Kako narediti spletno mesto za družabna omrežja, kot je Facebook z WordPressom

Kako ustvariti družabno omrežje, kot je Facebook, na WordPressu


Ali želite ustvariti spletno mesto za družabna omrežja, kot je Facebook, z WordPressom?

WordPress je tako prilagodljiv, da vam omogoča izdelavo kakršnih koli spletnih strani, vključno z nišnim socialnim omrežjem, kot je Facebook. V tem članku vam bomo pokazali, kako z WordPressom narediti tržno nišno spletno mesto, kot je Facebook.

Zakaj graditi nišno socialno omrežje?

Veliko je družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter, Instagram itd. Toda te platforme so namenjene vsem in na njih ne bi mogli nadzorovati svoje publike. Na Facebooku lahko ustvarite zasebne skupine, ki niso javno dostopne, a ker jih nimate, jih lahko Facebook kadar koli izbriše brez vašega soglasja.

Niško socialno omrežje vam bo omogočilo popoln nadzor nad uporabniki, uporabniškimi aktivnostmi in samim omrežjem. Za svoje uporabnike lahko zgradite spletno mesto, kot je Facebook, in jim omogočite, da se povežejo med seboj.

Izdelava spletnega mesta v družabnih omrežjih, kot je Facebook, z uporabo BuddyPress

BuddyPress je priljubljen vtičnik WordPress, ki lahko katero koli spletno mesto WordPress spremeni v socialno omrežje. Brezplačno je na voljo v skladišču WordPress.org.

Na voljo je s podobnimi funkcijami kot Facebook, kot so registracija uporabnikov, upravljanje profilov, uporabniške skupine in še več. Uporabniki lahko drug drugemu pošljejo tudi prošnje za prijatelje in komunicirajo v zasebnih sporočilih. Kot skrbnik lahko nadzirate aktivnost in nihče ne more izbrisati vašega nišnega socialnega omrežja.

1. korak: Nakup domene in spletnega gostovanja

Prva stvar, ki jo morate storiti, je nakup domenskega imena in spletnega gostovanja.

Priporočamo uporabo Bluehosta. Je eden izmed najbolj priljubljenih ponudnikov spletnega gostovanja in uradni WordPress hosting gostitelj.

Za uporabnike IsItWP ponujajo tudi brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in velik popust pri spletnem gostovanju.

Pregled Bluehosta

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Morda boste želeli preveriti tudi celoten pregled Bluehosta!

Obiščite spletno mesto Bluehost in kliknite na Začeti gumb. Nato boste morali izbrati načrt gostovanja. Za Facebook, kot je družabno omrežje, izberite osnovni načrt, ko šele začnete (vključuje brezplačno ime domene in brezplačno SSL potrdilo). Vedno lahko nadgradite pozneje, ko raste vaše spletno mesto.

Izberite načrt Bluehost

Zdaj morate vnesti podatke o domeni. Lahko nadaljujete z obstoječo domeno, ki jo imate v lasti, ali pa novo kupite brezplačno. Izberite najboljšo možnost, ki ustreza vaši situaciji.

Izberite domeno Bluehost

Po izbiri imena domene morate vnesti podatke računa. Za enostavno registracijo se lahko prijavite z Googlom in dokončate nastavitev v nekaj klikih.

Ustvarjanje računa Bluehost

Nato se pomaknite navzdol, dokler ne najdete polja s podatki o paketu. Osnovni načrt lahko izberete za 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev. Prav tako kaže, da je nekaj dodatkov vnaprej izbranih, kar pomeni skupno ceno. Priporočamo, da odznačite dodatke, ker jih ne potrebujete takoj. Vedno jih lahko kupite pozneje, kadar koli želite.

Z izbiro 36-mesečnega načrta boste dobili najboljšo vrednost za svoj denar.

Informacije o paketu Bluehost

Nazadnje se morate pomakniti navzdol do strani in vnesti svoje podatke o plačilu. Morate se strinjati z njihovimi pogoji storitve in nato kliknite na Pošlji gumb.

To je to!

Uspešno ste naročeni na gostiteljski načrt. Pojdi naprej in ustvari geslo za svoj račun.

Po tem boste prejeli e-poštno sporočilo s podrobnostmi, kako se prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja (cPanel), kjer lahko upravljate vse, vključno s spletnimi datotekami, e-poštnimi sporočili in podporo.

2. korak: Nastavite WordPress za svoje spletno mesto v družabnih omrežjih

Z WordPressom je enostavno postaviti spletno mesto, kot je Facebook.

Bluehost ponuja namestitev WordPressa z enim klikom na njihovo nadzorno ploščo. Obiskati morate račun Bluehost in vnesti podatke o svojem spletnem mestu. WordPress bo namestil v nekaj minutah.

Pri Bluehostu vam ni treba skozi ročni postopek namestitve WordPressa. Tako prihranite čas in trud. Dodajte ime svojega spletnega mesta in vrstico, izberite temo in takoj boste pripravljeni, da začnete uporabljati WordPress.

Vse nastavitve lahko pozneje spremenite na nadzorni plošči skrbnika WordPress.

3. korak: Izberite pravo WordPress temo za vaše socialno omrežje

Medtem ko lahko za svoje spletno mesto BuddyPress najdete veliko različnih tem WordPress, priporočamo Kleo. Ta tema spremeni vaše spletno mesto v spletno mesto, ki ga poganja skupnost. Poleg BuddyPress-a ta tema podpira tudi bbPress.

Pojdite naprej in namestite in aktivirajte temo Kleo. Za več podrobnosti si oglejte naš vodič o namestitvi teme WordPress.

Pregled teme Kleo WordPress

4. korak: Namestite BuddyPress za izdelavo spletnega mesta, podobnega Facebooku

Nato namestite in aktivirajte BuddyPress vključiti. Za več podrobnosti si lahko ogledate naš vodič o namestitvi vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate iti Nastavitve »BuddyPress si oglejte privzete nastavitve vtičnika.

Nastavitve BuddyPress

Na strani z nastavitvami je več zavihkov, vključno s komponentami, možnostmi, stranmi in krediti.

V Komponente lahko označite katero koli možnost, da nastavitve vklopite ali izključite. Po spremembi morate klikniti na Shrani nastavitve gumb na dnu strani.

Shranite komponente

V Opcije lahko upravljate splošne nastavitve, profile in dejavnosti. Privzeto te nastavitve delujejo v katerem koli socialnem omrežju.

Nastavitve možnosti

Če nameravate spremeniti možnost, jo označite in pojdite na dno strani in kliknite na Shrani nastavitve gumb.

V Strani lahko upravljate imenike in strani za registracijo. Ko namestite BuddyPress, samodejno ustvari potrebne strani, kar pomeni, da lahko privzete nastavitve delujejo za vaše socialno omrežje.

Nastavitve strani

Če spremenite nastavitve strani, kliknite na Shrani nastavitve gumb.

The Krediti na kartici bo prikazana ekipa, ki stoji za vtičnikom BuddyPress.

5. korak: Ustvarjanje navigacijskega menija za vaše nišno socialno omrežje

Po splošnih nastavitvah morate ustvariti navigacijski meni za svoje socialno omrežje. Uporabnikom bo pomagal enostavno prehajati na druge strani.

Za to morate obiskati Videz »Meniji stran v skrbniškem področju WordPress. In dodajte vse strani BuddyPress v svoj navigacijski meni.

Navigacijski meniji

Kliknite na Shrani meni gumb za nadaljevanje.

Nato lahko obiščete spletno mesto svojega nišnega družbenega omrežja in si ogledate strani.

Strani strani

Lahko kliknete katero koli stran BuddyPress, kot je stran z aktivnostmi. Tako boste prikazali uporabniško aktivnost in tudi omogočili objavo posodobitve stanja tako kot Facebook.

Stran aktivnosti

Vtičnik BuddyPress je združljiv s priljubljenimi temami WordPressa. Na internetu lahko najdete tudi več predlog za BuddyPress. Tako bo navigacijski meni videti odlično na vašem nišnem spletnem mestu družbenega omrežja.

6. korak: Zagon vašega družbenega omrežja s programom BuddyPress

Zdaj, ko ste vzpostavili spletno mesto za družabna omrežja, je pomembno, da ga ohranjate in da uporabniki sodelujejo. Pomeni tudi izogibanje neželeni vsebini in zmerni vsebini, ki jo pošljejo vaši uporabniki.

Na srečo ima BuddyPress več pripravljenih orodij, s katerimi lahko nemoteno upravljate in upravljate svojo socialno mrežo.

Najprej morate obiskati Dejavnost stran iz skrbniškega menija WordPress. Od tam lahko upravljate nedavne uporabniške dejavnosti. Omogoča vam filtriranje aktivnosti po članih, profilih in tokovih dejavnosti.

Nastavitve dejavnosti

Če želite označiti kot neželeno pošto, jih lahko trajno izbrišete in v dejavnostih ne označite neželene pošte.

Nato obiščite Uporabniki stran. Od tam lahko izvajate množične akcije za brisanje uporabnikov, urejanje profilov, označevanje neželene pošte itd. Prav tako lahko spremenite vloge uporabnikov, da nadzorujete njihov dostop do vašega družbenega omrežja..

Uporabniške prijave

Obiščete lahko tudi Upravljanje prijav stran, da preverite nove prijave uporabnikov. Od tam lahko odobrite uporabnika in izbrišete nezaželene uporabnike.

7. korak: Dodajanje skupin v vaše socialno omrežje

Skupine uporabnikov so običajna funkcija na Facebooku. Uporabnikom družbenih omrežij lahko dovolite tudi ustvarjanje skupin. Te skupine delujejo kot socialne skupnosti, kjer lahko uporabniki dodajo druge člane, povabijo uporabnike, objavijo posodobitve stanja itd.

Lahko obiščete Skupine strani v vašem upravnem območju WordPress, da ustvarite svojo prvo uporabniško skupino. Kliknite na Dodaj novo gumb za začetek ustvarjanja skupine.

Dodajte novo skupino

Začnite z dodajanjem imena in opisa skupine. Nato morate klikniti na Ustvari skupino in nadaljuj gumb.

Ustvari skupino in nadaljuj

Po tem vam bo prikazal možnosti zasebnosti. Ustvarite lahko javne, zasebne ali skrite skupine. Z vsako možnostjo zasebnosti najdete določila in pogoje, ki pomagajo odločiti, kako želite voditi svojo skupino.

Skupinska zasebnost

Spodaj lahko izberete tudi nastavitve za skupinska povabila. Kliknite na Naslednji korak gumb za nadaljevanje.

Zdaj morate dodati skupinsko fotografijo profila in klikniti na Naslednji korak gumb.

Fotografija profila skupine

V naslednji možnosti dodajte naslovno fotografijo za svojo skupino. Kliknite na Naslednji korak gumb.

Po tem lahko povabite uporabnike, da se pridružijo vaši skupini. Člani lahko tudi poiščejo vašo skupino in pošljejo prošnjo, da se ji pridružijo.

V skupino dodajte člane

Kliknite na Dokončaj gumb in skupina je pripravljena.

Vaši uporabniki lahko obiščejo Skupine strani v navigacijskem meniju, da preverite vse skupine v svojih družbenih omrežjih.

8. korak: Nastavite obvestila po e-pošti

Če želite uporabnikom pošiljati opozorila o nedavni dejavnosti na njihovi časovnici, lahko nastavite e-poštna obvestila in prilagodite sporočila uporabnikom..

Obiščite E-poštna sporočila stran v skrbniškem področju WordPress. Če želite ustvariti novo e-poštno obvestilo, kliknite na Dodaj novo gumb.

Dodajte novo e-pošto

Obstaja več vnaprej izdelanih predlog za e-pošto, ki jih lahko urejate in spreminjate glede na svoje nišno socialno omrežje.

Urejanje e-poštnih sporočil

Z možnostjo prilagoditve lahko spremenite barvo ozadja, barvo besedila in velikost besedila za svoja e-poštna sporočila z obvestili.

Možnost prilagoditve po e-pošti

Kliknite na Objavi gumb za shranjevanje teh nastavitev.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako ustvariti spletno mesto v družabnih omrežjih, kot je Facebook na WordPressu. Morda boste želeli preveriti tudi naš vodič o ustvarjanju spletnega mesta, kot je Reddit, z WordPressom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map