Kako narediti spletni portfelj na WordPressu (korak za korakom)

Kako narediti spletni portfelj


Ali želite narediti spletni portfelj, ki bo navdušil vaše potencialne stranke? Idealen portfelj predstavlja vaše delo na lep, profesionalen način. Z WordPressom lahko svoj portfelj v spletu postavite na svoje spletno mesto in tako povečate poslovanje ter povečate prihodke.

V tem članku vam bomo pokazali, kako enostavno narediti spletni portfelj z WordPressom.

Zakaj bi morali narediti spletni portfelj?

Spletni portfelj prinaša številne priložnosti. Če se boste dobro predstavili, bo kakovost vašega dela resnično sijala, kar bo navdušilo obiskovalce vaše spletne strani in postali vaši ambasadorji.

Obstaja veliko razlogov za ustvarjanje spletnega portfelja. Spodaj navajamo nekaj, tako da boste razumeli glavne prednosti lastne strani portfelja:

 • Če imate poslovno spletno stran, najverjetneje delite storitve, ki jih ponujate. Prav tako morate prikazati svoj portfelj, da potencialnim strankam prikažete svoje dosedanje dosežke. Portfelj je vizualni dokaz, da lahko opravljate storitve, ki jih ponujate.
 • Ko vas kdo vpraša o vašem portfelju, vam ga ne bo treba poslati po pošti ali faksu. Povezavo lahko preprosto delite do strani svojega portfelja.
 • Stran spletnega portfelja izboljšuje uvrstitev na vašem spletnem mestu.

Sorodno: Najboljši vtičniki za poslovna spletna mesta.

Spletni portfelj vam ne bo pomagal samo pri večjem poslu, temveč vas bo povezal tudi z isto mislečimi, ki želijo razširiti svoje podjetje v isto smer. Vendar pa boste morali zagotoviti, da je vaš portfelj videti profesionalen in zanimiv, da boste lahko izkoristili te prednosti.

Kako izgleda dober spletni portfelj?

Portfelji so lahko različni za vsako podjetje ali nišo. Na primer, agencija za razvoj spletnih strani bi verjetno prikazala spletna mesta, ki so jih izdelali; ker bi nepremičninsko podjetje pokazalo svoje gradbene projekte.

Uporaba vizualne vsebine na privlačen način ima lahko večji učinek kot navadno, ravno besedilo. Sestavite lahko privlačen portfelj, tako da najprej pokažete svoje najboljše delo.

Primer portfelja

S spletnim mestom WordPress lahko za predstavitev svojega portfelja uporabite galerijo slik ali drsnik fotografij. Če uporabljate vtičnik za galerijo slik, lahko dodate tudi besedilo, ki spremlja slike, da razložite svoje delo. Bolj kot je portfelj predstavljiv, bolj boste sodelovali s svojimi uporabniki.

Preverite tudi: Najboljši WordPress vtičniki za fotografe.

Ob tem pa si poglejmo, kako lahko z WordPressom sestavite čudovit spletni portfelj.

Izdelava spletnega portfelja z WordPressom

Zdaj, ko veste, zakaj potrebujete spletni portfelj in kaj vaš portfelj izgleda dobro, je čas, da vas vodimo skozi vsak korak ustvarjanja spletnega portfelja od začetka.

Opomba: Če že imate spletno mesto, potem lahko neposredno preidete na 3. korak.

1. korak: Izbira imena domene in spletnega gostovanja

Če šele začenjate, boste najprej potrebovali ime domene in spletno gostovanje. Dodo lahko kupite pri katerem koli od najboljših registratorjev domenskih imen na trgu. Preprosto ime domene običajno stane 11 USD na leto.

Nato boste našli številna podjetja za gostovanje spletnih strani z različnimi ponudbami.

Priporočamo uporabo Bluehosta. Je najbolj priljubljen ponudnik spletnega gostovanja in uradno priporočeni gostiteljski partner WordPress.

bluehost-register-domain-name-name

Za naše uporabnike ponujajo brezplačno ime domene in velik popust pri spletnem gostovanju. Pri ustvarjanju spletnega portfelja boste prihranili tono denarja takoj, ko je šiška.

2. korak: Namestitev WordPress-a

WordPress je zaradi svoje velike prilagodljivosti in funkcij najbolj priljubljen graditelj spletnih mest na svetu. Omogoča vam, da sestavite spletni portfelj točno tako, kot želite.

Po nakupu domenskega imena in spletnega gostovanja boste morali namestiti WordPress. Če uporabljate Bluehost, lahko z namestitvenim programom z enim klikom namestite WordPress na svoj račun gostovanja.

Ko je nameščena, lahko nadaljujete in ustvarite spletno mesto z WordPressom.

Nato si lahko ogledate najboljše teme in vtičnike WordPress-a za izdelavo in prilagajanje spletnega mesta. Je zelo preprost in ne potrebuje nobenega znanja o kodiranju.

3. korak: Uporaba WordPress portfeljskih tem

WordPress ima veliko zbirko brezplačnih in vrhunskih portfeljskih tem. Brezplačne teme najdete na spletni strani WordPress.org. Preprosto poiščite izraz ‘portfolio’ in prikazal bo vse teme, ki jih je mogoče uporabiti za izdelavo spletnega portfelja.

Poiščite teme iz portfelja

Na internetu lahko najdete tudi na stotine drugih tem / predlog.

V tem priročniku bomo uporabili temo portfelja MyThemeShop. Za več podrobnosti si oglejte ta članek o tem, kako namestiti temo WordPress.

Ko je nameščena, lahko izberete postavitev. Ponuja 2 modela: portfelj bloga in privzeti portfelj. Privzeta predloga portfelja prikazuje vaše slike na domačem zaslonu z velikimi sličicami.

Tema portfelja

Elemente portfelja lahko dodate iz skrbniškega okna WordPress. Tema omogoča dodajanje filtrov v portfelj in organiziranje dela, da brskanje olajšate obiskovalcem. Za prikaz slik lahko izberete tudi število stolpcev.

V tej temi obstaja še veliko drugih uporabnih funkcij, kot so spreminjanje velikosti slik, navigacija po portfelju, pripomočki stranske vrstice (deluje tudi s plavajočim pripomočkom stranske vrstice) itd. Izdelate lahko močan spletni portfelj, da pridobite pozornost potencialnih strank.

Ni ljubitelj naše primere teme? Brez skrbi. Za izdelavo svojega portfelja lahko uporabite skoraj katero koli temo WordPress portfelja. Možnosti in nastavitve bodo za vsako temo različne, vendar boste še vedno lahko dosegli želeni rezultat.

4. korak: Uporaba dodatkov za WordPress Portfolio

Medtem ko so teme WordPress portfelja osredotočene izključno na oblikovanje spletnega spletnega portfelja, lahko uporabite tudi večnamensko temo in nato uporabite vtičnike, da dodate svoj portfelj na svojo spletno stran. Preprosto preglejte naš vodič o tem, kako dodati spletno mesto na svoje WordPress spletno mesto.

Proste vtičnike za portfelj lahko iščete v skladišču vtičnikov WordPress.org.

Vtičniki za portfelj

Če želite svojemu portfelju dodati vrhunske funkcije, potem v internetu lahko najdete tudi plačljive vtičnike WordPress. Vsi ti vtičniki bodo imeli različne funkcije in možnosti. Morali boste opraviti malo raziskav in izbrati popoln vtičnik za portfelj, ki bo ustrezal vašim zahtevam.

Kaj storiti po izdelavi spletnega portfelja

Ko je vaš spletni portfelj pripravljen, se ne bi smeli ustaviti.

Morali ga boste promovirati, da bo več ljudi videlo vaše delo. Obstaja veliko načinov za to, vključno z marketingom po e-pošti, deljenjem v družabnih medijih in pridobivanjem krika iz ust v usta od najboljših vplivnikov v svoji niši. Prav tako lahko začnete blog in delite svoje izkušnje na zabaven, profesionalen način.

Prav tako boste morali optimizirati spletno mesto ali strani svojega portfelja za iskalnike. Pomagal vam bo bolj organski promet. SEO bo v vaš portfelj vodil prave ljudi, ki so aktivno iskali podobno vrsto dela. Oglejte si naš celoten vodič o najboljših orodjih za povečanje prometa na vašem spletnem mestu.

To je vse. Upamo, da vam je ta vodič pomagal naučiti, kako narediti spletni portfelj z WordPressom. Morda boste želeli preveriti tudi naš članek o uporabi Google Optimize v WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map