Kako pravilno dodati odrezke kode na svoje mesto WordPress

kako dodati odlomke kode na spletno mesto wordpress


Želite izvedeti pravilen način, kako na svoje WordPress spletno mesto dodati delčke kode po meri? Dodajanje odrezkov kode v WordPress ni raketna znanost, a tudi najmanjša napaka lahko zruši vaše spletno mesto. Če skočite noter, ne da bi vedeli, kaj počnete, bi to lahko bilo usodno za vaše podjetje.

Ko na spletno mesto dodate kodo po meri, boste morali poskrbeti, da to počnete PRAVI POT.

V tem članku bomo razložili, kako pravilno kopirati in prilepiti odrezke kode na svoje WordPress spletno mesto. Ko končate branje, boste imeli znanje in zaupanje, da lahko svoje spletno mesto spremenite po svojih željah. Morda boste imeli celo malo ZABAVE!

Zakaj v WordPress dodati odrezke kode?

Dodajanje odrezkov kode na spletno mesto je eden najlažjih načinov za razširitev funkcij spletnega mesta. Čeprav je nameščanje vtičnika očiten način za izboljšanje vgrajenih funkcij WordPressa, zlasti za ne-razvijalce, je včasih težko najti vtičnik, ki bi vaše potrebe odgovoril na pismo. Po drugi strani pa v spletu najdete na stotine vadnic za WordPress, ki priporočajo dodajanje odrezkov kode, da ustrezajo vašim potrebam.

Kljub temu je bistvenega pomena, da pravilno vstavite odrezke kode po meri v pravilno datoteko in na pravo mesto. V nasprotnem primeru lahko zruši vaše spletno mesto in posledično sabotira vaše poslovanje in ugled.

Razdelimo to vadnico na dva različna poglavja:

 1. Prilagajanje datotek predlog WordPress
 2. Prilagajanje datoteke function.php

I. Prilagajanje datotek predloge WordPress

Preden se potopimo, si poglejmo, kaj je datoteka predloge WordPress.

Kaj je predloga za WordPress?

prilagodite predlogo

Vsaka WordPress tema je sestavljena iz datotek predlog. Datoteke predlog v vaši temi določajo, kako je prikazano vaše spletno mesto. Na primer, header.php je privzeta predloga, ki se uporablja v večini tem WordPress za določitev področja glave vaših spletnih strani, ustvarjenih s programom WordPress, kot so članki na spletnem dnevniku in samostojne strani.

Oglejmo si nekaj privzetih predlog WordPress, ki jih uporablja večina tem WordPress.

 • php – definira glavno stran
 • php – definira razdelek glave
 • php – definira odsek podnožja
 • php – definira funkcije, uporabljene v temi
 • php – definira posamezno objavo / objavo v blogu
 • php – definira samostojno stran
 • php – določa razdelek s komentarji

Kako vstaviti izrezke v katero koli datoteko predloge

Odlomek kode lahko vstavite v katero koli datoteko predloge, na primer funkcije.php, single.php itd. Po katerem koli od teh dveh načinov: z uporabo podrejene teme ali z dodajanjem kode neposredno na obstoječo nadrejeno temo.

Priporočamo pa, da predloge ne spreminjate neposredno v nadrejeni temi, ker boste z nadgradnjo teme izgubili vse prilagoditve, ki ste jih naredili. Če želite ohraniti nastavitve tudi po nadgradnji teme, boste morda želeli ustvariti otroško temo in v njej narediti prilagoditve.

Otroška tema je WordPress tema, ki svojo funkcionalnost podeduje od druge WordPress teme (matične teme). Uporaba otroške teme je prava izbira, če želite veliko datotek spremeniti v datoteke datotek.

Oglejmo si, kako ustvariti otroško temo in vstaviti delčke v datoteko predloge.

Za podroben vodnik si lahko ogledate kako ustvariti otroško temo na WordPressu.

II. Prilagajanje datoteke function.php

Kaj je function.php datoteka?

files.php datoteka

function.php je datoteka predloge v vaši WordPress temi, ki vam omogoča enostavno razširitev funkcij vaše teme in namestitve WordPressa. Če želite razširiti funkcije, morate v datoteko function.php dodati določene delčke kode.

Tako kot vse druge datoteke predloge lahko tudi v datoteko function.php dodate delčke neposredno. Poleg tega lahko prilagoditev ohranite tudi po nadgradnji teme in ustvarite nadrejeno temo ter vanj vstavite kodo.

Slaba stran pa je, da boste izgubili vso prilagoditev, ki ste jo naredili za otroško temo, če preklopite na novo / drugačno temo. Tukaj prihaja vtičnik, specifičen za spletno mesto.

WordPress vtičnik, ki je specifičen za spletno mesto, je neodvisen od vaše teme, ki vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate odrezke po meri. Vtičnik za spletno stran lahko uporabite na dva načina:

 • 1. način: Uporaba že pripravljenega vtičnika, kot je na primer izrezki kode
 • 2. način: ročno ustvarjanje vtičnika za spletno mesto

1. način: Uporaba vtičnika Readymade

Kode odrezkov je vtičnik WordPress, ki nudi grafični vmesnik za upravljanje odrezkov, podobnih meniju vtičnikov.

Odstrani potrebo po vstavitvi delčkov po meri v datoteko function.php teme. Ker kode ne vstavljate v nobene tematske datoteke, lahko prilagoditev na svojem spletnem mestu ohranite tudi po zamenjavi teme.

S kodnimi odseki lahko aktivirate ali izključite odrezke, tako kot vtičnike.

Ko ste aktivirani vtičnik Code Snippets, lahko dodate delčke po meri in nato določite naslov, opis in oznake za odrezke kot referenco za sebe navzdol po vrstici. Tako boste v prihodnosti zlahka ugotovili namen vsakega dodanega odrezka.

Za več podrobnosti si lahko preberete našo objavo o tem, kako ustvariti vtičnik za spletno stran.

2. Ustvarite načrt za posamezno spletno mesto in vstavite kodo

Ročno lahko ustvarite vtičnik za spletno mesto in vanj vstavite kodo. Za razliko od že pripravljenega vtičnika je vtičnik, ki je ročno ustvarjen za spletno stran, ponavadi osnovni, lahek vtičnik, ki nima grafičnega vmesnika za upravljanje odrezkov.

Če želite prilagoditi, se lahko vrnete v urejevalnik vtičnikov in vanj vstavite kodo.

dodajte svoje odrezke v vtičnik za spletno mesto

Za navodila po korakih si lahko ogledate ustvarjanje vtičnika, ki je specifičen za spletno mesto.

To je to!

Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da na svoje mesto WordPress dodate odrezke kode.

Zdaj pa poiščite nekaj odrezkov kode, ki jih lahko dodate, da izboljšate svoje funkcije WordPress-a.

Če vam je bil ta članek všeč, boste morda želeli preveriti tudi vtičnike, ki jih morate imeti za poslovno spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map