Kako enostavno preiti iz kvadratka v WordPress (korak za korakom)

kako preiti iz kvadratka v wordpress


Ali želite preseliti svoje spletno mesto iz Squarespace v WordPress? Squarespace je odličen ustvarjalec spletnih strani, s katerim lahko začnete projekt spletnega mesta, ne da bi se morali naučiti HTML, CSS ali programiranja. Kljub temu pa je Squarespace dobro začetno mesto za začetnike pri gradnji spletnega mesta, uporabniki pogosto svoje spletno mesto prenesejo v WordPress, ko razumejo omejitve platforme.

WordPress je najbolj fleksibilen ustvarjalec spletnih strani. WordPress olajša prilagoditev videza in razširitev funkcionalnosti vašega spletnega mesta tudi za uporabnike, ki ne vedo tehnično.

V tem članku vam bomo pokazali, kako pravilno premakniti svoje spletno mesto iz Squarespace v WordPress.

Tu je seznam korakov, ki jih bomo obravnavali v tem priročniku:

 1. Uvod v WordPress
 2. Namestitev WordPress-a
 3. Izvoz vsebine kvadrata s pomočjo vgrajenega orodja za izvoz
 4. Uvoz vsebine v WordPress
 5. Uvoz slik
 6. Popravljanje Permalinkks
 7. Ročno uvažajo vsebino iz kvadrata v WordPress
 8. Najboljše prakse programa WordPress, ki jih je treba upoštevati po selitvi spletnega mesta

Zakaj bi morali premakniti iz kvadratka v WordPress?

Squarespace olajša izdelavo spletnega mesta. S svojim izčrpnim seznamom predlog in stotinami prilagodljivih funkcij je enostavno dati vašemu spletnemu mestu edinstven videz. Poleg tega je njegov uporabniški vmesnik intuitiven, zaradi česar platforma izstopa od konkurence.

Ko pa spletno mesto rastete in se potrebe razvijajo, boste morda želeli spletno mesto izboljšati z dodatnimi funkcijami. Takrat boste nedvomno začeli opažati omejitve platforme Squarespace.

Na primer, nekatere od teh omejitev kvadratnega prostora vključujejo:

Omejen nabor funkcij:
Pri izdelavi spletnega mesta želite dodati toliko funkcij, kot jih potrebujete. Na primer, morda želite na svoje spletno mesto namestiti Google Analytics, da bi spremljali interakcije svojih obiskovalcev. Žal to v Squarespaceu ni mogoče, ker vam ne omogočajo dodajanja skript tretjih oseb na vaše spletno mesto.

Omejene funkcije e-trgovine:
Ko rastete, boste morda želeli na svoje spletno mesto vključiti prodajalno za prodajo svojih izdelkov. Funkcija za trgovino v kvadratu je omejena, kar pomeni, da na platformi ne morete zgraditi profesionalne trgovine za e-trgovino..

Manj možnosti oblikovanja:
Pomembno je, da lahko preprosto izberete oblikovanje spletnega mesta, ki popolnoma ustreza vaši blagovni znamki. Toda Squarespace ne ponuja vseh vrst predloge, namesto tega so predloge, ki jih ponujajo, izbrane, vse z videzom “Squarespace”. Poleg tega nudijo manj izbire kot drugi graditelji spletnih strani.

Po drugi strani je WordPress zelo prilagodljiva platforma, ki vam omogoča izdelavo poljubnih spletnih strani, po želji. Ne samo, da lahko prilagodite videz svojega spletnega mesta, ampak lahko tudi razširite njegove funkcije tako enostavno kot namestitev pravega vtičnika.

Preberite več o razlikah med Squarespace in WordPress.

Oglejmo si, kako spletno mesto preklopiti iz Squarespace v WordPress.

1. korak: Uvod v WordPress

Ko uporabljate prostor Squarespace, gostite svoje spletno mesto na strežnikih Squarespace. Vaša naročnina na Squarespace krije stroške gostovanja, kot tudi pristojbino za graditelja in druge stroške.

Nasprotno je osnovna programska oprema WordPress brezplačna za prenos in uporabo. Vendar boste morali kupiti spletno gostovanje in namestiti WordPress na svoj račun za gostovanje.

Obstaja več vrst gostovanja, vključno z VPS gostovanjem, namenskim strežnikom, poceni gostovanjem, gostovanjem blogov itd.

Za gostovanje vašega spletnega mesta WordPress priporočamo uporabo Bluehosta, saj so uradni partnerji, ki jih priporoča WordPress.org.

ustvarite spletno mesto na bluehostu

Običajno vas bo vodenje spletnega mesta WordPress na Bluehostu stalo manj kot tisto, kar plačujete za delovanje spletnega mesta v Squarespaceu. Da bi prihranili še več začetnih stroškov, smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na WordPress gostovanju.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Če ima vaše spletno mesto Squarespace svoje ime domene, ga boste morda želeli prenesti tudi na svojega novega spletnega gostitelja.

Med prenosom domene in po njej boste lahko dostopali do svojega spletnega mesta Squarespace, saj bo začel uporabljati vgrajeno poddomene Squarespace.

2. korak: Namestitev WordPress-a

Po prijavi s spletnim gostiteljem je naslednji korak namestitev WordPress-a.

Ena glavnih prednosti uporabe Bluehosta za gostovanje vašega spletnega mesta WordPress je, da je na voljo z namestitvenimi programi WordPress z enim klikom. S tem je preprosto dostopanje do WordPressa na vašem računu za gostovanje in vam ne bo treba skozi postopek dolgočasne namestitve.

Tukaj je opisano, kako namestiti WordPress v svoj račun Bluehost:

Ko se naročite na načrt gostovanja, boste morali izbrati temo WordPress. Med tem korakom lahko izberete karkoli, ker lahko temo pozneje vedno spremenite (v nadaljnjem koraku te vadnice vam bomo pokazali, kako to storiti). Najpomembnejši del je, da začnete graditi svoj blog, zato nadaljujte in izberite trenutno katero koli temo, samo da se boste začeli uvajati.

izberi temo

Nato boste morali izbrati ime in oznako za svoj spletni dnevnik.

ustvarite nov blog za WordPress

Ko določite podrobnosti, kliknite Naslednji. Bluehost bo zdaj samodejno namestil WordPress namesto vas. Ko konča, vam bo prikazal zaslon, kot je ta:

namestitev wordpressa uspešna

Na spletno mesto se lahko prijavite tako, da ga dodate wp-admin na vaš URL. Takole mora izgledati vaš prijavni URL za WordPress:

http://example.com/wp-admin

Zdaj se lahko prijavite v svoj WordPress blog s poverilnicami, poslanimi na vaš e-poštni naslov.

prijava v wordpress

3. korak: Izvoz vsebine kvadrata s pomočjo vgrajenega orodja za izvoz

Zdaj, ko ste nastavili račun za spletno gostovanje in nanj namestili WordPress, je naslednji korak izvoz vaše vsebine iz Squarespacea.

Izvozna funkcionalnost Squarespace je omejena. Ne omogoča, da vsebino celotnega spletnega mesta izvozite s platforme, zato boste morali ročno kopirati nekaj vsebine na novo nameščeno spletno mesto WordPress.

Tu je seznam vsebine, ki jo lahko izvozite z vgrajenim orodjem za izvoz v Squarespace:

 • Osnovne strani
 • Vaša glavna spletna stran bloga
 • Vse nedavne objave na spletnem dnevniku. (Preostale objave v blogu morate kopirati ročno).
 • Strani galerije
 • Bloki besedila, slike in vdelave

Naslednjo vsebino je treba izvoziti ročno:

 • Strani z izdelki, albumi in dogodki
 • Zvočni, video in bloki izdelkov
 • Spremembe sloga in prilagojeni CSS
 • Mape in kazalo
 • Vse objave v blogu, razen tistih, ki so prikazane na vaši glavni spletni strani.

V tem koraku vam bomo pokazali, kako izvažati vso vsebino, ki jo je mogoče izvoziti iz Squarespace-a.

Prijavite se v svoj račun Squarespace in pojdite na Nastavitve »Napredno» Uvoz / izvoz meni.

izvoz kvadratnega prostora

Nato kliknite na Izvoz gumb za nadaljevanje.

To bo sprožilo modalno pojavno okno, kjer vas bodo vprašali, kam želite izvoziti svojo vsebino. Preprosto kliknite na WordPress.

izvoz v WordPress iz kvadrata

Ko je datoteka za izvoz pripravljena, boste lahko prenesli datoteko. Kliknite Prenesi.

squarespace naložite izvozne datoteke

4. korak: Uvoz vsebine v WordPress

Naslednji korak je uvoz vsebine, ki ste jo prenesli iz Squarespace-a, na vaše WordPress spletno mesto.

Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress in nadaljujte Orodja »Uvozi.

Wordpress uvoz namestite

Na strani Uvozi kvadrat Squarespace ne boste našli na seznamu platform. Ker je Squarespace izvozil vašo vsebino v datoteko XML, združljiva z WordPressom, kliknite na Namestiti zdaj gumb pod WordPressom.

Ko je vtičnik nameščen, kliknite Zaženi uvoznik.

Zdaj lahko izberete datoteko XML, ki ste jo pravkar prenesli iz računa Squarespace in jo nato uvozite na svojo nadzorno ploščo WordPress.

uvoz besedila

WordPress lahko tudi uvozi uporabnike Squarespacea in jih doda kot naročnike na svojem mestu WordPress. Nato lahko izberete obstoječega skrbniškega uporabnika kot avtorja ali celo ustvarite novega.

uvozite wordpress in dodelite avtorje

Čeprav obstaja možnost uvoza slik prilog, med postopkom selitve to ni delovalo. Kliknite Pošlji in WordPress bo začel uvažati vsebino iz vaše datoteke Squarespace.

uvoz besedila sporočila o uspehu

Ko to storite, boste videli sporočilo o uspehu. Zdaj lahko obiščete strani in objave v WordPressu, da pregledate uvoženo vsebino.

5. korak: Uvoz slik

Squarespace vam privzeto ne dovoljuje izvoza slik prek vgrajenega orodja za izvoz. Datoteke boste morali ročno uvoziti na svoje WordPress spletno mesto. Na srečo je v shrambi WordPress veliko vtičnikov, ki omogočajo preprost uvoz zunanjih slik na vaše spletno mesto.

V našem vadnici bomo uporabljali Samodejno naloži slike vključiti. Za uvoz slikovnih datotek na novo nameščeno spletno mesto WordPress boste morali namestiti in aktivirati vtičnik na svojem spletnem mestu. Za to pojdite na nadzorno ploščo WordPress in kliknite na Vtičniki »Dodaj novo . Zdaj v iskalnem polju poiščite vtičnik za samodejno nalaganje.

Ko je nekoč našel zadetek Namestiti zdaj gumb, ki mu sledi Aktivirajte gumb, da vtičnik začne delovati. Zdaj pojdite na nadzorno ploščo in posodobite vse svoje objave. Tako boste vtičnik pripravili za uvoz slik. Če želite posodobiti svoje objave, pojdite na Objave »Vse objave. Zdaj označite vsa polja in izberite Skupna akcija »Uredi.

Zdaj zadeti Prijavite se gumb. Na zaslonu se bo prikazal nov vmesnik. Tukaj samo kliknite na Nadgradnja gumb.

uvozi slike iz kvadrata

Ko končate, bo vtičnik začel delovati na vaših slikah. Ponovite isti postopek na vseh svojih straneh, da ne boste zamudili nobene slike.

6. korak: Popravljanje stalnih povezav

Pomembno je, da vaše trajne povezave ostanejo nedotaknjene, da ne izgubite prometa, ki prihaja prek povezav s starega spletnega mesta Squarespace. Dobra novica je, da je WordPress tako prilagodljiv, da lahko nastavite strukturo trajnih povezav tako, kot želite.

V tem koraku je naš cilj vzpostaviti strukturo povezav, podobno vašemu spletnemu mestu Squarespace. Squarespace kot obliko povezave za objave na spletnem dnevniku uporablja leto / mesec / dan / ime / objavo. V URL-jih objave uporablja tudi predpono, kot sta blog ali blog-1.

Takole je izgledal URL objave spletnega dnevnika na vaši platformi Squarespace:

https://www.example.com/blog-1/2018/3/6/post-title

Če želite nastaviti svoje trajne povezave za WordPress, pojdite na Nastavitve »Povezave. Zdaj izberite možnost Struktura po meri in v ustrezno polje vstavite strukturo:

struktura stalne povezave

/ blog-1 /% leto% /% monthnum% /% dan% /% priimek% /

Nato kliknite Shrani spremembe da nastavite svojo novo strukturo stalne povezave za objave na spletnem dnevniku. Tako boste lahko ohranili nedotaknjeno trajno povezavo, ne da bi izgubili sok iskalnika in napotili promet do obstoječih objav na spletnem dnevniku.

Ob tem lahko verjetnost, da boste po preselitvi na spletnem mestu WordPress naleteli še na 404 napake. Naučite se kako sledite 404 strani in jih preusmerite v WordPress.

7. korak: Ročno uvažate vsebino iz kvadrata v WordPress

Ker Squarespace ponuja omejeno funkcijo izvoza, boste morali nekaj vsebine ročno uvoziti na strani e-trgovine in strani dogodkov, zvočnih in video datotek itd. Na svoje WordPress spletno mesto.

To je lahko dolgočasno, odvisno od tega, koliko vsebine ste gostili na vaši platformi Squarespace.

Če ste v trgovino Squarespace integrirali prodajalno e-trgovine, lahko uporabite vtičnik za e-trgovino WordPress, kot je WooCommerce. Za gostovanje video datotek priporočamo uporabo storitev gostovanja drugih proizvajalcev, kot sta YouTube ali Vimeo, namesto da jih sami gostite.

Za ostale vsebine si oglejte te vodiče:

To je to. Oglejte si tudi te možnosti Squarespace in tekmovalce.

Najboljše prakse programa WordPress, ki jih je treba upoštevati po selitvi strani

Zdaj, ko ste končali s prenosom spletnega mesta Squarespace v WordPress, morate slediti najboljšim praksam WordPress-a, da ohranite varno spletno mesto in povečate svojo publiko.

Preden izberete naključno brezplačno temo za svoje spletno mesto, si oglejte naš seznam najboljših tem WordPress in se odločite, katera bi bila najboljša izbira za vaše potrebe.

Po selitvi spodaj je nekaj novega, kar morate takoj narediti na svojem novem spletnem mestu WordPress:

 • Kontaktni obrazec: Dodajte kontaktni obrazec na svoje spletno mesto WordPress. Morda boste želeli preveriti tudi najboljše vtičnike za obrazec za WordPress.
 • Dodajte sledenje Google Analytics: Dodajte sledenje Google Analytics na novo spletno mesto WordPress, tako da namestite MonsterInsights vtičnik.
 • Varnost WordPressa: Zagotovite neprebojno varnost WordPressu z namestitvijo nekaterih najboljših varnostnih vtičnikov WordPress.
 • Izboljšajte WordPress SEO: Povečajte svoj SEO z uporabo najboljših vtičnikov WordPress SEO.
 • WordPress varnostno kopijo: Načrtujte varnostno kopijo spletnega mesta WordPress z najboljšim vtičnikom za varnostno kopijo WordPress.
 • Performance WordPress: Izboljšajte svojo uspešnost WordPress z namestitvijo najboljših predpomnilnikov WordPressa in drugih vtičnikov uspešnosti WordPress.
 • Preprečevanje neželenih komentarjev: Preprečite neželene komentarje tako, da na svoje spletno mesto namestite vtičnik Akismet.
 • Razvijte svoje spletno mesto: Rastite svoje obiskovalce in stranke z uporabo najboljših vtičnikov WordPress svinca.

Upamo, da vam je ta članek pomagal preiti iz Squarespacea v WordPress. Za podrobnejše korake preberite, kako zagnati WordPress spletno mesto iz nič (korak za korakom).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map