Kako gostovati spletno mesto Celotna navodila po korakih

kako gostovati spletno mesto


Se sprašujete, kako gostovati spletno mesto? Koraki za gostovanje spletnega mesta se morda zdijo zastrašujoči za začetnike, toda če želite narediti spletno mesto, je gostovanje vašega spletnega mesta nujno. Spletno gostovanje je v bistvu mesto na internetu za lastnike spletnih strani za shranjevanje njihovih spletnih strani. Vaše spletno mesto potrebuje mesto za življenje v spletu, če želite, da ga uporabniki lahko obiščejo.

Če ste nov za izdelavo spletnega mesta, ne skrbite. V tej objavi vam bomo korak za korakom pokazali, kako gostiti spletno mesto za začetnike. Začnimo.

1. korak: Odločite se za vrsto spletnega mesta

Če želite izdelati spletno mesto, se morate najprej odločiti, katero vrsto spletnega mesta boste izdelali. Vrsta spletnega mesta, ki ga izberete za izdelavo, je odvisna od cilja vašega spletnega mesta.

Obstajajo 4 glavne vrste spletnih mest, to so:

 • Statični – V spletnem brskalniku je prikazano statično spletno mesto, včasih znano kot ploščata ali nepremična, natančno, kako je shranjeno. Ne spremeni se, ostane enak ali “statičen” za vsakega uporabnika, ki si ogleda spletno mesto. Statična spletna mesta bi dobro delovala za mala podjetja, osebna spletna mesta, portfeljska spletna mesta itd.
 • Dinamičen – Dinamično spletno mesto vsebuje informacije, ki se spreminjajo, odvisno od številnih dejavnikov, ki bi lahko vključevali uporabnika, ki si ogleda spletno mesto, čas dneva, časovni pas ali domači jezik države, v kateri se gledalec nahaja. Na primer, Amazon, Facebook in YouTube so primeri dinamičnih spletnih strani, ker se njihova vsebina vedno spreminja.
 • e-trgovina – Spletno mesto za e-trgovino (eCommerce pomeni elektronsko poslovanje) je spletni portal, kjer prodaja in nakup izdelkov ali storitev ter prenos sredstev poteka prek interneta. Preprosto povedano, kadar koli kupujete ali prodajate nekaj prek interneta, ste vključeni v e-trgovino. To vključuje spletna mesta, kot so Walmart, eBay in Grubhub. Pomembno je upoštevati, da so spletna mesta za e-trgovino običajno dinamična spletna mesta.
 • Blog – Blog je spletni časopis ali informativna spletna stran, kjer je vsebina predstavljena v obratnem kronološkem vrstnem redu (najprej se prikaže novejša vsebina). Bloge običajno vodi en pisatelj ali majhna skupina ljudi, da informacije predstavijo v pogovornem slogu. Primeri blogov vključujejo naše spletno mesto, IsItWP, Huffington Post in Mashable.

Torej določite, katera spletna stran je najboljša za vaše potrebe in potrebe vaše publike. Če imate na primer majhno podjetje in želite ustvariti spletno mesto za njegovo promocijo, bi bila statična spletna stran verjetno najboljša izbira za vas. Poleg tega so statična spletna mesta najlažje in najbolj poceni izdelati. Prav tako si lahko ogledate mnenje našega strokovnjaka o tem, koliko stane spletno mesto.

Če niste prepričani, ali bi morali ustvariti blog ali spletno mesto, si oglejte našo objavo Kaj je blog? Blog proti spletnemu mestu & Kako delujejo?

Oglejte si tudi naš članek o najboljših knjigah WordPress, vključno s knjigami o ustvarjanju spletnega mesta ali bloga z WordPressom.

Ko ste se odločili, kakšno spletno mesto želite ustvariti, morate izbrati tudi način izdelave spletnega mesta. Danes obstaja več ustvarjalcev spletnih strani, ki vam omogočajo enostavno ustvarjanje lastne spletne strani. Priporočamo, da izberete WordPress.

wordpress-make-a-website

WordPress je najbolj priljubljena platforma za izdelavo spletnih mest, saj dejansko pooblasti več kot 30% vseh spletnih mest na spletu. Z WordPressom je neverjetno enostavno izdelati spletno mesto v nobenem trenutku in vam ni treba vedeti o kodi. Imate popoln nadzor nad izgledom svojega spletnega mesta, saj WordPress ponuja na tone brezplačnih tem, s katerimi lahko spletno mesto v hipu dobi profesionalni videz. Dobivate tudi dostop do širokega nabora vtičnikov WordPress, da izboljšate svoje spletno mesto.

Poleg tega številne najboljše storitve gostovanja ponujajo gostovanje WordPress, ki vključuje enostavno namestitev WordPress z enim klikom, kar nas pripelje do naslednjega koraka izbire storitve spletnega gostovanja.

2. korak: Izberite storitev spletnega gostovanja

Zdaj je čas, da izberete storitev spletnega gostovanja Kot smo že omenili, je spletni strežnik, kjer bo vaše spletno mesto shranjeno v spletu. Preden lahko sestavite spletno mesto in ga omogočite uporabnikom na spletu, morate kupiti spletno gostovanje.

Pri izbiri storitve spletnega gostovanja želite izbrati takšno, ki ponuja hitrost, varnost, zanesljivost in je
ugoden proračun in WordPress gostovanje, če ste za platformo za izdelavo spletnih mest izbrali WordPress. Obstaja veliko odličnih spletnih gostiteljev, ki ponujajo gostovanje WordPress, vključno s HostGator in SiteGround.

Toda spletni gostitelj, ki ga priporočamo, je Bluehost.

Bluehost je uradni ponudnik gostovanja, ki ga priporoča WordPress. Z Bluehostom vam nikoli ne bo treba skrbeti, da bo vaše spletno mesto počasno, tudi če imate veliko prometa. Prav tako nudijo 24/7 strokovno podporo, ki vam je vedno na voljo, da vam pomaga, kadar naletite na težavo.

Če želite izvedeti več o Bluehostu, si oglejte celoten pregled Bluehosta.

gostovanje z bluehost-wordpress-om

Poleg tega Bluehost za bralce IsItWP ponuja super ponudbo. Danes se lahko prijavite na Bluehost in pridobite brezplačno domeno, SSL potrdilo in velik 60% popust na gostovanje. Z Bluehostom lahko začnete graditi spletno mesto ali blog za samo 2,75 USD na mesec. Plačajte letno in prihranite veliko na Bluehostu.

Bluehost je tudi spletno gostovanje skladno s PCI.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Ko ste se odločili, da za svojega spletnega gostitelja izberete Bluehost, kliknite na našo povezavo do spletnega mesta Bluehost in kliknite na Začni zdaj gumb. Naslednji korak je izbira načrta spletnega gostovanja.

3. korak: Izberite načrt spletnega gostovanja

Ko se prijavite v Bluehost, boste pozvani, da izberete načrt gostovanja. Bluehost ponuja 3 različne načrte gostovanja: Basic, Plus in Choice Plus. Z našo ekskluzivno ponudbo Bluehost osnovni načrt znaša le 2,75 USD na mesec, načrt Plus stane 4,95 USD na mesec, načrt Choice Plus pa 5,45 USD na mesec. Vsak od načrtov vključuje brezplačno ime domene in SSL potrdilo.

načrti gostovanja za bluehost

Ena glavnih razlik med načrti je število spletnih mest, ki jih lahko zgradite, in prostor za spletna mesta. Z osnovnim načrtom lahko zgradite samo 1 spletno mesto in dobite 50 GB prostora na spletnem mestu. Z drugimi načrti lahko ustvarite neomejeno spletno mesto in imate neomejen prostor na spletnem mestu.

Za nove lastnike spletnih strani priporočamo, da izberete osnovni načrt. Nato, ko rasteta vaše spletno mesto in vaše podjetje, lahko načrt nadgradite po potrebi.

Sorodno: 10 najboljših storitev spletnega gostovanja v Veliki Britaniji

Ko se odločite, kateri načrt spletnega gostovanja potrebujete, kliknite zeleni gumb »Izberi« za nadaljevanje.

4. korak: Izberite ime domene

Po izbiri načrta je naslednji korak gostitelj spletnega mesta, da izbere ime domene. Ime domene je naslov, ki ga ljudje vnesejo v vrstico URL brskalnika, da pridejo do vašega spletnega mesta. Za podrobnejši opis, skupaj z nasveti, kako izbrati dobro ime domene za vaše spletno mesto, si oglejte našo drugo objavo, ki govori o tem, kaj je ime domene in kako deluje.

Kot smo omenili, pri Bluehostu dobite brezplačno ime domene, ko se prijavite na njihovo spletno gostovanje. Ko izberete načrt Bluehost, boste pozvani, da izberete ime domene.

Pojdi na Nova domena na strani in vnesite ime domene, ki ste ga izbrali za svoje spletno mesto. Nato kliknite modro Naslednji gumb.

bluehost-select-a-domain

Nato vnesite podatke o vašem računu. Če želite ali za hitrejšo registracijo, lahko vnesete svoje ime, e-poštni naslov in druge podatke, kliknite na Prijavite se z Googlom gumb.

ustvarjanje modro-računa

Ko končate z vnosom podrobnosti, se na dnu strani pomaknite navzdol do Informacije o paketu odsek. V Načrt računa polje lahko izberete Osnovni načrt za 12, 24 ali 36 mesecev. Priporočamo, da izberete načrt za 36 mesecev, ker dobite največ denarja za svoj denar. Tu lahko izberete tudi, če počistite dodatke, ki so za vas vnaprej izbrani, če jih želite, jih lahko vedno znova dodate pozneje, če želite.

informacije o paketu bluehost

Na koncu se pomaknite navzdol po strani in vnesite svoje podatke o plačilu, se strinjajte s pogoji storitve in kliknite na Pošlji gumb.

5. korak: Namestite WordPress

Ko kupite spletno gostovanje in izberete ime domene, morate namestiti WordPress. Na srečo pri Bluehostu ni zapletenega postopka namestitve. Bluehost bo samodejno namestil WordPress za vas in lahko se prijavite na svoje WordPress spletno mesto neposredno z nadzorne plošče Bluehost.

Ko končate s prijavo v svoj načrt gostovanja, boste pozvani, da izberete temo WordPress. V tem koraku lahko med tem korakom izberete katero koli temo, ker lahko pozneje vedno preprosto spremenite temo.

pick-a-wordpress-tema

Nato boste morali izbrati ime za svoje spletno mesto in vrstico.

ustvarite-novo-wordpress-site-host-a-website

Ko vnesete svoje podatke, kliknite Naslednji. Bluehost bo nato namestil WordPress za vas. Ko je namestitev WordPress končana, boste videli zaslon, kot je spodaj.

host-a-website-wordpress-install

Zdaj se lahko prijavite na svoje spletno mesto WordPress in začnete graditi. Za prijavo na spletno mesto dodajte wp-admin do konca vašega URL-ja, ki bi bil videti nekako takole:

http://mywebsite.com/wp-admin

Vnesite poverilnice za prijavo, ki so bile poslane na vaš e-poštni naslov in kliknite Vpiši se gumb.

gostitelj-spletna stran-wordpress-prijava

Zdaj, ko imate svoje spletno mesto, kaj naprej?

Morda se sprašujete, kaj storiti, potem ko se prijavite na svoje spletno mesto WordPress. No, zdaj je čas, da začnete graditi in prilagajati spletno stran! Nekaj ​​stvari, ki jih morate narediti, je naslednje:

 • Izberite temo WordPress, ki je popolna za vaše spletno mesto.
 • Ustvarite strani za svoje spletno mesto, na primer domačo stran in na primer stran o strani.
 • Na spletnem mestu dodajte kontaktni obrazec s pomočjo vtičnika WordPress, kot je WPForms.
 • Namestite nekatere druge WordPress vtičnike, da bo vaše spletno mesto še bolj zmogljivo, kot so vtičniki SEO.
 • Začnite graditi seznam e-poštnih sporočil z orodjem, kot je OptinMonster.

Upamo, da ste uživali v tej objavi in ​​da zdaj veste, kako gostovati spletno mesto. Če vam je bil ta članek všeč, razmislite o svojih drugih objavah o tem, kaj je v skupni rabi z VPS vs namenskim gostovanjem in kako začeti WordPress blog (& Izkoristite dodatni dohodek).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map