Kako enostavno ustvariti večjezično spletno mesto WordPress (korak za korakom)

kako ustvariti večjezično spletno mesto za WordPress


Ali želite omogočiti, da je vaše WordPress spletno mesto na voljo v več jezikih? S tem, ko je vaše spletno mesto večjezično, lahko pritegnete in pritegnete veliko širše občinstvo. Čeprav je ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta v večini primerov samo za razvijalce, je s WordPressom preprosto opraviti sam s pomočjo vtičnika za prevod WordPress.

V tem članku vam bomo pokazali, kako enostavno ustvariti večjezično spletno mesto WordPress z uporabo najbolj priljubljenega večjezičnega vtičnika WPML.

Zakaj ustvariti večjezično spletno mesto WordPress z uporabo WPML?

Če vaše podjetje služi raznoliki skupini ljudi iz različnih regij sveta, ki vsi govorijo svoj jezik, boste morali spletno mesto narediti večjezično. Podobno izobraževalni zavodi in mednarodne organizacije z uporabniki iz različnih držav potrebujejo večjezično spletno mesto, da bi uspeli.

Kako pa ga ustvarite?

Ena od možnosti je ustvariti več poddomena za svoje spletno mesto in namestiti en jezik za vsako od poddomena. Toda ta metoda je ogromno težav. Nastavitev in upravljanje več poddomena zahteva veliko časa in sredstev. Poleg tega je lahko drago, če morate za izvedbo dela najeti razvijalca.

WordPress v kombinaciji s vtičnikom WPML rešuje te težave in vam ponuja enostavno in enostavno rešitev za ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta.

WPML vam omogoča, da v isto namestitev WordPress namestite več jezikov, tako da vam ni treba ustvarjati poddomena za vsak jezik. Da ne omenjam, je tako preprosto in hitro, da lahko vsakdo zlahka nastavi večjezično spletno mesto, ne da bi se dotaknil nobene kode.

Ob tem pa si poglejmo, kako lahko v nekaj korakih ustvarite večjezično spletno mesto WordPress z uporabo WPML.

Izdelava večjezičnega spletnega mesta WordPress z WPML

WPML je prevodni vtičnik, ki vam pomaga prevesti vaše spletno mesto WordPress. Najprej morate ustvariti spletno mesto v enem samem jeziku.

Če želite ustvariti spletno mesto, boste potrebovali ime domene in storitev gostovanja. Ime domene je spletni naslov vašega spletnega mesta, gostovanje pa je virtualni prostor, v katerem so shranjene datoteke vašega spletnega mesta.

Ime domene običajno stane približno 14 USD na leto, storitev gostovanja pa približno 7 USD na mesec. Ko šele začnete, se lahko ti stroški seštejejo in se počutijo pretirano drage. Da bi olajšali vaše finančne bolečine, smo z Bluehostom sklenili posel, da bi svojim uporabnikom zagotovili ekskluzivni popust. Zdaj lahko z našim ekskluzivnim kuponom Bluehost pridobite brezplačno domeno in WordPress gostovanje za samo 2,75 USD na mesec.

Če niste novi pri WordPressu, preberite vodnik za začetnike o ustvarjanju spletnega mesta WordPress.

Ko ustvarite spletno mesto WordPress v izbranem jeziku, lahko na svoje mesto dodate različne jezikovne prevode.

1. korak: Namestite WPML in nastavite večjezične možnosti

Prvo, kar morate storiti, je, da namestite in aktivirate WPML vtičnik na svojem mestu WordPress.

Ko se uspešno aktivira, se na vrhu nadzorne plošče WordPress-a prikaže polje z obvestili z Konfigurirajte WPML gumb. Za začetek konfiguracije preprosto kliknite gumb.

configure-wpml-notif

Nato boste lahko videli čarovnika za nastavitev WPML.

wpml-čarovnik za nastavitev

V prvem koraku bo WPML samodejno zaznal primarni jezik vašega spletnega mesta WordPress. Lahko ga spremenite, če želite ali če je napačno zaznal.

Kliknite na Naslednji gumb za nadaljevanje.

Nato boste morali izbrati jezike, ki jih želite omogočiti za svoje spletno mesto. Preprosto izberite jezike in kliknite na Naslednji gumb.

select-languages-wpml-setup

Zdaj boste v tretjem koraku postopka nastavitve WPML videli možnosti za zamenjavo jezika. Preklopnik jezika bo vašim uporabnikom omogočil, da si ogledajo vsebino vašega spletnega mesta v svojem želenem jeziku. Običajno se pojavi v obliki spustnega seznama ali zbirke zastav na vašem spletnem mestu.

wpml-language-switch-options

Od tam lahko preprosto uredite vrstni red jezikov tako, da povlečete in spustite.

Pod tem se vam prikažejo možnosti za dodajanje jezikovnega preklopnika na vaše spletno mesto. Preklopnik jezika lahko dodate v svoj navigacijski meni, območje pripomočkov ali območje podnožja. Prav tako dodate povezave do prevoda objav pred ali po vsakem vsebini.

dodaja-wpml-preklopnik jezika

Če želite v navigacijski meni dodati jezikovno stikalo, kliknite na V meni dodajte novo stikalo za jezik gumb v Preklopnik jezika v meniju odsek.

Potem, Novo stikalo jezika v meniju možnosti se prikažejo v pojavnem oknu.

dodajalec-jezik-preklopnik

Izberete lahko meni na svojem spletnem mestu, da prikažete stikalo za jezik. Nato lahko v meniju nastavite položaj jezikovnega stikala; prikažite kot prvo postavko menija ali zadnjo postavko menija.

Nato lahko izberete, kako želite prikazati postavko v meniju za preklop jezika. Lahko ga prikažete kot spustni seznam ali seznam jezikov.

Nato lahko izberete, kaj želite vključiti v element menija za preklop jezika. Izberete lahko, kaj želite prikazati, tako da preprosto potrdite polja.

Končno lahko nastavite barve stikala za jezik.

Ko konfigurirate vse možnosti, boste spremembe lahko videli v polju za predogled na desni strani.

Ko ste zadovoljni, kliknite ikono Shrani gumb.

Podobno lahko stikalo jezika dodate tudi na druge lokacije. Če pa želite stikalo jezika dodati samo v navigacijski meni, lahko preprosto kliknete Naslednji gumb.

Zdaj ste na zadnjem koraku postopka nastavitve WPML. V tem koraku boste morali vnesti ključ svojega spletnega mesta.

register-wpml

Ključ spletnega mesta lahko dobite iz svojega računa WPML. Preprosto kopirajte ključ in ga prilepite v polje ter kliknite na Registrirajte se gumb.

To je to! Uspešno ste končali konfiguracijo WPML na svojem mestu WordPress.

2. korak: Dodajanje večjezične vsebine v WordPress objave in strani

Zdaj, ko ste na spletnem mestu WordPress nastavili WPML, ste na svojem spletnem mestu pripravljeni dodati večjezično vsebino.

WPML vam omogoča enostavno prevajanje objav, strani, oznak, kategorij in tem v WordPress-u v poljuben jezik.

Če želite ustvariti prevod za obstoječe WordPress objave, pojdite na Objave »Vse objave. Tam boste videli svoje skupne objave in tudi število svojih objav v jeziku.

prevedi-gumb-vse-objave

WordPress samodejno zazna primarni jezik vašega spletnega mesta in pokaže, da dodate gumbe za vsak izbrani jezik poleg svojih objav. Za prevod objave boste morali klikniti gumb za dodajanje pod jezik.

Za to vadnico smo pod francoskim jezikom kliknili gumb Dodaj.

new-traslation-post-wpml

Zdaj boste na vrhu urejevalnika videli ime / zastavo jezika. In videli boste tudi Jezik je na desni strani urejevalnika prispevkov dodano meta polje.

Prevedeno vsebino lahko dodate v območje objave in jo objavite. Če nimate jezika v tem jeziku, lahko dodajte nove uporabnike in avtorje na svoje spletno mesto za prevajanje vaše vsebine.

Uporabite lahko tudi Modul za upravljanje prevajanja WPML in upravljajte prevajalce na svojem spletnem mestu.

3. korak: Dodajanje prevodov za kategorije in oznake

WPML vam omogoča enostavno prevajanje kategorij, oznak ali katere koli druge taksonomije po meri WordPress v poljuben jezik, ki ga želite.

Če jih želite prevesti, morate iti WPML »Prevajanje taksonomije z vaše nadzorne plošče WordPress.

Nato morate v naslednjem koraku izbrati taksonomijo, ki jo želite prevesti.

taksonomija-prevod-wpml

Za to vadnico smo izbrali Kategorije. Zdaj naloži vse kategorije vašega spletnega mesta. Tam boste poleg gumbov za taksonomijo dodali gumbe Dodaj.

traslate-categories-wpml

Preprosto kliknite gumb Dodaj pod jezik / zastavo in prevedite svojo taksonomijo.

4. korak: Dodajanje prevodov za navigacijske menije

Za prevajanje navigacijskih menijev WordPress obiščite Videz »Meniji z vaše nadzorne plošče WordPress. Nato boste morali izbrati meni, ki ga želite prevesti.

prevod-meni-prevod

Zdaj boste videli gumbe za prevajanje za svoj WordPress meni. Za prevajanje menija preprosto kliknite gumb.

Ko ustvarite prevod menija, boste morali dodati iste elemente v meniju kot v osnovnem meniju jezika.

uredi-prevedeno-meni

Če imate v menijih elemente objav, strani in kategorij, jih boste najprej morali prevesti, kot je prikazano v koraku 2. Po tem jih lahko dodate s kartic na levi v meniju Meni za urejanje plošča.

Ko dodate in upravljate vse elemente menija, kliknite na Shrani meni gumb.

5. korak: Prevajanje tem, vtičnikov in drugega besedila

WPML vam omogoča tudi prevajanje vtičnikov in teme WordPress.

Če jih želite prevesti, boste morali iti WPML »Lokacije tem in vtičnikov z vaše nadzorne plošče WordPress.

tema-vtičnik-lokalizacija

Privzeto boste videli Za prevajanje teme in vtičnikov ne uporabljajte String Translation označeno in potrditveno polje pod tem. Potrdite polje, če so za vašo temo na voljo kakšne prevodne datoteke. Vendar to deluje samo z uradnimi temami WordPress.org.

Torej WPML prihaja z a Modul za prevajanje nizov WPML da lahko pravilno prevedete svojo temo in vtičnike. S tem modulom lahko na svojem spletnem mestu prevedete polja, pripomočke in drugo besedilo po meri.

Oglejte si tudi ta prevod TranslatePress. TranslatePress je alternativa WPML.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da se naučite, kako preprosto ustvariti večjezično spletno mesto WordPress z WPML. Morda boste želeli preveriti tudi naš vodič o 25 zakonitih načinih zaslužka s spletnim bloganjem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map