Kako odpraviti napako pri vzpostavitvi povezave z bazo podatkov v programu WordPress (korak za korakom)

Kako odpraviti napako pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov v WordPressu


Ali pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov na svojem mestu WordPress naletite na napako? Za to napako lahko obstaja več razlogov. Včasih se pojavi nepričakovano in morda se vprašate, kaj se je na vašem spletnem mestu spremenilo, da bi ustvarili to težavo.

Čudite se ne več! V tem članku bomo delili, kako odpraviti napako pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov v programu WordPress, tako da odpravimo vse možne razloge.

Napaka pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov – kdaj in zakaj?

Običajno do te napake pride, ker vaše spletno mesto ne more ustvariti povezave z bazo podatkov. Toda razlog, da ne vzpostavi povezave z bazo podatkov, je lahko za vsakogar drugačen. Tu je nekaj razlogov:

 • Vaš spletni strežnik se ne odziva na vašo zahtevo.
 • Strežnik dobiva preveč zahtev in preneha se odzivati.
 • Podatki za prijavo v vašo bazo podatkov so napačni ali zastareli.
 • Vaša baza podatkov je poškodovana z zlonamerno programsko opremo.
 • Vaša baza podatkov je poškodovana zaradi spremembe kode ali samodejne posodobitve programa WordPress.

Večino časa boste prišli do te napake, ko je težava s strežnikom spletnega gostovanja. Čeprav je lahko tudi veliko drugih razlogov. Odpravite lahko težave, ker ne veste, zakaj se to dogaja na vašem spletnem mestu. Po korak po koraku vas bomo poiskali, da bomo našli težavo in jo rešili.

Odpravljanje napake pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov

Preden začnemo, ustvarite več varnostnih kopij baze podatkov in jih shranite na različnih lokacijah. Če te napake ne morete zaslediti ali popraviti, se lahko vrnete k glavni težavi, tako da naložite varnostno kopijo in poskusite z novim pristopom.

Priporočamo vam tudi, da svoje WordPress spletno mesto, teme in vtičnike sproti posodabljate, tako da obstaja manjša možnost, da boste opazili napako. Redno varnostno kopirajte tudi svoje WordPress spletno mesto, tako da ga lahko po potrebi obnovite.

Preverjanje prijavne strani za WordPress Admin

Če želite videti, kakšna napaka je tam, morate preveriti svojo stran za prijavo v WordPress administrator. Če je ta napaka podobna napaki na sprednjem delu vašega spletnega mesta, pojdite na naslednji korak.

Če je na strani / wp-admin / strani drugačna napaka “Ena ali več tabel baze podatkov ni na voljo. Morda bo treba obnoviti zbirko podatkov. “, potem boste morali urediti datoteko wp-config.php, da dodate vrstico kode.

Če želite urediti wp-config.php, se lahko prijavite na svoje WordPress spletno mesto s odjemalcem FTP. To kodo boste morali dodati pred “To je vse, nehajte z urejanjem! Srečno bloganje ” vrstica v wp-config.php.

define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, res);

Poskrbite, da boste pravilno shranili to datoteko.

Ko dodate kodo v datoteko wp-config.php, obiščite http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (zamenjati www.yoursite.com z URL-jem vašega spletnega mesta), če si želite ogledati nastavitve za popravilo baze podatkov.

Za popravilo baze podatkov vam ni treba biti prijavljen v skrbniški račun WordPress. Če kodo pravilno dodate v datoteko wp-config.php, vam bo pomagala odpraviti težavo z bazo podatkov. Po popravilu lahko gredo naprej in odstranite kodo iz datoteke wp-config.php.

Če je težava še vedno prisotna, lahko nadalje preberete ta priročnik in poiščete drugo rešitev.

Urejanje datoteke WP-Config.php za iskanje težave

Morda veste, da je datoteka wp-config.php glavna datoteka, ki spletno mesto WordPress poveže z vašo bazo podatkov. Ima poverilnice za prijavo v vašo bazo podatkov. Če ste spremenili korensko geslo ali uporabniško geslo baze podatkov, boste morali te podatke posodobiti tudi v datoteki wp-config.php. Če v datoteki wp-config ne spremenite podrobnosti, boste naleteli na napako pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov.

Morate biti prepričani, da so podatki za prijavo v bazo podatkov v datoteki wp-config.php enaki kot jih nastavite za svojo bazo podatkov WordPress.

define (‘DB_NAME’, ‘ime baze podatkov’);
definiraj (‘DB_USER’, ‘uporabniško ime baze podatkov’);
define (‘DB_PASSWORD’, ‘geslo baze podatkov’);
define (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

V tej kodi DB_Name predstavlja ime vaše baze podatkov, DB_User je vaše uporabniško ime baze podatkov, DB_Password je geslo baze podatkov, DB_Host pa vrednost gostitelja.

Vrednost DB_Host lahko dodate kot lokalni gostitelj če je vaš ponudnik gostovanja WordPress BlueHost, HostGator itd. Za ostala podjetja, ki gostujejo, se lahko obrnete na njihovo skupino za podporo ali preverite ta vodnik na Triki za konfiguracijo WordPressa najti druge vrednosti gostitelja.

Ugotovili smo tudi, da če svoj WordPress spletno mesto izvajate na lokalnem strežniku, kot sta XAMPP ali MAMP, lahko vrednost DB_Host zamenjate iz localhost v IP, da odpravite to napako.

definiraj (‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);

Ta IP se lahko razlikuje pri spletnih podjetjih za spletno gostovanje. Morda boste želeli preveriti tudi ta priročnik o prenosu WordPressa z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

Če vaša težava še vedno ni odpravljena, nadaljujte z branjem spodaj in poiščite druge možne rešitve, ki jih uporabite za konec strežnika in odpravite napako.

Pogled v strežnik spletnega gostovanja

Včasih boste nepričakovano dobili veliko prometa in vaš strežnik spletnega gostovanja preneha odgovarjati na zahteve. Najprej bo upočasnilo vaše spletno mesto in nato prikazalo napako pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov do uporabnikov, ki poskušajo obiskati vaše spletno mesto. To se večinoma dogaja v okoljih gostovanja v skupni rabi ali VPS.

Lahko se neposredno obrnete na službo za podporo spletnega gostitelja in preverite to težavo. Za podjetja, ki upravljajo gostovanje, kot sta WPEngine in Siteground, vam bo ekipa za podporo hitro pomagala odpraviti napako.

Če želite to napako odpraviti sami na koncu strežnika, priporočamo, da na strežniku MySQL preverite nekaj stvari, da sledite težavi.

Najprej poskusite dostopati do drugih spletnih mest na istem strežniku in preveriti, ali delujejo v redu ali ne. Če tudi druga spletna mesta prikazujejo isto napako, je vaš strežnik MySQL poškodovan.

Če na istem strežniku nimate drugih spletnih mest za testiranje, boste morali iti na phpMyAdmin v svojem cPanelu in se povezati s svojo bazo podatkov. Po povezavi boste morali preveriti, ali imate dovolj dovoljenja ali ne. Preprosto dodajte novo datoteko, testconnection.php in dodajte to kodo:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘uporabniško ime’, ‘geslo’);
če (! $ povezava) {
die (‘Ne morem se povezati:’. mysqli_error ());
}
odmev ‘Povezava uspešno’;
mysqli_close ($ povezava);
?>

Uporabniško ime in geslo boste morali zamenjati s podatki za prijavo v vašo bazo podatkov. Ko ste povezani, pomeni, da ni nobenih težav z dovoljenji, zato lahko nadaljujete in znova preverite datoteko wp-config.php in preverite, ali v uporabniškem imenu ali geslu obstajajo črkovalne napake..

Če vaša povezava ne uspe, obstaja velika verjetnost, da ima vaš strežnik težave. Vendar pa ni mogoče reči, da je vaš MySQL strežnik v okvari. Uporabnik baze podatkov morda nima zadostnega dovoljenja za dostop do strežnika.

Lahko se obrnete na ponudnika spletnega gostovanja in ga prosite, naj vam dovoli. Tako lahko preverite napake in rešite težavo.

Še vedno obstaja veliko drugih razlogov, da lahko pride do te napake in boste morali rešiti spletno mesto na različne načine. Če je vaša rešitev drugačna od zgoraj opisanih metod, prosimo, delite jo v spodnjih komentarjih. Drugi, ki se soočajo s to napako, bi imeli koristi od vašega dragocenega nasveta!

Upamo, da vam je ta vodič pomagal odpraviti napako pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov v WordPressu. Morda boste želeli preveriti tudi, kako prestopiti iz enega spletnega gostitelja v drugega brez izpada.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map