Kako enostavno ustvariti anketo v programu WordPress (korak za korakom)

ustvarite anketo v WordPressu


Želite ustvariti anketo v programu WordPress? Ankete so odlično orodje za zbiranje informacij za sprejemanje premišljenih odločitev. Obiskovalci vam lahko povedo svoje mnenje s klikom miške in vam tako dajo podatke, ki jih potrebujete za posel naprej.

V tem članku vas bomo naučili, kako ustvariti anketo v programu WordPress Enostavno in kako pridobiti poročila o zbranih podatkih.

Izbira najboljšega vtičnika za anketo WordPress za vaše spletno mesto

Izbira orodja za izdelavo ankete je lahko prava bolečina. Obstaja toliko drugih spletnih storitev, ki vam omogočajo ustvarjanje vdelanih anket, in kljub temu imajo vse velike pomanjkljivosti. Naj gre za to, da so vaša poročila shranjena na težko dostopnih tretjih strežnikih, frustracije zaradi omejenih možnosti prilagajanja, omejeno število odgovorov, ki ste jih dovoljeni, ali visoki mesečni stroški … Ti obrazci ankete tretjih oseb samo, da ne zaležeš!

Zdaj je čas, da se spomnite: imate WordPress. Zakaj ne bi uporabili vtičnika?

Še bolje, zakaj ne bi uporabili najboljšega vtičnika WordPress za raziskavo na trgu?

Če ste dolgoletni bralec, boste morda že imeli vtičnik, o katerem govorimo. Nekoč smo rekli, da je to najboljši vtičnik za obliko WordPress.

Govorimo o tem WPForms, seveda. Zahvaljujoč svojim nedavno dodanim anketam in dodatkom za ankete, lahko zdaj ustvarite čudovite prilagojene ankete s preprostim uporabnikom gradbenika povleci in spusti, po katerem je vtičnik znan.

Sorodno: Kako ustvariti obrazec za slog Typeform v programu WordPress (navodila po korakih)

Uporaba WPForms kot vtičnika stavbe za anketo vam omogoča:

 • Ustvarite pametna polja za anketiranje, kot so Likertova lestvica, ocene in drugo
 • Uporabite pogojno logiko za izdelavo personaliziranih polj ankete na podlagi uporabnikovih vnosov
 • Analizirajte lahko berljiva poročila o anketah z grafi, tabelami in grafikoni
 • Izvozite svoje anketne grafe v obliki PDF, JPEG ali drugih oblik za tiskanje
 • Pridobite CSV rezultatov anket, ki jih boste uporabili po svojih željah

Precej kul, kajne? Tudi mi tako mislimo. Torej, začnimo!

Kako ustvariti anketo v programu WordPress

Če še niste, boste morali namestiti in aktivirati Vtičnik WPForms na vašem spletnem mestu WordPress. Če potrebujete pomoč, si oglejte naš vodič, kako namestiti vtičnik WordPress.

Potrebovali boste Pro načrt WPForms da bi lahko uporabil njihovo ankete in ankete. Na srečo lahko uporabniki IsItWP ob uporabi kuponske kode SAVE10 dobijo 10% popusta od skupne cene.

Ko je na novo nameščen vtičnik, boste morali s klikom vnesti licenčni ključ WPForms »Nastavitve z vaše nadzorne plošče WordPress. Licenčni ključ najdete na spletnem mestu WPForms v razdelku Račun.

Nastavitve WPForms

Nato kliknite na WPForms »Addons z leve stranske vrstice nadzorne plošče WordPress. Pomaknite se navzdol do dodatka Ankete in ankete. Kliknite gumb Namestite Addon in nato, ko je nameščen, kliknite Activate, da začnete uporabljati dodatek.

Aktivirajte ankete Ankete Addon

Zdaj se začne zabavni del.

Pojdite na WPForms »Dodaj novo začeti graditi novo obliko. Pozdravili vas bomo z znanim vmesnikom povleci in spusti WPForms.

Navedite naslov ankete in kliknite predlogo Anketni obrazec. To bo naložilo vzorčno predlogo obrazca za povratne informacije strank, skupaj z več polji, ki so že bila vnaprej dodana v obrazec.

Za urejanje kliknite katero koli polje. Polja lahko preuredite z intuitivnim gradnikom povleci in spusti ali jih popolnoma odstranite. Odvisno od tebe. Dodatna polja obrazca lahko dodate tudi v levem stolpcu. Dodate lahko tudi radijske gumbe, potrditvena polja, možnosti spustnega menija, ocenjevalno lestvico ali podobno karkoli drugega, kar bi si kdaj želeli. Zabavajte se z njim!

Uporaba pogojne logike, WPForms ima možnost, da prilagodite anketna vprašanja glede na podatke uporabnika v prejšnjem polju. Če želite, da je vaša anketa zelo napredna, je to možnost, s katero bi se morali igrati.

Ko ustvarite obrazec za anketo, kliknite gumb Shrani, da shranite svoje nastavitve. Končano? Pojdite naprej in za izhod kliknite gumb Zapri in nadaljujte na naslednji korak.

Kako dodati anketo na svoje spletno mesto WordPress

Za razliko od drugih vtičnikov, WPForms neverjetno preprosto je, da naše obrazce dodate v katero koli objavo ali stran na svojem spletnem mestu WordPress. Anketo lahko celo dodate na svojo stransko vrstico ali pa se odločite za prikazovanje v vrstah objav po meri.

Če želite anketo dodati v objavo, stran ali vrsto objave, obiščite urejevalni zaslon in kliknite gumb Dodaj obrazec. Pojavi se pojavno okno, ki vam bo omogočilo, da izberete obrazec za anketo. Kliknite gumb Vstavi obrazec in opazujte, kako se čarovnija dogaja.

Dodaj objavo obrazca ankete

Viola! Kratka koda je zdaj dodana v urejevalnik objav. Lahko ga postavite kamor koli želite znotraj te objave / strani. Ko končate z urejanjem vsebine, preprosto pritisnite Objavi, in obrazec za anketo bo v živo in pripravljen za ukrepanje.

Raje, da se anketa prikaže na vaši stranski vrstici? Brez problema. Sesalnik lahko potegnete v katero koli stransko vrstico ali na območje, ki je pripravljeno za gradnike. Samo pojdite na Videz »gradniki na nadzorni plošči WordPress, nato pa povlecite widget WPForms na poljubno stransko vrstico!

WPForms Survey Widget

Izberite svojo anketo v nastavitvah pripomočka in kliknite Shrani. To je to. Zdaj je na stranski vrstici vašega spletnega mesta prikazan obrazec za anketo.

Kako si ogledate rezultate obrazca ankete

Če si želite ogledati rezultate obrazca za anketo, boste morali klikniti WPForms »Vsi obrazci in kliknite povezavo Rezultati ankete pod obliko, ki vas zanima. Od tam boste videli nekaj čudovitih grafov in grafikonov, ki prikazujejo vaše rezultate. Lahko jih tudi izvozite v program za preglednice ali jih natisnete, če želite.

Rezultati raziskave WPForms

Na vrhu strani lahko kliknete različne vrste grafikona in raziščete možnosti izvoza.

Vrstni grafikon obrazca ankete

Rezultate ankete lahko shranite v obliki PDF, JPEG ali drugih oblik za tiskanje. To je resnično priročno, če jih želite dodati v objave na spletnem dnevniku, diaprojekcije ali jih deliti v družabnih medijih.

Kako pretvoriti kateri koli obrazec v anketo

Uporaba WPForms, v WordPressu lahko naredite več kot iz nič. Vse obstoječe obrazce WPForms lahko spremenite tudi v anketo. Izberete lahko celo, katera polja obrazca želite obravnavati kot polja ankete.

Zakaj to? Ker je to odličen način za zbiranje podatkov. Nenadoma obrazci za prijavo na glasilo, obrazci za stike in obrazci za registracijo uporabnikov postanejo močno orodje za zbiranje informacij.

Če želite obstoječi obrazec WPForms pretvoriti v anketo, uredite obrazec in se nato pomaknite v Nastavitve »Ankete in ankete. Nato kliknite polje z možnostjo Enable Survey Reporting in pritisnite Save.

omogočajo ankete in ankete

Raje omogočite poročanje o anketah za posamezno polje obrazca, ne pa celotnega obrazca? Samo uredite obrazec in kliknite na polje, ki ga želite omogočiti. V razdelku Možnosti polja na levi strani kliknite na Napredne možnosti in potrdite polje Omogoči poročanje o anketi. Enostavno grah!

omogočiti poročanje o anketah

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako ustvariti anketo v WordPressu.

Iščete več načinov za merjenje interakcije uporabnikov in zbiranje pomembnih podatkov? Morda boste prebrali navodila po korakih o tem, kako dodati Google Analytics na svoje spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map