Kako namestiti WordPress – Vodnik za začetnike (korak za korakom)


Ali želite začeti z WordPressom za izdelavo svojega spletnega mesta? WordPress je najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebin (CMS) in graditelj spletnih strani na svetu.

V tem članku bomo delili, kako namestiti WordPress z več platformami.

WordPress uporablja več kot 30% spletnih mest na svetu, zaradi česar je programska oprema najbolj uporabljena za izdelavo spletnega mesta. Nastaviti je preprosto in pomaga hitro zagnati spletna mesta ali bloge. WordPress ima dve vrsti: WordPress.com, ki je gostujoča rešitev; in WordPress.org, znan tudi kot WordPress, ki ga gostuje sam.

V tem priročniku bomo uporabili samo gostovane WordPress. Mnoga dobra podjetja, ki gostijo WordPress, ponujajo namestitev za WordPress z enim klikom. Vendar je postopek nastavitve za vsak gostiteljski panel drugačen.

V tem priročniku vam bomo pokazali, kako namestiti WordPress z uporabo MOJO Marketplace, Fantastico, Softaculous, SimpleScripts in drugih nadzornih plošč. To bo izčrpen vodnik, zato pišemo vsebino, da bomo lažje našli postopek namestitve, ki ga iščete:

Namestitev WordPress-a: Vsebina

jaz. Namestitev WordPress-a: Predpogoj
II. Nameščanje WordPress-a na različne ponudnike spletnih gostovanj

 1. Kako namestiti WordPress v Bluehost
 2. Kako namestiti WordPress v SiteGround
 3. Kako namestiti WordPress v WPEngine

III. Namestitev WordPress-a z namestitvijo programov z enim klikom

 1. Kako namestiti WordPress z uporabo Fantastico
 2. Kako namestiti WordPress z uporabo Softaculous
 3. Kako namestiti WordPress z uporabo Hitro namestite
 4. Kako namestiti WordPress z uporabo MOJO tržnica

IV. Več Vadnice za namestitev WordPress-a

 1. Kako namestiti WordPress z uporabo FTP
 2. Kako namestiti WordPress v vašem jeziku
 3. Kako namestiti a WordPress Multisite Network
 4. Kako namestiti WordPress v Vaš računalnik
 5. Kaj morate storiti po namestitvi WordPress-a

Kaj morate storiti pred namestitvijo WordPress-a

Preden lahko namestite WordPress, boste morali kupiti ime domene in spletno gostovanje.

Za spletno gostovanje priporočamo Bluehost. Je eno izmed najbolj priljubljenih gostiteljskih podjetij na svetu, WordPress pa ga tudi uradno priporoča.

Za naše uporabnike ponujajo brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in 60% OFF na spletnem gostovanju.

Ustvarite blog na Bluehostu

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Po nakupu domenskega imena in spletnega gostovanja ste pripravljeni namestiti WordPress.

Kako namestiti WordPress v Bluehost

Bluehost je eno najbolj priljubljenih imen pri gostovanju storitev. Namestitev WordPressa z Bluehostom je zelo hitra in enostavna. Pravzaprav vam ni treba storiti veliko, ker bo ob prijavi na Bluehost samodejno namestil WordPress v vaše ime domene.

Torej se lahko neposredno prijavite v svoj račun, pojdite na Moja spletna mesta na levi strani in kliknite na Prijavite se v WordPress gumb na desni strani.

namestite wordpress v bluehost

Odprlo se bo skrbniško področje WordPress, kjer lahko začnete uporabljati WordPress, kot bi to storili običajno. Če želite WordPress namestiti na več spletnih mest, je tudi to mogoče.

Bluehost vam omogoča namestitev WordPress-a na neomejeno število mest za vse njegove načrte gostovanja, razen za osnovni. Svojemu gostovanju lahko dodate več spletnih mest s klikom na Ustvari spletno mesto gumb pod Moja spletna mesta možnost.

namestite wordpress v bluehost

Čarovnik za namestitev WordPress, ki ga vodi Bluehost, se bo zdaj predstavil. Zdaj lahko ustvarite novo spletno mesto WordPress, tako da vnesete ime spletnega mesta in vrstico. Ko končate, kliknite na Naslednji gumb.

V naslednjem koraku izberite ime domene, ki ste ga kupili. Če nimate imena domene, ga lahko kupite tako, da greste na Domene strani na nadzorni plošči Bluehost.

Zdaj, ko je vaša domena dodana, pustite polje imenika prazno. Bluehost bo to polje samodejno dodal za vas. Namestitveni program prikaže nekaj vtičnikov, za katere se lahko odločite.

Zdaj zadeti Naslednjigumb. Čez nekaj minut bo WordPress postavil namestitveni program Bluehost. Po končani namestitvi boste videli sporočilo o uspehu.

Bluehost Installer

Te podatke boste prejeli tudi po e-pošti. Zdaj kliknite na Prijavite se v WordPress za vstop v skrbniško območje novega spletnega mesta. To je enostavno, kajne?

Kako namestiti WordPress v SiteGround

SiteGround je priljubljena možnost gostovanja tako za začetnike kot za napredne uporabnike. Tukaj je več o SiteGround. Njihovo gostovanje je zelo optimizirano za WordPress, namestitev pa je zelo enostavna.

Ko se prijavite v SiteGround, se prikaže pojavni zaslon s pozdravnim sporočilom. Vprašali vas bomo, ali želite zdaj postaviti spletno mesto.

namestitev wordpressa na mestu mesta

Izberite Zaženite novo spletno mesto možnost in izberite WordPress. Zdaj boste preusmerjeni na nov zaslon, kjer morate vnesti podrobnosti o namestitvi programa WordPress. Vnesite svoje poverilnice in kliknite na Potrdi gumb.

namestite wp na mestu mesta

Odprlo se vam bo nov zaslon. Nastavitve lahko preskočite na tej strani in kliknete na Popolna namestitev gumb.

Namestitev SiteGround

Namestitveni program začne delovati in ko je končano, boste na zaslonu videli sporočilo o uspehu. Videli boste tudi možnost, da piše Nadaljujte do območja za stranke gumb.

V območju za stranke kliknite na Moji računi zavihek. Tu boste videli možnost, ki se imenuje Pojdite na skrbniško ploščo. Kliknite ta zavihek za vstop v skrbniško ploščo WordPress.

In to je to. WordPress je bil uspešno nameščen na vašem spletnem računu za gostovanje SiteGround.

Kako namestiti WordPress v WP Engine

WPEngine je upravljan ponudnik gostovanja WordPress, ki skrbi za vse vaše potrebe po WordPress gostovanju. Upravljal bo posodobitve, namestitve in optimizacijo uspešnosti spletnega mesta WordPress, tako da boste lahko brez težav rasli svoje podjetje. Več informacij o WP Engine najdete tukaj.

Ker je WPEngine upravljano gostovanje v WordPressu, bo samodejno namestil WordPress za vas, ko se prijavite.

Če želite, lahko dodate tudi več spletnih mest. Za začetek se prijavite v svoj WP motor nadzorno ploščo in pojdite na Spletna mesta.

Na zaslonu se bodo prikazala imena vseh spletnih mest. Zdaj kliknite na Dodaj spletno mesto gumb za dodajanje nove namestitve WordPress.

Na naslednjem zaslonu lahko dodate ime svojega proizvodnega okolja. Dodajte tudi ime po želji in kliknite na Ustvari okolje gumb.

Zdaj se bo akcija začela. Spremembe DNS bodo očitno potrebovale nekaj časa, da se bodo širile. Ko to storite, boste lahko dostopili do skrbniškega področja WordPress s klikom na povezavo v stranski vrstici.

Lahko uporabite Dodaj domenopovezavo za dodajanje domene na vaše spletno mesto. Vendar WP Engine ne ponuja domenskih imen. Torej boste morali kupiti ime domene pri enem od registratorjev domen, kjer boste morali nastavitve DNS svoje domene usmeriti na WP Engine.

Za to bo potreben IP naslov vašega spletnega mesta in CNAME. Te informacije so na voljo na strani za pregled vašega spletnega mesta. Osnovna nastavitev je enaka za vse registratorje domen. Tukaj vam bomo pokazali, kako uporabljati te podatke na domeni.com.

Dodajanje podatkov o DNS na Domain.com

Za začetek se prijavite na nadzorno ploščo računa domene.com in kliknite na DNS in strežniki imen.

Zdaj na naslednjem zaslonu kliknite na Uredi gumb za dodajanje vašega IP naslova, ki ga ponuja WP Engine.

Ko končate, kliknite na Posodobite DNS gumb.

WPEngine posodobitev DNS

Nato boste morali preveriti, ali imate CNAME posneti z imenom www. V tem primeru boste morali urediti ta zapis CNAME. V nasprotnem primeru pojdite naprej in kliknite na Dodaj DNS zapis gumb. Zdaj v Vrednost polje dodaj CNAME poddomena, ki jo ponuja WPEngine, in kliknite na Dodaj gumb DNS.

In to je precej. Zdaj je vaše ime domene uspešno usmerjeno na vaše spletno mesto WordPress, ki ga gosti WP Engine.

Kako namestiti WordPress z uporabo Fantastico

Fantastico je na voljo v več nadzornih panelih spletnega gostovanja. To je samodejni namestitveni program, s katerim lahko hitro namestite WordPress.

Na nadzorni plošči spletnega gostovanja boste morali poiskati razdelek s programsko opremo, da poiščete Fantastico namestitveni program.

Fantastico Installer

Kliknite na Fantastico in odprl bo možnosti samodejnega namestitve.

Opomba: Različna podjetja za gostovanje uporabljajo različne različice Fantastico. Nekateri še vedno uporabljajo starejše različice, druge pa so posodobljene na najnovejšo programsko opremo za samodejno namestitev. Razlika bo v dizajnu in barvah. Vendar so osnovni koraki namestitve za WordPress v vseh različicah podobni.

V levem meniju bo prikazan seznam vseh aplikacij, vključno z WordPressom. Preprosto pojdite Blogi »WordPress.

Ne zamudite priložnosti za branje o priljubljenem tržnem deležu CMS.

Nato boste videli pregled WordPress-a in velik gumb Install, ki prikazuje namestitev različice WordPress-a.

Fantastico WordPress

Boste morali klikniti gumb Namestiti WordPress.

Nato boste morali izbrati ime domene, podimenik (te podatke dodajte samo, če želite namestiti WordPress v podmap; če ni, lahko to polje pustite prazno), uporabniško ime, geslo in e-pošto nadaljevati.

Auto-namestitveni program Fantastico

Ko dodate zahtevane podatke, boste morali klikniti na Pošlji gumb.

Postopek namestitve se bo začel in na istem zaslonu se bo prikazala vrstica napredka. Ko je namestitev končana, boste videli sporočilo o uspehu.

Opomba: Če najnovejša različica WordPress-a ni nameščena, vam ni treba skrbeti. Ko se prijavite v skrbniški račun za WordPress, boste prejeli obvestilo o posodobitvi na najnovejšo različico.

Kako namestiti WordPress z uporabo Softaculous

Softaculous je še en skript za samodejno namestitev programa WordPress, ki ga uporablja več podjetij za spletno gostovanje. Deluje podobno kot Fantastico in vam pomaga takoj namestiti WordPress. Mnoga velika podjetja za gostovanje, kot so SiteGround, gostovanje InMotion itd., Na svojih nadzornih nadzornih ploščah ponujajo brezhibno.

V nadzorni plošči spletnega gostovanja se boste morali prijaviti in v razdelku s programsko opremo poiskati Softaculous. Na nekaterih nadzornih ploščah boste ločeno našli tudi razdelek Softaculous Apps Installer z vsemi aplikacijami, vidnimi na nadzorni plošči. Omogočili boste neposreden klik na WordPress in ga namestili.

Softaculous

Za namestitev WordPress-a lahko izberete katero koli možnost. Če kliknete ikono WordPress v razdelku Softaculous Apps Installer, vam bo prikazal pregled nad WordPress. Obstajajo tudi drugi zavihki, kot so Namestitev, Funkcije, Posnetki zaslona itd.

Namestite WordPress iz programa Softaculous

Najprej morate izbrati protokole Http: // ali Http: // www. Če uporabljate SSL in HTTPS, preprosto izberite Https: // ali Https: // www s spustnega protokola.

Izberite protokol

Nato morate izbrati ime domene, kamor želite namestiti WordPress. Ko izberete ime domene, boste morali dodati podimenik (na primer: mywebsite.com/wp), kjer želite namestiti WordPress. Samodejno se bo ustvaril imenik z imenom, ki ga določite in WordPress bo tam nameščen.

Če pa nameščate WordPress v svoj korenski imenik (na primer: mywebsite.com), pustite polje In Directory prazno.

Ko končate z namestitvijo programske opreme, se preprosto pomaknite navzdol do Nastavitve spletnega mesta.

Nastavitve spletnega mesta

Morali boste dodati ime in opis spletnega mesta. Te podrobnosti niso trajne in jih lahko pozneje spremenite na skrbniški nadzorni plošči WordPress.

Po tem boste morali vnesti uporabniško ime, geslo in e-poštni naslov za ustvarjanje poverilnic za vaše skrbniško območje WordPress. S pomočjo Softaculous lahko dodate močno geslo ali uporabite naš brezplačni močan generator gesel. Poskrbeti morate tudi, da je uporabniško ime beseda, ki ni v slovarju.

Vendar ni nobenega pravila za nastavitev uporabniškega imena ali gesla. Prosto lahko izberete uporabniško ime in geslo, ki si ga lahko preprosto zapomnite. Priporočamo, da obdržite močno geslo, da bo vaše spletno mesto ostalo zaščiteno pred hekerji. Oglejte si ta vodnik kako upravljati z gesli za podrobnejše informacije.

E-poštno polje je pomembno, ker bodo vsa obvestila poslana na e-poštni naslov, ki ga navedete tukaj. Ta obvestila vključujejo opozorila o posodobitvah, ponastavitev gesla in drugo.

Izbirne nastavitve

Ko končate z nastavitvami spletnega mesta, se lahko pomaknete dlje, da izberete vtičnike in temo. To so neobvezne nastavitve, po namestitvi pa jih lahko tudi upravljate s skrbniške plošče WordPress. Kliknite na gumb Namestitev.

Čez nekaj minut boste videli sporočilo o uspehu za namestitev WordPress-a. Dokler vrstica napredka ne pokaže 100%, je priporočljivo, da ostanete na zaslonu namestitve, da se izognete težavam.

Uspešna namestitev WordPress-a

Po uspešni namestitvi boste videli podrobnosti, kot sta URL vašega spletnega mesta in dostopni URL skrbnika WordPress.

Kako namestiti WordPress z uporabo QuickInstall

QuickInstall je samodejni namestitelj za WordPress in številne druge aplikacije. Na voljo je na več nadzornih ploščah spletnega gostovanja, vključno s HostGatorjem in drugimi. Različne nadzorne nadzorne plošče imajo lahko za QuickInstall drugačen videz, vendar so funkcije in postopek namestitve WordPressa skoraj enaki.

Morali se boste prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja in poiskati razdelek s programsko opremo. Tam boste našli Hitro namestite ikono. Za nadaljevanje kliknite QuickInstall.

Hitro namestite cPanel

Stran QuickInstall bo predstavljena z vsemi njenimi aplikacijami, vključno z WordPressom, v razdelku Namestitev z enim klikom. Za začetek preprosto kliknite povezavo WordPress.

Namestitev WordPressa

Tako kot mnogi drugi namestitveni skripti vam bo prikazal pregled WordPress-a in gumb za namestitev. Boste morali klikniti na Namestite WordPress gumb.

Namestite WordPress

Nato morate dodati potrebne podrobnosti za namestitev WordPress-a.

Začnite z izbiro imena domene, kamor želite namestiti WordPress. V naslednjem polju boste morali dodati podmap. Če želite namestiti WordPress v svoj korenski imenik (example.com), preprosto pustite to polje prazno.

Namestite WordPress v QuickInstall

Če želite nadaljevati, boste morali vnesti skrbniški e-poštni naslov, naslov spletnega dnevnika ali ime spletnega mesta, uporabniško ime, ime in priimek. Te podrobnosti bodo uporabljene za ustvarjanje skrbniškega uporabnika za vašo namestitev WordPressa.

Ko dodate svoje podatke o uporabniku, boste morali klikniti gumb Namesti WordPress.

Začela se bo namestitev WordPress-a in postopek bo trajal nekaj trenutkov. Ko je namestitev uspešno končana, boste videli podatke za prijavo z URL-ji za vaše spletno mesto in skrbniško območje WordPress.

Kako namestiti WordPress z MOJO Marketplace

MOJO Marketplace podpira orodje za namestitev v enem kliku, ki ga uporabljajo številna podjetja za spletno gostovanje za hitro namestitev aplikacij, kot je WordPress. Na voljo je na nadzorni plošči spletnega gostovanja.

Če uporabljate spletno gostovanje Bluehost, se boste morali prijaviti na nadzorno ploščo gostovanja in odpreti razdelek spletnega mesta.

MOJO se namesti z enim klikom

Od tam boste morali klikniti ikono Namestite WordPress ali 1-Click Install. Če kliknete ikono Namestite WordPress, boste preusmerjeni, da izberete ime svoje domene in dodate ime imenika (samo če želite WordPress namestiti v podmapo, kot je primer.com/wp).

Po tem kliknite na Naslednji gumb.

Izberite domeno in imenik

Zdaj boste morali dodati skrbniške informacije, kot so naslov spletnega mesta, uporabniško ime skrbnika, skrbniško geslo in e-poštni naslov skrbnika. Prav tako boste morali potrditi pogoje. Nato kliknite na Naslednji gumb.

Podatki o administratorju

Vrstica napredka se bo prikazala na vrhu zaslona in o tem boste obveščeni, ko bo WordPress nameščen. Za ogled poverilnic za prijavo boste morali klikniti na povezavo.

Namestitev je končana

Ko kliknete povezavo, se prikaže sporočilo o uspehu in vaš dostop do skrbnika WordPress (uporabniško ime in geslo).

Dostop do administratorja WordPress

Kako namestiti WordPress z uporabo FTP

Ali želite ročno namestiti WordPress s pomočjo odjemalca FTP? Dodali boste še nekaj korakov v postopek namestitve. Priporočamo, da si oglejte ta vodnik naprej kako uporabljati FTP za nalaganje datotek WordPress za podrobnejše informacije.

Preden začnemo, morate prenesti datoteko najnovejša različica WordPress-a z njihove uradne strani. Preprosto razpakirajte datoteko in uporabite strežnik FTP, kot je FileZilla, za prenos datotek WordPress v vaš korenski imenik. Običajno se imenuje korenski imenik / public_html /.

Če želite WordPress namestiti v podmap (na primer: mywebsite.com/wp), lahko v svojem korenskem imeniku ustvarite mapo z ustreznim imenom in vanjo naložite svoje WordPress datoteke. V tem primeru bo vaša razširitev v odjemalcu FTP / public_html / wp.

Za namestitev WordPress uporabite odjemalca FTP

Po nalaganju datotek WordPress se boste morali prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja, da ustvarite novo bazo podatkov. V cPanelu boste morali poiskati razdelek Baze podatkov in kliknite na MySQL Baze podatkov ikono.

MySQL baze podatkov

V polje Nova baza podatkov morate dodati ime svoje baze podatkov. Po tem kliknite na Ustvari bazo podatkov gumb.

Nova baza podatkov

Ko bo vaša baza podatkov ustvarjena, boste morali vnesti svoje uporabniško ime in geslo za MySQL. Te poverilnice bodo pripadale vaši zbirki podatkov in bodo uporabljene v konfiguracijski datoteki WordPressa.

Ko dodate uporabniško ime in geslo, boste morali klikniti na Ustvari uporabnika gumb.

Ustvari uporabnika

Ustvarjanje uporabnika ni dovolj. Za povezavo z vašo bazo podatkov boste morali tem novemu uporabniku omogočiti dostop. Uporabnika preprosto dodajte v svojo bazo podatkov z vsemi dovoljenji.

Če želite to narediti, boste morali iti na Dodajte uporabnika v bazo podatkov odsek na isti strani. V spustnem meniju Uporabnik izberite novega uporabnika, ki ste ga ustvarili, in v spustnem meniju Database izberite svojo bazo podatkov. Po tem kliknite na Dodaj gumb.

Dodaj uporabnika v bazo podatkov

Prikazala se vam bo stran z uporabniškimi privilegiji. Za spremembe v vaši bazi podatkov boste morali potrditi vse privilegije za tega novega uporabnika.

Po tem pojdite na postopek namestitve. Za začetek namestitve boste morali brskati po URL-ju WordPress-a. Če ste datoteke WordPress naložili v glavni korenski imenik, bo ime vaše domene WordPress URL (na primer: www.mywebsite.com)

Najprej vas prosimo, da izberete jezik. Po izbiri jezika kliknite na Nadaljujte gumb. Zdaj bo celoten postopek namestitve WordPress v tem istem jeziku. Če niste zadovoljni z izbiro jezika, jo lahko pozneje spremenite v skrbniških nastavitvah WordPress-a.

Izberi jezik

Nato bo prikazano pozdravno sporočilo in informacije o vaši novi namestitvi WordPressa. Preberite te informacije, saj bo WordPress dostop do poverilnic vaše baze podatkov pravilno sprožil.

Boste morali klikniti na Pojdimo! gumb.

WordPress namestite ročno

Zdaj boste videli obrazec, v katerega boste morali dodati ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo. Po tem kliknite na gumb Pošlji.

Ustvari konfiguracijsko datoteko WordPress

Po uspešni povezavi z bazo podatkov se prikaže sporočilo WordPress-a, na katerega boste morali klikniti Zaženite namestitev gumb za nadaljevanje.

Zaženite namestitev

WordPress bo sprožil postopek v ozadju, ki vključuje ustvarjanje tabel v vaši bazi podatkov in vas vodi do naslednjega koraka.

Za nastavitev spletnega mesta WordPress boste morali vnesti naslov svojega spletnega mesta, uporabniško ime, geslo in e-poštni naslov.

V fazi razvoja morda ne želite, da iskalniki vidijo vaše spletno mesto, zato boste morali potrditi možnost možnosti vidnosti iskalnikov. To nastavitev lahko kasneje spremenite iz skrbniškega računa za WordPress.

Nastavitve spletnega mesta WordPress

Ko kliknete gumb Namesti WordPress, bo postopek namestitve dokončan in prikazano sporočilo o uspehu. Videli boste tudi poverilnice za prijavo za dostop do skrbniškega računa za WordPress.

Uspešna namestitev WordPress-a

Kako namestiti WordPress v svoj jezik

WordPress je preveden v skoraj vse jezike na svetu. WordPress lahko enostavno namestite v svojem jeziku.

Če jih naštejemo le, WordPress vključuje jezike, kot so angleščina, francoščina, španščina, kitajščina (han), japonščina, arabščina, koreja, nemščina, hebrejščina, hindujščina in še več.

Med nameščanjem programa WordPress boste morali izbrati jezik, nato pa boste izvedli nadaljnjo namestitev v izbranem jeziku. Če pa najprej izberete angleščino in želite kasneje spremeniti jezik, boste morali obiskati Nastavitve »Splošno strani v vašem skrbniškem računu za WordPress.

Jezik spletnega mesta

Oglejte si tudi ta priročnik kako ustvariti večjezično spletno mesto v WordPressu za več podrobnosti.

Kako namestiti večstransko omrežje WordPress

WordPress ima privzeto večstranske funkcije. S spletnim omrežjem lahko ustvarite in upravljate več kot eno spletno mesto v eni sami WordPress namestitvi. Mnogostransko omrežje WordPress je močno in z lahkoto upravlja z vašimi novimi spletnimi mesti v poddirektorjih ali poddomenah.

Koristno je za velika podjetja, vladne organizacije, spletna mesta za članstvo, izobraževalne zavode, potovalna podjetja in še več.

Upoštevajte ta celoviti vodnik o namestitvi in ​​nastavitvi omrežja WordPress za več spletnih mest, če želite natančna navodila.

Kako namestiti WordPress na računalnik

Ali želite namestiti WordPress v računalnik? Mnogi začetniki želijo ustvariti svoja spletna mesta v lokalnem strežniškem okolju, preden jih pokažejo drugim. Vendar lahko spletno mesto zgradite tudi v okolju v živo, tako da preprosto odvrnete iskalnike, da vidijo vaše spletno mesto.

Poleg tega obstaja veliko ljudi, ki želijo namestiti WordPress na svoj računalnik za razvoj tem, vtičnikov ali preizkušanje kode.

Namestitev WordPress-a v računalnik ne bo vidna vsem, dokler ga ne prenesete v živo na svojo domeno.

Za uporabnike sistema Windows boste morali prenesti in nastaviti WAMP, da bodo namestili WordPress. Vendar bodo uporabniki Mac računalnikov morali namestiti Mamp na svoje računalnike za lokalno namestitev WordPressa.

Oglejte si tudi naš vodič o tem, kako WordPress z lokalnega strežnika prenesti na spletno mesto v živo za navodila po korakih.

Kaj morate storiti po namestitvi WordPress-a

Po uspešni namestitvi WordPress-a boste morali izbrati svojo temo in vtičnike, da boste svoje spletno mesto pravilno zagnali.

Izbira WordPress teme

Tema ali predloga spletnega mesta bosta oblikovanje / slog vašega spletnega mesta WordPress. Na spletu in v WordPress repozitoriju najdete na stotine tisoč WordPress tem. Vendar pa je težko izbrati temo, ko imate veliko izbire. Priporočamo, da WordPress teme razvrstite glede na vašo poslovno nišo in nato preverite naš strokovni izbor najboljših tem WordPress.

Ta seznam sproti posodabljamo, tako da boste našli najnovejše in najbolj neverjetne WordPress teme za vaše spletno mesto.

Izbira najboljših vtičnikov za WordPress

WordPress je prilagodljiv in enostaven za nastavitev. Omogoča vam, da dodate poljubno funkcijo na svojem spletnem mestu s pomočjo vtičnikov WordPress. Ne glede na to, ali želite dodati kontaktni obrazec, optimizirati svoje spletno mesto za iskalnike, zaščititi svoje spletno mesto pred hekerji ali katero koli drugo funkcijo na vašem spletnem mestu, obstaja velika verjetnost, da boste v imeniku WordPress našli vtičnik..

Razen repozitorija WordPress lahko na spletu najdete vrhunske vtičnike, ki so na voljo kot orodja drugih proizvajalcev za razširitev funkcionalnosti..

Zmedete, katere vtičnike boste morali namestiti na svojem mestu WordPress? Tu je seznam vtičnikov s podrobnostmi, ki jih boste morali dodati na svoje spletno mesto takoj po namestitvi:

 • Dodaj kontaktni obrazec: Na spletnem mestu WordPress boste morali dodati obrazec za stike. Morda boste želeli preveriti tudi najboljše vtičnike za obrazec za WordPress.
 • Dodaj sledenje Google Analytics: Dodajte sledenje Google Analytics na svoje novo spletno mesto WordPress, tako da namestite MonsterInsights vtičnik.
 • Varnost WordPressa: Zagotovite si varno spletno mesto WordPress z namestitvijo nekaterih najboljših varnostnih vtičnikov WordPress. Za podrobnosti preberite tudi najboljši varnostni vodnik za WordPress.
 • Izboljšajte WordPress SEO: Optimizirajte svoje spletno mesto za SEO z uporabo najboljših vtičnikov WordPress SEO.
 • Performance WordPress: Pospešite svoje WordPress spletno mesto z namestitvijo najboljših predpomnilnikov WordPressa in drugih vtičnikov uspešnosti WordPress.
 • Prepreči neželene komentarje: Izogibajte se komentarjem neželene pošte, tako da na svoj WordPress blog namestite vtičnik Akismet.
 • Razvijajte svoje spletno mesto: Z uporabo najboljših vtičnikov WordPress svinca za generiranje preprosto povečajte promet na spletnih straneh in kupce.

Če kdaj nameravate preklopiti domene, si oglejte ta zanimiv članek, korak za korakom, kako premakniti spletno mesto WordPress na novo ime domene. In če kdaj pomislite, da bi spremenili svoj CMS, preberite članek o alternativah WordPress, kjer so navedeni najboljši konkurenti WordPressa.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako namestiti WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš vodič o tem, kako zagnati WordPress spletno mesto iz nič (korak za korakom).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map