Kako oddati obrazec brez osveževanja strani v WordPressu

oddajte obrazec brez osveževanja strani


Ali želite preprečiti, da bi se vaša stran osvežila, ko obiskovalec predloži obrazec? Privzeto se celotna stran znova naloži ob kliku na gumb za oddajo obrazca. In takrat se podatki, vneseni v obrazec, prenesejo in shranijo v strežnik.

V tem članku vam bomo pokazali, kako omogočiti oddajo Ajax na obrazcih WordPress in preprečiti ponovno nalaganje strani.

Zakaj omogočiti oddajo obrazca Ajax v WordPress

Oddaja obrazca Ajax je še posebej koristna, če želite vstaviti obrazec v modalni pojavni okno. Brez omogočene predložitve obrazca AJAX bi bilo treba osvežiti celotno stran, kar bo povzročilo zaprtje pojavnega okna. Tako bi uporabniki lahko izpustili pomembno potrditveno sporočilo, ki jih sproži.

Če je omogočena oddaja obrazca AJAX, lahko uporabniki ob predložitvi obrazca na isti strani vidijo potrditveno sporočilo brez ponovnega nalaganja.

ajax obrazci

Če želite na spletnem mestu WordPress omogočiti oddajo obrazca ajax, priporočamo WPForms, najboljši vtičnik za WordPress.

1. korak: Ustvarjanje novega obrazca

Če želite začeti ustvarjati obrazec, morate najprej namestiti vtičnik WPForms na vašem spletnem mestu WordPress.

Niste prepričani, kako? Brez problema. Skočite na naš vodnik, kako namestiti vtičnik WordPress, da se vse to razreši.

Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, pojdite na nadzorno ploščo WordPress in se pomaknite do WPForms »Dodaj novo. Zdaj boste preusmerjeni na stran, kjer boste lahko izbrali predlogo za obrazec.

WPForms ponuja 7 različnih obrazcev za izbiro. Izberimo Enostaven kontaktni obrazec možnost za to vadnico in nato v obrazec dodajte polje za nalaganje datoteke.

Nastavitev obrazca WPForms

Zdaj boste na zaslonu videli ustvarjalca obrazcev. Na levi strani zaslona imate oznako Dodajte polja in Možnosti polja zavihek. S temi zavihki lahko konfigurirate obrazec za stike.

brisanje polja iz datotek wpforms

WPForms vam olajša dodajanje polj v obrazec s povleci in spusti. Prav tako lahko spremenite položaj polj tako, da povlečete in spustite. Če želite odstraniti polje, je tudi to enostavno. Samo s kazalcem miške nad neželenim poljem in kliknite na izbrisati ikono, ki se bo prikazala v zgornjem desnem kotu polja.

Pod Možnosti polja na kartici lahko spremenite oznako polja, spremenite obliko imena polja, spremenite velikost pisave in omogočite ali onemogočite oznake in podznamke. Prav tako imate možnost omogočiti pogojna logika možnost.

Ko končate ustvarjanje obrazca z ustvarjalnikom obrazcev, kliknite na prihranite gumba, zato bodo spremembe ostale nedotaknjene.

Zdaj, ko smo ustvarili preprost kontaktni obrazec, mu dodajmo funkcijo za nalaganje datotek.

Če želite dodati funkcijo za nalaganje datotek, morate levo klikniti polje »Nalaganje datotek« na levi plošči. Lahko pa povlečete polje obrazca za nalaganje datotek in ga spustite na želeno mesto v ustvarjalcu obrazcev.

obrazec za nalaganje datoteke

3. korak: Omogočanje predložitve obrazca Ajax

Ko so spremembe shranjene, kliknite na Nastavitve na levi strani ustvarjalca strani. Tukaj boste videli več možnosti. Pojdi na Splošno možnost. Pod tem boste videli številna polja. Tu lahko spremenite ime obrazca, dodate opis obrazca, spremenite besedilo gumba itd.

Če se pomaknete dlje po zaslonu, boste videli nekaj potrditvenih polj. Lahko potrdite potrditveno polje, ki pravi Omogoči oddajo obrazca Ajax. Postopek zaključite s klikom na Shrani v zgornjem desnem kotu zaslona.

omogoči oddajo obrazca ajax

Zdaj pojdite na Obvestilo pod zavihkom pod Splošno zavihek. Ta možnost vas bo obvestila vsakič, ko nekdo odda vaš obrazec. Torej v 1. polje vnesite e-poštni naslov skrbnika ali osebe, ki je zadolžena za prejemanje e-poštnih sporočil. Vnesete lahko tudi zadevo e-pošte, ime pošiljatelja, naslov prejemnika in lastno sporočilo.

Ko končate, ne pozabite shraniti sprememb. Nastavite lahko tudi potrditveno sporočilo, ki ga bodo obiskovalci prejeli, ko pritisnejo gumb za oddajo.

nastavitve potrditve obrazca za nalaganje datotek

4. korak: objava obrazca z oddajo Ajax

Zadnji korak je, da na svojem spletnem mestu objavite obrazec, ki je omogočen za oddajo Ajax. Za to pojdite na stran, kjer želite, da se obrazec prikaže.

Začnete lahko tako, da greste na Strani »Dodaj novo na nadzorni plošči WordPress. Zdaj dodajte naslov na svojo stran. V urejevalniku besedil na vaši strani kliknite na Dodaj obrazec možnost. Na zaslonu se bo pojavilo novo okno.

wpforms vdelati obrazec

Kliknite puščico in izberite obrazec, ki ste ga pravkar ustvarili. Zdaj kliknite na Dodaj obrazec gumb. Vdelana koda bo prikazana v urejevalniku besedil na vaši strani. Kako lahko izgleda obrazec, lahko preverite s klikom na Predogled gumb na desni strani zaslona.

Nato lahko kliknete na Objavi gumb, da končno sprostite obrazec v živo.

To je bilo enostavno, kajne?

Zdaj boste morda želeli slediti številu klikov gumbov, ki jih prejme vaš kontaktni obrazec. Če želite to narediti, si oglejte naš vodič na sledenje povezavam in klikom gumbov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map