Kako nastaviti sledenje e-trgovine Google Analytics za WooCommerce

kako nastaviti sledenje e-trgovini za woocommerce


Ali želite za svojo spletno trgovino nastaviti sledenje e-trgovine Google Analytics? Sledenje trgovini WooCommerce vam bo pomagalo izboljšati potovanje uporabnika in povečati prodajo. Običajna praksa je, da se v svoji spletni trgovini naučite, kateri izdelki najbolj prodajajo.

V tem članku vam bomo pokazali, kako preprosto nastaviti sledenje e-trgovine Google Analytics za svojo trgovino WooCommerce.

Kaj je sledenje e-trgovini in kako se razlikuje?

Verjetno že spremljate promet svojega spletnega mesta / bloga s storitvijo Google Analytics. Omogoča vam optimizacijo spletnega mesta za uporabnike, tako da lahko pridobite več prometa. Prav tako lahko spremljate promet svoje trgovine WooCommerce kot splošno spletno mesto v storitvi Google Analytics.

Prav tako je spremljanje e-trgovine (natančneje izboljšano sledenje e-trgovini) tudi na nadzorni plošči Google Analytics popoln vpogled v nakupe v vaši trgovini. Pomagal vam bo razumeti vaše potencialne stranke, tako da lahko izboljšate najbolj obiskane strani izdelkov in jih še boljše izboljšate za svoje stranke.

Vendar boste morali omogočiti izboljšano sledenje e-trgovine Google Analytics za WooCommerce, da lahko spremljate vedenje kupcev pri svojih nakupih. Izboljšano sledenje e-trgovini vam bo pomagalo pridobiti nekaj pomembnih poročil v storitvi Google Analytics, kot so vedenje pri nakupovanju, vedenje blagajn, uspešnost seznamov izdelkov, uspešnost prodaje, tržna poročila in drugo.

Ta poročila dodajo ogromno koristi vaši trgovini WooCommerce. O nekaterih poročilih podrobno razpravljamo.

Poročilo o nakupovalnem vedenju

analiza vedenja pri nakupovanju

To je zmogljivo poročilo, ki vam daje temeljit pregled poti vaše stranke. Vsakemu odjemalcu lahko sledite, če želite izvedeti poglede izdelka, zadetke na gumbu za nakup, zaključene nakupe in plačilne postopke.

Poleg tega vam bo omogočil vpogled v to, kje se pot stranke odpove. Na primer, če stranka pritisne gumb za plačilo, vendar nakupa ni nikoli zaključila. Nato lahko izboljšate določen postopek v trgovini WooCommerce, tako da bodo stranke zaključile svoje nakupe in izvedle plačila.

Poročilo o uspešnosti seznamov izdelkov

poročilo o uspešnosti seznama izdelkov

Pomembno je poročilo, ki preslika kupčevo pot na straneh izdelkov. S seznami izdelkov lahko za svoje stranke nastavite prodajo in navzkrižno prodajo. To poročilo prikazuje uspešnost povezanih seznamov izdelkov. Ker je ustvarjalec prihodkov za vašo spletno trgovino, se prepričajte, da se s seznami izdelkov pravilno upravlja.

Prav tako lahko spremljate uspešnost posameznega izdelka in prepoznate popolne podrobnosti o prodajnih cenah, številu naročil, odpovedi in več.

Trženjska poročila

kupon za izdelek

Številne spletne trgovine ustvarjajo marketinške strategije in želijo z WordPressom vzpostaviti Google Analytics za sledenje vsaki kampanji posebej. Trženjska poročila v sledenju e-trgovine v storitvi Google Analytics za vašo trgovino WooCommerce naredijo prav to.

Če delate s podružnicami, lahko preprosto sledite statistike, na podlagi katerih podružnica pošilja največ kupcev v vašo trgovino. V podrobnih vpogledih lahko spremljate prihodke, število naročil, uspešne transakcije in drugo.

Prav tako lahko nastavite sledenje kodam kuponov. Omogoča vam, da dobite popolne podatke o tem, katera kuponska koda ima največ prodaje in obratno.

Nastavitev sledenja e-trgovini Google Analytics za WooCommerce

Prvo, kar morate storiti, je, da namestite in aktivirate MonsterInsights vključiti. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktiviranju boste morali obiskati Vpogled »Nastavitve stran. Od tam kliknite na Poverite se s svojim Google računom gumb.

Poverite se s svojim Google računom

Za popolna navodila upoštevajte ta navodila na kako pravilno povezati Google Analytics z MonsterInsights.

Po uspešni povezavi boste morali obiskati Vpogledi »Addons za namestitev in aktiviranje dodatka za e-trgovino MonsterInsights.

dodatek za e-trgovino

Ko je aktiviran, se prijavite v svoj Google Analytics armaturna plošča. Nato boste morali klikniti ime svojega spletnega mesta, kjer želite nastaviti sledenje e-trgovini.

Vaše spletno mesto v računu za Google Analytics

Zdaj pa pojdi na Administrator nastavitve na levi stranski vrstici.

Administrator

Na tej strani boste morali iti Nastavitve e-trgovine na desni strani zaslona.

Nastavitve e-trgovine

Nato omogočite Stanje in Podobni izdelki opcije. O teh možnostih smo govorili zgoraj v uvodu.

Omogoči nastavitve e-trgovine

Ko je omogočena, kliknite na Naslednji gumb za nadaljevanje.

Prikazalo se bo Izboljšane nastavitve e-trgovine možnost. Za ogled vseh poročil v storitvi Google Analytics morate omogočiti to možnost poročanja.

Omogočite izboljšane nastavitve e-trgovine

Zdaj se vrnite na območje svojega WordPress Administratorja. Obiščite Vpogled »Nastavitve strani in kliknite na Sledenje zavihek. V levem meniju pojdite na e-trgovina in kliknite na Uporabite izboljšano e-trgovino nastavitev.

Uporabite izboljšano možnost e-trgovine

Preberi več:: Najboljši vtičniki za e-trgovino WordPress.

To je vse. Zdaj si lahko ogledate celotna poročila za trgovino WooCommerce s sledenjem e-trgovine z e-trgovino Google Analytics MonsterInsights..

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako nastaviti sledenje e-trgovine Google Analytics za WooCommerce. Morda boste želeli preveriti tudi naš vodnik o tem, kako v programu WordPress v storitvi Google Analytics nastaviti sledenje prenosov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map