Kako dodati Google Analytics v WordPress (z ali brez vtičnika)


Ali želite dodati Google Analytics na svoje WordPress spletno mesto?

Dodajanje Google Analytics na vaše spletno mesto WordPress je najboljši način za sledenje, kako obiskovalci komunicirajo z vašim spletnim mestom. V tem članku vam bomo v dveh preprostih korakih pokazali, kako namestiti Google Analytics na svoje mesto WordPress.

Preden začnemo namestiti Google Analytics na vaše WordPress spletno mesto, preučimo, kaj je Google Analytics, zakaj je pomemben in kako deluje. Če raje zavijete naravnost na pot in se potopite v korak za korakom postopek namestitve storitve Google Analytics pojdi.

Google Analytics za WordPress – Vodnik za popolno nastavitev

Oglejte si vsebino …

Kaj je Google Analytics?

google analytics za WordPress

Google Analytics je najbolj celovito orodje za sledenje za vaše spletno mesto, ki vam omogoča, da vidite, od kod prihajajo vaši obiskovalci, kaj počnejo na vašem spletnem mestu, katera vsebina je priljubljena ipd..

Omogoča vam boljše razumevanje tržnih učinkov z zagotavljanjem statistike, ki jo je enostavno razumeti. Ne glede na to, ali ste založnik, lastnik malih podjetij ali trgovec v e-trgovini, vam Google Analytics ponuja vse, kar morate vedeti o svojih obiskovalcih.

Poleg osnovnih statističnih podatkov o dejavnostih obiskovalcev se vam bodo zdele tudi nekatere funkcije sledenja storitve Google Analytics:

 • Sledenje oglasov
 • Izboljšano sledenje e-trgovini
 • Spremljanje dogodkov
 • Sledenje obrazcem na spletu
 • In še veliko več

Zakaj uporabljati Google Analytics v WordPressu?

Razumevanje obiskovalcev vaše spletne strani je ključ za povečanje prometa, naročnikov in prihodkov. Z namestitvijo Google Analytics na vaše WordPress spletno mesto lahko zberete vse podatke o svojem spletnem mestu, ki omogočajo vpogled v rast vašega podjetja. Tako lahko odpravite ugibanja in začnete sprejemati informirane odločitve na podlagi zbranih podatkov.

Preverite tudi: Alternativa za Google Analytics.

Spodaj je nekaj prednosti spremljanja obiskovalcev vašega spletnega mesta z uporabo storitve Google Analytics:

Spoznajte več o svojih WordPress obiskovalcih v storitvi Analytics

nadzorna plošča google analytics wordpress

Zbirate in spremljate lahko podatke o obiskovalcih, kot so zemljepisna lokacija, demografija in zanimanja, naprave in brskalniki, ki so jih uporabljali med ogledom vašega spletnega mesta, in še veliko več. Ti podatki vam pomagajo bolje razumeti svoje občinstvo, zato boste lažje oblikovali svoja tržna sporočila na način, ki najbolje odmeva z njimi. Vendar se prepričajte, da prikazujete izjavo o odpovedi odgovornosti za zbiranje podatkov v skladu s pravili GDPR. To je enostavno prikazati z vtičniki WordPress GDPR.

Če na primer ugotovite, da je večina obiskovalcev vašega spletnega mesta ženska s sedežem v ZDA, lahko naoljite vsebino, ki ustreza potrebam te posebne uporabniške baze.

Razumevanje, kako obiskovalci sodelujejo z vašim spletnim mestom WordPress

poročilo analitike google

Prav tako lahko spremljate podrobnosti, kot so, kaj počnejo vaši obiskovalci, ko so na vašem spletnem mestu, kako dolgo ostanejo na vašem spletnem mestu itd. S pomočjo teh podatkov lahko oblikujete strategije, s katerimi jih boste lahko bolj angažirali, jih ohranili dlje, in jih celo prepričati, da kupujejo na vašem spletnem mestu.

Razumevanje, od kod prihajajo obiskovalci vaše spletne strani

vir prometa google analytics wordpress

Google Analytics vam omogoča razčlenitev različnih virov prometa, kot so iskalniki, družabne strani, napotnice, neposredni promet itd. Če analizirate svoje vire prometa, lahko razumete, kateri vir največ prispeva na vaše spletno mesto.

Prav tako vam lahko da vpogled v to, kako povečati obiskovalce vaše spletne strani.

Na primer, če je vaš glavni vir napotitve zunanje spletno mesto, boste morda želeli razmisliti o partnerstvu s tem spletnim mestom, na primer pošiljanju objav gostov.

Kako deluje Google Analytics?

Če želite slediti podatkom svojih obiskovalcev, boste na svojem spletnem mestu morali implementirati kodo za sledenje, ki jo pridobite iz računa Google Analytics. Koda za sledenje mora biti dodana na vsaki strani na vašem spletnem mestu. To lahko storite tako, da kodo dodate desno v razdelek zaglavlja WordPress.

Kadarkoli pride kdo na vaše spletno mesto, jih v brskalniku označi sledilna koda in nato se začne njihova seja na vašem spletnem mestu.

Namestitev Google Analytics na vaše spletno mesto WordPress je precej enostavna. Vse, kar morate storiti, je namestiti vtičnik za Google Analytics, kot je MonsterInsights, in ga konfigurirajte z Analytics. Lahko pa ročno dodate kodo za sledenje na svojem spletnem mestu, vendar je slaba stran, da bo omejila vaše možnosti omogočanja izboljšanih funkcij sledenja Google Analytics.

V tem članku bomo razložili, kako v WordPress dodati sledenje Google Analytics tako prek MonsterInsights kot ročnih metod.

Kako uporabljam Google Analytics v WordPressu? (Vodnik po korakih)

Oglejmo si korak za korakom, kako nastaviti Google Analytics na svoje spletno mesto. Pojasnili bomo tudi, kako nastaviti Google Analytics z in brez uporabe vtičnika WordPress.

1. korak: Prijavite se za račun Google Analytics

Prvo, kar morate storiti pred namestitvijo storitve Google Analytics, je prijava na storitev. Google Analytics je na voljo brezplačno, zato morate obiskati vse Google Analytics in se prijavite s svojim Google računom.

V zgornjem desnem kotu najdete Prijaviti spustni meni. Preprosto kliknite nanj.

kako namestiti google analytics v wordpress

Pozvani boste k izbiri med različnimi analitičnimi rešitvami. Ko se želimo prijaviti v Google Analytics, kliknite Analytics.

kliknite na analitiko

To vas bo usmerilo na stran, na kateri se boste morali prijaviti s svojim računom za Google Analytics ali se prijaviti za nov Google Račun.

se prijavite v analitiko

Ko se prijavite v Google Račun, se boste morali prijaviti v Google Analytics. Kliknite na Prijavite se gumb na desni strani strani, če želite začeti.

prijava v google analytics

Nato morate vnesti nastavitve spletnega mesta, ki ga želite začeti slediti. Prepričajte se Spletna stran možnost je izbrana na vrhu.

Spletno mesto GA track

Nato se morate pomakniti navzdol, da vnesete podatke o svojem spletnem mestu. Poimenovati boste morali tudi svoj račun za Google Analytics in vnesti ime, URL in panogo spletnega mesta, pa tudi svoj časovni pas.

nastavitev računa

Izpolnite podatke, potrebne za ustvarjanje računa Google Analytics.

Ko vnesete podatke o svojem spletnem mestu, se lahko malo pomaknete navzdol, da prilagodite svoje nastavitve za skupno rabo podatkov. Ko končate z izbiro možnosti, lahko kliknete Pridobite ID sledenja gumb na dnu strani.

pridobite id za sledenje analitike

V pojavnem oknu, ki se prikaže, lahko pregledate in sprejmete pogoje storitve.

sprejmite pogoje storitve google analytics

To je to! Zdaj ste prijavljeni v Google Analytics.

2. korak: Dodajte Google Analytics v WordPress

Zdaj, ko ste se prijavili v Google Analytics, morate naslednje dodati Google Analytics na svoje WordPress spletno mesto. Obstaja veliko načinov za dodajanje Google Analytics v WordPress. Oglejmo si jih spodaj:

 1. Na svoje spletno mesto namestite Google Analytics z uporabo MonsterInsights (priporočeno)
 2. S pomočjo vtičnika v glavo spletnega mesta WordPress dodajte surovo kodo za sledenje
 3. Ročno dodajte kodo za sledenje v header.php
 4. Ročno dodajte kodo za sledenje v function.php

MonsterInsights vs. Ročna namestitev Google Analytics v WordPress

Preden se potopimo v postopek namestitve storitve Google Analytics, je vredno vzeti trenutek, da preučimo, zakaj je uporaba vtičnika MonsterInsights priporočljiva pri ročni namestitvi storitve Google Analytics..

Nekaterim uporabnikom se namestitev storitve Google Analytics morda zdi kot »no brainer« naloga. Zaradi tega ročno dodajo sledilno kodo Analytics na svoje spletno mesto, ne da bi uporabili nobene dodatke.

Čeprav ročna namestitev Google Analytics omogoča zbiranje osnovnih statističnih podatkov o prometu, kot so seje, ogledi strani, stopnja obiskov strani itd., Je slaba stran, da ne omogoča, da izkoristite ves potencial Google Analytics.

Na primer, če boste morali uporabiti več funkcij sledenja Analytics, kot so sledenje prenosov, sledenje povezavam, sledenje obrazcem, e-trgovina, sledenje in drugo, boste morali ročno prilagoditi kodo za vsak primerek. Brez dvoma je to lahko dolgočasno, še posebej, če niste razvijalec ali strokovnjak za Analytics.

Verjetno je, da že majhna napaka lahko zakrivi celotno sledenje storitve Google Analytics, kar pomeni, da iz računa Google Analytics dobite napačne podatke, zaradi česar boste sprejemali napačne odločitve za svoje podjetje.

MonsterInsights

Po drugi strani pa MonsterInsights zelo enostavno namesti Analytics samo z nekaj kliki. MonsterInsights je najbolj priljubljen vtičnik Google Analytics za WordPress, ki obstaja. Če želite omogočiti izboljšane funkcije sledenja, morate le nekaj klikov ali namestiti ustrezne dodatke.

Ker se vam nikoli ne bi bilo treba dotakniti ene vrstice kode, vam prihrani dragoceni čas v celotnem postopku namestitve.

Začnite danes z MonsterInsights da na svojem spletnem mestu enostavno nastavite Google Analytics.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite MonsterInsights Lite.

1. metoda Dodajanje Google Analytics na vaše spletno mesto z uporabo MonsterInsights (priporočeno)

Če želite na svojem spletnem mestu nastaviti Google Analytics, naročite se na načrt MonsterInsights in naložite vtičnik. Če raje začnete z brezplačnim vtičnikom, pojdite na Vtičniki »Dodaj novo. Poiščite MonsterInsights in ko se vtičnik prikaže, kliknite Namestiti zdaj in potem, Aktivirajte.

namestite pošast

Pojdite na Vpogled »Nastavitve za preverjanje pristnosti vašega spletnega dnevnika z Google Analytics. Kliknite Poverite se s svojim Google računom.

kliknite preverjanje pristnosti s svojim google računom

Na naslednjem zaslonu izberite svoj Google Račun.

za analitiko izberite google račun

Nato dovolite, da MonsterInsights upravlja z vašim računom.

pošastni vpogledi za upravljanje analitike v wordpressu

Na koncu izberite pravi profil spletnega mesta za svoj blog in kliknite Popolna overitev.

overite pošast

Po preverjanju pristnosti lahko z obiskom preprosto ugotovite, kako deluje vaše spletno mesto Vpogled »Poročila.

wordpress google analytics s pošastvi

2. metoda Dodajte kodo Google Analytics v glavo WordPress z dodatkom

Surovo kodo za sledenje lahko dodate v glavo spletnega mesta s Vstavite glave in noge vključiti. Po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika pojdite na Nastavitve »Vstavite glave in noge in vstavite kodo v nastavitve vtičnika.

vstavite glave in noge |

3. Ročno dodajte Google Analytics kodo WordPressu v header.php

dodajte kodo za sledenje google analytics v header.php

Nekoliko bolj zapleten način bi bil, da odprete teme svoje teme header.php in kodo postavite takoj za oznako.

Dodana je koda za sledenje google analytics

Če kodo dodate svoji glavni temi, jo boste prepisali vsakič, ko posodobite temo. Uporaba otroške teme je najboljši način, da na svoje WordPress spletno mesto dodate take prilagoditve.

4. Ročno dodajte Google Analytics kodo WordPressu v function.php

Če ste prepričani v svoje znanje php, lahko odprete temo function.php in dodajte naslednjo kodo. Prepričajte se, da ste četrto vrstico nadomestili s kodo za Google Analytics.

<?php
dodajanje (‘wp_footer’, ‘add_googleanalytics’);
funkcija add_googleanalytics () { ?>
// Tu prilepite kodo Google Analytics
<?php}
?>

S katero koli od teh metod bi morali na svoje spletno mesto dodati Google Analytics.

Google Analytics v WordPressu: pogosta vprašanja

Tu je nekaj pogosto zastavljenih vprašanj v zvezi z nastavitvijo storitve Google Analytics v WordPressu.

Kako dolgo začne Google Analytics v WordPressu začeti delovati?

Po namestitvi morda ne boste takoj začeli videti informacij na nadzorni plošči Google Analytics. Trajalo bo približno 12 do 24 ur (ali včasih celo 48 ur), preden boste lahko v svojem računu Google Analytics videli kakršne koli podatke.

Kako vem, ali Google Analytics deluje na mojem mestu WordPress?

Če želite preveriti sledenje storitve Google Analytics, boste morali pogledati izvorno kodo svojega spletnega mesta.

Uporabite bližnjico na tipkovnici za ogled izvorne kode vašega spletnega mesta. Če imate sistem Windows ali Linux, pritisnite Ctrl + U za ogled izvorne kode. Če ste na Macu, pritisnite Ukaz + U.

Evo, kako izgleda sledilna koda Google Analytics:

koda za sledenje google analytics

Upoštevajte, da če za nastavitev storitve Google MonsterInsights uporabljate MonsterInsights, boste morali v brskalniku vklopiti način brez beleženja zgodovine (zasebno brskanje), da boste videli kodo za sledenje. To je posledica dejstva, da MonsterInsights ne sledi lastnim obiskom, da se izogne ​​iskanju vaših podatkov iz storitve Google Analytics.

Kateri je najboljši vtičnik Google Analytics za WordPress?

Z več kot 2 milijoni aktivnih namestitev je MonsterInsights najbolj priljubljen in izčrpen vtičnik Google Analytics za WordPress. Nastavitev storitve Google Analytics ne samo da je enostavna, ampak tudi omogoča, da omogočite veliko funkcij sledenja storitvi Analytics, kot so sledenje e-trgovini, sledenje prenosov itd., Ne da bi se dotaknili ene vrstice kode.

Upamo, da vam je ta članek pomagal namestiti Google Analytics na vaše WordPress spletno mesto. To je odličen način za optimizacijo spletnega mesta, načrtovanje vsebine in rast vašega podjetja.

Če vam je bil ta članek všeč, boste morda prebrali tudi našo najboljšo analitično rešitev za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map