Kako enostavno narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress (korak za korakom)

Kako enostavno narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress - korak za korakom


Ali želite ustvariti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress? Varnostna kopija vas lahko prihrani pred izgubo podatkov in lahko obnovite svoje spletno mesto iz nje, če bi to kdajkoli morali.

Obstaja veliko različnih vtičnikov, ki vam omogočajo ustvarjanje varnostne kopije vašega spletnega mesta, kot sta vedno priljubljena UpdraftPlus in Backupbuddy. V tem članku vam bomo pokazali, kako enostavno narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress s pomočjo teh dveh vtičnikov.

Zakaj morate redno varnostno kopirati spletno mesto WordPress?

Kot WordPress uporabnik je ključnega pomena, da svoje WordPress datoteke in baze podatkov redno varnostno kopirate na varno mesto. V primeru, da se izguba podatkov zgodi zaradi nesreče, zlonamernega napada ali druge katastrofe, so redne varnostne kopije lahko rešilec.

Tako lahko preprosto obnovite datoteke in baze podatkov, tudi če se vaše celotno spletno mesto zlomi, poškoduje ali izbriše.

Prav tako morate prebrati ta priročnik o pomembnosti ustvarjanja rednih varnostnih kopij v WordPressu.

Priporočamo, da te varnostne kopije shranite na več lokacij. Če je katera od vaših varnostnih kopij poškodovana, imate še eno, da lahko spletno mesto enostavno obnovite.

Če imate spletno mesto, ki je težko, in redno dodajate novo vsebino, boste morda morali nastaviti avtomatske varnostne kopije. Če pa spletnega mesta WordPress ne posodabljate zelo pogosto, lahko ustvarite ročne varnostne kopije s pomočjo varnostnega vtičnika WordPress. Seveda boste morali izbrati pravi vtičnik, ki izpolnjuje vaše zahteve za ustvarjanje in obnavljanje varnostnih kopij WordPressa.

Preden začnemo, morate vedeti, katere datoteke WordPress morate varnostno kopirati:

 • Ključne datoteke WordPress
 • Datoteke v mapi z vsebino wp (teme, vtičniki in prenosi)
 • Konfiguracijske datoteke WordPress
 • WordPress baza podatkov

Oglejmo si, kako lahko preprosto varnostno kopirate in obnovite spletno mesto WordPress, ne da bi pri tem izgubili datoteke.

1. način: Ustvarjanje samodejnih varnostnih kopij z dodatkom BackupBuddy

Uporaba BackupBuddy je eden najboljših načinov za ustvarjanje samodejnih varnostnih kopij v WordPressu. Njihovi premijski načrti se začnejo od 80 dolarjev in ponujajo 1 leto posodobitev vtičnikov, 1 leto podpore, 1 GB prostora za shranjevanje na spletnem mestu Stash, 10 iThemes Sync strani in še več. Ta načrt velja za 1 varnostno kopijo na celotnem spletnem mestu in 1 bonus licenco, ki povzema do 2 licenci.

Namestitev dodatka BackupBuddy

Prva stvar, ki jo morate storiti, je namestitev in aktiviranje dodatka BackupBuddy. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Ko je aktivirana, boste morali upoštevati navodila na strani z vtičniki in dodati licenco BackupBuddy, da boste lahko še naprej prejemali samodejne posodobitve skozi leto..

Povezave z licenco

Nadomestni način preverjanja licence je obisk v Nastavitve »Licence za iThemes stran v vašem upravnem območju WordPress in vnesite svoje iThemes uporabniško ime in geslo. Od tam kliknite na Licenčni izdelki gumba in samodejno bo preveril vašo licenco.

Licence za iThemes

Ko je licenca aktivirana, lahko nadaljujete in nastavite samodejno varnostno kopiranje.

Samodejno varnostno kopiranje v WordPressu

BackupBuddy samodejno shrani varnostne kopije v aplikacijo Stash. Njihov osnovni premijski načrt vsebuje funkcijo Stash Live, ki vam pomaga vzdrževati varnostne kopije v spletnem času v realnem času.

Za ustvarjanje varnostne kopije in posodobitve v sistemu za shranjevanje vam ni treba potruditi. Varnostne kopije v realnem času samodejno shranijo spremembe mesta WordPress v shrambo Stash Live.

Zdaj, ko imate dosledno shranjeno najsodobnejšo varnostno kopijo različice svojega spletnega mesta, potrebujete sistem, ki vam lahko pomaga obnoviti spletno mesto, če bi se kdaj zgodil incident.

Stash Live ponuja možnost obnovitve vašega spletnega dnevnika WordPress z enim klikom. Morate iti do BackupBuddy »Stash Live strani v vašem upravnem območju WordPress in vnesite svoje poverilnice iThemes.

Prosil vas bo za e-poštni naslov za pošiljanje varnostnih kopij obvestil. V e-poštni nabiralnik boste dobili povezavo do poštnih prenosov.

Zaprite prijavo v živo

Ne pozabite klikniti na Shranite nastavitve in začnite varnostno kopiranje gumb.

Na zaslonu se vidi napredek stanja varnostne kopije. BackupBuddy bo ustvaril prvo varnostno kopijo in jo samodejno shranil v skrivnost.

Odložite v živo

Če imate veliko spletno mesto, bo trajalo nekaj ur, da prvič naredite varnostno kopijo. BackupBuddy bo varnostno kopijo samodejno naložil v Stash Live.

Lahko nadaljujete in nadaljujete z delom na svojem mestu WordPress. Varnostno kopiranje se bo v ozadju nadaljevalo brez motenj.

Ko je varnostno kopiranje končano, vam bo poslalo obvestilo na vaš e-poštni naslov. Do svoje strani Stash Live lahko dostopate tudi tako, da si ogledate posnetke datotek varnostnih kopij.

Te posnetke je treba pustiti “tako, kot je” v storitvi Stash Live, tako da lahko kadar koli obnovite spletno mesto. Vendar pa lahko posnetke posnamete tudi na svoj računalnik ali jih s funkcijo enega klika v programu Stash Live prenesete na svoj strežnik..

Če ne želite shranjevati varnostnih kopij v realnem času v storitvi Stash Live, lahko s programom BackupBuddy nastavite tudi načrtovane varnostne kopije v WordPressu.

Več podrobnosti lahko najdete v tem celotnem priročniku kako ustvariti samodejne varnostne kopije v WordPressu.

2. način: Ustvarjanje ročnih varnostnih kopij z dodatkom UpdraftPlus

Podobno kot BackupBuddy lahko tudi z UpdraftPlus ustvarite samodejne varnostne kopije. Vendar pa vam omogoča tudi enostavno ustvarjanje ročnih varnostnih kopij.

Najboljši del uporabe UpdraftPlus za ročno varnostno kopiranje je, da je brezplačno na voljo v skladišču vtičnikov WordPress. Imajo tudi premijsko različico, ki je opremljena z dodatnimi funkcijami.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da namestite in aktivirate vtičnik UpdraftPlus. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »Varnostne kopije UpdraftPlus strani v vašem upravnem območju WordPress in pojdite na Nastavitve izberite zavihek za shranjevanje na daljavo.

Z UpdraftPlus je na voljo več storitev za shranjevanje. Varnostne kopije lahko shranite v Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive in katere koli številne druge. Prav tako lahko varnostne kopije pošljete na e-poštni naslov.

Za nastavitev oddaljenega pomnilnika boste morali izbrati storitev oddaljenega shranjevanja.

Izberite lokacijo prostora za shranjevanje

Preprosto konfigurirajte nastavitve lokacije oddaljenega pomnilnika za nadaljevanje. Lahko tudi preverite ta priročnik nastavite oddaljeno shrambo z UpdraftPlus.

Nastavitve lokacije za oddaljeno shranjevanje

Ne pozabite klikniti na Shrani spremembe gumb. Nato morate iti do Trenutni status in kliknite na Rezervno zdaj gumb.

Varnostno kopiranje z UpdraftPlus

Pojavi se modalno pojavno okno, kjer boste morali izbrati datoteke / bazo podatkov, ki jih želite varnostno kopirati.

Varnostno kopiranje Popup

Kliknite na Rezervno zdaj V tem pojavnem oknu se bo na zaslonu prikazala vrstica za napredek varnostne kopije. Trajalo bo nekaj časa, odvisno od velikosti datotek WordPress.

Vrstica za varnostno kopiranje

Vaše varnostne kopije bodo naložene tudi na oddaljeno mesto, ki ste ga izbrali.

Obnovitev varnostnih datotek z UpdraftPlus

Obnovitev varnostne kopije s programom UpdraftPlus je tako preprosta kot ustvarjanje same varnostne kopije.

Varnostno kopijo lahko obnovite s samo enim klikom.

Varnostno kopijo lahko obnovite, če:

 • vaše spletno mesto WordPress je bilo vdrto.
 • vaše spletno mesto se je zrušilo in vidite beli zaslon smrti.
 • Želite svež začetek na novi domeni.

Če želite obnoviti, morate iti na Nastavitve »Varnostne kopije UpdraftPlus strani v vašem upravnem območju WordPress in kliknite na Obnovi gumb.

Odpeljalo vas bo do Obstoječe varnostne kopije in za skeniranje / wp-content / updraft / mapo v programu WordPress poiščite obstoječe varnostne kopije.

Opomba: Če ste izbrisali te datoteke spletnega mesta, ne bo na voljo obstoječih varnostnih kopij.

Nato lahko datoteke naložite iz računalnika, da ročno obnovite svoje WordPress spletno mesto.

Naložite varnostne kopije

Ker ste za nalaganje varnostnih kopij nastavili oddaljeno mesto za shranjevanje, bo UpdraftPlus samodejno pregledal oddaljeni pomnilnik in prikazal obstoječe varnostne kopije.

Boste morali klikniti na Obnovi gumb zraven želene varnostne kopije.

Obnovite varnostno kopijo iz oddaljenega pomnilnika

Odpre se pojavno okno, ki vas vpraša, kaj želite obnoviti iz varnostne kopije. Preprosto izberite vse razpoložljive možnosti in kliknite na Obnovi gumb.

Obnovite datoteke WordPress

Vaše datoteke WordPress bodo obnovljene iz varnostne kopije, ki je na voljo na vaši oddaljeni lokaciji za shranjevanje.

Vtičniki UpdraftPlus in BackupBuddy vam lahko pomagajo enostavno ustvariti samodejne in ročne varnostne kopije spletnega mesta WordPress. Varnostne kopije so koristne, če pride do izgube podatkov zaradi nesreče, kršitve varnosti itd. Tudi če nastavite varnostne kopije, ste lahko še vedno žrtev taksnih in varnostnih groženj.

Priporočamo, da uporabite Sucuri za shranjevanje svojega mesta pred hekerji, napadi zlonamerne programske opreme in drugimi grožnjami. Za več informacij preberite tudi naš celoten pregled Sucuri.

Upamo, da vam je ta članek pomagal enostavno narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress. Če vam je bil ta članek všeč, boste morda želeli preveriti tudi naše strokovne izbire za najboljše graditelje spletnih mest za začetnike, ki bodo hitro izdelali vaše spletno mesto..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map