Kako omogočiti sledenje pomikanju v programu WordPress z Google Analytics

Sledenje pomikanju


Na svojem spletnem mestu WordPress želite omogočiti sledenje drsenju?

S sledenjem dejavnosti pomikanja na svojem spletnem mestu lahko preprosto ugotovite, kako daleč se uporabnik pomakne navzdol po vsaki objavi. S poznavanjem globine njihovega listanja spoznate natančen odsek, v katerem izgubijo zanimanje in zapuščajo vaše spletno mesto.

Tako boste lahko spremenili določen odsek in ga naredili dovolj zanimivega, da lahko občinstvo vključite do konca. Tako boste pridobili več prometa, zmanjšali stopnjo obiskov ene strani in povečali konverzije na svojem spletnem mestu.

Google Analytics je odlično orodje za lažje odkrivanje uporabnikovega premikanja na mestu. Kljub temu s privzeto nastavitvijo Google Analytics sledenje pomikanju na vašem spletnem mestu ni omogočeno.

Sledenje pomikanju Google Analytics v programu WordPress enostavno

Sledenje drsenju v WordPressu najlažje omogočimo s pomočjo vtičnika. Najboljša možnost je v tem primeru MonsterInsights vključiti. MonsterInsights je eden najbolj priljubljenih vtičnikov Google Analytics za WordPress.

pošastni vpogledi, vtičniki za prijavo in registracijo

Če je ta vtičnik nameščen na nadzorni plošči, vam nikoli ne bo treba preklapljati zavihkov, da bi spremljali uspešnost svojega spletnega mesta. Vse lahko upravljate in si ogledujete neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress in omogoča sledenje vsaki interakciji uporabnika na vašem spletnem mestu, na primer transakcije e-trgovine, kliki partnerske povezave, nalaganje datotek, sledenje avtorjem, ocena SEO in še veliko več.

MonsterInsights vam celo ponuja statistiko v realnem času na vaši nadzorni plošči.

Če želite izvedeti več o tem vtičniku, preberite naš podroben pregled o MonsterInsights.

Najboljše je, da je ena od pomembnih lastnosti MonsterInsights sledenje globine pomika. Poglejmo zdaj, kako v programu WordPress omogočiti sledenje drsenju z MonsterInsights.

1. korak: Namestite MonsterInsights za sledenje pomikanju

Prvi korak za začetek je namestitev vtičnik MonsterInsights na vašem spletnem mestu WordPress. Ta funkcija je na voljo z MonsterInsights Plus ali višjim načrtom.

MonsterInsights vam omogoča enostavno povezovanje svojega spletnega mesta z Google Analytics, ne da bi napisali eno vrstico kode.

Tukaj je opisano, kako lahko nastavite račun Google Analytics in ga povežete z MonsterInsights.

2. korak: omogočite sledenje pomikanju

Ko je vsa namestitev uspešno končana, bo sledenje pomikanju samodejno omogočeno na vašem spletnem mestu. Ne potrebujete dodatnih nastavitev. Če želite preveriti, ali je MonsterInsights na nadzorni plošči WordPress, kliknite in kliknite Vpogled »Zavzetost.

sledenje pomikanjem, pošast

Če ni samodejno omogočeno, se prepričajte, da uporabljate različico 7.6.0 ali novejšo.

Ta možnost je na vašem spletnem mestu privzeto aktivirana, brez potrebe po dodatku. Ko se obiskovalci na vašem spletnem mestu pomikajo po 25%, 50%, 75% ali 100%, bo MonsterInsights sprožil dogodke v storitvi Google Analytics.

3. korak: Ogled poročil o sledenju pomikanja v WordPressu

To poročilo je na voljo na vaši nadzorni plošči WordPress. Če ga želite videti, pojdite na Vpogled »Poročila» Založniki na nadzorni plošči WordPress. Videli jo boste tik ob Obresti odsek.

V tem poročilu boste lahko videli povprečni odstotek globine drsenja za celotno spletno mesto. Torej natančno veste, kako vaši obiskovalci medsebojno vplivajo na vašo vsebino. Prav tako vam ponuja priložnost, da optimizirate svoje objave za boljše sodelovanje. Prav tako se lahko jasno odločite, kam naj prikažete oglase in kličete do dejanja za več klikov.

Če želite, si lahko ta poročila ogledate tudi na nadzorni plošči Google Analytics.

Ogled poročil o sledenju pomikanja na nadzorni plošči Google Analytics

Če omogočite sledenje pomikanju z MonsterInsights, lahko preverite tudi svoja poročila neposredno na nadzorni plošči Google Analytics, tudi brez prijave na nadzorno ploščo WordPress.

Vpišite se v svoj račun za Google Analytics. Zdaj pa pojdi na Vedenje »Dogodki» Pregled.

Videli boste Pomikanje Globina povezavo pod Kategorija dogodka možnost, kot je prikazano na zgornjem posnetku zaslona. Preprosto kliknite to povezavo in takoj boste našli podrobno poročilo. Če želite preveriti skupne dogodke, ki so se sprožili za vsak navedeni odstotek drsenja, kliknite na Znak dogodka možnost.

Če želite preveriti podatke drsenja v realnem času, je tudi to mogoče. Za to pojdite V realnem času »Dogodki na nadzorni plošči Google Analytics. Videli boste sprotno pomikanje v realnem času, ki se je zgodilo v zadnjih 30 minutah.

To je to. Ali ni preprosto omogočiti sledenja pomikanju z MonsterInsights?

Morda boste želeli preveriti tudi, kako v WordPressu omogočiti sledenje prenosu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map