Kako preiti z medija na WordPress (brez izpada!)

Srednja za WordPress


Iščete preprosto rešitev za premikanje vsebine spletnega dnevnika iz Medium v ​​WordPress? Medium je priljubljena platforma za bloganje, ki jo milijoni blogerjev uporabljajo za svoje osebne in profesionalne bloge. Ko pa potrebujete več funkcij in prilagoditev, začnete iskati boljšo platformo. Sledi WordPress z neomejenimi možnostmi po meri in enostavnim vmesnikom.

V tem članku vam bomo pokazali, kako pravilno premikati svoj blog iz medija na WordPress.

Tu je seznam korakov, ki jih bomo obravnavali v tem priročniku:

 1. Nastavitev WordPress-a
 2. Izvozite izdelke iz medija
 3. Uvozite srednje objave v Blog v WordPress
 4. Uvozite manjkajoče predstavnostne datoteke iz medija v WordPress
 5. Ustvarjanje preusmeritev v WordPressu
 6. Dodajte WordPress temo za svojo vsebino
 7. Namestite vtičnike WordPress, ki jih morda potrebujete

Zakaj bi morali vsebino spletnega dnevnika premakniti iz srednje v WordPress?

WordPress uporablja več kot 32% spletnih dnevnikov in spletnih mest. To pomeni, da je vsako tretje spletno mesto zgrajeno na WordPressu. Mnoge vrhunske blagovne znamke uporabljajo WordPress za svoje bloge in spletna mesta, vključno z bankami, nepremičninami, malimi podjetji, izobraževalnimi zavodi in drugimi.

V primerjavi s srednjim je WordPress zmogljivejši in ponuja neverjetne funkcije. Oglejmo si nekaj funkcij, ki jih WordPress ponuja, da Medium ne.

 • Več prometa – Za več prometa na svojem blogu lahko uporabite WordPress. Na primer, na mediju ne boste imeli nobenega nadzora nad svojimi metapodatki, kar je pomembno za povečanje SEO.
 • Popolno lastništvo – Ko ustvarite blog ali spletno mesto na WordPressu, imate svojo vsebino. Toda vaša vsebina na Mediumu je last njih. Spletno mesto lahko kadar koli izklopijo, izbrišejo vaše članke ali vam prepovejo spletno mesto.
 • Prilagoditev – Na mediju ne morete prilagoditi videza svojega spletnega dnevnika ali dodati dodatnih funkcij. Po drugi strani ima WordPress na tisoče vtičnikov in tem, da lahko svoj blog prilagodite po potrebi.

Kot lahko vidite, vam ustvarjanje bloga ali spletnega mesta na WordPressu omogoča svobodo, da ga prilagodite svojim točno določenim potrebam, pa tudi možnost, da spletno mesto rastete po svojih željah. In spada med najbolj razširjeno in najboljšo platformo za bloganje.

Opomba: Obstajata dve vrsti WordPress spletnih mest, ki lahko zmedeta začetnike. Našli boste WordPress.com, ki je gostujoča platforma; in WordPress.org, ki je lastna rešitev. Za več informacij si lahko preberete našo primerjavo med WordPress.com in WordPress.org.

V tem priročniku bomo uporabljali samostojen WordPress.org, saj je enostaven za uporabo in ponuja neskončne možnosti. S programom WordPress lahko ustvarite tudi spletno mesto in denar zaslužite na spletu.

Pripravljeni ste za premikanje vašega spletnega dnevnika iz medija na WordPress?

Pojdimo korak za korakom s posnetki zaslona o tem, kako pravilno preiti iz medija na WordPress, ne da bi pri tem izgubili vsebino ali slike.

1. korak: Nastavitev WordPress-a

Najprej boste morali nastaviti WordPress. Za to boste morali kupiti ime domene in spletno gostovanje.

Ime domene je ime ali URL vašega podjetja (na primer moja spletna stran.com), ki ga bodo uporabniki uporabili za iskanje v internetu. Vendar bo spletno gostovanje povezano z imenom vaše domene in tam bodo shranjene datoteke. Prav tako si lahko ogledate naš vodič o razliki med domenskim imenom in spletnim gostovanjem.

Priporočamo uporabo Bluehosta. Je najbolj priljubljen prodajalec spletnega gostovanja in domen. Bluehost uradno priporoča tudi jedro WordPress-a. Če želite izvedeti več o njih, preberite Bluehost pregled.

Za uporabnike IsItWP ponujajo brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in 60-odstotni popust na spletno gostovanje. Začeti je treba z WordPressom.

start-a-website-bluehost

Če iščete več možnosti za gostovanje svojega spletnega mesta ali spletnega dnevnika, si oglejte naše strokovne izbire najboljših ponudnikov gostovanja WordPress na svetu.

Po nakupu domene in spletnem gostovanju lahko namestite WordPress. Običajno najdete možnost namestitve WordPress z enim klikom na vaši plošči gostovanja. Če niste prepričani, kje bi ga iskali, se obrnite na podporo strankam ponudnika gostovanja in vas bodo usmerili.

Prav tako si lahko ogledate naš celoten vodič o namestitvi WordPress-a.

Ko je vaš blog nameščen, lahko začnete premikati svoj blog iz medija na WordPress.

2. korak: Izvozite izdelke iz medija

Če želite izvoziti svoje podatke iz medija, boste morali uporabiti Srednja za WordPress uvoznika orodje. To je preprosto, brezplačno orodje, ki vam omogoča, da svoje podatke izvozite iz medija v obliko, ki jo podpira WordPress.

Obiščite Srednja za WordPress uvoznika spletno mesto orodja. Vstaviti boste morali srednji URL, svoje ime in e-poštni naslov.

Orodje za srednje do WordPress

Če za svoj blog Medium uporabljate ime domene po meri, na primer »mypersonalblog.com« ali »example.personalblog.com«, lahko to ime domene vnesete v polje URL.

Ko vnesete svoj srednji URL, boste morali tudi pred vnosom imena in e-poštnega naslova naložiti datoteko za izvoz..

Naložite datoteko za srednje izvoz

Datoteko za izvoz medija lahko prenesete s svoje srednje nadzorne plošče. Preprosto se prijavite v svoj srednji račun. Zdaj pa pojdi Nastavitve po ikoni profila v zgornjem desnem kotu po prijavi.

Srednje nastavitve

Od tam boste morali iti do Prenesite svoje podatke in pritisnite gumb »Prenesi zip«, da dobite datoteko Srednja izvoz.

Prenesite gumb zip

Preusmeril vas bo na stran za izvoz. Lahko kliknete gumb »Izvozi« in na vaš e-poštni naslov bo poslana povezava. Preprosto pojdite na povezavo za prenos in dobili boste srednjo izvozno datoteko.

Opomba: Ta izvozna datoteka ni združljiva z WordPressom. To boste morali obdelati s Srednja za WordPress uvoznika orodje za uvoz vašega spletnega bloga v WordPress.

Zdaj se vrnite na orodje Uvoznik za medij v WordPress in lahko naložite datoteko, ki ste jo prenesli iz programa Medium.

Naloži datoteko s srednjimi podatki

Lahko kliknete gumb »Izvozi spletno spletno mesto moje« in vaša datoteka za izvoz medija bo pripravljena za izvoz. Ko boste pripravljeni, se prikaže sporočilo o uspehu in lahko kliknete gumb »Download your Medium Export File«.

Prenesite datoteko Medium to WordPress

Nato lahko s to datoteko enostavno uvozite svoje objave na spletnem dnevniku v WordPress.

3. korak: Uvozite srednje objave v Blog v WordPress

Če želite uvoziti srednje objave na spletnem dnevniku v WordPress, lahko odprete Orodja »Uvozi iz vašega skrbniškega področja WordPress. Ima več možnosti za uvoz zunanje vsebine v WordPress.

Za uvoz srednje vsebine boste potrebovali uvoznika WordPress-a. Pod orodjem uvoznika WordPress kliknite možnost »Namesti zdaj«.

WordPress uvoznik

Uvoznik WordPress bo namestil v skrbniško okno in še naprej vas vodil na isti strani. Po tem lahko za nadaljevanje kliknete povezavo »Zaženi uvoznik«.

Zaženite WordPress uvoznik

Na naslednji strani boste morali klikniti gumb “Izberi datoteko” in izbrati datoteko za srednje izvoz, ki ste jo prijavili v prejšnjem koraku.

Opomba: Izvozna datoteka mora biti v .xml obliki, da jo boste lahko enostavno uvozili v WordPress.

Nato kliknite gumb »Naloži datoteko in uvoz«. Od vas se bodo vprašale osnovne informacije, na primer izbira avtorjev za objave na spletnem dnevniku, ki jih boste uvažali v WordPress.

Dodelite avtorje

Na voljo boste imeli veliko možnosti, na primer uvažanje avtorjev iz medija, ustvarjanje novega avtorja za članke ali izbiranje avtorja s svojega spletnega mesta WordPress, ki ga bo dodelil člankom.

Opomba: Avtorje lahko pozneje spremenite, zato izberite katero koli možnost za nadaljevanje.

Prepričajte se, da ste preverili možnost »Prenos in uvoz prilog datotek«, kar bo pomagalo pri prenosu vaših predstavnostnih datotek iz medija v WordPress.

Ko ste pripravljeni, kliknite gumb »Pošlji« in postopek se bo začel.

Nekaj ​​minut bo trajalo, odvisno od velikosti vsebine, ki jo uvažate iz medija v WordPress. Po uvozu bo prikazano sporočilo o uspehu in nasvet za naslednje korake.

Uvozi uspeh

To je to. Lahko odprete razdelek »Objave« v WordPressu in si ogledate uvožene članke. Čeprav bi morali uvoziti vse svoje prispevke iz programa Medium v ​​WordPress, če pa je kaj ostalo, se lahko vrnete in znova zaženete uvoznika. Uvozil bo samo preostale objave na spletnem dnevniku in nič ne bo podvojeno.

4. korak: Uvozite manjkajoče medijske datoteke iz medija v WordPress

Tako kot vsebina, če ugotovite, da uvoznik WordPressa ni uspel uvoziti nekaterih slik z vašega bloga Medium, jih lahko vedno znova uvozite.

Opomba: Slike lahko preverite iz Mediji »Knjižnica v WordPressu.

Medijska knjižnica

Če želite odpraviti to težavo, lahko namestite Samodejno naloži slike vtičnik v WordPress. Oglejte si naš članek o tem, kako namestiti vtičnik WordPress za pomoč.

Ko je aktivirano, lahko nadaljujete in posodabljate objave, enega za drugim, ki slik ni uspel uvoziti. Vtičnik bo dobil slike iz programa Medium in jih posodobil v programu WordPress.

Vtičnik omogoča tudi posodobitev vseh člankov v programu WordPress v enem kliku, tako da vam ni treba ročno urejati in posodabljati objav.

5. korak: Ustvarjanje preusmeritev v WordPressu

Če za srednjo vsebino uporabljate URL spletnega mesta medium.com, v WordPressu ne boste mogli dodati preusmeritev. Če pa imate ime domene po meri, je preprosto ustvariti preusmeritve za svoje srednje članke v WordPressu.

Preprosto sledite tem celotnim navodilom naprej kako nastaviti WordPress.

6. korak: Dodajte WordPress temo za svojo vsebino

Najboljša stvar pri WordPressu je, da ima neverjetne funkcije za prilagajanje vsebine vašega spletnega dnevnika. Ko namestite WordPress, ima nekaj privzetih tem, ki jih lahko uporabite za svoj blog.

Če vam niso všeč privzete teme, si oglejte naše strokovne izbire najboljših brezplačnih tem za blog WordPress. Preverite lahko tudi naslednje:

 • Preproste teme WordPress za zagon spletnega mesta
 • Najboljše WordPress teme za potovalne bloge
 • Najboljše teme fotografij za WordPress
 • Najboljše večnamenske teme WordPress
 • Najboljše teme WordPress za izobraževalne bloge

To so naša priporočila, vendar boste morda našli veliko drugih tem v spletu. Ko izberete temo za svoj blog, nadaljujte in namestite temo WordPress.

7. korak: Namestite vtičnike WordPress, ki jih morda potrebujete

Ker smo vam o WordPressu že povedali na začetku tega članka, verjetno imate dobro predstavo, kako enostavno lahko svoj blog prilagodite tako, da pridobite več bralcev. WordPress vtičniki pomagajo dodati več funkcij na vaš blog.

Na internetu boste našli na tisoče vtičnikov WordPress. Vtičniki so razdeljeni v kategorije, kot so e-trgovina, izobraževanje, osebni, spletni portfelj in še veliko več. WordPress.org ima več kot 55.000 brezplačnih vtičnikov. Ja, prav ste prebrali!

Vendar začetnikom morda ni enostavno vedeti, kateri vtičniki so zanje najboljši. Zato smo zapisali pomembne vtičnike WordPress, ki jih boste potrebovali takoj.

WPForms Lite: Brezplačen in najboljši vtičnik za obrazec WordPress v industriji. Lahko ga namestite na svoj blog in dodate preprost kontaktni obrazec. Če želite pozneje prilagoditi kontaktni obrazec, nadgradite na WPForms premium vtičnik.

Yoast SEO: To je najboljši vtičnik WordPress SEO. S pomočjo Yoast SEO lahko optimizirate svoj blog za iskalnike. Omogoča vam več prometa na spletu.

MonsterInsights Lite: Ko začnete pridobivati ​​promet, ga morate spremljati. MonsterInsights Lite je najboljši vtičnik Google Analytics in prikazuje statistiko ljudi, ki obiščejo vaš blog WordPress. Če želite videti podrobnejše statistike, lahko nadgradite na MonsterInsights premium različica.

Po tem priporočamo, da si ogledate naš celoten seznam vtičnikov WordPress, ki imajo še več funkcij in funkcionalnosti.

Če razmišljate o zamenjavi domen, si oglejte ta priročnik, kako pravilno premikati WordPress na novo ime domene.

To je vse. Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da se naučite, kako svoj blog premakniti iz medija na WordPress. Če vam je bil ta članek všeč, boste morda želeli preveriti tudi naša navodila za premik spletnega dnevnika iz Bloggerja na WordPress in prenos WordPressa z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me