

Oglase ustvarjajo in plačujejo podjetja, ki želijo promovirati svoje izdelke ali storitve. Prejeli boste 68% zneska, ki ga je plačal oglaševalec na klik, preostali znesek pa bo Googlu plačal provizijo. AdSense vam bo plačal svoj delež, ko bo vaš dohodek dosegel 100 USD.

Koliko lahko zaslužite od Google AdSense?

Nemogoče je predvideti, koliko denarja lahko zaslužite z Google AdSense. Obstaja več dejavnikov, ki bodo določali provizijo, ki jo boste prejeli, na primer koliko prometa dobite, kakšno vrsto vsebine zagotavljate, kje se nahajajo vaši uporabniki, kako nastavljate oglase itd..

Po tem pa nekateri založniki zaslužijo Adsense polni delovni čas, drugi pa le malo.

Medtem ko na spletu najdete nekaj kalkulatorjev Google AdSense, noben od njih ni zanesljivo orodje.

Kdaj Google AdSense založnike plačuje

Google AdSense plačilo izvrši do 21. v mesecu. Vendar se plačilo izvede samo, če vaš zaslužek doseže ali presega 100 USD. Če v mesecu ne zaslužite 100 USD, se bo vaš zaslužek preusmeril na naslednji mesec.
Poglejmo zdaj, kako začeti z Google AdSense.

1. korak: Ustvarjanje računa s programom Google AdSense

Če želite začeti uporabljati Google AdSense, se morate najprej prijaviti za Google AdSense račun. Če že imate Google Račun, ga lahko uporabite za nastavitev računa AdSense.

Google bo pregledal vašo prijavo in vam v 6-8 urah po izpolnitvi obrazca poslal odgovor (ne glede na to, ali ste postopek pregledali ali ne). Vašo prijavo lahko zavrnejo, če vaše spletno mesto ne ustreza AdSense pogojem ali programskim pravilnikom. Prepričajte se, da je vaše spletno mesto popolnoma pripravljeno in upošteva določila in pogoje programa AdSense, preden pošljete vlogo na pregled.

Če počistite postopek pregleda, se lahko preprosto prijavite v svoj račun AdSense.

2. korak: Kopiranje Google AdSense kode

Če želite dobiti kodo, začnite z prijavo v svoj račun. Na levi strani zaslona se prikaže možnost, ki se imenuje Moji oglasi. Kliknite nanjo in izberite Nova oglasna enota gumb.

Na naslednjem zaslonu boste morali izbrati vrsto oglasa. Izberite želeno vrsto oglasa.

Nova google adsense oglasna enota

Če niste prepričani, katero izbrati, lahko začnete z Besedilni in prikazni oglasi možnost. V naslednjem koraku boste morali poimenovati svojo oglasno enoto. To ime ni vidno uporabnikom vašega spletnega mesta. Potrebuje ga samo za notranjo uporabo, tako da mu lahko poimenujete karkoli želite.

Vrsta velikosti oglasa AdSense

Izberete lahko tudi velikost oglasov. Čeprav lahko izberete poljubno velikost, obstaja nekaj priporočil glede največjega dobička. Po izbiri velikosti oglasa lahko izberete vrsto oglasa. Za boljše rezultate izberite besedilno in prikazno vrsto oglasov.

Nato izberite slog oglasa. Prepričajte se, da ste izbrali najboljšo barvno shemo, ki se ujema z vašim spletnim mestom. S kanali po meri lahko razvrstite posamezne oglasne enote in dobite statistiko uspešnosti za to skupino.

Google vam omogoča tudi, da izberete, kaj boste storili, če ne najdete ustreznih oglasov AdSense (kar se redko zgodi). S to možnostjo lahko namesto prikazovanja prazne strani prikažete svoj oglas.

Ko zaključite vse zgornje korake, kliknite na Shranite in dobite kodo gumb. Zdaj boste na zaslonu videli sporočilo o uspehu. Spodaj bo prikazana koda oglasa.

Kopirajte celotno kodo in jo prilepite v beležko. To kodo bomo uporabili v naslednjem koraku. Zdaj lahko ta delček kode dodate v WordPress na dva načina.

 • Dodajanje Google AdSense kode v WordPress brez vtičnika
 • Dodajanje Google AdSense kode v WordPress z dodatkom

Oglejte si oba načina ločeno.

Korak 3.1: Dodajanje Google AdSense kode v WordPress s pomočjo vtičnika

Uporabili bomo vtičnik Adsanity za prikazovanje oglasov na vašem spletnem mestu. Adsanity je vtičnik za upravljanje oglasov, ki vam omogoča ustvarjanje oglasov kot vrste objav po meri in njihovo prikazovanje na svojem spletnem mestu s pomočjo pripomočkov in kratkih kod.

Za začetek boste morali na svojo nadzorno ploščo WordPress namestiti in aktivirati Adsanity. Ko to storite, pojdite na Adsanity »Ustvari oglase» Zunanje oglasno omrežje.

kako prikazovati oglase z Adsanity

Zdaj dodajte ime v oglas, izberite velikost oglasa. Nato se pomaknite navzdol in si oglejte razdelek z imenom Koda oglasa. Na to območje prilepite kodo oglasa Adsense, ki ste jo prej kopirali.

Po končanem zadetku Objavi gumb na desni strani.

Korak 3.1.1: Prikazovanje oglasov znotraj vaših WordPress objav in strani

Ko dodate kodo, pojdite na Objava »Uredi objavo. Tukaj lahko dodate svoja oglasna mesta. Tu boste našli 3 možnosti.

 • Skupina oglasov AdSanity
 • Naključni oglas AdSanity
 • EnSanity AdSanity

Če želite najti te možnosti, kliknite na + gumb za dodajanje bloka. Zdaj uporabite možnost iskanja in poiščite AdSanity.

Spodaj lahko te možnosti uporabite za dodajanje oglasov AdSense na svoje spletno mesto. Če na primer izberete 1. možnost, se bo prikazal nov pojavni program, ki vas bo pozval, da izberete skupino oglasov, ki ste jo ustvarili. Izberete jo lahko s klikom na spustno puščico zraven.

Izberete lahko skupno število oglasov za prikazovanje in izbiranje stolpcev ter jih poravnajte. To je še posebej koristno, če želite skupaj prikazati kup manjših oglasov.

Ko izberete oglase, pritisnite na Objavi gumb na desni strani. To lahko storite tudi z drugimi dvema možnostma.

Vaši oglasi bi se zdaj morali prikazovati v vaših objavah. Za prikazovanje oglasov na svojih straneh lahko uporabite isti način.

Korak 3.1.2: Določitev datuma veljavnosti oglasov AdSense

Ko je oglas objavljen, lahko za svoje oglase izberete tudi datum poteka. Za to samo kliknite na Uredi povezava pod Objavi gumb. Zdaj lahko spremenite datum v razdelku do.

prenehanje veljavnosti oglasa

Vaš oglas se samodejno izteče po izbranem datumu. Če ne želite, da se vaši oglasi iztekajo, samo izberite Objavi za vedno možnost.

Korak 3.2: Dodajanje Google AdSense kode v WordPress (brez vtičnika)

Če želite dodati oglase Google AdSense na svoje mesto WordPress, morate najprej vedeti, kje želite, da se vaš oglas prikazuje. Prikažete ga lahko v stranskih vrsticah, znotraj vaše vsebine ali kjer koli želite. Najpogostejše mesto za prikazovanje oglasa je stranska vrstica vašega spletnega mesta.

Svoje oglase lahko prikažete v stranskih vrsticah Videz »Widget na nadzorni plošči skrbnika WordPress. Zdaj povlecite in spustite HTML po meri gradnik v ustrezno območje pripomočka in vanj prilepite kodo Google AdSense.

Ko končate, kliknite na Shrani in ste končali.

Če želite več nadzora nad načinom prikaza in upravljanja oglasov, lahko poskusite s pomočjo vtičnika za upravljanje oglasov na svojem spletnem mestu. Najboljši med temi vtičniki je vtičnik AdSanity.

Dodajanje oglasov Google AdSense na vaše spletno mesto: pogosta vprašanja

1. Katera je najboljša velikost AdSense

Izbira ustrezne velikosti za oglas je eden najpomembnejših dejavnikov, če ga želite resnično optimizirati za največji dobiček. Nekatere najpogosteje uporabljene velikosti so 336 × 280 in 300 × 250. Te velikosti se dobro prilegajo vsem velikostim zaslona in imajo tudi najboljšo ceno plačila.

2. Ali lahko kliknete svoje oglase Google AdSense?

Čeprav je skušal klikniti lastne oglase ali priporočiti prijatelje in družino, da to storijo, ne pozabite, da bo Google zaradi tega prepovedal vaš program.

3. Kaj je najboljše območje za umestitve AdSense?

Ko gre za umestitev, izberite območje, na katerega bodo obiskovalci posvetili več pozornosti. Tako lahko povečate klike in ustvarite večji dobiček. V tem smislu je priporočljivo, da svoje oglase postavite v območje vsebine med naslovom in vsebino.

4. Kateri je morda najboljši CTR v Googlu AdSense?

CTR v Googlu AdSense je za različna spletna mesta različen, odvisno od različnih dejavnikov, kot so teme vašega spletnega mesta, vrsta vaše publike, umestitev oglasov na vašem spletnem mestu itd. Resnično ne morete določiti idealnega CTR-ja za Google AdSense, ker tega ni mogoče najti. stopnje klikov drugih spletnih mest.

5. Zakaj se moja prijava za Google AdSense zavrne?

Če je vaša prijava za AdSense zavrnjena, to pomeni, da vaše spletno mesto ne ustreza pogojem in pravilnikom programa AdSense. Preden se prijavite za program, se prepričajte, da ste jih prebrali, da vaše spletno mesto izpolnjuje vse zahteve.

Poleg tega glede na to, kje se nahajate, priporoča, da vaše spletno mesto mora biti staro vsaj 6 mesecev, vi pa kot vlagatelj morate biti stari 18 let ali več..

To je to. Upamo, da vam je ta članek v pomoč. Morda boste želeli preveriti tudi najboljše možnosti za Google AdSense.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map