Kako namestiti WordPress vtičnik – 3 metode (korak za korakom)

Kako namestiti vtičnik WordPress


Ali želite namestiti vtičnik WordPress?

Namestitev vtičnika WordPress vam omogoča hitro dodajanje nove funkcije na vaše WordPress spletno mesto, kot so dodajanje obrazca, e-trgovina, podpora za vstopnice, forum za razprave in drugo.

V tej vadnici vam bom prikazal tri različne načine, kako lahko namestite WordPress vtičnik. Ni pomembno, katero metodo uporabljate, saj so vtičniki vedno nameščeni na isti lokaciji.

 1. Kako namestiti WordPress vtičnik s WordPress.org
 2. Kako namestiti vtičnik WordPress s spletnega mesta tretje osebe
 3. Kako naložiti in namestiti WordPress vtičnik prek FTP

Kako namestiti WordPress vtičnik s WordPress.org

Razdelek vtičnikov je na voljo v glavnem navigacijskem meniju znotraj vašega skrbniškega območja. Vsi nameščeni vtičniki so navedeni na prvem zaslonu.

Zaslon vtičnikov WordPress

The uradni imenik vtičnikov WordPress trenutno je na seznamu približno 55.000 vtičnikov. Tam je resnično vtičnik za vsako težavo vašega spletnega mesta.

Vtičnike je mogoče namestiti neposredno iz skrbniškega področja WordPress. S klikom na povezavo »Dodaj novo« v meniju vtičnikov se odpre meni »Namestitev vtičnikov«. Prvi zavihek je ta razdelek zavihek za iskanje. Vtičnike lahko iščete tako, da sami ročno iščete ali kliknete ključno besedo iz oblaka oznak.

Namestitev novega vtičnika v WordPressu

Če ste novi za WordPress, morda ne veste, katere vtičnike naj namestite. Predstavljeni in priljubljeni zavihki, povezani na vrhu strani, so dober način, kako ugotoviti kakovostne vtičnike. Obstaja tudi seznam najnovejših vtičnikov, ki so bili dodani v imenik.

Kartica Priljubljeni vtičniki pod Dodaj nov vtičnik

Funkcija, ki je večina WordPress uporabnikov ne izkoristi, je prednost. Če se prijavite na WordPress.org, boste pod povezavo za prenos videli možnost priljubljenega vtičnika. Vsi vtičniki, ki so vam najljubši, bodo navedeni v vašem profilu.

Dodajanje vtičnika kot priljubljenega

Seznam vseh vaših najljubših vtičnikov je naveden tudi na strani Priljubljeni v vašem skrbniškem območju. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete svoje uporabniško ime za WordPress.org, če želite prikazati vse vtičnike, ki so jih dodali zaznamki. To je odličen način zapomnitve vaših najprimernejših vtičnikov na vseh spletnih mestih, ki jih poganja WordPress.

Najljubši vtičniki iz imenika vtičnikov WordPress

Znotraj vdelanega področja je opis vsakega vtičnika poleg vtičnika. Če želite prebrati bolj obsežen povzetek, lahko kliknete povezavo s podrobnostmi. Vse, kar morate storiti za namestitev vtičnika, je, da kliknete povezavo za namestitev.

Namestitev vtičnika iz skrbniškega področja WordPress z iskanjem

WordPress bo na vaš spletni strani naložil in namestil vtičnik. Nato lahko vtičnik takoj aktivirate ali pa ga pozneje aktivirate s klikom na meni Vtičniki.

Aktiviranje vtičnika po namestitvi

Kako namestiti vtičnik WordPress s spletnega mesta tretje osebe

Skozi iskalne, priljubljene, priljubljene, najnovejše in najljubše zavihke je mogoče namestiti samo vtičnike, ki so navedeni v uradnem imeniku vtičnikov WordPress. Vse vtičnike, ne glede na to, ali gre za brezplačni vtičnik iz WordPress.org ali premium vtičnik iz drugega vira, lahko prenesete kot zip datoteko.

V območju »Namestite vtičnike« obstaja možnost namestitve vtičnika z nalaganjem zip datoteke. Če želite na ta način namestiti vtičnik, morate samo izbrati zip datoteko vtičnika in kliknite gumb za namestitev.

Namestite vtičnik WordPress z nalaganjem zip datoteke

WordPress bo izvlekel vsebino zip datoteke in namestil vtičnik na vaše spletno mesto.

Vtičnik je nameščen iz zip datoteke

V zip datotekah premijskih tem in vtičnikov je običajno, da vsebujejo dodatne mape, kot so dokumentacija in originalne datoteke Photoshopa. Kadar koli vstavite vtičnik v obliki zip izven uradnega imenika WordPress, preverite, ali se datoteke vtičnikov nahajajo na zgornji ravni zip datoteke. Če ne, morate izvleči vse datoteke in nato vtirati ustrezno mapo z vtičniki.

Kako naložiti in namestiti WordPress vtičnik prek FTP

Ko namestite vtičnik po zip datoteki ali neposredno iz uradnega imenika vtičnikov WordPress, WordPress izvleče datoteke vtičnikov in jih shrani v mapo / wp-content / plugins /. Lahko pa vtičnik na to lokacijo naložite tudi sami.

Če namestite WordPress v koren svoje domene, se bo mapa z vtičniki nahajala na naslovu www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/. Datoteke vtičnikov bi se nahajale pod imenom vtičnika, npr. www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/contact-form-7/index.php.

Datoteke lahko naložite s pomočjo odjemalca FTP, kot je FileZilla. Če se želite povezati s svojim spletnim mestom s pomočjo FTP, morate vedeti podrobnosti o povezavi FTP. Te informacije običajno zagotovi vaše podjetje za gostovanje v svojem e-poštnem sporočilu. Če ga še niste prejeli, se obrnite na svojega gostitelja.

Če se želite povezati s svojim spletnim mestom s pomočjo FTP, morate vedeti ime gostitelja spletnega mesta, uporabniško ime FTP in geslo FTP. Ti podatki za prijavo so včasih enaki podatkom za prijavo na nadzorni plošči gostovanja.

FTP Site Manager

Ko ste povezani s svojim spletnim mestom, se pomaknite do mape z vtičniki (ta mapa vsebuje seznam drugih nameščenih vtičnikov). Nato naložite vtičnike, ki jih želite namestiti.

Naložite vtičnik

Vsi vtičniki, ki jih naložite prek FTP, bodo navedeni na seznamu nameščenih vtičnikov. Nato aktivirajte vtičnik in ga konfigurirajte po svojih željah.

Seznam nameščenih vtičnikov

Upam, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako namestiti vtičnik WordPress. Raziščite vtičnike WordPress in odkrijte resnično moč spletnega mesta WordPress.

Če vam je bil ta članek všeč, boste morda želeli preveriti naš vodič o najboljših vtičnikih WordPress, ki jih morate imeti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map