Kako narediti spletno stran iz nič v letu 2020 (korak za korakom)

kako narediti spletno stran


Ali želite ustvariti spletno stran iz nič? Izdelava poslovnega spletnega mesta ali osebnega spletnega mesta je bila v preteklosti precej zahtevna, še posebej, če niste bili strokovno usposobljena oseba. Dobra novica je, da je z vsemi različnimi možnostmi, ki so danes na voljo na internetu, začetek spletnega mesta postal izredno enostaven tudi za uporabnike, ki niso tehnološko pametni. Aleluja!

V bistvu, če znate brati, kazati in klikniti z miško, potem lahko spletno mesto ustvarite v manj kot 60 minutah.

Z ustvarjanjem spletnega mesta od začetka lahko svoj domet razširite na širše občinstvo in se povežete s podobno mislečimi po vsem svetu. Z ustreznimi strategijami vam lahko vaše spletno mesto pomaga tudi pri vzpostavljanju stalnega pretoka spletnega dohodka.

V tem članku vam bomo pokazali, kako zagnati spletno mesto korak za korakom brez tehničnega znanja.

Za vaše udobje smo pripravili naš končni vodnik za izdelavo spletnega mesta v 10 različnih poglavjih:

Contents

Poglavje 1: Zakaj graditi spletno mesto iz nič?

poglavje 1, zakaj zgraditi spletno mesto iz nič

Vsak dan se ustvari na tisoče spletnih strani, morda se sprašujete, zakaj zagnati spletno mesto? Tam jih je že toliko, kako bi lahko tekmovali? Pomembno pa si je zapomniti, da kljub temu, da vaše spletno mesto ni najbolj priljubljeno, ima še vedno veliko koristi za vas.

Nekatere prednosti zagona lastnega spletnega mesta so:

 • Povežite se z novimi ljudmi – Svoje spletno mesto vam lahko pomaga, da se povežete z drugimi podobno mislečimi z vsega sveta.
 • Delite svojo strast – Če vas nekaj straši, lahko ustvarite spletno mesto, da to strast delite z drugimi.
 • Pomoč drugim – Želite deliti svoje znanje in izkušnje, da pomagate drugim? Pri tem vam lahko pomaga spletno mesto.
 • Pridobite novo delovno mesto – Mnogi delodajalci iščejo kandidate na spletu. Z ustvarjanjem profesionalnega spletnega mesta lahko predstavite svoje prejšnje delo, s pomočjo katerega lahko najamete novo službo.
 • Zaslužite si – Z oglasi, podružničnim trženjem ali prodajo izdelkov na spletu lahko ustvarite spletno mesto, da si zaslužite dodatno denar.
 • Promocija vašega podjetja – Če imate že obstoječe podjetje, lahko ustvarite spletno mesto za promocijo vašega podjetja in pridobivanje novih strank v spletu.

Poleg tega je v teh dneh zagon spletnega mesta tako enostaven. Torej, nič vas ne ustavi pri ustvarjanju lastnega spletnega mesta, naj bo to za podjetja ali za zabavo.

↑ Vrnite se na kazalo

Poglavje 2: Vrste spletnih strani

izdelava različnih vrst spletnih strani

Preden ustvarite spletno mesto, se morate odločiti, katero vrsto spletnega mesta bi morali izdelati. Vrsta spletnega mesta, ki ga želite narediti, je pomemben korak pri ugotavljanju, kako naj bo vaše spletno mesto videti in kaj potrebujete na svojem spletnem mestu.

Obstaja več različnih vrst spletnih strani. Spodaj bomo preučili nekaj od njih, da bomo lažje določili, katero spletno mesto želite izdelati.

Spletna trgovina
Spletna trgovina, sicer znana kot spletna stran e-trgovina, je tam, kjer lahko ljudje kupujejo izdelke neposredno z vašega spletnega mesta. Verjetno ste že obiskali številna spletna mesta za e-trgovino, večina velikih blagovnih znamk pa jih ima, kot so Walmart, Amazonka, Najboljši nakup, in tako naprej.

izdelava spletnega mesta za e-trgovino Amazon

Lahko obiščete ta spletna mesta, kupite izdelek na spletu in vam ga pošljemo. Toda spletne trgovine niso samo za velike blagovne znamke, tudi manjše družbe jih lahko imajo.

Na spletnem mestu za e-trgovino boste morali navesti izdelke, ki jih imate na prodaj, vključno s sliko, opisom izdelka in ceno. Za nakup potrebujete tudi nakupovalno košarico in stran za odjavo, kjer lahko obiskovalci vnesejo svoje podatke o plačilu.

Če torej načrtujete prodajo izdelkov na svojem spletnem mestu, boste želeli ustvariti spletno trgovino.

Blog
Blog je informativna spletna stran z redno posodobljenimi objavami / članki, napisanimi v neuradnem, pogovornem slogu, predstavljeni v obratnem kronološkem vrstnem redu (najprej najnovejše objave na spletnem dnevniku). Ko so bili blogi prvič predstavljeni, so jih ljudje večinoma uporabljali kot vrsto spletnega dnevnika, kjer bi lahko delili, kaj so jedli za zajtrk, kaj so delali tisti dan, delili svoje misli itd..

Toda danes so blogi veliko več kot to. Blogi niso več samo za zabavo, od bloga lahko dejansko zaslužite z dodajanjem oglasov in partnerskih povezav. Poleg tega lahko ljudje obiščejo spletna mesta na spletnem dnevniku, ne samo za branje o življenju nekoga, ampak za spoznavanje najrazličnejših tem. Nekatere priljubljene tržne niše vključujejo:

 • Življenjski slog
 • Teh
 • Podjetništvo
 • Hrana / recepti
 • Starševstvo
 • Zdravje / fitnes
 • Potovanja
 • Finance / Proračun

Nekaj ​​priljubljenih primerov blogov vključuje naš, IsItWP, pa tudi WPBeginner, Ščepec Yuma, TechCrunch, in Huffington Post.

spletna stran za blog

Če želite deliti svoje znanje o določeni temi, raje izberite spletno mesto spletnega dnevnika.

Za podrobnejše informacije si oglejte našo objavo o tem, kaj je blog in razlike med spletnim mestom in spletnim mestom.

Forumi
Forumno spletno mesto je spletno mesto za razprave, kjer lahko ljudje vodijo pogovore v obliki objavljenih sporočil. To se razlikuje od spletnega klepeta v živo, saj forumi skoraj nikoli niso v živo, sporočila pa lahko kadarkoli prebere kdo na spletnem mestu.

Spletna stran foruma, znana tudi kot oglasna deska, je priložnost, da se podobno misleči zberejo, da razpravljajo o najrazličnejših temah. Forumi so običajno organizirani in razporejeni v različne teme, tako da uporabniki lažje najdejo tisto, kar iščejo.

Nekatera priljubljena spletna mesta vključujejo Quora in Reddit.

izgradnja strani foruma reddit

Če želite ustvariti spletno skupnost, v kateri bodo uporabniki razpravljali o temi ali različnih temah, razmislite o ustvarjanju spletnega mesta na forumu.

Niche Social Network
Vsi smo slišali za spletna mesta v družabnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter, ki so platforme, ki se ponašajo z milijardami uporabnikov. Toda tržno spletno mesto z nišnimi omrežji cilja le določen segment splošne populacije.

Na nišnem družbenem omrežju lahko uporabniki vzpostavijo povezave z drugimi, ki so podobne sebi ali pa jih zanimajo iste teme. Na primer, lahko ustvarite nišno socialno mrežo za lastnike psov ali za profesionalne glasbenike.

Nekatera priljubljena nišna socialna omrežja vključujejo Sošolci, Last.fm, in Srečati se.

sošolci nišo socialno omrežje

Želite ustvariti tesno viteško skupnost, ki bi istoimenskim ljudem omogočala povezovanje med seboj? Zaženite spletno stran nišnega socialnega omrežja.

Stran s članstvom
Spletno mesto za članstvo je spletno mesto z zapormi, na katerem lahko samo uporabniki, ki so naročeni, dostopajo do vsebine za vrati. “Vrata” so preprosto ovira, ki jo postavite na sprednji strani svojega spletnega mesta, kjer se morajo uporabniki prijaviti, da dobijo dostop do vaše ekskluzivne vsebine, posebnih ponudb ali za sodelovanje s skupnostjo. Spletno mesto za članstvo je lahko plačano, brezplačno ali delček obojega.

Vsako spletno mesto lahko preprosto spremenite v spletno mesto s pomočjo vtičnika WordPress, kot sta ProfilePress ali MemberPress.

Nekatera priljubljena spletna mesta vključujejo Seznam želja Insider, Tiha špekulacija, in Avtor CopyBlogger.

seznam želja-insider-članstvo

Če želite ustvariti spletno stran z občutkom VIP, razmislite o ustvarjanju spletnega mesta s članstvom.

Statično poslovno spletno mesto
Druga priljubljena vrsta spletnega mesta je statična poslovna stran. Statično poslovno spletno mesto je nespremenljivo, redko posodobljeno spletno mesto, ki predstavlja in promovira določeno podjetje. Ta vrsta spletnega mesta obstaja tako, da lahko ljudje odkrijejo vaše podjetje na spletu in si ogledajo, kaj lahko ponudite.

Statično poslovno spletno mesto lahko vključuje naslov vašega podjetja, vašo telefonsko številko, stran za stike in pregled vašega poslovanja. Običajno vključujejo tudi stran O, da lahko vaše potencialne stranke spoznajo vas in vaše poverilnice, seznam storitev, ki jih ponujate, poslovne fotografije in ocene ali izjave.

Nekaj ​​primerov statičnih poslovnih mest vključuje Super motiv in spletna mesta za mala podjetja, kot so Nove ekološke pokrajine.

awesome-motive-website

Če želite ustvariti spletno prisotnost za svoje majhno podjetje in nimate izdelkov za prodajo v spletu, izberite statično poslovno spletno mesto.

Upajmo, da ste se zdaj odločili, kakšno spletno mesto morate izdelati. Naslednji korak je, da ga začnete graditi! Najprej morate izbrati pravega ustvarjalca spletnih strani.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 1 – Zakaj graditi spletno stran iz nič?

Poglavje 3: Izbira ustvarjalca spletnih strani

izbira ustvarjalca spletnega mesta za zagon spletnega mesta

Izdelava spletnega mesta je bila včasih težka. Če bi želeli svoje spletno mesto, bi ga morali začeti graditi iz nič, kar zahteva strokovno raven veščin kodiranja. Ali pa bi morali najeti spletnega oblikovalca, da bi ga izdelali za vas, kar bi lahko bilo precej drago. Na srečo to več ne gre.

Na trgu obstaja več ustvarjalcev spletnih strani, ki vam omogočajo enostavno izdelavo spletnega mesta v nobenem trenutku. Niso pa vsi ustvarjalci spletnih strani ustvarjeni enako. In s toliko izbiro, kako veste, kateri graditelj spletnih strani je najboljši za vas?

V naslednjem razdelku bomo preučili nekaj najboljših ustvarjalcev spletnih strani. Razpravljali bomo o njihovih značilnostih, enostavni uporabi, ceni in še več, da se bomo lažje odločili, kateri graditelj spletnih mest je najboljša možnost za izdelavo spletnega mesta.

3.1. Najboljši razplet spletnih mest za graditelje spletnih mest

Naslednji gradniki spletnih strani so prijazni začetnikom, kar pomeni, da lahko s katero koli od teh možnosti spletno stran naredite iz nič v nekaj urah. Vsakega bomo preučili, da vam bomo pomagali odločiti, kateri oblikovalec spletnih strani je najboljši za vaše potrebe.

Wix
wix-gradnik spletnih strani

Wix je gradnik spletnega mesta s povleci in spusti, ki vam omogoča enostavno ustvarjanje katere koli vrste spletnega mesta. Lahko oblikujete svoje spletno mesto, začenši s prazno skrilavcem ali pa izberete med več kot 500 oblikovalskimi predlošci, ki bodo vašemu spletnemu mestu v trenutku ponudile profesionalni videz. Prav tako lahko preprosto dodate video ozadja, animacije in drugo.

Prednosti:

 • prost – Z Wixom lahko ustvarite spletno mesto brezplačno. Njihov brezplačni načrt vam omogoča, da ustvarite preprosto spletno mesto s povleci in spusti z omejenimi funkcijami.
 • Odziven dizajn – Vsako spletno mesto, ki ga ustvarite z Wixom, bo optimizirano za mobilne, tablične in namizne računalnike. To pomeni, ne glede na to, katero napravo obiskovalci vašega spletnega mesta uporabljajo, se bo vaše spletno mesto ustrezno prilagodilo.
 • Napredne funkcije – Z Wixom lahko preprosto integrirate napredne funkcije, na primer dodajanje e-trgovine. Wix ponuja tudi SEO orodja in vodnike, s katerimi lahko optimizirate vaše spletno mesto za ekološki promet.

Slabosti:

 • Oglasi z blagovno znamko Wix – Wix na vašem spletnem mestu prikazuje brezplačne oglase z brezplačnim načrtom, za odstranitev oglasov morate nadgraditi na premijski načrt.
 • Omejena prilagoditev – Prilagoditev je omejena z Wixom. Če želite dobiti dostop do več funkcij, morate nadgraditi na premijski načrt, čeprav je še vedno omejen v primerjavi z drugimi ustvarjalci spletnih mest. Na primer, če želite na svojem spletnem mestu sprejeti spletna plačila, morate nadgraditi na poslovni načrt, ki se začne pri 20 USD na mesec.
 • Brez izvoza – Wix ne ponuja izvoza podatkov o vašem spletnem mestu. Če želite v prihodnosti svoje spletno mesto premakniti na drugo platformo, tega ni enostavno.

Cena:
Z Wixom lahko brezplačno sestavite preprosto spletno mesto iz nič. Če želite dobiti dostop do zmogljivejših funkcij in odstraniti oglase z blagovno znamko Wix, morate nadgraditi na plačljivi načrt spletnega mesta. Ti načrti se gibljejo od 5 USD na mesec – 29 USD na mesec. Kot smo že omenili, boste morali začeti spletno mesto za e-trgovino z Wixom nadgraditi na Business & Načrt e-trgovine, ki sega od 20 USD na mesec do 35 USD na mesec.

GoDaddy Builder spletnih strani
godaddy-builder spletnega mesta

GoDaddy je zelo znan registrator domene in ponudnik storitev gostovanja, ponujajo pa tudi preprost graditelj spletnih strani s povleci in spusti. Za začetek ponujajo številne predloge za izdelavo spletnih strani. Poleg tega so te predloge enostavno prilagodljive z razdelki za mešanje in ujemanje.

Prednosti:

 • Orodja za trženje – GoDaddy Builders spletnih strani prihaja s številnimi marketinškimi orodji, vključno s SEO in e-poštnim trženjem za povečanje vaše spletne prisotnosti.
 • Možnosti vrste spletnega mesta – Ta graditelj spletnih strani vam omogoča ustvarjanje več različnih vrst spletnih strani. Na svoje spletno mesto lahko preprosto dodate blog ali prodajalno e-trgovine.
 • Mobilni prijazno – Vsa spletna mesta, ustvarjena na spletnem mestu GoDaddy Builder, so prijazna do mobilnih naprav.

Slabosti:

 • Omejena prilagoditev – Ta graditelj spletnih strani ponuja manj možnosti oblikovanja in manj funkcij za vaše spletno mesto kot druge možnosti.

Cena:
Pri tem ustvarjalcu spletnih strani ni na voljo nobenega brezplačnega načrta. Z osebnim načrtom lahko začnete z GoDaddy Builderjem spletnih strani za samo 5,99 USD / mesec. Če želite na svojem spletnem mestu sprejeti plačila prek spleta ali donacije s PayPalom, boste morali nadgraditi na poslovni načrt za 9,99 USD / mesec.

Želite narediti spletno mesto za e-trgovino z GoDaddy Builderjem spletnih strani? Nato boste morali izbrati najdražji načrt, spletno trgovino, ki vas bo stala 29,99 USD / mesec.

Shopify
shopify-builder spletnega mesta

Shopify je priljubljen graditelj spletnih strani, usmerjen v spletna mesta e-trgovine. Ta spletni ustvarjalec spletnih strani vam omogoča, da spletno trgovino v nobenem trenutku izdelate, ne da bi se morali ukvarjati s katero koli kodo. Ponujajo tono brezplačnih in plačanih, prilagodljivih tem, s katerimi lahko vaša spletna trgovina v hipu da profesionalni videz.

Prednosti:

 • Spletna plačila – Na Shopify lahko sprejemate plačila brez računov drugih proizvajalcev. Poleg tega imajo brezhibno integracijo z več kot 100 prehodnimi plačilnimi prehodi.
 • Napredna orodja za trženje – Shopify ponuja napredna marketinška orodja, kot so SEO orodja in vgrajeni spletni dnevniki. Poleg tega nudijo trženjska poročila nadzorne plošče, tako da lahko spremljate uspešnost svoje spletne trgovine.
 • Mobilni prijazno – Vaša spletna trgovina bo videti čudovito, ne glede na to, kateri uporabniki naprav si ogledajo vaše spletno mesto.

Slabosti:

 • Transakcijske pristojbine – Če uporabljate zunanji plačilni prehod, vam bomo zaračunali zajetno transakcijsko provizijo, ki se giblje od 0,5 do 2%.
 • Drage aplikacije – Aplikacije za integracijo socialnih medijev, klepet v živo, flash prodajo in drugo je treba kupiti posebej. Tako lahko prilagajanje vaše spletne trgovine zelo drago.

Cena:
S programom Shopify lahko začnete za 29 USD / mesec z osnovnim načrtom, to vključuje 3% transakcijsko ceno. Nadgradite lahko na drugi najvišji načrt, 79 USD na mesec, da znižate pristojbino za transakcije na 1%. Če želite znižati pristojbino za transakcije na 0,5% in dobiti dostop do vseh naprednih funkcij, ki jih potrebujete za zagon spletne trgovine, boste morali nadgraditi na najdražji načrt, ki stane 299 USD / mesec.

Kvadratni prostor
kvadratura-gradnik spletnega mesta

Squarespace je še en priljubljen gradnik spletnih strani, ki vsebuje vse, kar potrebujete za izdelavo osebnega ali poslovnega spletnega mesta. Ponujajo vrsto osupljivih predlog, ki so namenjene različnim industrijam in nišam, s katerimi lahko vaše spletno mesto preoblikujete v sekundi. Poleg tega ima vsaka predloga številne prilagodljive funkcije.

Oglejte si tudi navodila po korakih o prehodu iz Squarespace v WordPress.

Prednosti:

 • Pasovna širina & Skladiščenje – Pri katerem koli njihovem načrtu dobite neomejeno pasovno širino in neomejeno shranjevanje.
 • Brez transakcijskih provizij – Za transakcije e-trgovine ne boste zaračunali provizij z osnovnimi ali naprednimi načrti za e-trgovino.

Slabosti:

 • Brez brezplačnega načrta – Squarespace ne ponuja nobenega brezplačnega načrta, za razliko od drugih ustvarjalcev spletnih mest. Poleg tega je njihov začetni načrt cenejši od drugih graditeljev spletnih strani.
 • Ni aplikacij drugih proizvajalcev – Kvadratni prostor ne dovoljuje nobenih drugih aplikacij ali razširitev.

Cena:
Osebni načrt za Kvadratni prostor stane 12 USD na mesec, to vključuje možnost izdelave neomejenih strani. Če želite na svoje spletno mesto dodati prodajalno e-trgovine, boste morali nadgraditi na njihov poslovni načrt, ki stane 18 USD na mesec s 3-odstotno pristojbino za transakcije. Če želite odstraniti pristojbine za transakcije, boste morali nadgraditi na njihov osnovni načrt spletne trgovine za 26 USD na mesec.

WordPress.org
wordpress-gradnik spletnih strani

WordPress.org je najbolj priljubljen graditelj spletnih strani vseh časov in dejansko pooblasti več kot 30% vseh spletnih mest na spletu. Z WordPressom, znanim tudi kot samostojen WordPress, lahko preprosto sestavite katero koli spletno mesto, ki ga želite, vključno s spletnim dnevnikom, spletnim mestom za mala podjetja ali podjetja, spletno trgovino e-trgovine, portfeljem in še več.

Prednosti:

 • Neskončna prilagoditev – Z WordPressom dobite dostop do tisoč brezplačnih in plačljivih tem, s katerimi spremenite videz svojega spletnega mesta. Poleg tega lahko temo preprosto spremenite, kadarkoli želite. Dobite tudi dostop do tisoč brezplačnih in plačanih vtičnikov, da prilagodite in dodate dodatno moč na svojem spletnem mestu. Ustvarjanje spletnega mesta, ki je popolnoma prilagojeno, je z WordPressom enostavno in cenovno ugodno.
 • Nadzor – Ko uporabljate WordPress, imate popoln nadzor nad svojo spletno stranjo.

Slabosti:

 • Rahla krivulja učenja – Učenje uporabe WordPressa vzame nekaj časa. Vendar pa obstajajo vtičniki, ki jih lahko uporabite za lažji postopek, kot so ustvarjalci strani s povleci in spusti.
 • Ne morem ustvariti brezplačnega spletnega mesta – Z WordPress.org ne morete ustvariti brezplačnega spletnega mesta, plačati boste morali za gostovanje in ime domene.

Cena:
Čeprav je programska oprema WordPress brezplačna za uporabo, morate za izdelavo spletnega mesta porabiti nekaj denarja. Kupiti boste morali ime domene in spletno gostovanje, vendar ne skrbite, ti so lahko zelo dostopni, odvisno od ponudnikov. Poleg tega bomo v tem priročniku podrobneje preučili, kako kupiti ime domene in spletno gostovanje.

3.2. Zakaj priporočamo WordPress.org?

WordPress je daleč najboljša izbira za izdelavo spletnega mesta. Z razlogom je najbolj priljubljen ustvarjalec spletnih strani. WordPress lahko uporabite za izdelavo poljubnih spletnih strani, ki jih želite, naj gre za poslovno spletno mesto, blog, spletno mesto za članstvo, spletno mesto foruma, spletno mesto za e-trgovino ipd. Poleg tega z WordPressom dobite takojšen dostop do katere koli funkcije, ki jo potrebujete za uspešnost vašega spletnega mesta.

Oglejte si tudi naš članek o najboljših knjigah WordPress za več virov o WordPressu.

Hitro prečimo razloge, zakaj je WordPress.org najboljši graditelj spletnih strani:

 • prost – WordPress je brezplačen za uporabo. Kupiti morate ime domene in spletno gostovanje, toda tudi s temi stroški je WordPress še vedno eden najbolj dostopnih graditeljev spletnih strani.
 • Priljubljeno – WordPress je do zdaj najbolj uporabljan graditelj spletnih mest. V številkah je varnost.
 • Skupnost – V spletu obstaja ogromna skupnost WordPress. Kadar koli imate težavo ali potrebujete odgovor na vprašanje, lahko v spletu najdete na tone člankov, vaj in razprav, ki vam bodo pomagale..
 • Teme & Vtičniki – Pri drugih ustvarjalcih spletnih mest morate doplačati za dostop do vtičnikov, ki na vašo spletno stran dodajo več moči in prilagoditve. Toda z WordPressom takoj dobite dostop do tisoč brezplačnih vtičnikov. Ne le to, ampak ponujajo tudi na tisoče brezplačnih tem.
 • Enostaven za uporabo – Čeprav se WordPress nekaj navadi, je dejansko zelo preprost in enostaven za uporabo. Tudi sama namestitev WordPress-a ne traja veliko časa, mnogi ponudniki gostovanja omogočajo namestitev WordPressa v enem kliku.

Torej na splošno priporočamo, da za izdelavo spletnega mesta uporabite WordPress. Tudi popolni začetniki lahko z WordPressom v nobenem trenutku naredijo popolnoma prilagojeno spletno mesto.

Kljub temu pa WordPress.org ne zamenjujte z WordPress.com. Priporočamo, da spletno mesto zgradite s WordPress.org, ker dobite popoln nadzor nad svojim spletnim mestom, neomejeno možnostjo prilagajanja in tudi cenejše. Za več podrobnosti si oglejte naš članek, v katerem primerjamo WordPress.com z WordPress.org.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 2 – Vrste spletnih strani

Poglavje 4: Nastavitev spletnega mesta s programom WordPress – Tehnični vodnik

poglavje 4 zaženite spletno mesto

WordPress je najbolj priljubljena platforma za izdelavo spletnih strani, ki je na voljo na internetu. Danes pooblasti več kot 30% vseh spletnih strani.

WordPress omogoča neverjetno preprosto izdelavo spletnega mesta iz nič. Videz in značilnosti spletnega mesta lahko preprosto prilagodite tako, da namestite pravo temo in vtičnike (aplikacije).

Najboljši del je, da vam ni treba poznati nobene kode ali biti tehnični. Pomagali vam bomo pri postavljanju in delovanju vašega spletnega mesta WordPress v manj kot eni uri. Vse, kar morate storiti, je, da sledite navodilom po korakih spodaj.

4.1. Izbira platforme – samoodstojna WordPress

Ker lahko izbirate med različnimi ustvarjalci spletnih mest, jih je enostavno preobremeniti. Čeprav je veliko ustvarjalcev spletnih strani brezplačno za uporabo, priporočamo, da spletno mesto zaženete na samostojni WordPress platformi.

wordpress

Z brezplačnim ustvarjalcem spletnega mesta ne morete nastaviti domenskega imena po meri. Na primer, ne boste mogli dobiti domene po meri, kot so:

www.mycoolwebsite.com

Namesto tega bi vas obtičali za nekaj takega:

www.freewebsitebuilder.com/mycoolwebsite.com.

Kar ni tako profesionalno in si ga obiskovalci težje zapomnijo. Brezplačni ustvarjalec spletnih strani prikazuje tudi nepomembne oglase, zaradi česar je vaše spletno mesto videti tudi neprofesionalno in lahko razdraži vaše obiskovalce. Če želite nastaviti ime domene po meri in odstraniti njihove oglase, potem skoraj vsak proizvajalec spletnega mesta zahteva, da se naročite na premijski načrt, ki je precej drag.

Druga pomanjkljivost je, da je vmesnik večine graditeljev spletnih strani priložen številnim napihnjenim možnostim, ki jih verjetno ne boste nikoli potrebovali. Zaradi tega je izdelava spletnega mesta dolgočasna naloga za novince.

Po drugi strani vam samoplačniška WordPress platforma omogoča popoln nadzor nad vašo spletno stranjo. Vmesnik je urejen, funkcije spletnega mesta pa lahko preprosto razširite tako, da preprosto namestite vtičnike, ki jih potrebujete. Poleg tega WordPress ponuja na tisoče brezplačnih vtičnikov, kar vam omogoča, da brezplačno izboljšate svoje spletno mesto.

Poleg tega lahko v uradnem skladišču tem najdete na tisoče brezplačnih tem WordPress, ki vam omogočajo enostavno prilagoditev videza spletnega mesta po želji.

4.2. Kupite ime domene in račun gostovanja

Če želite začeti spletno mesto na samostojnem WordPress.org, boste morali imeti lastno ime domene in račun za spletno gostovanje.

Domena: Ime vaše domene je naslov (URL) vašega spletnega mesta, kot sta Google.com ali IsItWP.com. To je tisto, kar vaše stranke vnesejo v svoje brskalnike, da dostopajo do vašega spletnega mesta. Ime domene običajno stane približno 14,99 USD na leto.

Sorodno: Najboljše orodje za ustvarjanje imen spletnih strani (popolnoma brezplačno)

spletno gostovanje: V vašem spletnem računu za gostovanje so vsebina in datoteke vašega spletnega mesta shranjene v spletu. Zamislite si to kot fizično hišo svojega spletnega mesta. Ko obiskovalec poskuša dostopati do vašega spletnega mesta tako, da vtipka vaš spletni naslov (ime domene), ga bo usmeril na spletno mesto, ki ste ga nastavili na vašem strežniku spletnega gostovanja. Spletno gostovanje običajno stane 7,99 USD na mesec.

Kombinirani stroški domenskega imena in gostovanja so lahko zelo dragi, še posebej, če šele začnete.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi našim uporabnikom ponudili BREZPLAČNO ime domene in več kot 60% popusta na spletnem gostovanju. Za začetek je veliko.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Bluehost je eno največjih gostiteljskih podjetij na svetu. S skupnostjo WordPress sodelujejo od leta 2005 in jih WordPress uradno priporoča ponudnik gostovanja. Preberite naš pregled Bluehost za več informacij.

Opomba: Verjamemo v popolno preglednost. Če kupite gostovanje s pomočjo naše referenčne povezave, vam bomo pri tem zagotovili majhno provizijo brez dodatnih stroškov. Pravzaprav boste dobili popust na gostovanje + brezplačno ime domene + brezplačen SSL. Provizijo lahko dobimo od skoraj vsakega gostiteljskega podjetja, vendar priporočamo izdelke, za katere resnično verjamemo, da bodo našim bralcem dali vrednost.

Če želite zagnati svoje spletno mesto WordPress, pojdite na spletno mesto Bluehost in kliknite na Začni zdaj gumb.

ustvarite spletno mesto na bluehostu

Na naslednji strani boste morali izbrati načrt. Ker ste šele začeli, izberite osnovni načrt. Vključuje brezplačno ime domene in brezplačno SSL potrdilo. Vedno lahko nadgradite pozneje, ko raste vaše spletno mesto.

izberite načrt modrega spletnega mesta za zagon spletnega mesta

Na naslednjem zaslonu boste morali izbrati obstoječo domeno ali pa novo domeno kupiti brezplačno. Pojdite naprej in kupite novega, ker je brezplačen.

nakup domene bluehost

Zdaj boste pozvani, da vnesete podatke o svojem računu. Za enostavno registracijo se lahko prijavite z Googlom le z nekaj kliki.

ustvarjanje računa bluehost

Ko vnesete svoje podatke, se pomaknite navzdol po strani, dokler ne najdete polja s podatki o paketu. Osnovni načrt lahko izberete za 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev. Prav tako lahko vidite, da je nekaj dodatkov izbranih, kar pomeni skupno ceno. Priporočamo, da odznačite dodatke, ker jih ne boste potrebovali takoj. Vedno jih lahko kupite pozneje, če se vaše potrebe spremenijo.

Z izbiro 36-mesečnega načrta boste dobili najboljšo vrednost za svoj denar.

informacije o paketu bluehost

Ko končate z izbiro svojih načrtov, se pomaknite navzdol po strani in vnesite svoje podatke o plačilu. Morate se strinjati z njihovimi pogoji storitve in nato kliknite Pošlji.

To je to!

Uspešno ste naročeni na gostiteljski načrt. Odprli vas bomo, da ustvarite geslo za svoj račun.

Nato boste prejeli e-pošto s podrobnostmi o tem, kako se prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja (cPanel), kjer lahko upravljate vse, od gostovanja datotek do e-poštnih sporočil in podpore.

4.3. Namestite WordPress na svoj spletni strežnik

Pri Bluehostu vam ni treba iti skozi ločen postopek namestitve WordPressa, ker zdaj Bluehost privzeto namesti WordPress. Vse, kar morate storiti, je, da izberete svojo WordPress temo, določite ime in oznako svojega spletnega mesta in pripravljeni boste začeti z WordPressom.

Ko se naročite na načrt gostovanja, boste morali izbrati temo WordPress. Med tem korakom lahko izberete karkoli, ker lahko svojo temo pozneje vedno spremenite (v nadaljnjem koraku te vadnice vam bomo pokazali, kako to storiti). Najpomembnejši del je, da začnete graditi svoje spletno mesto, tako da bo katera koli tema za zdaj opravila delo.

izberi temo

Nato boste morali izbrati ime in slogan za svoje spletno mesto.

ustvarite novo spletno mesto wordpress

Ko določite podrobnosti, kliknite Naslednji. Bluehost bo zdaj namestil WordPress za vas in ko bo končan, vam bo pokazal zaslon, kot je ta:

namestitev wordpressa uspešna

Na spletno mesto se lahko prijavite tako, da ga dodate wp-admin na vaš URL. Takole mora izgledati vaš prijavni URL za WordPress:

http://example.com/wp-admin

Zdaj se lahko prijavite na svoje spletno mesto WordPress s poverilnicami, poslanimi na vaš e-poštni naslov.

prijava v wordpress

4.4. Spremenite svojo WordPress temo

Z WordPressom lahko preprosto spremenite vizualni izgled svojega spletnega mesta. Vse, kar morate storiti, je najti pravo temo WordPress in jo namestiti na svoje spletno mesto WordPress.

Privzeta tema WordPress je dobra, če pa želite drugačno podobo svojega videza, potem lahko najdete alternativno temo iz uradnega imenika tem in jo namestite na svoje spletno mesto. Iskanje popolne teme vam bo omogočilo, da spletno mesto postane resnično vaše in mu daste tisti osebni občutek za vas.

Zelo priporočljivo je, da si ogledate naš najboljši seznam tem WordPress, preden se potopite in namestite naključno temo.

Če izberete vrhunsko temo, jo morate prenesti s spletnega mesta prodajalca teme in naložiti v WordPress.

Če se odločite za brezplačno temo WordPress iz uradnega skladišča tem, ga lahko namestite neposredno z nadzorne plošče WordPress brez ročnega prenosa iz računalnika.

Če želite namestiti brezplačno temo, pojdite na Videz »Teme na nadzorni plošči WordPress. Nato kliknite na Dodaj novo temo škatla.

dodaj novo temo

To vam bo prikazalo nekaj predstavljenih tem na nadzorni plošči. Pred namestitvijo si lahko s klikom na sliko celo ogledate predogled in njegove podrobnosti.

Teme lahko filtrirate tudi glede na postavitve, funkcije in tržno nišo s klikom na Funkcijski filter gumb.

filter funkcije teme

V desnem kotu v iskalno vrstico vnesite ime teme. Ko najdete popolno temo, se s kazalcem miške premaknite nad njeno sliko in nato kliknite Namestite gumb. Nato kliknite na Aktivirajte gumb, da spremenite videz svojega spletnega mesta.

namestiti temo

4.5. Ustvari svojo prvo stran

Po spremembi videza spletnega mesta je čas, da na svojem spletnem mestu ustvarite novo stran.

V levem meniju nadzorne plošče WordPress najdete dve podobni možnosti, ki za začetnike pogosto zmede: Objave in Strani.

Izberite Strani če želite na svojem spletnem mestu WordPress ustvariti samostojne strani, na primer stran o nas, stran za stike, stran s pogoji storitve itd..

Izberite Objave če želite ustvariti objavo v blogu, ki se prikaže v obratnem kronološkem vrstnem redu (najprej novejše) na vašem spletnem mestu WordPress. Objave so organizirane tudi v kategorije in oznake. Lahko preberete razlika med kategorijami in oznakami za več informacij o tem.

Če želite ustvariti svojo prvo stran, se s klikom na urednik strani Strani »Dodaj novo. Videli boste urejevalnik, kjer lahko začnete ustvarjati svojo stran. Preden začnete pisati vsebino v urejevalniku strani, morate dodati naslov svoje strani. Zdaj kliknite na + gumb za dodajanje bloka.

Tu boste videli več možnosti. Zdaj izberite blok glede na to, kaj želite dodati na svojo stran. Če želite dodati odstavek, izberite možnost odstavka; za slike izberite možnost slike in nato naložite sliko iz lokalnega računalnika ali pa izberite iz knjižnice in tako naprej.

4.6. Nastavite statično domačo stran

Privzeto WordPress najnovejše objave vašega bloga prikazuje kot svojo domačo stran namesto statične strani. Če želite stran po meri nastaviti kot svojo domačo stran, preprosto sledite spodnjim korakom.

Ko ustvarite stran, pojdite na Nastavitve »Branje na nadzorni plošči skrbnika WordPress. V Prikaže se vaša domača stran možnost, boste morali izbrati Statična stran in v spustnem meniju izberite stran, ki jo želite prikazati kot svojo sprednjo stran. Ko končate, kliknite ikono Shrani spremembe gumb.

statična domača stran

4.7. Dodajte navigacijski meni

Vaš navigacijski meni se prilepi na vrh vašega spletnega mesta, tako da lahko obiskovalci lažje najdejo najpomembnejše strani in povezave, kar olajša raziskovanje vašega spletnega mesta.

Če želite dodati navigacijski meni, morate iti Videz »Meniji v vašem WordPress administratorju. V meniju določite ime menija Ime menija polje (to je še posebej priročno, če vaša tema podpira več navigacijskih menijev). Nato kliknite Ustvari meni.

ustvarite meni v WordPressu

Zdaj lahko izbirate med obstoječimi stranmi, objavami, povezavami po meri in kategorijami. Potem, ko izberete, za kaj menite, da je zaslužen za predstavitev, kliknite Dodaj v meni. S povlekom in spustom lahko postavite strukturo menija. Nato morate določiti lokacijo zaslona in kliknite Shrani meni.

struktura menija položaja

4.8. Dodajte in prilagodite svoje pripomočke

Na svojem spletnem mestu WordPress lahko preprosto dodate gradnike v svojo stransko vrstico in druge lokacije, ki so pripravljene za gradnike, kot so noga mesta, glava itd..

Če dodate gradnik, lahko dodate prilagojeno / dinamično vsebino. Omogoča vam dodajanje stvari, kot so meniji, koledarji, kontaktni obrazci, galerije in drugi izvrstni predmeti na strani stranske ali spodnje strani vašega spletnega mesta.

Gradnik lahko dodate s pomočjo Videz »gradniki in izberite med pripomočki, ki so na voljo. Želene funkcije preprosto povlečete in spustite na območje, ki ga urejate WordPress.

dodajte gradnike v wordpress

4.9. Prilagodite WordPress s pomočjo vtičnikov

Lepota programa WordPress je v tem, da lahko preprosto izboljšate zmogljivosti svojega spletnega mesta, tako da preprosto namestite prave vtičnike. Zamenjajte vtičnike kot aplikacije za svoje spletno mesto (tj. Kontaktni obrazec, galerija itd.).

Tako kot WordPress teme lahko tudi preprosto poiščete in namestite brezplačne vtičnike iz skladišča vtičnikov WordPress znotraj svoje nadzorne plošče WordPress..

Vse kar morate storiti je, da obiščete Vtičniki »Dodaj novo. S pomočjo iskalnega polja v desnem kotu poiščite vtičnik in kliknite na Namestiti zdaj gumb. Ko je nameščen, kliknite ikono Aktivirajte gumba, da ga sprostim.

namestite vtičnik

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 3 – Izbira graditelja spletnih strani

Poglavje 5: Konfiguracija nastavitev spletnega mesta

konfiguriranje nastavitev mesta

Nato boste želeli konfigurirati nastavitve svojega spletnega mesta. Konfiguriranje osnovnih nastavitev WordPress je pomembno za delovanje vašega spletnega mesta. Nekaj ​​ključnih nastavitev spletnega mesta, na katere se morate osredotočiti, bomo preučili spodaj.

5.1. Naj bo vaše spletno mesto vidno Googlu

Najprej se morate prepričati, da je vaše spletno mesto vidno Googlu. To omogoča, da se vaše spletno mesto uvrsti v rezultate iskalnikov, kar bo uporabnikom omogočilo lažje iskanje na spletu.

Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Nastavitve, nato na Branje odsek. V razdelku Vidnost iskalnika preverite, če polje ni potrjeno.

prilagodite-wordpress-nastavitve

5.2. Nastavite strukturo stalne povezave

Nato boste želeli nastaviti strukturo stalne povezave. Stalna povezava je spletni naslov, ki se uporablja za povezavo do vaše vsebine. WordPress privzeto nastavi strukturo trajne povezave, vendar ni najbolj optimizirana. Namesto tega boste želeli strukturo stalne povezave, ki bo pomagala iskalnikom in obiskovalcem vašega spletnega mesta enostavno razumeti vašo vsebino.

Torej, pojdite na Nastavitve, nato na Permalinkks. Spodaj Skupne nastavitve, izberite Ime objave možnost.

wordpress-permalinks

5.3. Pripombe in obvestila

Če na svojem spletnem mestu začenjate spletni dnevnik ali bloganje, boste želeli nastaviti tudi nastavitve komentarjev za svoje spletno mesto.

Vsak spletni dnevnik bi moral uporabnikom omogočiti, da komentirajo objave, to povečuje sodelovanje na vašem spletnem mestu, poveča čas, ki ga uporabniki preživijo na strani, in spodbudi k ponovnemu obisku vašega spletnega mesta..

Če želite konfigurirati komentarje, pojdite na Nastavitve, torej Diskusija. Tu lahko izberete, ali želite uporabnikom dovoliti, da komentirajo nove članke in dovolite obvestila o povezavah iz drugih blogov (pingbaki in povratne informacije) o novih člankih.

wordpress-komentarji-obvestila

Odločite se lahko tudi, ali želite, da komentatorji pred komentarjem vpišejo svoje ime in e-poštno sporočilo ali pa se registrirajo in prijavijo v komentar. Poleg tega se lahko odločite za prejemanje e-poštnih obvestil kadarkoli kdo komentira vaš blog.

5.4. Posodobite svoj časovni pas

Prepričajte se tudi, da je vaše spletno mesto WordPress nastavljeno na pravilen časovni pas. Načrtovane aktivnosti in vtičniki bodo minili do trenutka, ko je nastavljena vaša WordPress.

Če torej zagotovite, da je vaše spletno mesto WordPress nastavljeno na pravilen časovni pas, pojdite na Nastavitve in nato na Splošno.

wordpress-časovni pas

V spustnem meniju poleg časovnega pasu izberite mesto v istem časovnem pasu kot vi ali pobotanje časovnega pasu UTC.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 4 – Izdelava spletnega mesta – Tehnični vodnik (korak za korakom)

Poglavje 6: Bistveni vtičniki za WordPress & Vadnice (osnovne)

poglavje 6, ključni vtičniki in vadnice

Ne glede na to, kakšno spletno mesto želite ustvariti, boste morali dodati enake bistvene funkcije (na primer sposobnost ustvarjanja kontaktnega obrazca, zmožnost enostavno dodajanja oznak SEO in tako naprej).

Z WordPressom lahko te funkcije preprosto dodate, ne da bi najeli razvijalca ali napisali eno vrstico kode. Vse kar morate storiti je, da najdete pravi vtičnik in ga namestite na svoje spletno mesto.

Pojasnili bomo …

 1. Kako dodati obrazec za stik na svoje spletno mesto
 2. Kako slediti svojim obiskovalcem s pomočjo storitve Google Analytics
 3. Kako izboljšati SEO svojega spletnega mesta

6.1. Kako dodati kontaktni obrazec na svoje spletno mesto

Ne glede na nišo, velikost in namen vašega spletnega mesta je dodajanje kontaktnega obrazca bistvenega pomena. Ko dodate kontaktne obrazce, lahko obiskovalci z vašega spletnega mesta enostavno stopijo v stik, ne da bi se morali prijaviti v svoj e-poštni račun.

WPForms je najboljši vtičnik za kontaktne obrazce za začetnike WordPressa. Omogoča vam ustvarjanje obrazcev za stike z ustvarjalnikom povleci in spusti in omogoča preprosto objavo obrazcev, ki jih ustvarite kjer koli na spletnem mestu.

Še nekaj prednosti uporabe WPForms:

 • Ustvarite poljubne spletne obrazce brez težav, kot so kontaktni obrazci, obrazci za donacije, prijavni obrazci, obrazci za prijavo in še več …
 • Vsi obrazci, ki jih ustvarite z WPForms, bodo 100% odzivni, kar pomeni, da delujejo na brskalnikih za mobilne naprave, tablične računalnike in namizne računalnike.
 • Brezhibno vključite obrazec s svojimi najljubšimi orodji za trženje po e-pošti ali spletnimi aplikacijami drugih proizvajalcev.
 • In več…

Za več informacij preberite celoten pregled WPForms.

Če želite ustvariti obrazec na svojem spletnem dnevniku, boste morali namestiti WPForms, tako da se pomaknete do Vtičniki »Dodaj novo. Poiščite vtičnik WPForms in ko se prikaže, kliknite Namestiti zdaj, in nato kliknite Aktivirajte.

namestite wpforms

Zdaj boste preusmerjeni na čudovito stran dobrodošlice za WPForms. Lahko kliknete Ustvari svoj prvi obrazec gumb ali klik WPForms »Dodaj novo da ustvarite svoj prvi obrazec.

ustvarite svoj prvi obrazec

Nato boste morali izbrati predlogo. Izberete lahko eno od predhodno pripravljenih predlog ali začnete s praznim obrazcem. Če želite, lahko prvemu obrazcu za stik dodate ime po meri.

izberite predlogo obrazca

WPForms olajša izdelavo obrazca s povleci in spusti. Kliknite na ustrezna polja obrazca na levi plošči, da jih dodate v obrazec. Prav tako jih lahko znova uredite ali celo preprosto odstranite vsa nepotrebna polja. Ko opravite potrebne spremembe, kliknite Shrani.

ustvarite preprosto obliko

Nato pojdite na nadzorno ploščo in kliknite na WPForms »Vsi obrazci. Zdaj boste videli vse obrazce, ki ste jih ustvarili. Tik ob imenu obrazca bo prikazan kratek kod obrazca. Kopirajte to kratko kodo.

WPForms

Zdaj pojdite na objavo ali stran, kjer želite dodati svoj obrazec, in kliknite na ‘+’ podpišite v zgornjem levem kotu urejevalnika Gutenberg.

Z uporabo iskalnega polja poiščite koda. Izberite ga, ko ga najdete. Na zaslonu boste imeli naslednje.

Zdaj prilepite kratko kodo, ki ste jo prej kopirali, in jo prilepite v dano polje in pritisnite na Objavi gumb na desni strani.

To je to! Zdaj ste uspešno objavili kontaktni obrazec.

Želite ustvariti kontaktni obrazec na enostaven način? Začnite z WPForms danes.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite WPForms Lite.

6.2. Kako slediti svojim obiskovalcem s storitvijo Google Analytics

Če želite povečati promet na svojem spletnem mestu, boste najprej morali razumeti, kako ljudje najdejo vaše spletno mesto in kaj počnejo, ko pridejo tja.

Uporabniške interakcije na vašem spletnem mestu najlažje sledite z uporabo storitve Google Analytics. Google Analytics je najboljša rešitev za sledenje spletnih mest in uporaba je popolnoma brezplačna.

Vtičnik MonsterInsights vam olajša nastavitev Google Analytics na vašem spletnem mestu WordPress. Poleg tega vam omogoča, da v celoti izkoristite potencial sledenja v storitvi Google Analytics, na primer sledenje prenosov datotek, sledenje oglasom, sledenje predložitvam obrazcev, sledenje transakcijam e-trgovine itd., Ne da bi se morali dotikati niti ene vrstice kode.

Za več informacij preberite celoten pregled MonsterInsights.

Če želite na svojem spletnem mestu nastaviti Google Analytics, pojdite na Vtičniki »Dodaj novo. Poiščite MonsterInsights in ko se vtičnik prikaže, kliknite Namestiti zdaj in potem, aktivirati.

namestite pošast

Pojdite na Vpogled »Nastavitve za preverjanje pristnosti spletnega mesta s storitvijo Google Analytics. Kliknite Poverite se s svojim Google računom gumb.

kliknite preverjanje pristnosti s svojim google računom

Na naslednjem zaslonu izberite svoj Google Račun.

za analitiko izberite google račun

Nato dovolite, da MonsterInsights upravlja z vašim računom.

dovolite monsterinsightsu upravljanje analitike

Na koncu izberite pravi profil spletnega mesta in kliknite Popolna overitev.

overite pošast

Po pristnosti lahko z obiskom preprosto ugotovite, kako deluje vaše spletno mesto Vpogled »Poročila.

wordpress google analytics s pošastvi

Začnite danes z MonsterInsights da na svojem spletnem mestu enostavno nastavite Google Analytics.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite MonsterInsights Lite.

6.3. Kako izboljšati SEO svojega spletnega mesta

Želite na svoje spletno mesto pritegniti ciljno publiko? Najboljši način za privabljanje ciljnih obiskovalcev je povečanje prometa spletnih iskalnikov, imenovanega tudi ekološki promet, z izboljšanjem SEO spletnega mesta.

Po mnenju OptinMonsterja, SEO je praksa povečevanja prometa na vašem spletnem mestu, tako da se vaše spletne strani uvrstijo višje v rezultate iskalnikov. Obiskovalci, ki na vaše spletno mesto prispejo prek iskalnikov, se imenujejo organski promet.

SEO lahko postane tehnična in zapletena, vendar je zaradi brezplačnih vtičnikov SEO dokaj enostavno izboljšajte svoj WordPress SEO, tudi za začetnike.

Čeprav lahko tam najdete na tone različnih SEO vtičnikov, uporabljamo in priporočamo Yoast SEO. To je najbolj priljubljen SEO vtičnik za WordPress (z dobrim razlogom!).

Z Yoast SEO lahko v svoje objave in strani na spletnem dnevniku WordPress preprosto dodate metaoznake in naslove. Prav tako vas prisili, da za objave in strani v spletnem dnevniku izberete ključno besedo, da zagotovite, da na tej strani pravilno uporabljate ključno besedo..

Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Vtičniki »Dodaj novo. Poiščite Yoast v iskalni vrstici v zgornjem desnem kotu. Vtičnik Yoast SEO se bo zdaj pojavil na vaši strani. Kliknite Namestite, in potem Aktivirajte.

yoast seo namestite

Na nadzorni plošči WordPress lahko zdaj na levi opravilni vrstici najdete meni SEO. Preprosto kliknite nanj. Če vtičnik zazna kakršne koli napake v SEO, jih lahko odpravite tako, da upoštevate priložene predloge.

Nastavitev Yoast SEO je preprosta, če uporabljate čarovnika za konfiguracijo. Preprosto kliknite na čarovnik za konfiguracijo začeti.

čarovnik za konfiguracijo yoast seo

V prvem koraku vas bomo vprašali, ali želite Yoast SEO konfigurirati sami ali najeti strokovnjaka, da to stori namesto vas. Izberite NASTAVITE SEO SEO da to storite sami.

konfigurirajte yoast seo

V naslednjem koraku vas bomo vprašali, ali je vaše spletno mesto pripravljeno za indeksiranje. Izberete lahko možnost A. Nato kliknite Naslednji.

indeksa yoast seo

Na seznamu najdete veliko različnih vrst spletnih strani. Ne pozabite izbrati prave vrste in kliknite Naslednji.

vrsta spletnega mesta yoast seo

Za Googlovo kartico grafa znanja se boste vprašali, ali spletno mesto vodi oseba ali blagovna znamka. Če je izbrana oseba, boste morali določiti ime osebe. Če je izbrano podjetje, boste morali dodati tudi logotip. Nato kliknite Naslednji.

yoast seo družba ali oseba

Zdaj lahko v ustrezno polje vnesete URL svojega profila družbenih medijev. Nato kliknite Naslednji.

socialni profili yoast seo

V koraku vidnosti iskalnika vam ni treba spreminjati privzetih nastavitev, ker so nastavljene za indeksiranje vaših objav in strani. Preprosto kliknite Naslednji.

vidnost iskalnika yoast seo

Avtorski arhivi lahko ustvarijo podvojene težave z vsebinami za iskalnike. Če želite to preprečiti, ga lahko onemogočite, če vaš blog nima več avtorjev.

yoast seo več avtorjev

Nato boste morali spletno mesto povezati z Google Search Console, ki je brezplačno orodje, ki vam daje podroben vpogled v to, kako Google sprejema vsebino vašega spletnega dnevnika..

iskalna konzola yoast seo google

Nato lahko nastavite naslov svojega spletnega dnevnika in nato kliknite Naslednji.

nastavitve naslova yoast seo

Zdaj lahko zapustite čarovnika za konfiguracijo, ker so drugi koraki ustvarjeni samo za promocijske namene (na primer prijava na novice Yoast).

Začnite z Yoast SEO danes izboljšati SEO svojega spletnega dnevnika.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite brezplačno Yoast SEO.

Če iščete še nekaj priporočenih vtičnikov za svoje spletno mesto, poglejte spodaj:

 • Izdelajte kontaktne obrazce s WPFormsPro | prost
 • S spletnim mestom povežite Google Analytics MonsterInsightsPro | prost
 • Izboljšajte svoj SEO s Yoast SEOPro | prost
 • Dodajte dodatno plast varnosti z Sucuri
 • Ustvarite redne varnostne kopije z Updraft PlusPro | prost
 • Izboljšajte uspešnost WordPress-a z W3 Skupaj predpomnilnik
 • Prepreči neželene komentarje s Akismet – Pro | prost
 • Povečajte svoje naročnike in prodaja OptinMonster

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 5 – Konfiguracija nastavitev spletnega mesta

Poglavje 7: Dodajte izboljšane funkcije na svoje spletno mesto (napredno)

poglavje 7 doda več funkcij

Glede na vaše potrebe boste morda želeli svojemu spletnemu mestu dodati izboljšane funkcije. WordPress je izjemno razširljiv, zato morate le najti pravi vtičnik, ki vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate izboljšane zmogljivosti, ne da bi ga morali sami ustvarjati ali najeti profesionalnega razvijalca.

Oglejmo si, kako enostavno je na spletno mesto WordPress dodati izboljšane funkcije.

 1. Začnite blogati
 2. Dodajte e-trgovino pred prodajalno
 3. Dodajte forum / forum za razprave
 4. Naj bo vaše spletno mesto na voljo v več jezikih

7.1. Začnite Blogging

Dodajanje bloga na vaše spletno mesto je odličen način, da potegnete promet na svoje novo spletno mesto in uporabnikom olajšate odkrivanje vas na spletu. Tako boste želeli začeti blog na svojem novem spletnem mestu WordPress.

Najprej se odločite, o čem boste blog. Objave v spletnem dnevniku bi morale ustrezati cilju vašega spletnega mesta. Na primer, če za svoje podjetje za urejanje okolice začenjate spletno mesto za majhna podjetja, lahko pišete nasvete za nego trate za svoje stranke. Če ustvarjate spletno trgovino, lahko pišete priporočila za darila za promocijo svojih izdelkov. Seveda, če začnete blog o življenjskem slogu, boste želeli pisati o življenjskih temah.

1. korak: Ustvarite blog objavo
Če želite ustvariti svojo prvo objavo v blogu, na nadzorni plošči WordPress kliknite na Objave, in potem Dodaj novo. Tako boste prišli do urejevalnika WordPress, kjer boste lahko začeli pisati svojo objavo. Preprosto vtipkajte naslov svoje objave na spletnem dnevniku in začnite vnašati telo objave pod njim.

start-blogging

V svoje objave na spletnem dnevniku lahko dodate bloke, kot so slike, naslovi, zvok, galerija, citati, seznam, video in drugo. Če želite dodati nov blok, v zgornjem levem kotu kliknite ikono (+). Najpogosteje se bodo pojavili najpogostejši bloki. Preprosto kliknite blok, ki ga želite dodati v svojo objavo na spletnem dnevniku.

dodatki

2. korak: Dodajte kategorije in oznake
Pri ustvarjanju objave v spletnem dnevniku boste želeli dodati tudi kategorije in oznake. Kategorije in oznake bodo vsebino spletnega dnevnika na vašem spletnem mestu organizirale in obiskovalcem vaše spletne strani olajšale iskanje tega, kar iščejo.

Kategorije so mišljene kot široke skupine. Na primer, na spletnem dnevniku z recepti imate morda široke kategorije, kot so recepti za zajtrk, recepti za kosilo, recepti za večerjo in recepti za sladico..

Če želite svojemu spletnemu dnevniku dodati kategorijo, pojdite na ploščo z zobnikom na desni strani. Pod Kategorije , kliknite Dodaj novo kategorijo.

wordpress-blog-kategorije

V besedilno polje vpišite kategorijo in kliknite Dodaj novo kategorijo gumb pod. Ko bo nova kategorija ustvarjena, se bo prikazala z modrim potrditvenim poljem.

kategorije dodatkov

Dodate lahko toliko želenih kategorij in podkategorij.

Oznake so namenjene opisu določenih podrobnosti vaše objave in jih je mogoče uporabiti za mikrokategorizacijo vaših objav. Na primer spletna objava za recept za špagete bi lahko spadala v kategorijo »recepti za večerjo« in bi vsebovala oznake, kot sta »recept za špagete« in »domače testenine«.

Če želite dodati oznako, pojdite na ploščo na desni strani urejevalnika WordPress. Pod Oznake vnesite svojo oznako in pritisnite enter, da dodate oznako v svojo objavo.

blog-post-oznake

Ko končate pisati svojo objavo na spletnem dnevniku in dodate kategorije in oznake, kliknite modro Objavi gumb v zgornjem desnem kotu, da objavo spletnega dnevnika objavite na svojem spletnem mestu.

7.2. Dodajte e-trgovino v prodajalno

Industrija e-trgovine je v razcvetu in prihodnost maloprodaje je e-trgovina. Pri WordPressu je dodajanje e-trgovine na spletno mesto tako enostavno kot namestitev vtičnika.

Medtem ko najdete na desetine vtičnikov za e-trgovino, WooCommerce premaga hlače pred vso konkurenco in s svojimi edinstvenimi lastnostmi in enostavno uporabo ostane pred krivino..

woocommerce-e-trgovina

WooCommerce je najboljši vtičnik za e-trgovino za WordPress. Omogoča vam enostavno integracijo prodajalne z obstoječim spletnim mestom in omogoča sprejemanje plačil prek PayPala. Kljub temu je v vašem najboljšem interesu, da se prepričate, ali je vaša WordPress tema združljiva z WooCommerce.

Nekaj ​​funkcij WooCommerce je:

 • Omogoča enostavno prodajo fizičnega ali digitalnega blaga na vašem spletnem mestu.
 • Preprosto dodajte več prehodnih plačil z dodatki.
 • Podprite na tone brezplačnih in vrhunskih dodatkov za izboljšanje vaše trgovine.
 • Če morate najeti razvijalce, da na vaše spletno mesto dodate funkcije po meri, jih je enostavno najti, saj je WooCommerce najbolj priljubljena rešitev za e-trgovino za WordPress.

Za več informacij preberite celoten pregled WooCommerce.

Želite povezati spletno trgovino s svojim spletnim mestom? Začnite z WooCommerce danes.

7.3. Dodajte razpravo / forum

Dodajanje razpravljalnega foruma ali foruma na spletno mesto, ki ga poganja WordPress, je koristno za rast skupne skupnosti. WordPress olajša zagotavljanje razpravljalnih forumov, kjer se lahko vaši uporabniki družijo in sodelujejo z večjo javnostjo.

bbPress je eden najboljših vtičnikov foruma WordPress, ustvarili pa so ga isti ljudje za WordPress.org.

bbpress

Nekatere izmed najboljših prednosti napajanja spletnega mesta s forumi bbPress so:

 • Na voljo je na stotine dodatkov, ki omogočajo enostavno izboljšanje foruma.
 • Olajša pripravo in delovanje forumov z nekaj kliki.
 • Na voljo je s celotnim naborom funkcij, vključno z razširjenimi profili, skupinskimi forumi, obvestili in beleženjem dejavnosti itd.

Preberite celoten pregled bbPress.

Želite vključiti forum / forum za razprave s svojim spletnim mestom? Začnite z bbPressom že danes.

7.4. Naj bo vaše spletno mesto na voljo v več jezikih

Želite doseči širšo občinstvo tako, da spletno mesto omogočite v več jezikih? Ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta in doseganje svetovne publike je z WordPressom enostavno zaradi različnih vrst prevodnih vtičnikov, ki so na voljo na trgu.

Z WordPressom lahko najdete na tone različnih vtičnikov, ki olajšajo izdelavo večjezičnega spletnega mesta.

Medtem ko se nekateri vtičniki osredotočajo na enostavnost uporabe in vam omogočajo enostavno ustvarjanje in upravljanje večjezičnega spletnega mesta, vam drugi vtičniki pomagajo pri zagotavljanju samodejnega prevoda na podlagi želja uporabnikov. Prav tako lahko najdete vtičnike, ki vam pomagajo
povežite se s profesionalnimi prevajalci z vaše nadzorne plošče WordPress.

Za enostavno ustvarjanje večjezičnega spletnega mesta priporočamo uporabo Polylang, eden najbolj priljubljenih vtičnikov za prevod WordPress v imeniku vtičnikov.

polilang

S Polylangom lahko uporabljate toliko jezikov, kot želite, kar je prijazno iskalnikom in je tudi združljivo z vtičnikom WooCommerce..

Začnite s Polylangom že danes.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 6 – Bistveni vtičniki WordPress & Vadnice

Poglavje 8: Promocija in rast vašega spletnega mesta

poglavje 8 promocija spletnega mesta

Preden začnete vlagati čas in vire v promocijo svojega spletnega mesta, je vredno vzeti trenutek, da preverite, ali vaše spletno mesto zagotavlja vrednost za vaše obiskovalce. Ne glede na to, koliko porabite za promocijo spletnega mesta, se vaši obiskovalci ne bodo držali, razen če ne prinašajo neke vrednosti.

Na primer, če je vaše spletno mesto spletna trgovina, boste morda želeli objaviti uporabne videoposnetke, ki prikazujejo vaše izdelke in kako jih uporabljati. Prav tako lahko ponudite ogromne popuste za prve kupce in paketne nakupe.

Podobno je, če imate spletno mesto z vsebinami, potem lahko ustvarite stebrasto vsebino, ki se dobro uvrsti v Google, tako da privabi nove obiskovalce in povratne povezave.

Ko zgradite sistem na svojem spletnem mestu, kot je vsebina stebrov, ki obiskovalcem ponuja neko vrednost, lahko začnete vlagati svoj čas in vire za spodbujanje prometa.

Upoštevajte, da se brez teh sistemov vaši obiskovalci ne bodo držali, zato bodo vaša tržna prizadevanja manj učinkovita.

8.1. Privabite promet na svoje spletno mesto

Promet je življenje vsakega spletnega mesta in brez njega bo vaše spletno mesto brez vrednosti.

Nekaj ​​različnih načinov za privabljanje prometa na vaš blog je:

 • Objavljanje gostov: Objavite svoje članke o gostu v priljubljenem blogu in vključite povratno povezavo do svojega spletnega mesta. Poleg vožnje prometa vam pomaga pokazati svoje znanje v svoji niši in se uveljaviti kot avtoriteta.
 • Doseg e-pošte: Ustvarite seznam blogerjev v svojih nišnih krogih. Začnite oglaševalsko akcijo o e-pošti, da se obrnete na blogerje in jih zahtevate, da na vaše spletno mesto vzpostavijo povratno povezavo. S pravimi strategijami je ta taktika učinkovita pri vzpostavljanju povratnih povezav in spodbujanju prometa.
 • Optimizacija iskalnikov (SEO): SEO vam omogoča, da povečate promet na svojem spletnem mestu, tako da svoje objave na spletnem dnevniku uvrstite višje v iskalnike. S taktičnimi SEO in zunaj SEO taktikami lahko na svoje spletno mesto pripeljete bolj usmerjen organski promet.
 • Družbeni mediji: Spodbujajte svoje bralce, da svoje objave na spletnem dnevniku delijo s socialnimi mediji. Tako lahko uporabnike socialnih medijev pripeljete na svoje spletno mesto.

8.2. Več načinov za promocijo vašega spletnega mesta

Promocijske strategije niso omejene na takojšen promet. Če ste osredotočeni le na kratkoročne dobičke, verjetno kmalu zaostanete.

Se sprašujete, na katere promocijske strategije se lahko zanesete dolgoročno? Oglejmo si nekatere od njih spodaj.

1. Zaženite seznam e-poštnih sporočil:

Eden najboljših načinov za ohranjanje obiskovalcev blizu vaše blagovne znamke ali spletnega mesta je ustvarjanje seznama e-pošte. Pravzaprav je bilo ugotovljeno, da se 70% obiskovalcev, ki se prvič pojavijo, nikoli več ne vrne na vaše spletno mesto. Z e-poštnim seznamom pa lahko vzpostavite povezavo z obiskovalci tako, da jih redno posodabljate o dogajanju okoli vašega spletnega mesta in jih na koncu vrnete na svoje spletno mesto.

Lahko se prijavite za orodje za oblikovanje seznama, kot so Constant Contact, AWeber ali MailChimp in začnete povečevati svoj seznam e-poštnih sporočil, tako da v svoj blog dodate polje za prijavo..

2. eksponentno razvijte svoj seznam:

Večina privzetih obrazcev za prijavo, ki jih ustvarite iz storitev trženja e-pošte, je dolgočasnih. Zaradi tega je generacija potencialno manj učinkovita, kar tudi znatno upočasni rast vašega seznama e-poštnih sporočil.

Z OptinMonster, lahko z lahkoto ustvarite čudovite obrazce za optin, za katere je dokazano, da vodijo več prijav. Na voljo je tudi z desetimi možnostmi ciljanja, tako da lahko obrazec prikažete pravemu uporabniku na pravem mestu vašega spletnega mesta ob pravem času, ne da bi ga ovirali..

OptinMonster vam pomaga tudi zmanjšati opustitev vozičkov s časovno občutljivimi ponudbami, ki temeljijo na vedenju, kar je lahko zelo koristno za spletne prodajalce.

3. Pridobite kupce in stranke:

Vlaganje v spletne oglase je eden najboljših načinov za pridobivanje obiskovalcev, potencialnih strank in strank. Za razliko od tradicionalnih oglasov vam spletni oglasi pomagajo lasersko ciljati na vaše potencialne stranke. Zaradi tega lahko učinkovito porabite svoj oglaševalski proračun in z njim dosežete več prihodkov.

Facebook oglasi: Facebook oglaševanje je verjetno najlažje, a hkrati dovolj učinkovito, da usmerite stranke na svoja spletna mesta. Na voljo je s številnimi možnostmi ciljanja, ki omogočajo prikazovanje oglasov na pravem segmentu Facebook občinstva, za katerega je večja verjetnost, da bodo postali vaše stranke.

Google AdWords: Če je vse pravilno, je Google AdWords najbolj zanesljiv način oglaševanja, ki vam pomaga ustvariti več potencialnih strank in strank za vaše spletno poslovanje. Oglase lahko postavite tik nad Googlovimi rezultati iskanja, da privabite obiskovalce na svoje spletno mesto in prodate svoje izdelke.

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 7 – Dodajte izboljšane funkcije na svoje spletno mesto

Poglavje 9: Kontrolni seznam pred zagonom

poglavje 9 pred zagonom kontrolnega seznama

Izdelava spletnega mesta je resen posel. Če si spletno mesto ogleda, preden bo pripravljen, lahko vpliva na vaš ugled in stane bodoče stranke. Preden začnete zagnati svoje spletno mesto, se morate prepričati, ali imate vse v redu.

Če želite preprečiti zagon spletnega mesta, preden je pripravljeno, tukaj je kontrolni seznam pred zagonom, ki mu lahko sledite. Oglejte si spodnji seznam in preden oživite svoje spletno mesto, se prepričajte, da lahko preverite vsak korak.

 1. Izdelajte svojo spletno stran – Izdelajte svoje spletno mesto in poskrbite, da imate vse pomembne strani, na primer domačo stran, stran, stran za stike itd.
 2. Pripravite se s stranjo, ki prihaja kmalu – Navdušite svojo publiko nad svojim spletnim mestom, preden se sploh začne, tako da na svoje spletno mesto dodate stran, ki kmalu prihaja. To lahko preprosto storite z vtičnikom WordPress, ki prihaja kmalu SeedProd.
 3. Preverite napake – Na svojem spletnem mestu preverite, ali ima majhne napake, na primer pravopisne napake. Prepričajte se, da ga je enostavno prebrati s preverjanjem pisav in barv.
 4. Preverite slike – Preverite, ali se bodo vaše slike pojavile na vašem spletnem mestu, so optimizirane in ali imajo besedilo alt.
 5. Preizkusne povezave – Preizkusite vse povezave na svojem spletnem mestu in se prepričajte, da delujejo in vodijo do pravega mesta. To vključuje navigacijo do vašega spletnega mesta kot tudi vse povezave gumbov ali povezav znotraj vsebine.
 6. Konfigurirajte WordPress nastavitve – Konfigurirajte nastavitve WordPressa, kot so vidnost iskalnika, struktura stalne povezave, komentarji in obvestila ter časovni pas.
 7. Namestite Google Analytics – Ustvarite račun Google Analytics in ga uporabite MonsterInsights za sledenje podatkom vašega spletnega mesta. Pred zagonom spletnega mesta preverite, ali natančno sledi.
 8. Test za mobilne naprave – Prepričajte se, da je vaše spletno mesto prijazno za mobilne naprave.
 9. Preverite združljivost brskalnika – Prepričajte se, da se vaše spletno mesto pravilno prikazuje v vseh različnih vrstah brskalnika z uporabo orodja Slike brskalnika.
 10. Preizkusite delovanje svojega spletnega mesta – Preizkusite hitrost in uspešnost svojega spletnega mesta in se prepričajte, da je optimizirano za uporabnike. Z brezplačnim orodjem za hitro testiranje spletnega mesta lahko preizkusite svoje spletno mesto in dobite predloge za izboljšave.
 11. Optimizirajte spletno mesto za SEO – Namestite vtičnik, kot je Yoast SEO, da optimizirate svoje spletno mesto za SEO.
 12. Zavarujte svojo spletno stran – Namestite varnostni vtičnik za svoje spletno mesto, kot je Sucuri. Bodite prepričani, da uporabite rezervni vtičnik, kot je Updraft Plus in preprečite neželene komentarje z Akismetom.

Ko preverite vsak korak na tem kontrolnem seznamu pred zagonom, je čas, da spletno mesto oživite!

↑ Vrnite se na kazalo

«Prejšnje: Poglavje 8 – Promocija in rast vaše spletne strani

Poglavje 10: Uporabni viri in pogosta vprašanja

Poglavje 10 virov za WordPress

Če želite obnašati spletno mesto in ga gojiti na platformi WordPress, sta nujno potrebna obvladovanje in napredovanje vaših WordPress spretnosti. Čeprav se vam ni treba učiti nobenega programskega jezika, bi morali sami odpraviti nekaj običajnih tehničnih težav. Priporočljivo je, da sledite nekaterim glavnim virom WordPressa v spletu.

Nekateri najboljši brezplačni viri WordPressa, ki se vam bodo zdeli koristni, so:

 • IsItWP: Na IsItWP redno objavljamo tečaje o WordPressu, preglede teme in vtičnikov WordPress, okrogle izdelke, ponudbe za WordPress in še veliko več.
 • WPBeginner: WPBeginner je največji brezplačni vir WordPress na spletu za začetnike WordPressa. Redno objavljajo uporabne vadnice o WordPressu, videoposnetke, ponudbe za izdelke WordPress in še veliko več.
 • Blog WPForms: Želite razviti svoje spletno podjetje s platformo WordPress? Nato morate slediti blogu WPForms, kjer lahko odkrijete najboljše prakse in WordPress priporočila za izdelavo vseh vrst spletnih obrazcev WordPress.
 • Blog MonsterInsights: Blog MonsterInsights je odličen vir, ki mu lahko sledite, da se seznanite z najboljšimi praksami in nasveti Google Analytics.

S pomočjo tisočem uporabnikov pri zagonu spletnih mest smo ugotovili, da ljudje pogosto vedno znova postavljajo enaka vprašanja. Zato smo sestavili seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj, tako da lahko svoje spletno mesto preprosto zaženete in zaženete.

Ali lahko ustvarim spletno mesto brez WordPressa?

Da, spletno mesto lahko zgradite s pomočjo HTML, CSS ali s katerim koli ustvarjalcem spletnih strani. Vseeno pa vam priporočamo, da spletno mesto začnete z WordPressom, ker večina brezplačnih graditeljev spletnih strani svoje oglase prikazuje na vašem brezplačnem spletnem mestu, zaradi česar je videti neprofesionalno. Prav tako vam ne dovolijo, da izberete ime domene po meri za svoje spletno mesto, razen če ste naročeni na premijski načrt. Če kršite katerega od njihovih pogojev, lahko brez opozorila zaustavijo vaše spletno mesto.

Po drugi strani pa z WordPressom dobite popolno svobodo nad svojim spletnim mestom. Poleg tega lahko dodate dodatne funkcije, ne da bi najeli razvijalca (kot so kontaktni obrazci, spletna trgovina itd.).

Ali lahko na WordPressu naredim spletno mesto brez kodiranja?

Z WordPressom lahko kdorkoli ustvari spletno mesto brez tehničnega znanja. Z lahkoto lahko izbirate med množico različnih tem WordPress, ki vam pomagajo spremeniti videz svojih spletnih mest. WordPress ima tudi več vlečenja & spustite strani ustvarjalcev, kot so Beaver Builder in Divi, kar vam omogoča zelo enostavno ustvarjanje popolnoma prilagojenih spletnih mest.

Kakšna je razlika med WordPress.com in WordPress.org (samostojen WordPress)?

WordPress.com je brezplačna platforma za bloganje, s katero lahko preprosto začnete spletno mesto. Vendar pa obstaja z veliko omejitvami, kot so omejena razpoložljivost tem in omejen prostor za shranjevanje. Poleg tega brezplačna platforma ne omogoča zaslužka spletnega mesta s ponudniki drugih ponudnikov (kot je Google AdSense).

WordPress.org, znan tudi kot samoplačniški WordPress, zahteva, da imate lastno ime domene in račun za gostovanje, če želite zagnati spletno mesto. Z samostojno platformo dobite popoln nadzor nad svojim spletnim mestom, lahko ga zaslužite tako, kot želite, poleg tega pa ponuja neomejene možnosti za teme in prilagoditve ter neomejen prostor za shranjevanje, odvisno od ponudnika gostovanja.

Koliko stane zagon spletnega mesta?

Če želite zagnati spletno mesto na samostojnem WordPressu, boste morali kupiti ime domene za 14,99 USD na leto in račun za gostovanje, ki stane približno 7,99 USD na mesec. Skupno bo začetek spletnega mesta stal le 110,87 USD letno.

Za vaše spletno mesto najdete na tisoče brezplačnih tem in vtičnikov. Če pa imate radi premium teme in vtičnike, se lahko tekoči stroški vašega spletnega mesta povečajo.

Preberite tudi nasvete našega strokovnjaka, koliko stane spletno mesto, da dobite poglobljen odgovor.

Kako narediti spletno stran za mobilne odzive?

Izbira odzivne teme za vaše spletno mesto je najpreprostejši način, da vaše spletno mesto postane mobilno odzivno, tako da deluje na vseh napravah, vključno z namiznimi, mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki.

Kako narediti spletno mesto v Googlu, ki ga lahko iščete?

Če želite, da vaši potencialni uporabniki odkrijejo vaše spletno mesto v Googlu, boste morali izboljšati svoj SEO (optimizacija iskalnikov). SEO je praksa povečevanja prometa na vašem spletnem mestu iz iskalnikov, tako da se vaše spletne strani uvrstijo višje v rezultate iskalnikov.

Ali lahko spletno mesto začnem anonimno?

Če želite spletno mesto objaviti, a ostati anonimni, potem domeno zaščitite z vklopljeno zasebnostjo WHOIS. Za anonimna spletna mesta ljudje običajno uporabljajo pod psevdonimom / vzdevek. Lahko celo ustvarite edinstveno e-pošto samo za upravljanje spletnega mesta.

Kako spletne strani zaslužijo?

Obstaja veliko različnih načinov, kako zaslužiti svojo spletno stran in zaslužiti z njo. Nekateri od njih so:

 • Oglaševanje: Prodajne prostore prodajte potencialnim oglaševalcem neposredno ali prek drugega proizvajalca, kot je Google AdSense.
 • Pridruženo trženje: Promovirajte izdelke na svojem spletnem mestu in začnite ustvarjati dohodek, ko obiskovalci kupijo izdelke prek partnerskih povezav.
 • Prodaja izdelkov: Dodajte trgovino na svoje spletno mesto in začnite prodajati svoje izdelke obiskovalcem spletnega mesta.
 • Prodaja storitev: Ponudite svojim strankam storitev in s tem ustvarite prihodke.

Ali lahko na svoj spletni strani dodam blog?

Z WordPressom je dodajanje bloga na vaše spletno mesto enostavno. Vse, kar morate storiti, je ustvarjanje člankov z navigacijo do Objave »Dodaj novo, in jih objavite s klikom na Objavi gumb.

Poleg tega v navigacijski meni dodajte povezavo do svojega spletnega dnevnika, tako da ga bodo obiskovalci lažje odkrili.

Ali lahko spletno mesto upravlja veliko uporabnikov?

Da. WordPress ima 5 privzetih uporabniških vlog, s katerimi lahko upravljate vloge in dovoljenja za vsakega uporabnika vašega spletnega mesta: skrbnika, urejevalca, avtorja, avtorja in naročnika.

Kaj so kategorije in oznake v WordPressu?

Vsebina vašega WordPress bloga je organizirana po kategorijah in oznakah.

Kategorije so v osnovi široka skupina vaših objav na spletnem dnevniku. Zamislite si to kot splošne teme, ki jih pokrivate, ali vsebino svojega bloga. Ker so kategorije hierarhične, lahko imate toliko podkategorij, kot želite.

Oznake so namenjene opisu določenih podrobnosti vaše objave. Uporabljajo se lahko za mikrokategorizacijo vaše vsebine in niso hierarhične. Pomislite na to kot na indeksni del knjige.

Kako lahko izvem več o terminologijah WordPress?

Glej to Pogoji slovarja WordPress za začetnike kadarkoli vas zmedejo čudni izrazi ali okrajšave WordPress.

Kako hitreje naredim svojo spletno stran?

Izbira zanesljivega spletnega gostitelja, kot je Bluehost, je eden izmed priporočenih načinov za hitrejše delovanje vašega spletnega mesta. Nekatere druge metode so:

Kako naredim varno spletno mesto?

Če želite zagotoviti, da je vaše spletno mesto zaščiteno, priporočamo, da ga redno varnostno kopirate in uporabljate varnostni vtičnik, kot je Sucuri, tako da ga lahko skenirate in odpravite morebitne težave..

Upamo, da vam je ta vodič pomagal naučiti, kako zagnati WordPress spletno mesto, ne da bi najeli razvijalca.

Če ste uživali v tem članku, si oglejte naš vodič o tem, kako začeti podcast na pravi način.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map