Kako narediti spletno mesto WordPress, prijazno do mobilnih naprav v letu 2020


Ali želite, da je vaše spletno mesto WordPress mobilno prijazno?

Resničnost je, da spletno mesto, ki je prijazno mobilnim napravam, ni več »prijazno«. To je absolutno mora.

Z več kot 55% vsega spletnega prometa, ki prihaja iz mobilnih naprav, mora vaše spletno mesto podpirati odzivne funkcije za mobilne naprave in se lepo prikazati na zaslonih vseh oblik in velikosti.

Zato vam bomo v tem članku pokazali, kako narediti spletno mesto WordPress, prilagojeno mobilnim napravam.

Zakaj bi morali spletno stran WordPress narediti mobilno prijazno?

Če vaše spletno mesto WordPress ni popolnoma odzivno ali prijazno za mobilne naprave, potem pustite, da se na tone razporedijo. Ni prepričan?

Tu je nekaj razlogov, zakaj bi moralo biti vaše spletno mesto WordPress popolnoma mobilno odzivno.

Iskalniki: Če se želite uvrstiti v iskalnike, morate spletno mesto WordPress narediti mobilno prijazno. Iskalniki, kot je Google, spodbujajo mobilna odzivna spletna mesta in odvračajo odzivna spletna mesta.

Prikaz in vidnost: Mobilno spletno mesto WordPress je videti bolje na majhnih zaslonih in tabličnih računalnikih. Če vaše spletno mesto ne reagira, je večja verjetnost, da bodo obiskovalci takoj odšli, vaše stopnje obiskov pa se bodo povečale. To negativno vpliva na vaša prizadevanja za SEO.

Uporaba: Kot smo že povedali, več kot polovica celotnega spletnega prometa na svetu prihaja iz telefonov in tablic. Za povezovanje s širšim občinstvom morate spletno mesto WordPress narediti mobilno prijazno.

Zdaj, ko veste, kako pomembna je odzivnost spletnega mesta, poglejmo, kako narediti spletno mesto WordPress, prijazno za mobilne naprave.

1. način: Uporabite odzivno temo WordPress za mobilne naprave

Najlažji način, da vaše spletno mesto WordPress postane mobilno prijazno, je, da izberete temo, ki je odzivna za mobilne naprave, že na začetku. Toda kaj morate storiti, če že uporabljate neodzivno temo?

V tem primeru je vsekakor vredno vašega časa za nadgradnjo ali prehod na drugo temo za WordPress, ki je prijazna mobilnim napravam.

Naj bo spletno mesto WordPress za mobilne prijazno

Na srečo je večina novih tem WordPress privzeto popolnoma odzivna. Številne druge neodzivne teme posodabljajo svoje storitve, da uporabnikom nudijo okolju prijazno mobilno okolje.

Za naše uporabnike smo izbrali najboljše teme WordPressa. Poglej…

1. Divi – prihaja s 100+ že pripravljenimi tematskimi paketi

Tema Divi

Divi je najbolj priljubljena WordPress tema na svetu. Divi Builder poleg že pripravljenih tematskih paketov ponuja tudi pakete z Divi Builder-om, ustvarjalcem strani s povleci in spusti.

To pomeni, da lahko spletni dnevnik ustvarite tako, kot želite.

2. WP Astra – Brezplačna tema s WordPress.org

Astra tema

WP Astra je ena izmed priljubljenih brezplačnih tem v skladišču WordPress.org. Brezhibno deluje z vsemi proizvajalci strani WordPress in je primeren za tiste, ki imajo zelo majhen proračun.

Vsaka od teh tem je pripravljena za mobilne naprave in se odziva od začetka vožnje. To pomeni, da bo vaše spletno mesto pripravljeno podpirati vaš mobilni promet z malo truda, potrebnega na vašem koncu.

Že imate temo, vendar razmišljate o spremembi? Če želite svojo trenutno temo preklopiti na tisto, ki je prilagojena mobilnim napravam, si oglejte ta članek kako pravilno spremeniti temo WordPress.

2. način: S pomočjo vtičnikov naredite spletno mesto WordPress mobilno prijazno

WPTouch Pro je vrhunski WordPress vtičnik z zmogljivimi nastavitvami, s katerimi bo vaše spletno mesto prijazno do mobilnih naprav.

V WPTouch Pro morate ustvariti račun s svojim e-poštnim naslovom in naložiti premijski vtičnik. Vaš Licenčni ključ prikažite na nadzorni plošči, ki jo boste potrebovali pozneje.

Po tem morate namestiti in aktivirati vtičnik WPTocuh Pro. Če še nikoli niste namestili vtičnika, brez skrbi. Samo poglejte ta navodila po korakih, kako namestiti WordPress vtičnik.

Ko je vaš vtičnik aktiviran, morate klikniti na WPTouch Pro na vašem skrbniškem mestu WordPress. Pokazal se vam bo čarovnik za nastavitev, s katerim lahko začnete z izbiro jezika:

Izberi jezik

Po tem morate dodati e-poštni naslov, ki ste ga uporabili za ustvarjanje računa WPTouch Pro. Nato boste na nadzorno ploščo WPTouch Pro vnesli licenčni ključ.

Ko vnesete te podatke, kliknite na Aktivirajte licenco in nato na Naslednji puščica:

Dodaj licenčni ključ

Zdaj boste videli več tem za spletno mesto, blog ali spletno trgovino. Izberete lahko temo, ki najbolje ustreza vašemu spletnemu mestu in kliknete na Naslednji puščica:

Izberite Tema

Če želite prihraniti čas, lahko preskočite vse druge možnosti in pojdite neposredno na zadnji razdelek, kjer lahko kliknete na Konfigurirajte nastavitve gumb:

Konfigurirajte nastavitve

To vas bo samodejno preusmerilo na WPTouch Pro »Nastavitve» Splošno stran. Nastavitve vključujejo naslov spletnega mesta, izbiro ciljnih strani in možnost omogočanja ali onemogočanja več možnosti:

Nastavitve WPTouch

Od tam lahko obiščete Združljivost spletnega mesta za upravljanje nastavitev za kratke kode, predpomnjenje in aktivne vtičnike:

Združljivost spletnega mesta

Omogoča tudi omogočanje ali onemogočanje aktivnih vtičnikov za vaše mobilno spletno mesto.

Zdaj lahko greš na Naprave za omogočanje ali onemogočanje mobilnih naprav in brskalnikov za vaše spletno mesto za mobilne naprave:

Naprave

Po tem lahko kliknete na Nastavitve menija za upravljanje možnosti za navigacijski meni vašega spletnega mesta za mobilne naprave:

Nastavitve menija

Če želite prilagoditi navigacijski meni vašega spletnega mesta, lahko obiščete Videz »Meniji stran v vašem upravnem območju WordPress:

Meniji videza

Morate iti do Lokacije v meniju za dodajanje menija vašega spletnega mesta za mobilne naprave v Meni glave WPTouch Pro območje.

Če nimate ločenega menija, lahko ustvarite nov navigacijski meni za svoje spletno mesto za mobilne naprave. Za mobilni pogled lahko uporabite tudi kateri koli drug meni.

Meni spletnega mesta za mobilne naprave

Če želite prilagoditi temo svojega mobilnega spletnega mesta, obiščite WPTouch Pro »Nastavitve stran. Od tam je treba iti Teme »Prilagodite temo in kliknite na Pojdite na Customizer gumb:

Prilagodite temo

To vas bo vodilo do orodja za prilagoditev WordPress-a, kjer si lahko ogledate predogled svojega spletnega mesta v živo. Z lahkoto upravljate naslov spletnega mesta, barve, ozadje in druge nastavitve po meri.

In to je to!

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako narediti spletno mesto WordPress prijazno za mobilne naprave. Morda boste želeli preveriti tudi naš članek o najboljših temah WordPress za mobilne aplikacije in programsko opremo.

Če ste uživali v tej objavi, nam v spodnjem razdelku s komentarji sporočite, vas bomo radi slišali!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map