Kako narediti sistem rezervacij za termin z WordPressom

kako narediti sistem rezervacij terminov


Želite zgraditi spletni sistem za rezervacijo sestankov? Urejanje sestankov za vaše storitve je lahko veliko težav. Z vzpostavitvijo sistema rezervacij za sestanke lahko svojim strankam omogočite, da brez načrtovanja terminov sestankov na svojem spletnem mestu brez težav sodelujejo.

V tem članku vam bomo pokazali, kako s WordPressom vzpostaviti sistem za rezervacijo sestankov.

Izbira vtičnika za rezervacijo sestanka za WordPress

Z vsemi različnimi vtičniki za rezervacijo sestankov je enostaven sistem za rezervacijo sestankov z WordPressom. Za najboljše rezultate lahko izberete BirchPress ali WPForms za načrtovanje imenovanja.

BirchPress je najboljša izbira, če potrebujete popoln vtičnik za rezervacijo sestankov za svoje spletno mesto. Omogoča vam, da upravljate sestanke neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress.

Izbirate lahko WPForms če želite svoje sestanke vključiti v svojo najljubšo samostojno platformo za rezervacijo sestankov. WPForms je popoln spletni oblikovalec obrazcev. Z njegovo integracijo Zapier lahko povežete obrazec za rezervacijo sestankov s katero koli spletno aplikacijo, ki podpira Zapier.

Tukaj je vadnica o kako narediti obrazec za rezervacijo stranke z WPForms in na primer upravljajte sestanke z Google Koledarjem.

V našem tutorialu bomo BirchPress uporabljali za oblikovanje sistema rezervacij sestankov z WordPressom.

Uvod v sistem za rezervacijo sestankov

Če želite s WordPressom vzpostaviti spletno mesto za rezervacijo sestankov, boste morali kupiti ime domene in spletno gostovanje.

Ime domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu, kot sta Google.com in IsItWP.com, spletno gostovanje pa je mesto, kjer se datoteke spletnih vsebin shranjujejo v spletu.

Priporočamo, da spletno mesto začnete na Bluehostu, enem najboljših ponudnikov gostovanja na svetu. Prav tako so WordPress uradno priporočeni ponudniki gostovanja.

Z Bluehostom smo sklenili pogodbo, s katero smo svojim uporabnikom ponudili BREZPLAČNO ime domene in več kot 60% popusta na spletnem gostovanju. Z Bluehostom lahko spletno mesto zaženete že za 2,75 USD na mesec.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

1. korak: Namestite in konfigurirajte BirchPress

Prvo, kar morate storiti, je namestitev in aktiviranje vtičnika BirchPress. Po aktivaciji pojdite na nastavitve vtičnika, tako da se pomaknete na Sestanki »Nastavitve in začnite konfigurirati vaš rezervacijski sistem.

splošne nastavitve - rezervacija termina

Na strani z nastavitvami najdete nekaj različnih razdelkov:

  • Splošno: Prilagodite splošne možnosti, vključno s časovnim pasom, valuto, privzetim koledarskim prikazom itd.
  • Oblikovalec obrazcev: Tukaj lahko prilagodite obrazce za sestanke.
  • Obvestila: Nastavite obvestilo ponudnikom storitev in svojim strankam. E-poštna sporočila se pošljejo, ko je termin rezerviran, prestavljen ali preklican.
  • Plačila: Na kartici Plačila lahko nastavite svoje plačilne nastavitve. BirchPress vam omogoča, da zbirate plačila prek PayPala. Za več prehodnih prehodov boste morali namestiti integracijo WooCommerce.
  • WooCommerce: V tem razdelku omogočite integracijo WooCommerce.
  • Koda po meri: Dodajte kodo po meri v svoj vtičnik BirchPress.

2. korak: Dodajte svoje lokacije

Če svojo storitev ponujate na več lokacijah, lahko upravljavec WordPress-a upravljate sestanke za vse svoje lokacije. Vse, kar morate storiti, je dodati lokacije v BirchPress in uporabnikom omogočiti, da ob rezervaciji sestanka izberejo pravilno lokacijo.

Če želite dodati lokacijo, pojdite na Sestanki »Lokacije. Nato kliknite Dodaj lokacijo.

Splošne nastavitve

Nato lahko določite več podrobnosti o svoji lokaciji, vključno s telefonsko številko, naslovom, poštno številko itd.

Želite preveriti naš članek o najboljših storitvah in sistemih poslovnega telefona.

3. korak: Dodajte ponudnike storitev

Nato boste želeli dodati ponudnike storitev ali osebje. Če ste solopreurist, se morate samo dodati kot ponudnik storitev.

Če želite upravljati sestanke za celotno podjetje za, recimo, vaše podjetje za davčno svetovanje, boste morali dodati svojega svetovalca v svoj sistem rezervacij.

Dodajanje ponudnikov v vaš sistem rezervacij je enostavno. Pomaknite se na Sestanki »Ponudniki in določite podrobnosti svojih ponudnikov.

dodelite storitve ponudniku

V urejevalniku lahko določite ime in opis vsakega ponudnika. Nato v polju Storitve dodelite storitve, ki jih lahko izvaja vsak ponudnik. Ko se pomikate po strani navzdol, boste videli več meta okenc, kot sledi:

  • Dodatne informacije: Določite e-poštni naslov ponudnika.
  • Integracija koledarja: BirchPress deluje s koledarji, ki jih že imate, vključno z Googlom, iCal, iPhone, Android in Outlook. Svoje sestanke lahko samodejno uvozite in sinhronizirate.
  • Prosti dnevi: V koledarju določite svoje proste dni
  • Urnik dela: Izberite mesto in dodajte urnik za vsakega ponudnika.

4. korak: Dodajte svoje storitve

Če želite dodati storitev v BirchPress, pojdite na Sestanki »Storitve in določite svoje podatke. Na desni strani lahko določite lokacije, na katerih boste izvajali to storitev, in ponudnike, ki jih lahko uporabljajo.

nastavitve storitev

Nato se pomaknite navzdol po strani in prilagodite nastavitve storitev glede na vaše potrebe.

5. korak: Objavite obrazec za rezervacijo

Zdaj, ko ste nastavili vse podrobnosti o svojih storitvah, je čas, da objavite obrazec za rezervacijo termina.

Obrazec za rezervacijo lahko vstavite v objavo strani in v pripomočke prek kratke kode. Ko bodo stranke objavljene, lahko preprosto preverijo vašo razpoložljivost in rezervirajo sestanke v spletu.

Če želite objaviti obrazec za rezervacijo, ustvarite novo stran v Wordu. Nato dodajte naslednje urejevalno kodo v urejevalnik, kamor želite vstaviti obrazec: [bpscheduler_booking_form]

Lahko pa dodate sestanek neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress, tako da greste na Sestanki »Novo imenovanje.

Takole je videti vzorec obrazca za rezervacijo:

obrazec za rezervacijo termina

Koledar si lahko ogledate tudi, če si želite ogledati in upravljati rezervacije, tako da obiščete Sestanki »Koledar.

koledarska breza

To je to!

Upamo, da vam je ta vodič pomagal vzpostaviti sistem rezervacij sestankov z WordPressom. Če želite več vtičnikov, si oglejte naš vodič o najboljših vtičnikih za rezervacijo termina.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me