Kako nastaviti Google sledenje avtorjem v programu WordPress z Google Analytics

kako nastaviti sledenje avtorjem v google analytics


Ali želite slediti avtorjem svojih blogov z Google Analytics? Ko na svoj blog pišete več avtorjev, jih boste morali slediti posamično, da boste našli najboljše izvajalce in obratno.

V tem članku vam bomo pokazali, kako v programu WordPress v storitvi Google Analytics nastaviti sledenje avtorjem.

Namestite MonsterInisghts za sledenje avtorjem v storitvi Google Analytics

Privzeto v storitvi Google Analytics ni nastavitev za sledenje avtorjem vaših spletnih dnevnikov. Za omogočanje sledenja avtorjem boste morali dodati nastavitve po meri.

Uporabljati MonsterInsights vtičnik je najpreprostejši način za omogočanje sledenja avtorjem na vašem mestu WordPress. MonsterInsights je tisto najboljši vtičnik Google Analytics za WordPress.

Ko omogočite sledenje, boste dobili neverjetna poročila o ogledih strani, stopnji obiskov ene strani in najbolj priljubljenem avtorju svojega spletnega dnevnika. V WordPressu lahko dodate tudi druge dimenzije po meri za sledenje avtorjem.

Nastavitev sledenja avtorjem v WordPressu z Google Analytics

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da namestite in aktivirate MonsterInsights Pro vključiti. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika v WordPress.

Po aktivaciji pojdite na Vpogledi »Addons namestiti in aktivirati Dimenzije Addon.

Zdaj boste morali povezati Google Analytics z WordPressom.

Preprosto pojdite na svoj račun MonsterInsights in kopirajte licenčni ključ. Nato pojdite na Vpogled »Nastavitve v vašem spletnem dnevniku za WordPress.

V Licenčni ključ polje, prilepite ključ in kliknite na Preveri ključ gumb.

Licenčni ključ

Po potrditvi kliknite na Sledenje zavihek iz zgornjega dela. Od tam boste morali obiskati Dimenzije po meri v levem meniju.

Dimenzije po meri - sledenje avtorjem

Na tej strani kliknite na Dodajte nove dimenzije po meri povezava in prikaže se spustni meni. V tem spustnem meniju boste morali izbrati Avtor kot razsežnost po meri.

Izberite Sledenje avtorja in avtorja

Kliknite na Shrani spremembe gumb za shranjevanje teh nastavitev.

Nato se prijavite v račun za Google Analytics in odprite povezavo do svojega spletnega dnevnika, če želite dodati razsežnosti po meri za sledenje avtorjem.

Vaše spletno mesto v računu za Google Analytics

Ko odprete, boste morali iti do Administrator na levem meniju. V stolpcu Definicije po meri morate klikniti razsežnosti po meri.

Kliknite na dimenzije po meri - sledenje avtorjem

Zdaj kliknite na Nova razsežnost po meri gumb v tabeli.

Nova razsežnost po meri - nastavite sledenje avtorjem

Odprl bo obrazec za ustvarjanje nove razsežnosti po meri. V polje Ime morate dodati Avtor in kliknite na Ustvari gumb. Vse ostale nastavitve ohranite takšne, kot so.

Nazadnje se morate ujemati s številko indeksa Google Analytics ID razsežnosti po meri ki je na voljo v vaših nastavitvah WordPress MonsterInsights.

Številko indeksa za avtorja lahko vidite pod Kazalo v Google Analytics. Preprosto zapišite to indeksno številko.

Sledenje avtorjem

Zdaj pa obiščite Vpogled »Nastavitve strani v vašem upravnem območju WordPress. Pod Sledenje na zavihku, v levem meniju morate odpreti razsežnosti po meri.

Če je ID razsežnosti po meri enak številki indeksa v storitvi Google Analytics, vam ni treba storiti ničesar. Če je ID drugačen, vnesite v polje stolpec isto številko, ki ste jo zapisali v stolpcu indeks Google Analytics, in kliknite gumb »Shrani spremembe«..

ID dimenzij po meri

Zdaj boste morali v račun za Google Analytics dodati poročilo po meri, da boste pravilno sledili avtorjem spletnih dnevnikov. V storitvi Google Analytics boste morali iti Prilagoditev »Poročila po meri na levem meniju. Poiščite Poročajte o vsebini polja in definirajo metrične skupine.

Dodati boste morali Avtor v vrtalni mizi in kliknite na Shrani gumb.

Poročila po meri

Prikazalo se bo poročilo o prometu za razsežnost Avtor. Lahko spremljate poglede strani in stopnjo obiskov strani glede na avtorje spletnega dnevnika.

Avtorsko poročilo

Če si želite ogledati nadaljnja avtorjeva poročila po meri, izberite Avtor kot sekundarna razsežnost v storitvi Google Analytics.

Najprej morate obiskati Vedenje »Vsebina spletnega mesta» Vse strani. Tukaj izberite katero koli primarno dimenzijo (na primer: Naslov strani) in pojdite na Sekundarna dimenzija spust pod njim.

Pod razsežnosti po meri kliknite na Avtor možnost za ogled poročil po meri z drugimi osnovnimi dimenzijami.

Sekundarna dimenzija

Ob vsakem naslovu spletnega dnevnika bo dodan nov stolpec avtorja in prikazano ime avtorja. Tako si lahko ogledate bolj prilagojena poročila za avtorje.

Avtorsko poročilo po meri

V storitvi Google Analytics imate različne možnosti za spreminjanje nastavitev in ogled poročil po meri. Google Analytics vam omogoča tudi, da svoja poročila izvozite kot preglednice.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako nastaviti Google sledenje avtorjem v programu WordPress z Google Analytics.

Če vam je bil ta članek všeč, boste morda uživali tudi v našem vodniku o tem, kako v programu WordPress v storitvi Google Analytics nastaviti sledenje prenosov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map