Kako pravilno nadgraditi WordPress (korak za korakom)

kako pravilno nadgraditi wordpress


Ali želite posodobiti svoje spletno mesto z najnovejšo različico WordPress-a? Nove izdaje različic pomagajo ohranjati varnost, hitrost in združljivost spletnega mesta WordPress. Ponujajo tudi nove, zanimive funkcije tudi za vaše spletno mesto.

V tem članku vam bomo v 3-4 preprostih korakih pokazali, kako pravilno nadgraditi WordPress s skrbniške nadzorne plošče in ročno..

Zakaj bi nadgradili spletno mesto WordPress?

Če nadgradite na najnovejšo različico WordPressa, bo vaše spletno mesto zaščiteno pred zlonamerno kodo ali vsebino. Tudi vaše spletno mesto naredi hitrejše. Najnovejša različica programa WordPress ima vedno dodatne funkcije in ponavadi odpravlja težave iz prejšnjih različic.

Prejeli boste obvestilo o posodobitvi svojega spletnega mesta na skrbniški nadzorni plošči, kadar koli je na voljo nova posodobitev. Obvestilo vsebuje povezavo za posodobitev na najnovejšo različico WordPress-a. Skrbniku spletnega mesta pošlje tudi e-pošto o najnovejši različici različice.

Posodobite WordPress

Razen posodobitve spletnega mesta s skrbniške plošče lahko WordPress ročno nadgradite tudi tako, da na uradni spletni strani WordPress.org prenesete najnovejšo različico. Če želite to narediti, boste morali na strežnik spletnega gostovanja naložiti datoteke WordPress s pomočjo odjemalca FTP. Če nimate dostopa do FTP, se lahko preprosto držite metode skrbniške nadzorne plošče.

Glede na to, poglejmo, kako pravilno nadgraditi WordPress, korak za korakom.

1. korak: Naredite popolno varnostno kopijo spletnega mesta

Preden začnete nadgrajevati WordPress, je pomembno narediti popolno varnostno kopijo spletnega mesta. Če se vaše spletno mesto iz posodobitve iz kakršnega koli razloga zruši, boste imeli varnostno kopijo, s katero lahko spletno mesto povrnete v normalno stanje. Celotna varnostna kopija vključuje vašo vsebino, slike, bazo podatkov in druge uporabne datoteke WordPress.

Če želite narediti popolno varnostno kopijo, vključno z vašo bazo podatkov, lahko uporabite vtičnik WordPress drugega proizvajalca. Na trgu je veliko rezervnih vtičnikov WordPress. Priporočamo, da uporabite UpdraftPlus ali BackupBuddy. Ti dodatni vtičniki vam ne bodo le pomagali ustvariti varnostne kopije, ampak jih lahko uporabite tudi za obnovo vašega spletnega mesta WordPress, če bi šlo kaj narobe.

Če želite več informacij, lahko sledite navodilom po korakih, kako enostavno varnostno kopirati svoje spletno mesto WordPress.

2. korak: Posodobite teme in vtičnike WordPress

Nato morate posodobiti vse teme in vtičnike. Včasih starejša različica teme ali vtičnika morda ni združljiva z najnovejšo različico WordPress-a. V tem primeru se vaše spletno mesto ob posodabljanju na najnovejšo različico WordPress-a lahko zruši ali prikaže napake.

Če želite posodobiti teme in vtičnike, lahko obiščete Nadzorna plošča »Posodobitve v vašem upravnem območju WordPress.

Stran s posodobitvami na nadzorni plošči WordPress

Teme ali vtičnike lahko posodobite tudi ločeno. Za teme lahko greste na Videz »Teme in posodabljajte teme ena za drugo.

Posodobite teme

Podobno kot pri temah, lahko tudi vi odprete Vtičniki »Nameščeni vtičniki strani v vašem upravnem območju WordPress, da posodobite svoje vtičnike posebej.

Posodobite vtičnike

Ko posodobite teme in vtičnike, ste pripravljeni začeti postopek nadgradnje WordPress-a.

3. korak (A): Nadgradnja WordPress-a s skrbniške plošče skrbnika (enostaven način)

To je preprost način za posodobitev spletnega mesta WordPress. Na nadzorni plošči skrbnika lahko kliknete povezavo »Posodobi zdaj«. Prikazala se vam bo stran posodobitev programa WordPress. Ker ste že ustvarili popolno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress, lahko preprosto kliknete gumb »Posodobi zdaj«.

Posodobite WordPress zdaj

Opomba: Če niste skrbnik spletnega mesta, vas bo obvestilo pozvalo, da skrbnika obvestite o izdaji nove različice.

Ko je posodobitev končana, boste videli novo stran in novo najnovejšo nadzorno ploščo WordPress. Lahko obiščete svoje spletno mesto in uživate v novi in ​​najnovejši različici WordPress-a.

3. korak (B): ročno nadgradite WordPress z nalaganjem datotek

Če želite ročno nadgraditi WordPress z nalaganjem datotek na strežnik gostovanja, morate slediti spodnjim korakom:

Prenesite najnovejšo različico WordPress-a

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da prenesete najnovejša različica WordPress-a. Na uradnem spletnem mestu bo vedno prikazana zadnja različica, ki je na voljo. Za brezplačno uporabo lahko kliknete gumb »Prenesi WordPress«.

Prenesite najnovejšo različico WordPress-a

Naložena bo datoteka zip. Datoteke lahko izvlečete iz mape in jih ročno naložite na strežnik. Preprosto se prijavite v odjemalca FTP, kot je FileZilla ali SmartFTP, z uporabniškim imenom in geslom, da se povežete s svojim spletnim mestom.

Po tem lahko naložite in prepisujete osnovne datoteke programa WordPress in tako nadgradite spletno mesto na najnovejšo različico.

Naložite in prepisujte osnovne datoteke WordPress

Vse osnovne datoteke programa WordPress boste morali naložiti iz mape, ki ste jo predhodno ekstrahirali na strežnik gostovanja WordPress. Ko naložite datoteke, se odpre okno, ki vas vpraša, ali želite prepisati datoteke. Preprosto izberite možnost prepisa in kliknite gumb ‘V redu’.

Naložite datoteke WordPress

Ne pozabite preskočiti mape »wp-content«. Ta mapa vsebuje teme, vtičnike, nalaganje in druge uporabne datoteke. Ker ste ročno posodobili teme in vtičnike, lahko ta mapa ostane takšna, kot je.

Ko se naložijo vse datoteke, lahko nadaljujete in obiščete svoje spletno mesto in preverite, ali vse deluje tako, kot mora biti.

4. korak: Zaženite skript nadgradnje baze podatkov (izbirno)

Če nadgrajujete s precej starejšo različico WordPress-a, obstaja majhna možnost, da boste videli zaslon, kot je ta:

Nadgradnja baze podatkov WordPress

To se zgodi, ko poskusite dostopati do skrbniške plošče WordPress. To je videti veliko bolj strašno, kot je v resnici. To je zelo hiter postopek in nadgradnja baze podatkov bo uspešna v nekaj minutah.

Opomba: Morda ali ne bo potrebno, odvisno od različic, ki jih posodabljate.

Kaj morate storiti po nadgradnji WordPress-a

Če vse deluje tako, kot je treba, potem ste končali s pravilno nadgradnjo WordPress-a na najnovejšo različico.

Če opazite napako z vašo bazo podatkov, si lahko ogledate naš vodič, kako odpraviti napako pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov v WordPressu. Prav tako ne smete zamuditi našega izbranega seznama obveznih WordPress vtičnikov.

To je vse. Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da se naučite pravilno nadgraditi WordPress. Če se vam zdi ta objava uporabna, boste morda želeli preveriti tudi naš vodič o najboljših orodjih za trženje vsebin in vtičnikih za spletna mesta WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map