Kako nastaviti in konfigurirati SMTP v programu WordPress (korak za korakom)

nastavite in konfigurirajte smtp, wp mail smtp


Imate težave s pošiljanjem ali prejemanjem e-poštnih sporočil na in z vašega spletnega mesta WordPress? Napaka pri dostavi e-pošte je pogosta težava v WordPressu.

WordPress privzeto uporablja funkcijo PHP mail () za pošiljanje e-poštnih sporočil. Težava pa je v tem, da mnogi strežniki WordPress gostovanja niso konfigurirani za uporabo te funkcije. Zato bodo številna vaša e-poštna sporočila morda le končala v mapah z neželeno pošto ali pa se sploh ne bodo dostavila.

To lahko povzroči skrb za uspeh vašega podjetja. Dobra novica pa je, da lahko to težavo enostavno odpravite tako, da na svojem spletnem mestu nastavite in konfigurirate strežnik SMTP.

SMTP ali Simple Mail Transfer Protocol je komunikacijski protokol za pošiljanje e-poštnih sporočil med različnimi strežniki. Tesno sodeluje s posrednikom za prenos pošte in zagotavlja, da se vaša komunikacija pošlje v pravi računalnik in v pravo e-poštno sporočilo. Če ga uporabljate kot del svoje komunikacije, se možnosti za pošiljanje vaših sporočil v veliki meri zmanjšajo.

Drug zaželen način, da zagotovite uspešno dostavo e-poštnih sporočil, je uporaba e-poštnih storitev tretjih oseb, kot so Sendgrid, MailGun itd., Vendar bi to lahko stalo nekaj dodatnega denarja.

Zato mnogi uporabniki namesto za storitev e-pošte drugih proizvajalcev raje nastavijo strežnik SMTP zaradi tega, kako zanesljiv in stroškovno učinkovit je.

V tem članku vas bomo naučili, kako nastaviti in konfigurirati SMTP ter narediti komunikacijo lažji postopek. Torej, začnimo.

Nastavitev in konfiguracija SMTP v WordPressu

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da namestite vtičnik, kot je WTP Mail SMTP.

WTP Mail SMTP

Vtičnik WP Mail SMTP enostavno reši težave pri dostavi e-pošte z izboljšanjem in spreminjanjem načina pošiljanja e-poštnega mesta s svojega spletnega mesta WordPress. Ponovno konfigurira funkcijo wp_mail (), da zagotovi, da se uporabljajo pravilne poverilnice gostitelja SMTP ali da vzpostavi vgrajeni ponudnik pošte SMTP.

Če uporabljate enega od vgrajenih ponudnikov e-pošte SMTP, se vaša e-poštna sporočila pošljejo prek API-ja ponudnika. To pomeni, da bodo e-poštna sporočila, tudi če spletni strežnik blokira vrata SMTP, še vedno dostavljena.

Poglejmo, kako uporabiti ta vtičnik. Pred tem pa morate z gostiteljsko storitvijo ustvariti e-poštni račun. Pokazali vam bomo, kako to storiti s storitvami Bluehost.

1. korak: Nastavitev e-poštnega računa s svojim gostiteljem

Zaradi te vadbe bomo preverili, kako ustvariti e-poštni naslov v svojem cPanelu. Upravljanje sistema računov se lahko nekoliko razlikuje glede na storitev gostovanja, ki jo uporabljate, vendar je osnovni sistem večinoma enak.

Za začetek se prijavite v svoj hosting cPanel in pod razdelkom Mail kliknite na E-poštni računi »ustvari novo

Prikaže se vam obrazec s številnimi polji. Izpolnite ga. Ker se bo ta račun uporabljal za pošiljanje e-poštnih sporočil WordPress, priporočamo, da ustvarite e-poštni račun, kot je uporabniško [email protected]

Ko je vaš račun ustvarjen, ga lahko uporabite za pošiljanje e-poštnih sporočil. Pred tem pa boste potrebovali dve pomembni podrobnosti svojega ponudnika gostovanja.

  • SMTP Host za vaš e-poštni naslov
  • SMTP vrata za varno prijavo

Če želite pridobiti te informacije, se morate obrniti na ponudnika storitev gostovanja.

2. korak: Namestitev in nastavitev WP pošte SMTP

Ko je vaš e-poštni račun pripravljen in pripravljen, morate na svojo nadzorno ploščo WordPress namestiti vtičnik WP Mail SMTP. To je brezplačni vtičnik, ki je na voljo v shrambi WordPress.

Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, na nadzorni plošči WordPress pojdite na WTP Mail SMTP na levi strani zaslona. Zdaj izberite Nastavitve »Splošno. Tukaj morate vnesti e-poštni naslov, ki ste ga pravkar ustvarili. Vnesite tudi ime, ki ga želite prikazati kot pošiljatelja. Če preskočite dodajanje imena, bo vtičnik uporabljal privzeto ime kot WordPress. Zato obvezno dodajte to polje.

Pomaknite se navzdol po strani in našli boste možnost izbire pošiljatelja. Izberite drugi SMTP. Tik nad tem boste našli možnost z oznako povratna pot. Potrdite polje zraven.

S preverjanjem možnosti povratne poti nastavite povratno pot, da se ujema z e-poštnim naslovom pošiljatelja. Potrditev tega polja je pomembna, če res želite slediti svojim odstranjenim in neoddajenim e-poštnim sporočilom. Zdaj se pomaknite dlje po zaslonu in poiščite več možnosti, s katerimi lahko nastavite možnosti SMTP.

Nastavitve SMTP

Informacije o gostitelju in vratih boste našli pri ponudniku gostovanja. V idealnem primeru je strežnik SMTP mail.yourdomain.com (nadomestite yourdomain.com s svojim imenom domene). Za vrata SMTP se običajno uporablja 465. Naslednja možnost je izbira šifriranja. To je lahko vaš SSL ali TLS, odvisno od tega, kateri uporabljate. Prepričajte se, da pravilno vnesete te podatke, sicer lahko pride do napake.

Na koncu zamenjajte jeziček za preverjanje pristnosti in vnesite svoje uporabniško ime in geslo SMTP. Za svoje uporabniško ime SMTP lahko preprosto uporabite svoj e-poštni naslov. Ko končate, pritisnite gumb za shranjevanje nastavitev, da ne boste izgubili sprememb.

3. korak: Testiranje nastavitev SMTP

Zdaj, ko so nastavitve končane, preizkusimo, ali vse deluje v redu. To lahko storite pod Test e-pošte kartico, ki je na voljo tik ob Splošno zavihek z nastavitvami.

Tukaj vnesite e-poštni naslov, na katerega želite prejemati testne pošte. Ko končate, kliknite na Pošlji sporočilo lahko prejemate pošto v mapi »Prejeto«. Vtičnik vam bo zdaj poslal e-poštno sporočilo z nastavitvami SMTP, ki smo jih pravkar konfigurirali. Takoj, ko je sporočilo poslano, se na zaslonu prikaže sporočilo o uspehu.

In to je to. Zdaj ne bi smeli imeti težav z dostavo ali prejemanjem e-poštnih sporočil. Upamo, da vam je ta članek v pomoč. Če vam je bil ta članek všeč, boste morda radi vedeli, kako lahko razvijete svoj seznam e-poštnih sporočil.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map