Kako nastaviti spletno mesto za urejanje programa WordPress (Vodnik za začetnike)

Kako vzpostaviti WordPress odrsko spletno mesto


Ali želite postaviti spletno mesto za urejanje programa WordPress?

WordPress odmevno spletno mesto je klon vašega spletnega mesta v živo, kjer lahko preizkusite nove funkcije, teme in vtičnike, preden jih namestite na spletno mesto v živo. Tako lahko popravite napake in preizkusite spremembe, preden jih dodate na spletno mesto v živo.

V tem članku vam bomo pokazali, kako pravilno nastaviti spletno mesto WordPress.

Priprava spletnega mesta za urejanje programa WordPress

Nekateri ponudniki spletnih gostovanj ponujajo nastavitev uprizoritve z enim klikom, kar je najpreprostejši in priporočljiv način za pripravo spletnega mesta.

Bluehost, WP Engine in SiteGround je nekaj redkih ponudnikov gostovanja, ki ponujajo nastavitev za samostopek. Če vaš ponudnik spletnega gostovanja ne ponuja nastavitve v 1 kliku, potem boste morda želeli, da gostovanje premaknete na spletnega gostitelja, ki ponuja možnost prikazovanja. Lahko pa tudi sestavite spletno mesto za prirejanje vtičnika WordPress ali celo ročno.

Vsebina: Izdelava odmevnega mesta v WordPressu

1. Kako zgraditi odrsko mesto na Bluehostu
2. Kako zgraditi odrsko mesto na WP Engine
3. Kako zgraditi odmevno mesto na spletnem mestu SiteGround
4. Kako zgraditi odmevno mesto z vtičnikom WordPress
5. Kako zgraditi odmevno mesto Ročno

Kako zgraditi odmevno mesto na Bluehostu

Bluehost je eno najbolj priljubljenih spletnih ponudnikov gostovanja in uradni WordPress hosting gostitelj. Z možnostjo njihovega uprizoritvenega mesta z enim klikom lahko hitro in enostavno nastavite svoje spletno mesto.

Funkcija spletnega mesta Staging je na voljo z vsemi načrti gostovanja Bluehost.

Če želite predstaviti novo spletno mesto, se prijavite v skrbniški račun WordPress in obiščite Bluehost »uprizoritev kot je prikazano na posnetku zaslona.

Ustvari odmevno spletno mesto

Od tam kliknite na Ustvari spletno stran za uprizoritve gumb za nadaljevanje.

Na Bluehost boste morali počakati nekaj sekund, da bo za vaše glavno spletno mesto nastavilo odmevno mesto.

Pojdite na prizorišče

Nato morate klikniti na Pojdite na stran za uprizoritev gumb za obisk vašega uprizoritvenega mesta. Preusmeril vas bo v skrbniško območje programa WordPress na mestu uprizoritve. Zdaj lahko na vrhu vidite rdeč gumb, ki pomeni, da gre za prizorišče.

Za vse nove posodobitve na tej spletni strani se lahko preizkusite. Ko preizkusite spremembe, jih lahko dodate na spletno mesto v živo.

Posodobite spremembe od spletnega mesta za prikazovanje do spletnega mesta v živo na Bluehostu

Ko preizkusite vse spremembe v svojem prizorišču, lahko nove funkcije / spremembe vstavite na spletno mesto v živo na naslednji način: Pojdite na Bluehost »uprizoritev in se pomaknite navzdol do Uvedite postopno fazo v proizvodnjo odsek.

Našli boste več možnosti, kot so samo razmestitev datotek, razmestitev datotek in podatkovne baze ter samo razmestitev podatkovne baze.

Uveljavite odmevno mesto

Izberite možnost in kliknite nanjo.

Zdaj boste videli pojavno okno, kjer lahko kliknete Ja! Uveljavimo gumb za nadaljevanje.

Da, spletno mesto razporedite

To je to! Uspešno ste nastavili prizorišče spletnega mesta v programu Bluehost in uvedli vse spremembe na svojem proizvodnem mestu.

Kako zgraditi odmevno mesto na WP Engine

WP Engine je eno najbolje vodenih gostujočih podjetij WordPress. Z WP Engine vam ni treba skrbeti za varnost, delovanje, hitrost in varnostno kopijo spletnega mesta, ker njihova platforma vsebuje vse te funkcije.

Poleg tega vsak načrt WP Engine ponuja tudi nastavitev za enostopenjsko okolje.

Če želite na WP Engine nastaviti spletno mesto za prirejanje, se morate prijaviti na nadzorno ploščo WP Engine in kliknite na svoje spletno mesto, za katero želite ustvariti uprizoritveno spletno mesto.

WP Engine Add Site

Po tem kliknite na Dodajte uprizoritev možnost izdelave uprizoritvenega okolja.

Začnite z vnosom imena novega spletnega mesta. Kliknite na Ustvari okolje gumb za zagon spletnega mesta.

Ime spletnega mesta WP Engine

Novo prizorišče bo prazno spletno mesto WordPress. Na levem meniju lahko preklopite na svoje proizvodno mesto.

Če želite klonirati vsebino produkcijskega spletnega mesta na svojem prizorišču, kliknite na Kopiraj v in kliknite na Uprizoritev možnost.

Proizvodnja v uprizoritvi

Nato izberite rezervno točko in kliknite na Predogled kopij gumb za nadaljevanje naslednjega koraka.

Kopija predogleda WP Engine

Nato se prikaže pojavno okno, ki vas bo pozvalo, da potrdite, da želite kopirati vsebino spletnega spletnega mesta v živo v uprizoritveno okolje. Kliknite na Kopiraj okolje gumb.

Okolje za kopiranje motorja WP

To je to! Na WP Engine ste nastavili prizorno spletno mesto in uspešno klonirali vsebino svoje proizvodne strani.

Preselite spletno mesto v živo na spletno mesto v živo na WP Engine

Najprej se pomaknite do Urejanje »Rezervne točke na levem meniju. Nato kliknite na Rezervno zdaj gumb.

Rezervne točke WP Engine

Pojavno okno vas bo pozvalo, da vnesete opis varnostne kopije in e-poštni naslov za pošiljanje obvestila, ko je varnostna kopija pripravljena.

WP Engine Staging Backup

Kliknite na Ustvari varnostno kopiranje gumb za nadaljevanje.

Ko je varnostna kopija obdelana, lahko nadaljujete in kliknete na Kopiraj v možnost.

Proizvodnja WP motorja

Zdaj izberite točko za varnostno kopiranje, ki ste jo dodali pri postavljanju uprizoritvenega okolja in kliknite na Predogled kopij gumb.

Postopki proizvodnje WP motorja

Odprlo se bo pojavno okno, kjer morate potrditi, da želite svoje prizorišče premakniti na spletno mesto v živo. Kliknite na Kopiraj okolje gumb za nadaljevanje.

WP Engine Potrdi okolje kopiranja

Ko bo postopek selitve končan, boste na svoj e-poštni naslov dobili obvestilo.

Kako zgraditi odmevno mesto na spletnem mestu SiteGround

SiteGround je vodilno podjetje za spletno gostovanje na trgu, ki prihaja tudi z nastavitvijo spletnega mesta z enim klikom s premijskimi načrti: GrowBig in GoGeek.

Če ste se naročili na SiteGround s katerim koli od teh gostovalnih načrtov, je enostavno določiti spletno mesto za prirejanje za vas.

Začnite z prijavo v račun spletnega mesta SiteGround in kliknite na Orodja za spletna mesta gumb. Od tam morate obiskati WordPress »uprizoritev na levem meniju.

SiteGround uprizoritev

Nato vnesite ime svojega spletnega mesta in kliknite na Ustvari gumb.

Ustvari SiteGround uprizoritev

Čez nekaj sekund se prikaže sporočilo o uspehu in vaše spletno mesto bo pripravljeno. Lahko se pomaknete navzdol do Upravljanje uprizoritvenih kopij v razdelku in kliknite ikono puščice, da se prijavite v skrbniško območje programa WordPress na spletnem mestu.

To je to! Uspešno ste ustvarili spletno mesto za prirejanje. Pripravljeni ste za začetek izvajanja novih funkcij in testiranje na hrošče.

Preselite svoje odmevno spletno mesto v spletno mesto v živo na SiteGround

Ko končate s spremembami v uprizoritvenem okolju, lahko nadaljujete in premikate svoje uprizoritveno spletno mesto na spletno mesto v živo.

Če želite to narediti, pojdite na WordPress »uprizoritev na nadzorni plošči orodja SiteGround Site Tools. Nato se pomaknite navzdol, dokler ne najdete Upravljanje uprizoritvenih kopij odsek.

Poiščite uprizoritveno kopijo, ki ste jo ustvarili v prejšnjem koraku, in kliknite 3 navpične pike poleg nje. Zdaj kliknite na Popolna uvedba možnost.

Uveljavite spletno mesto v celotni fazi

Zdaj boste morali potrditi uvajanje. Nato kliknite na Potrdi gumb za nadaljevanje.

Potrdite razmestitev

Počakati morate nekaj minut, da se postopek zaključi, nato pa se prikaže sporočilo o uspehu.

Kako zgraditi prizorišče spletnega mesta z vtičnikom WordPress

Če vaš ponudnik gostovanja ne ponuja možnosti uprizoritve, je idealna rešitev uporaba vtičnika WordPress za ustvarjanje uprizoritvenega okolja.

Obstaja več vtičnikov, ki vam omogočajo, da ustvarite odmevno mesto v WordPressu. Priporočamo uporabo WP Stagecoach, ki je priljubljen vtičnik WordPress.

Namestite in aktivirajte vtičnik WP Stagecoach. Če želite več podrobnosti, si oglejte naš vodič o namestitvi vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati stran z nastavitvami WP Stagecoach pri svojem WordPress administratorju.

Nastavitve WP Stagecoach

Začnite z vnosom uporabniškega imena in ključa API za WP Stagecoach. Te podatke najdete na vašem računu WP Stagecoach.

Določiti morate ime spletnega mesta. Izberete lahko tudi Z geslom zaščitite odmevno mesto možnost zaščite spletnega mesta.

WP Stagecoach Ride

Kliknite na Vozite se na jadrnici gumb za nadaljevanje.

Nekaj ​​minut bo trajalo, da postavite osrednje spletno mesto za vaše glavno spletno mesto WordPress. Ko boste pripravljeni, boste videli povezavo do obiska spletnega mesta in njegovega skrbniškega območja.

Preselite svoje spletno mesto za prikazovanje v spletno mesto v živo na WP Stagecoach

Ko končate s spremembami na spletnem mestu za uprizoritev, obiščite WP Stagecoach »Uvozi spremembe in kliknite na Preverite spremembe gumb.

Od vas se bo zahtevalo, da izberete posodobitve, ki jih želite premakniti s spletnega mesta na drugo mesto.

WP Stagecoach Uvozi spremembe

Zdaj kliknite na Uvoz gumb za prenos vseh sprememb s spletnega mesta na spletno mesto v živo.

Nekaj ​​minut morate počakati, da se postopek zaključi, in nato obiščite spletno mesto v živo, da vidite svoje spremembe.

Kako ročno zgraditi odrsko mesto

Če ste razvijalec ali napredni uporabnik, ki želi ustvariti spletno mesto za prirejanje ročno, potem je ta način za vas. Ta metoda bo porabila več časa kot druge metode, omenjene v tem članku.

Prav tako morate vedeti, da se bo med postopkom uvajanja iz uprizoritvenega okolja na spletno mesto v živo vaše glavno spletno mesto začasno premaknilo.

Če želite ročno graditi spletno mesto za prirejanje, ustvarite poddomeno na svojem računu za gostovanje. Zaradi te vadbe bomo s pomočjo platforme Bluehost prikazali celoten postopek.

Ustvari poddomeno

Vnesti morate ime svoje poddomene, na primer uprizoritev. Kliknite na Ustvari gumb in vaša poddomena bo pripravljena.

Baze podatkov

Po tem lahko obiščete Napredno nastavitve na levem meniju. Nato kliknite na MySQL Baze podatkov možnost.

Ustvarite bazo podatkov ročno

Nato vnesite ime nove baze podatkov in kliknite na Ustvari bazo podatkov gumb.

Ustvari uporabnika baze podatkov

Ustvariti morate tudi novega uporabnika baze podatkov. Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete Dodaj novega uporabnika Če želite dodati novega uporabnika, vnesite uporabniško ime, geslo in kliknite na Ustvari uporabnika gumb.

Uporabnik v bazi podatkov

Nato pojdite na Dodaj uporabnika v bazo podatkov odsek. Izberite uporabnika in bazo podatkov, ki jo želite povezati, in kliknite na Dodaj gumb.

Uporabniške privilegije

Odprlo se bo zaslon privilegijev. Nato preverite Vsi privilegiji možnost in kliknite na Spremeni spremembe gumb za nadaljevanje.

Zdaj lahko obiščete skrbniško območje svojega spletnega mesta WordPress, da namestite in aktivirate Razmnoževalec vključiti. Nato obiščite Razmnoževalnik »Paketi stran.

Nato kliknite na Ustvari novo in nato kliknite Naslednji nadaljevati.

Duplikator ustvari novo

Vtičnik Duplicator bo izvedel nekaj testov, da bi videl, ali je vaše spletno mesto pripravljeno za kloniranje. Če so vsi preverjanja opravljena, lahko kliknete na Zgraditi gumb.

Izdelava kopiranja

Nekaj ​​minut morate počakati, da se postopek zaključi, nato pa boste videli povezavo za prenos. Kliknite na Prenos z enim klikom možnost, da celoten paket shranite v računalnik.

Prenos kopirja

Nato odprite novo okno brskalnika in dodajte ta URL:

https://mysubdomain.example.com/installer.php

V zgornjem URL-ju morate „mysubdomain“ zamenjati s svojo poddomene in „example.com“ z vašim glavnim domenskim imenom.

Ko poskusite obiskati zgornji URL, vas bomo usmerili na stran z nastavitvami vtičnika Duplicator.

Nastavitve kopije

Nato preverite pogoje in klikniteNaslednji.

Nato dodajte podatke o zbirki podatkov, ki ste jo ustvarili prej. Vključevalo bo ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo.

Razmnoževalnik namesti bazo podatkov

Kliknite na Naslednji gumb za nadaljevanje.

Na naslednji strani lahko vidite vtičnik Duplicator samodejno dodal URL vaše poddomene. Če ga ni, ga lahko dodate ročno in kliknete na Naslednji gumb.

Podatkovna zbirka posodobitev kopiranja

Ko je selitev končana, lahko dostopate do upravnega območja spletnega mesta. Nato začnite spreminjati spletno mesto za prirejanje glede na vaše potrebe.

Poleg tega lahko spletno mesto za prirejanje zaščitite tudi tako, da dodate geslo za poddomene. Za to se morate prijaviti v svoj račun gostovanja in poiskati Datoteke odsek.

Tam boste našli Zasebnost imenika nastavitev.

Zasebnost imenika

Za zaščito poddomene z geslom izberite Geslo ščiti ta imenik. Nato morate vnesti ime za to zaščito, dodati uporabniško ime in novo geslo.

Zaščitite odmevno mesto

Kliknite na Shrani gumb.

Ročno premaknite spletno mesto na spletno mesto v živo

Če želite svoje spletno mesto prestaviti na spletno mesto v živo, sledite prejšnjem koraku. Edina razlika je v tem, da ste v zadnjem koraku spletno mesto v živo premaknili na prizorišče. Tu morate premakniti spletno mesto v spletno mesto v živo.

Prav tako morate ustvariti popolno varnostno kopijo svojega glavnega spletnega mesta, preden začnete posodabljati posodobitve s spletnega mesta. Vtičnik Duplicator vam omogoča tudi enostavno ustvarjanje varnostne kopije WordPressa.

Po ustvarjanju varnostne kopije odstranite vse datoteke WordPress s spletnega mesta v živo. Zdaj boste videli, da vaše spletno mesto v živo prikazuje beli zaslon.

Nato sledite prejšnjemu koraku za uvoz spletnega mesta na spletnem mestu v živo s pomočjo vtičnika Duplicator.

Upamo, da vam je ta članek pomagal, da se naučite, kako nastaviti spletno mesto WordPress. Morda boste želeli preveriti tudi naš vodič o najboljših rezervnih vtičnikih WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map