Kako povečati uspešnost in hitrost WordPress-a (strokovni nasveti)

naredite spletno mesto wordpress hitreje


Se sprašujete, kako narediti svojo spletno stran WordPress hitreje? Vaše spletno mesto WordPress mora delovati z največjo hitrostjo. Če pa se zdi, da je vaše spletno mesto nekoliko počasno, kako lahko povečate uspešnost in hitrost WordPress-a? Brez skrbi, za pospešitev vašega spletnega mesta WordPress vam ni treba poznati nobene zapletene kode.

V tem članku vam bomo pokazali, kako povečati uspešnost in hitrost WordPress-a. Poleg tega so nasveti, ki jih bomo delili z vami, dovolj preprosti, da jih bodo lahko začeli WordPress začetniki. Ker je to dolg vodnik po korakih, je tukaj vsebina, ki vam bo pomagala poiskati članek.

Vsebina – Povečajte uspešnost WordPress-a

Izboljšanje uspešnosti WordPress – Uvod

Postavljanje trdne podlage za hitro spletno mesto

Optimizacija uspešnosti WordPress – najboljše prakse

Natančno uglaševanje WordPressa za hitrost

Zdaj pa začnimo.

Statistika hitrosti spletnega mesta: Zakaj sta pomembna hitrost in zmogljivost programa WordPress?

statistika hitrosti spletnega mesta

Hitrost in učinkovitost vašega spletnega mesta WordPress sta pomembnejša, kot si mislite. Vaša spletna stran WordPress mora biti hitrejša ne le zaradi miru, temveč tudi zaradi obiskovalcev in strank.

Počasno spletno mesto lahko negativno vpliva na uporabniško izkušnjo vašega spletnega mesta, kar uporabnikom otežuje obisk in interakcijo z vašim spletnim mestom. Ljudje nimajo časa ali potrpljenja, da počakajo na spletno mesto za počasno nalaganje. Če se vaše spletno mesto ne naloži dovolj hitro, tvegate, da bodo uporabniki zapustili vaše spletno mesto, preden se sploh naloži.

Počasnejša spletna mesta se v rezultatih iskalnikov vse bolj potisnejo dlje, zato uporabniki težje odkrijejo vaše spletno mesto..

Poleg tega lahko počasno spletno mesto s slabšo učinkovitostjo škoduje tudi vaši zmožnosti pretvorbe.

Oglejte si te statistike, ki kažejo, kako pomembno je pospešiti vaše spletno mesto WordPress:

 • 79% kupcev, ki poročajo o nezadovoljstvu z uspešnostjo spletnega mesta, je manj verjetno, da bodo znova kupili od tega spletnega mesta.
 • 1 sekundna zamuda pomeni 7-odstotno znižanje konverzij.
 • 1 sekunda zamude pri nalaganju strani pomeni 11-odstotno izgubo v ogledih strani.
 • Če vaše spletno mesto zasluži 100,00 USD / dan, 1 sekundno izboljšanje hitrosti strani prinese dodatnih 7000 USD na dan. (HubSpot)

Kot vidite, morate pri izdelavi spletnega mesta WordPress upoštevati uspešnost in hitrost svojega spletnega mesta. Zadovoljeval bo obiskovalce vaše spletne strani, povečal promet na spletnem mestu in ustvaril prodajo.

Kaj upočasnjuje vaše spletno mesto WordPress?

Obstaja več dejavnikov, zaradi katerih se vaše spletno mesto počasi nalaga. Če boste vedeli, kaj je vzrok za počasno spletno mesto, vam bo pomagalo hitreje narediti spletno mesto WordPress in se v prihodnosti izogniti napakam, ki bi lahko škodovale uspešnosti spletnega mesta.

Najpogostejši razlogi, ki upočasnjujejo vaše spletno mesto, so naslednji:

 • Gostovanje WordPress – Počasna hitrost vašega spletnega mesta morda ni vaša krivda. Vaš strežnik za spletno gostovanje morda vašemu spletnemu mestu ne daje dovolj hitrosti.
 • Slike – Če je vaše spletno mesto veliko in slike niso optimizirane, lahko čas nalaganja strani počasno deluje.
 • WordPress Vtičniki – Če imate preveč WordPress vtičnikov ali slabo kodiranega vtičnika, lahko upočasnite vaše spletno mesto.
 • Zastarela WordPress – Če svojega spletnega mesta WordPress ne posodabljate, lahko to negativno vpliva na hitrost vašega spletnega mesta.
 • Zunanji skripti – Oglasi, nalaganje pisav in drugi zunanji skripti lahko povzročijo, da je vaše spletno mesto počasno.
 • Konfiguracija WordPress-a – Če vaše spletno mesto WordPress ne prikazuje predpomnjenih strani, lahko to preobremeni vaš strežnik in povzroči upočasnitev ali zrušitev vašega spletnega mesta..

V tem trenutku vas lahko ti dejavniki zmedejo in jih morda ne veste, kako jih odpraviti. Brez skrbi, o tem bomo v nadaljevanju v članku.

Kako hitro naj se naloži vaše WordPress spletno mesto?

Zdaj, ko veste, zakaj morate spletno mesto WordPress narediti hitreje, se morda sprašujete, kako hitro naj se vaše spletno mesto naloži?

No, po statističnih podatkih 47% kupcev pričakuje, da se bo spletna stran naložila 2 sekundi ali manj. Medtem ko 64% uporabnikov pametnih telefonov pričakuje, da se bodo strani naložile v manj kot 4 sekundah.

2 sekundi ali manj se vam lahko zdi hitrost strele, vendar lahko svoje spletno mesto naloži tako hitro, ne da bi morali žrtvovati kupčevo izkušnjo.

Kako preizkusiti hitrost in zmogljivost spletnega mesta WordPress?

Preden greste dalje, morate opraviti nekaj testiranja. Preizkušanje hitrosti in uspešnosti vašega spletnega mesta vam bo pomagalo ugotoviti, koliko dela morate opraviti, da bo vaše spletno mesto WordPress hitrejše.

Zdaj ne morete samo odpreti brskalnika, se pomakniti do svojega spletnega mesta in s štoparico preizkusiti hitrost svojega spletnega mesta. Uporabiti morate orodje, ki bo preizkusilo hitrost vašega spletnega mesta za vas.

Orodje za testiranje hitrosti spletnega mesta vam bo omogočilo najbolj natančne rezultate glede hitrosti vašega spletnega mesta v vseh okoliščinah.

Ker pogosto obiščete vaše spletno mesto, se bo vaše spletno mesto skoraj takoj naložilo za vas. To je posledica sodobnih brskalnikov, kot je Google Chrome, ki vaše spletno mesto shranjujejo v predpomnilnik. Toda za uporabnika, ki še nikoli ni obiskal vaše spletne strani, se lahko vaše spletno mesto naloži zelo drugače.

Uporabniki na različnih geografskih lokacijah lahko vaše spletno mesto tudi drugače doživljajo.

Da bi dobili natančnejšo predstavo o hitrosti spletnega mesta WordPress, priporočamo, da za WordPress uporabite naše brezplačno orodje za hitro testiranje spletnih strani.

Preprosto vnesite URL svojega spletnega mesta in kliknite Analizirajte spletno mesto in prejeli boste brezplačno poročilo o hitrosti in uspešnosti svojega spletnega mesta WordPress.

spletno mesto-hitrost-test-orodje

Naše brezplačno orodje za hitro testiranje vam bo zagotovilo čas nalaganja strani, oceno uspešnosti, velikost strani in zahteve. Druga prednost našega orodja je, da vam bo dal tudi nasvete, kako lahko izboljšate hitrost in uspešnost svojega spletnega mesta.

Poleg tega lahko z našim brezplačnim preveriteljem časa preverite tudi čas delovanja spletnega mesta.

Nadgradnja spletnega mesta je čas, ko je vaše spletno mesto na voljo uporabnikom v določenem časovnem obdobju. Seveda, če je vaše spletno mesto pogosto spuščeno, je to za obiskovalce in stranke vaše strani frustrirajoče.

Včasih je lahko vaše spletno mesto za vas, vendar ne za druge uporabnike in obratno. Z našim preveriteljem za sprotno preverjanje lahko takoj preverite, ali je vaše spletno mesto ne ali ne.

Preprosti popravki za hitrejšo namestitev spletnega mesta WordPress

Zdaj, ko veste, zakaj je pomembna hitrost vašega spletnega mesta WordPress, kaj povzroča, da je vaše spletno mesto počasno in kakšna je hitrost vašega lastnega spletnega mesta WordPress, je čas, da začnete hitreje narediti svoje spletno mesto WordPress.

Vsi nasveti, ki jih bomo delili z vami, so preprosti, za šifriranje spletnega mesta WordPress vam sploh ni treba vedeti veliko o kodiranju. Glede na to, kako hitro ali počasi je vaše spletno mesto, lahko uporabite vse te nasvete ali le nekaj.

Zdaj pa pojdimo v te preproste korake, ki jih lahko storite za hitrejše delovanje svojega spletnega mesta WordPress.

Izberite Best WordPress gostovanje

Kot smo že omenili, je gostovanje WordPress-a, ki ga izberete za svoje spletno mesto, vzrok za vašo počasno hitrost in slabo delovanje.

Dve najpogostejši vrsti gostovanja sta:

 • Skupno gostovanje – Storitve skupnega gostovanja, kot sta Bluehost in SiteGround, so priljubljena izbira in sprejmejo dodatne ukrepe za izboljšanje uspešnosti vašega spletnega mesta. Edina pomanjkljivost skupnega gostovanja pa je, da morate strežniške vire deliti z drugimi strankami. Torej v času največjega prometa tekmujete z vsemi sosednjimi spletnimi mesti na strežniku za hitro obisk obiskovalcev vašega spletnega mesta. Če eno od teh sosednjih spletnih mest pridobi tono prometa, lahko vaše spletno mesto upočasni.
 • Upravljavec WordPress gostovanja – Po drugi strani pa s popolnoma upravljanim WordPress gostovanjem pri ponudniku, kot je WPEngine, vsi tehnični vidiki upravljanja spletnega mesta potekajo za vas – izključno za vas. Običajno je to dražja možnost, vendar bo vaše spletno mesto hitrejše in varnejše.

Če želite povečati hitrost in zmogljivost svojega spletnega mesta, razmislite o prehodu na upravljano gostovanje WordPress-a pri ponudniku, kot je WPEngine, kar je naše priporočilo za najbolje upravljano gostovanje WordPress-a. Prav tako si lahko ogledate našo poglobljeno primerjavo gostovanja v skupni rabi in upravljanja.

Izberite temo za hitro nalaganje WordPress

Izbira napačne teme WordPress lahko močno upočasni hitrost vašega spletnega mesta. Nekatere teme so slabo zasnovane za hitrost in uspešnost – napihnjene so s toliko funkcijami, kot so bliskovite animacije, zapletene postavitve in še več. Tudi če ne uporabljate več funkcij, ki jih ponuja vaša tema, je treba še vedno naložiti kodo teme.

Če želite, da bo vaše spletno mesto WordPress hitrejše in povečate njegovo učinkovitost, izberite temo, ki ima samo potrebne funkcije in je narejena za hitrost.

Pojdite s temo iz vrhunske tematske trgovine WordPress, kot so StudioPress, Themify ali CSSIgniter. Vse njihove teme so vrhunske – kodirane in zasnovane za hitrost.

Na primer, tema programa StudioPress’s Authority Pro je še vedno elegantna, vsebuje vse funkcije, ki jih potrebujete za izdelavo profesionalnega spletnega mesta, in je zasnovana s hitrostjo.

studiopress-avtoriteta-pro

Izberite minimalistično oblikovanje spletnega mesta

Ko govorite o izbiri ene izmed najboljših tem WordPress, razmislite o minimalistični zasnovi spletnega mesta, da bo vaše spletno mesto povečalo hitrost in zmogljivost.

Minimalistična spletna mesta so ne samo, da so trenutno zelo trendna, ampak tudi hitreje nalagajo vaše spletno mesto. Teme WordPress-a, ki so zasnovane z minimalizmom, se bodo zmanjšale, zato vam na spletno mesto ne bo treba vzeti toliko časa.

Poleg tega je minimalistična zasnova odlična tudi za uporabniško izkušnjo.

Oglejte si to neverjetno minimalistično temo. Elegantna tema Themifyja je zasnovana s preprostostjo. Odstrani vse domišljijske animacije in grafične učinke, da se osredotočite na svojo vsebino in pospešite spletno mesto.

tematizirati-elegantna-tema

Lahko imate teme WordPress, ki so zasnovane za hitro nalaganje, toda nenazadnje, bolj preprosta je vaša WordPress tema, hitreje se bo nalagala. Oglejte si tudi naš seznam najboljših večnamenskih tem WordPress.

Uporabite vtičnik za predpomnjenje WordPress

Uporaba dobrega vtičnika za predpomnjenje je ključnega pomena za povečanje hitrosti in učinkovitosti vašega spletnega mesta WordPress. Kako vtičnik za predpomnjenje pospeši vaše spletno mesto WordPress?

Vtičnik za predpomnjenje ustvari statične strani HTML na vašem spletnem mestu in jih shrani na vaš strežnik. Vsakič, ko uporabnik obišče vaše spletno mesto, bo vtičnik za predpomnjenje prikazoval lažjo stran HTML, namesto da bi obdelal težje skripte WordPress PHP, ki bi jih imel prej. Ta postopek resnično pospeši čas nalaganja strani.

Eden najboljših WordPress predpomnilnih vtičnikov po našem mnenju je WP Rocket.

wp-rocket-caching-vtičnik

Ta priljubljeni premium predpomnilni vtičnik je zelo enostaven za uporabo. Ko aktivirate vtičnik, se bo samodejno začelo predpomnjenje strani.

Poleg predpomnilnika strani, druge funkcije ponudbe WP Rocket vključujejo prednalaganje predpomnilnika, stiskanje statičnih datotek, slike na zahtevo, miniranje datotek HTML, JavaScript in CSS in še več.

Za več naših priporočil si oglejte našo objavo o 7 najboljših vtičnikih WordPress za predpomnjenje.

Samodejno optimizirajte slike za hitrost z vtičnikom WordPress

Nalaganje spletnih strani, ki so zelo težke, traja dlje. To je zato, ker so tipične slikovne datoteke tako velike. Toda vseh slik na spletnem mestu se ne morete znebiti – pomembne so za vaš dizajn in uporabniško izkušnjo, kaj lahko storite?

Najprej lahko spremenite velikost velikih slik, preden jih dodate na spletno mesto. Toda lahko stisnete korak dlje od tega, če stisnete svoje slike.

Slike lahko hitro optimizirate in stisnete na hitro s pomočjo vtičnika za stiskanje slike WordPress. Eden izmed naših najboljših izbir za najboljše vtičnike za stiskanje slike je reSmush.it.

resmush-it-image-compression-plugin

reSmush.it je najbolj priljubljen vtičnik za stiskanje slik, ki ga uporablja več kot 300.000 spletnih strani. S tem vtičnikom lahko samodejno optimizirate slike, ko so naložene. Ponujajo tudi možnost za skupno optimizacijo vseh vaših starejših slik v samo 2 klikih.

Nekateri drugi odlični vtičniki za stiskanje slike vključujejo orodje EWWW Optimizer Image, WP Smush, in orodje za optimiziranje slik ShortPixel.

Izbrišite neuporabljene vtičnike

Eden največjih prednosti pri zagonu spletnega dnevnika ali spletnega mesta na WordPressu je, da imate dostop do tisoč brezplačnih vtičnikov, da naredite svojo spletno stran bolj zmogljivo. Ko prvič zaženete, boste morda malce noro namestili vsak vtičnik, ki vam je celo nekoliko zanimiv.

Če pa imate na svojem spletnem mestu tono vtičnikov, ki jih ne uporabljate, lahko to upočasni vaše spletno mesto. Zato je pomembno, da izbrišete neuporabljene vtičnike. Celo preprosto deaktiviranje vtičnikov, ki jih ne uporabljate, bo zmanjšalo količino kode, ki jo mora vaše spletno mesto naložiti.

Enako velja tudi za teme in medije. Če jih ne potrebujete, jih metajte.

Izberite Hitrejši vtičniki

WordPress vtičniki so lahko odlična dopolnitev vašega spletnega mesta, vendar morate biti pozorni, katere želite izbrati na svojem spletnem mestu. Vtičniki, ki so slabo kodirani, lahko dramatično vplivajo na hitrost vašega spletnega mesta, zato je tako pomembno, da na svoje spletno mesto namestite le najboljše in najhitrejše vtičnike..

Če niste prepričani, ali določen vtičnik povzroča upočasnitev vašega spletnega mesta, lahko preprosto izvedete test. Z brezplačnim orodjem za hitro testiranje spletnega mesta lahko preizkusite hitrost vašega spletnega mesta z nameščenim in aktiviranim vtičnikom in brez vtičnika. Če je vaše spletno mesto z nameščenim vtičnikom nižje, je to dober znak, da vam vtičnik povzroča težave.

Na splošno je pri izbiri vtičnika za vaše spletno mesto najbolje raziskati in izbrati tistega, ki ima odlične ocene. Redno objavljamo sezname za naša priporočila o najboljših vtičnikih, ki vam pomagajo izbrati najboljše WordPress vtičnike za vaše spletno mesto.

Naš na primer je najboljši vtičnik za najboljši oblikovalec obrazcev WPForms. Naš najboljši izbor vtičnikov za ustvarjalce strani je Beaver Builder in naše priporočilo za najboljši vtičnik galerije je Galerija Envira.

Sledite našim člankom, da vam bomo pomagali izbrati najboljše vtičnike WordPress za svoje spletno mesto, ki ne bodo škodili hitrosti ali uspešnosti vašega spletnega mesta.

Posodobite WordPress

Drug preprost popravek, s katerim boste pospešili svoje spletno mesto WordPress, je posodabljati WordPress. WordPress ekipa nenehno prihaja z manjšimi in večjimi posodobitvami za svojo osnovno tehnologijo. Te posodobitve izhajajo z razlogom, naj gre za uvajanje novih funkcij in izboljšav, odpravljanje napak in celo dodajanje popravkov za izboljšanje hitrosti.

Številni ponudniki gostovanja samodejno poskrbijo za večje posodobitve programa WordPress. Vendar morate vseeno opraviti svoj del, da zagotovite, da vaše spletno mesto WordPress izvaja najnovejšo različico.

V nadzorni plošči WordPress kliknite na Posodobitve. Tu boste obveščeni, ali imate zadnjo različico WordPress-a. Če ga niste, ga lahko posodobite.

sproti posodabljajte wordpress

Na tem področju lahko vidite tudi vse vtičnike, ki jih je treba posodobiti. Vtičnike je treba vedno posodabljati iz istega razloga, da mora biti tudi jedro WordPress-a posodobljeno: za največjo zmogljivost, hitrost in varnost.

Zavarujte svoje WordPress spletno mesto

Ne pozabite, da lahko vaše spletno mesto upočasni ne samo sam, ampak ga lahko upočasnijo tudi dejanja drugih ljudi – hekerjev.

Pomemben del ohranjanja hitrosti in uspešnosti vašega spletnega mesta v najboljšem primeru je varovanje vašega spletnega mesta WordPress. Na primer, napadi zavrnitve storitve (DOS) so pogosti. Te vrste napadov prevzamejo vire vašega strežnika in upočasnijo vaše spletno mesto, da bi usmerili promet na svojem spletnem mestu. Če želite zaščititi svoje spletno mesto pred tovrstnimi napadi in drugimi, poskrbite za varno spletno mesto WordPress.

Priporočamo, da za zaščito svojega spletnega mesta uporabite varnostni vtičnik, eden najboljših varnostnih vtičnikov pa je Sucuri.

sucuri-wordpress-security-plugin

Sucuri s stalnim nadzorom odpravlja krame in preprečuje prihodnje napade. Ta vtičnik je tudi optimiziran za pospešitev vašega spletnega mesta. Ponujajo hitre funkcije, kot so visoko zmogljivi strežniki, pametne možnosti predpomnjenja, globalno omrežje anycast, hitra podpora HTTP / 2 in še več.

Za več podrobnosti si oglejte naš celoten pregled Sucuri.

Optimizirajte svojo domačo stran za hitrost

Vaša domača stran je verjetno prvo mesto, na katero bodo pristali novi obiskovalci spletnih strani. Če se vaša domača stran počasi nalaga, tvegate, da bodo obiskovalci vaše spletno mesto zapustili, še preden si ogledajo preostale strani. Zaradi tega morate domačo stran optimizirati glede na hitrost.

Veliko tem WordPress je zasnovanih za prikazovanje objav na spletnem mestu na spletnem mestu. Toda objave na spletnem dnevniku so običajno dolgotrajne vsebine. Več vsebine imate na domači strani, dlje časa bo trajalo nalaganje.

Če želite optimizirati svojo domačo stran za hitrost, prikažite le odlomke svojih objav na spletnem dnevniku. WordPress privzeto prikaže celotno vsebino vsakega članka na vaši domači strani. Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Nastavitve, nato kliknite na Branje. V razdelku »Za vsak članek v viru prikažite« ne pozabite izbrati »Povzetek« namesto »Celotno besedilo«.

show-blog-odlomki

Medtem ko spreminjate nastavitve za prikazovanje odlomkov svojih člankov, morate razmisliti tudi o zmanjšanju števila objav v dnevnikih, ki so prikazani na strani. Tako boste tudi pospešili čas nalaganja. V razdelku »Največ strani se prikaže« je to, kje lahko na 1 strani nastavite število objav v dnevniku, ki jih želite prikazati.

Dolge objave razdelite na strani

Prav tako lahko svoje dolge objave razdelite na različne strani, da tudi vaše spletno mesto WordPress postane hitrejše. Če pišete poglobljene, dolge članke, je to za vašo SEO zanimivo in bralcem bo všeč. Ampak, trajajo dlje časa, da se naložijo.

Torej, te ekstra dolge članke razdelite na strani.

Ko pišete dolgo objavo v blogu, morate vstaviti prelom strani.

razdeliti na dolge objave na strani

Komentarje razdelite na strani

Drug vidik vašega spletnega dnevnika, ki bi lahko povzročil, da je vaše spletno mesto počasno, je razdelek za komentarje. Če imate na svojem blogu razdelek za komentarje, ki vas čaka aktivnost, je to super za vaše delo. Vendar pa hitrost in uspešnost vašega spletnega mesta ne moreta biti zelo velika, saj mora vaše spletno mesto naložiti vse komentarje vsakič, ko kdo obišče vaše objave na spletnem dnevniku.

Če želite rešiti to težavo in pospešiti svoje spletno mesto WordPress, razdelite komentarje na strani.

Pojdi do Nastavitve, torej Diskusija. Nato potrdite polje poleg razdelka »Prelomite komentarje na strani«.

hitreje naredite spletno mesto

Ne nalagajte videoposnetkov neposredno na svoje mesto WordPress

Imate možnost nalaganja videoposnetkov in zvočnih datotek neposredno na vaše WordPress spletno mesto. Dodajanje video in zvoka na vaše spletno mesto je odličen način za mešanje vsebine, privlačenje pozornosti obiskovalcev vaše spletne strani in povečanje angažiranosti. Nikoli pa ne smete naložiti videoposnetkov ali zvoka neposredno na svoje spletno mesto WordPress, ker lahko s polži hitrost naloži vaše spletno mesto.

Ne samo to, temveč tudi gostovanje velikih medijskih datotek lahko drastično povečate velikost varnostnih kopij, poleg tega pa vas lahko stane tudi pasovna širina. Podjetje, ki gostuje na spletnem mestu, vam lahko celo zaračuna stroške prekomernega odpiranja ali zapre vaše spletno mesto, tudi če vaš načrt vključuje “neomejeno” pasovno širino.

Namesto tega naložite svoje medijske datoteke na platforme, kot so YouTube, Vimeo, SoundCloud in tako naprej. Nato lahko z vgrajeno funkcijo vdelave videoposnetka WordPress kopirate in prilepite URL v svojo objavo, da samodejno vdela video / avdio.

Uporabite Lazy Loading za svoje slike

Drug način za optimizacijo slik na vašem spletnem mestu za hitrost in zmogljivost je uporaba lenobnega nalaganja za slike.

Kako leno nalaganje deluje, če imate na svojem spletnem mestu na tone slik, se prenašajo samo slike, ki jih lahko vidite na uporabnikovem zaslonu. Torej, namesto da se vse vaše slike naenkrat prenesejo, se prenašajo samo slike, ki so takrat na zaslonu. Ko se uporabnik pomakne navzdol, se slike naložijo po potrebi. Ta postopek izboljša čas nalaganja strani.

Z uporabo vtičnika lahko preprosto izkoristite leno nalaganje Lazy Load z WP Racket.

leni-load-wp-raketa

Ta vtičnik deluje na vseh slikah v objavi vsebine ali besedila, sličicah, avatarjih, nasmehih in okvirjih.

Leno nalaganje lahko uporabite tudi za videoposnetke, kot je vtičnik Lazy Load for Videos.

Uporaba omrežja za pošiljanje vsebine (CDN)

Kot smo že omenili, lahko uporabniki na različnih geografskih lokacijah vaše spletno mesto drugače doživljajo. Na primer, za vaše uporabnike v ZDA je vaše spletno mesto morda zelo hitro, toda za uporabnike v Indiji je vaše spletno mesto veliko počasnejše.

To je zato, ker vaše spletno mesto ni na strežniku spletnega gostovanja, ki ima podatkovne centre v drugih delih sveta, kar povzroči zaostanek v času nalaganja. Toda za rešitev te težave lahko uporabite omrežje za pošiljanje vsebin (CDN).

CDN je omrežje s strežniki po vsem svetu. Vsak strežnik bo shranil statično vsebino in datoteke, ki sestavljajo vaše spletno mesto. Nato se te datoteke uporabniku dostavijo od tistega strežnika, ki je najbližje njihovemu mestu. To zagotavlja, da se vaše spletno mesto hitro naloži za vse uporabnike, ne glede na njihovo lokacijo na svetu.

Lahko uporabite rešitev WordPress CDN, kot je StackPath CDN.

stackpath-cdn

S StackPath CDN lahko vaše spletno mesto z bliskovito hitrostjo pošiljate po vsem svetu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map