Kako kodirati spletno mesto iz nič (Vodnik za začetnike)

kako kodirati spletno mesto wordpress


Želite kodo spletnega mesta iz nič? Zaradi tega vas bo morda obšla misel, kako obvladati dolgočasne jezike za kodiranje za oblikovanje spletnega mesta, ki deluje tako dobro, kot je videti.

Na srečo WordPress ponuja veliko prilagodljivosti vsem, ki želijo izdelati spletno mesto, ki je videti odlično, ima močne funkcije in ne potrebuje zapletenega znanja o kodiranju.

Če želite spletno mesto kodirati od začetka, vendar niste mojster pri kodiranju, je ta objava za vas. Ker boste po branju te vadbe v manj kot enem dnevu vedeli, kako oblikovati spletno mesto kot strokovnjaka.

In ne samo, da vas bo ta vodič naučil najlažjega oblikovanja spletnega mesta, ampak vam bo prihranil tudi ure časa, energije in glavobola.

Če pa še vedno niste prepričani, ali je bolje spletno mesto kodirati iz nič ali ga zgraditi s programom WordPress, je nekaj točk, ki vam bodo pomagale pri odločitvi..

Bi morali resnično kodirati spletno mesto?

Kodiranje celotnega spletnega mesta je lahko za začetnike težka naloga. Tu je nekaj težav, s katerimi se novi kodirniki srečujejo pri ustvarjanju spletnega mesta:

 • Učenje novih jezikov zamudno: Obstaja več programskih jezikov, ki jih boste morda morali naučiti za izdelavo spletnega mesta. HTML in CSS sta dve osnovi, ki ju absolutno ne morete prezreti. Če želite napredne možnosti, lahko na svoj seznam dodate več jezikov, kot so jQuery, JavaScript in PHP. To pomeni, da morate obvladati več jezikov, če želite pokazati svoj končni izdelek. Razen če imate pod pasom veliko znanja o kodiranju, bi lahko za izdelavo vaše spletne strani potrebovali mesece, ne pa več dni.
 • Iskanje pravih virov je težavno: Še večjih izzivov je, da je internet poln informacij. To povečuje možnosti, da boste postali bolj zmedeni med poskusom učenja novih kodnih jezikov. To vodi nekaj novih kodrov, da se vpišejo na vodene tečaje, kar je lahko drago.
 • Načrtovanje nepričakovanih težav je nemogoče: Tudi če premagate vse te izzive in končno ustvarite čudovito spletno mesto, se lahko s časom pokaže še več izzivov. Če želite na primer dodati stransko vrstico na svoje spletno mesto ali spremeniti ozadje svojega spletnega mesta za določene strani, boste morda zapravili dneve svojega časa za učenje rešitve.

S toliko ovirami, ki jih morate premagati, samo vi se lahko odločite, ali želite spletno mesto kodirati iz nič ali ne. Če ste kot mnogi ustvarjalci spletnih mest, razmislite o drugih možnostih.

Kaj je lahka alternativa?

Najboljši odgovor je kodiranje spletnega mesta z WordPressovim spletnim mestom.

Kaj je Builder spletnih strani?

V WordPressu je graditelj spletnih mest vizualni urejevalnik, ki vam omogoča ustvarjanje spletnega mesta s pomočjo vmesnika povleci in spusti. Za razliko od čistega kodiranja imate v ustvarjalcu vizualnih elementov dodane vse elemente. Nato elemente, ki jih želite uporabiti za ustvarjanje spletnega mesta, preprosto povlečete in spustite. Najboljše je, da imate pred delom na zaslonu predogled svojega dizajna v realnem času.

WordPress ima na voljo več odličnih možnosti, da izberete dobrega ustvarjalca spletnih strani. Tukaj je nekaj dobrih ustvarjalcev strani, ki jih lahko preverite. Zaradi te vadbe pa bomo za izdelavo spletnega mesta uporabili program Beaver Builder in Builder spletnega mesta stalnega stika..

Začnimo z Beaver Builderjem.

1. način: Kodiranje spletnega mesta s programom WordPress + Beaver Builder

beaver-builder-prilagodite-wordpress

Korak 1. Namestitev in aktiviranje Beaver Builderja

Za kodiranje spletnega mesta s programom Beaver Builder morate najprej namestiti WordPress. Nato na nadzorni plošči WordPress namestite in aktivirajte vtičnik Beaver Builder. Ko to storite, ga lahko začnete uporabljati za oblikovanje svojega spletnega mesta.

Takole deluje:

Pojdi nazaj k Strani »Dodaj novo na nadzorni plošči WordPress. Zdaj boste videli, da urejevalnik Gutenberg ponuja možnost vstavitve vtičnika Beaver Builder.

Beaver Builder

Kliknite na Izstrelite Builder Beaver.

S tem boste zagnali vizualni urejevalnik Beaver Builder, kjer boste lahko delali na svojem dizajnu. Na desni strani boste videli možnosti za dodajanje vrstic, modulov in predlog. Ima tudi jeziček z imenom Shranjeno kjer si lahko ogledate vse predhodno shranjene predloge.

Beaver Builder, kako kodirati spletno stran

2. korak: Izbira predloge za vaše spletno mesto

Naslednji korak je ustvariti predlogo za vaš dizajn. Predlogo lahko izberete s klikom na Predloge zavihek na vaši desni.

predloge beaver builder, kako kodirati spletno stran

Tu bodo prikazane različne vnaprej izdelane predloge. Na voljo bo tudi možnost prazne predloge, s katero lahko ustvarite bolj videz po meri.

Tudi Builder Beaver ponuja ločene možnosti za svoje ciljne strani. Z izbiro ene od teh vnaprej izdelanih predlog lahko začnete takoj. Potrebno je le nekaj popravkov, da prilagodite različne elemente, kot so besedilo, logotip, črta in podobno.

3. korak: Dodajanje vrstic in modulov v vašo postavitev

Ta korak je nujen, če želite svoj dizajn zgraditi iz nič. Lahko pa vrsticam in stolpcem dodate tudi že vnaprej izdelano predlogo.

Če želite vrsticam dodati vrstico, samo izberite Vrstice in izberite število vrstic, ki jih želite dodati. Zdaj povlecite vrstice in jih spustite na levo. Če želite prilagoditi njihov videz, lahko kliknete vsak od teh zavihkov.

Vrstice postavitve Beaver Builder

S pomočjo teh možnosti prilagajanja stolpcev lahko preprosto premikate, podvojite, prilagodite širino vrstice ali delate na vsakem stolpcu posebej. Če želite urediti svoje stolpce, kliknite stolpec, v katerem želite vnesti spremembe. Nato kliknite na Uredi stolpec ikono za začetek. Zdaj boste videli to Nastavitve stolpca možnost.

Nastavitve stolpca graditelj bober

Tu lahko v svoje stolpce dodate besedilo, povezave, barve ozadja, dodate obrobe, animacijo in številne druge elemente. Zdaj, ko so vrstice dodane, je čas, da dodate svoje module.

Dodajanje modulov je tako preprosto kot dodajanje vrstic. Samo pojdi na Moduli na zavihku, povlecite želeni modul z desne in ga spustite na levi strani.

dodajanje modulov za graditelja bober

Vsak od teh modulov lahko tudi prilagodite. Če želite na primer delati na svojem naslovu, morate samo klikniti vaš modul. Na zaslonu se prikaže pojavno okno s tremi različnimi zavihki.

 1. Splošno
 2. Slog
 3. Napredno

V Splošno na kartici lahko uredite svoje besedilo, dodate oznako naslova, dodate povezave, dodate oznako »brez naslednjega« ali pustite, da se povezave odprejo v novem oknu, če želite.

Prilagajanje naslova

The Slog na zavihku lahko delate na barvi, pisavi in ​​slogu & razmik in še več.

Prilagoditev Beaver Builderja

Končno je tu Napredno zavihek. Na tem zavihku lahko dodate razmike, prilagodite vidnost, dodate animacije, vstavite elemente HTML ter izvozite ali uvozite tudi svojo postavitev.

Možnosti Beaver graditelja

Ne pozabite klikniti Shrani Če ne želite izgubiti nastavitev.

Postopek lahko ponovite z vsemi moduli, dodanimi na vašo spletno stran, tako da lahko prilagodite vse vidike svojega spletnega mesta. Na stran lahko dodate stranske vrstice, tabele cen in druge elemente s programom Beaver Builder.

Nato ostane samo vaše spletno mesto.

4. korak: objava vaše spletne strani

Ko je vse pravilno dodano in prilagojeno, je čas, da to storite Objavi vaše spletno mesto. V tem primeru boste videli Objavi v zgornjem desnem kotu zaslona.

objavljanje postavitve bober graditelja

In to je to! Zdaj ste ustvarili spletno mesto po meri s programom Beaver Builder, za katerega niso bili potrebni dragi tečaji kodiranja ali dolge neprespane noči, ki so sejali po forumih koderjev.

Preučili smo osnove, kaj lahko počnete z Beaver Builderjem, vendar vas bo morda zanimalo potapljanje globlje. V tem primeru bo ta članek koristen pri ustvarjanju postavitve po meri s programom Beaver Builder.

Zdaj, ko smo opisali prvo metodo, poglejmo še enega graditelja WordPress spletnega mesta, ki ga lahko uporabite: Constant Contact Website Builder.

2. način: Kodiranje spletnega mesta s programom Constant Contact Builder

Naslednji način je kodiranje vašega spletnega mesta pri ustvarjalcu spletnih strani Constant Contact.

Constant Contact je ponudnik storitev e-poštnega trženja, ki racionalizira vaše strategije trženja e-pošte.

Ponuja pa tudi izdelavo spletnega mesta, ki vam omogoča ustvarjanje profesionalnih spletnih mest za vaše podjetje, ne da bi uporabili eno kodo. Poglejmo, kako lahko s pomočjo tega ustvarjalca ustvarite svoje spletno mesto.

Za začetek postopka pojdite na uradno stran za izdelavo spletnega mesta Constant Contact in kliknite na Ustvarite svoje brezplačno spletno mesto na zaslonu.

Nenehni stik ustvarjalec spletnih strani

Zdaj boste na novem zaslonu, na katerem boste prosili, da svoje spletno mesto dodelite kategoriji.

Stalni stik graditelj

Ko to storite, boste na ustvarjalcu, kjer boste lahko začeli ustvarjati spletno mesto. Na levi strani boste videli polje za dodajanje imena svojega spletnega mesta. Na desni strani boste videli dejanski prikaz, kako bo videti vaše spletno mesto.

Nenehni stik ustvarjalec spletnih strani

Če se pomaknete navzdol, boste imeli celoten pogled na spletno mesto. Lahko dodate ime svojega spletnega mesta in kliknete na Nadaljujte gumb pod njim. Potem je čas za enega najpomembnejših vidikov oblikovanja spletnega mesta: izbiro slike ozadja.

Stalni stik bo prikazal nekaj možnosti fotografij zalog, ki jih lahko brezplačno uporabite glede na kategorijo vašega spletnega mesta. Če ne želite uporabiti fotografije zalog, lahko uporabite Naloži gumb, da dodate svojo sliko.

Slika ozadja stalnega stika

Ko izberete sliko v ozadju, kliknite na Nadaljujte gumb za prehod na naslednji korak, kjer lahko naložite svoj logotip.

Kliknite prazno območje, kjer vidite možnost, da kliknite za prenos slike in naložite svoj logotip z namizja.

Logotip stalnega graditelja stikov

Nato zadeti Nadaljujte gumb za prehod na naslednji korak. Zdaj morate izbrati barvno shemo spletnega mesta. Na voljo imate več možnosti, vse se začne z dvema temama: Svetlo in temno. Izberete lahko, kar mislite, da bi bilo najbolje za vaše spletno mesto in blagovno znamko.

Barve s stalnim stikom

Spet zadeti Nadaljujte gumb za prehod na naslednji korak. Nato lahko izberete svoj slog navigacije in pisavo. Ko so izbrane, lahko v naslednjem koraku posodobite svoje kontaktne podatke.

Kontaktni podatki, stalni predstavitveni podatki o stikih

Zdaj kliknite na Dokončaj gumb pod njim. Videli boste pregled svoje domače strani, galerije in drugih strani, s katerimi boste potrdili, da ste zadovoljni s celotnim videzom. Če je vse videti dobro, lahko nadaljujete in pritisnete Objavi v zgornjem desnem kotu zaslona.

Stalni predogled spletnega mesta za stike

In to je to. Vse, kar vam preostane, je, da se seznanite z nastavitvami ustvarjalca spletnega mesta Constant Contact.

Stalne nastavitve graditelja spletnih mest

Če želite spremeniti svoje spletno mesto, imate na voljo številne preproste možnosti. S pomočjo zavihkov na vrhu urejevalnika spletnega mesta za urejanje spletnih mest lahko spremenite temo ali delate tudi z drugimi nastavitvami.

Stalni predogled spletnega mesta za stike

Na primer, če kliknete na Nastavitve boste videli različne možnosti za izboljšanje različnih vidikov uspešnosti vašega spletnega mesta

Stalne nastavitve stikov

S temi možnostmi nastavitve lahko spremenite svoje ime in domeno, logotip, favicon in celo delate na SEO svojega spletnega mesta. Prav tako lahko posodobite svoje kontaktne podatke pod Moje podjetje na levi strani.

Če želite dodati svoje socialne povezave, kliknite na Socialni računi zavihek.

Stalni stik social

To vam omogoča, da vstavite povezave na svoj račun družbenih medijev, ki bodo prikazane v nogi vašega spletnega mesta. Uspešnost svojega spletnega mesta lahko spremljate tudi pod Sledenje & Analytics zavihek. Vse kar morate storiti je, da dodate svoj ID za sledenje v storitvi Google Analytics.

Tu je koristen članek, če še niste nastavili računa za Google Analytics.

Končno pod Pravni lahko dodate svoje pogoje in storitve. S pomočjo. Lahko dodate tudi HTML po meri Vstavljanje HTML-ja , vendar je to manj pomembno za začetnike ustvarjalce spletnih strani.

In tam ga imate! Zdaj vidite, kako enostavno je ustvariti spletno mesto po meri z ustvarjalcem spletnih strani. Najboljše je, da ne vključuje pisanja ali učenja nobene kode.

Uporaba graditelja spletnih mest vam omogoča, da v delčku časa dosežete enak rezultat.

Ni prepričan Beaver Builder ali graditelj spletnega mesta Constant Contact? Ne skrbi. Za vas imamo več predlogov za izdelavo spletnih strani, ki lahko poenostavijo postopek oblikovanja vašega spletnega mesta.

Če ste še vedno odločili, da svoje spletno mesto kodirate od nič, pa ne veste, kako začeti, imamo rešitev tudi za to. Poskusi Codecademy. To je najboljše izhodišče za vsakogar, ki ima čas in se želi naučiti kodiranja z vodenim korakom po korakih.

Ko se naučite kodiranja in ste pripravljeni izdelati svoje prvo spletno mesto, boste morali izbrati ime domene in izbrati dobro spletno gostovanje, kjer boste lahko gostili svoje spletno mesto.

Hvala za branje in upamo, da vam je bil članek všeč. Če si ga, zakaj ga ne bi delil s prijateljem?

In ali imate kakšne kul predloge za delo z ustvarjalci spletnih mest?

Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje. Radi poslušamo svoje angažirane bralce!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map