Kako preiti z Wix-a na WordPress v letu 2020 (korak za korakom)

Preklopite z Wixa na WordPress


Ali želite preseliti spletno mesto Wix na WordPress? Wix je preprost ustvarjalec povlečevanja in spuščanja, ki omogoča hitro in enostavno ustvarjanje spletnega mesta. Vendar je glede funkcij omejen in morate plačati zajeten znesek denarja, da dodate več možnosti na svoje spletno mesto. Namesto tega lahko spletno mesto premaknete na samostojen WordPress, ki je zelo prilagodljiv in ponuja tudi številne funkcije.

V tem članku vam bomo pokazali, kako pravilno prenesti svoje spletno mesto iz Wixa v WordPress.

Zakaj bi morali spletno mesto premakniti iz Wixa v WordPress?

Wix vam omogoča, da v nekaj minutah ustvarite spletno mesto, za začetek pa je brezplačno. Izjemno je koristen tako za začetnike kot za napredne uporabnike. Medtem ko začetniki lahko s pomočjo gradbenika povleci in spustijo za hitro nastavitev in prilagajanje svojih spletnih mest, lahko napredni uporabniki dodajo svojo kodo in skripte za oblikovanje v Wix.

Wix ponuja brezplačen omejen načrt za izdelavo spletnega mesta. Brezplačni načrt je primeren za absolutne začetnike, ki se ne motijo ​​grdo videti URL za svoje spletno mesto, kot je http://username.wixsite.com/siteaddress. Ko redno objavljate vsebino s svojim brezplačnim načrtom Wix, je preprosto zmanjkalo omejitve brezplačnega prostora za shranjevanje. Če želite ohraniti spletno mesto živo, morate kupiti premium paket, ki ponuja več prostora za shranjevanje in pasovno širino.

Ker je Wix gostovana platforma, morate upoštevati njihove pogoje storitve. Če niste zadovoljni z njihovimi pogoji, boste namesto tega želeli izbrati drugo platformo.

Nasprotno pa samoplačniška WordPress platforma ne vsebuje takšnih omejitev. Je zelo prilagodljiv in nudi vse funkcije, ki jih potrebujete za izdelavo spletnega mesta, kakorkoli se vam zdi primerno. V platformi ni nobene vgrajene omejitve, ki bi vam preprečila dodajanje slik v WordPressu, za razliko od Wixa. Vaši podatki so v celoti zaščiteni in pripadajo vam, zato nihče ne more ničesar izbrisati z vašega spletnega mesta, dokler ga ne želite sami odstraniti.

Preberite več o razlikah med Wixom in WordPressom.

Sorodno: Kako preiti z medija na WordPress (brez izpadov)

Oglejmo si korake za preprost prehod iz Wix-a v WordPress.

 1. Uvod v WordPress
 2. Namestitev WordPress-a na vaš račun za spletno gostovanje
 3. Uvoz vsebine Wix na vaše WordPress spletno mesto
 4. Uvozite strani Wix v WordPress
 5. Uvozi slike iz Wixa v WordPress
 6. Nastavite stalne povezave v WordPressu
 7. Preusmeritev iz Wixa na WordPress
 8. Najboljše prakse programa WordPress, ki jih je treba upoštevati po selitvi strani

1. korak: Uvod v WordPress

Wix ima lastne strežnike spletnega gostovanja, stroški gostovanja pa so vključeni v njihov premijski načrt. Njihova pristojbina krije stroške prostora za shranjevanje, pasovno širino, oblikovalca spletnih strani in druge storitve, ki jih uporabljate za izdelavo spletnega mesta. Stroški se nenehno povečujejo, ko dodate prostor za shranjevanje.

Po drugi strani je program WordPress brezplačen za prenos in uporabo. Vse kar morate storiti je nakup domene in spletno gostovanje.

ustvarite blog na bluehostu

Za gostovanje spletnega mesta WordPress priporočamo, da uporabite Bluehost. Uradno jih priporoča tudi WordPress.org (osrednje podjetje WordPress).

Bluehost je zanesljiva platforma za zagon vašega WordPress spletnega mesta in stane manj od tiste, ki jo plačujete Wixu za njihove premijske načrte vsak mesec. Da bi prihranili še več pri začetnih stroških, smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da uporabnikom ponudimo brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% OFF na njihovih načrtih gostovanja WordPress. Ali ni tako razburljivo?

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Če na spletnem mestu Wix že imate nastavljeno domeno po meri, lahko izberete možnost Imam ime domene pri nastavitvi spletnega gostovanja račun z Bluehost.

2. korak: Namestite WordPress na svoj račun za spletno gostovanje

Ko kupite račun za spletno gostovanje, lahko nadaljujete in nanj namestite WordPress.

Ker kot spletni strežnik uporabljate Bluehost, lahko uporabite njihovo orodje za namestitev WordPress z enim klikom, ki je na voljo v cPanelu. Olajša postopek namestitve.

Tukaj je opisano, kako lahko WordPress namestite v svoj račun Bluehost.

Instalacijski program WordPress

Preprosto izberite Namestite WordPress v razdelku spletnega mesta svojega cPanela in sledite navodilom. Odprli vas bomo, da izberete temo za svojo novo namestitev WordPress-a.

Opomba: Zaenkrat lahko izberete katero koli temo. Lahko ga spremenite po zaključku postopka namestitve WordPress.

Izberite temo v Bluehostu

Zdaj lahko dodate naslov in vrstico svojega spletnega dnevnika WordPress. Če želite pozneje spremeniti naslov ali vrstico, lahko to preprosto storite v skrbniških nastavitvah WordPress-a.

ustvarite nov blog za WordPress

Ko končate z dodajanjem vseh potrebnih podrobnosti, kliknite na Naslednji gumb. Vaša namestitev WordPress se bo začela in bo pripravljena čez nekaj minut.

Po končani namestitvi boste videli zaslon s svojimi poverilnicami za prijavo za WordPress administratorja.

namestitev wordpressa uspešna

Skrbniški URL WordPress bo izgledal tako:

http://example.com/wp-admin

Pojdite naprej in se prijavite v svoj skrbniški račun za WordPress z zgornjimi poverilnicami. Ti podatki o prijavi bodo poslani tudi na vaš e-poštni naslov.

prijava v wordpress

3. korak: Uvažanje vsebine Wix na vaše spletno mesto WordPress

Uvoz vsebine s spletnega mesta Wix v WordPress ni enostaven. Wix nima vgrajene funkcije za izvoz vsebine v zunanje vire.

Kljub temu lahko še vedno uvažate svoje objave na spletnem dnevniku z Wixovim RSS-om, da se izognete ročni rekreaciji vsake objave.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je najti datoteko Wix RSS in jo prenesti. Po URL-ju vašega spletnega mesta Wix lahko dodate /feed.xml in ta bo prikazal vir. Če je vaša domena po meri na Wixu mywixsite.com, bo URL vira RSS izgledal tako:

http://mywixsite.com/feed.xml

Če ne uporabljate domene po meri, bo vaš URL vira Wix RSS podoben username.mywixsite.com/myblog/feed.xml. Tukaj uporabniško ime je vaše uporabniško ime za Wix in myblog je ime vašega spletnega dnevnika, ki ste ga ustvarili na Wixu.

Ko odprete pravi URL vira RSS, se prikaže stran s polno kodo. To stran morate prenesti v računalnik. Preprosto kliknite z desno tipko miške na strani in Shrani stran kot shranite datoteko.

RSS za Wix

Po shranjevanju datoteke RSS se morate za dostop do nadzorne plošče prijaviti v skrbniški račun WordPress. Od tam pojdite na Orodja »Uvozi stran.

RSS uvoznik

Najdete lahko seznam različnih uvoznikov. Kliknite na Namestiti zdaj gumb pod orodjem RSS uvoznik.

Ko je nameščen, morate zagnati uvoznika in iz računalnika izbrati datoteko RSS. Zdaj kliknite na Naložite datoteko in uvozite gumb.

Brskanje po datoteki XML

Uvoz vseh vaših objav iz Wixa v WordPress bo trajal nekaj sekund. Za vsako objavo se prikaže sporočilo o uspehu.

4. korak: Uvoz strani Wix v WordPress

Po uvozu objav v spletnem dnevniku lahko nadaljujete in premikate strani iz Wixa na svoje novo WordPress spletno mesto.

Za selitev strani ni na voljo niti vgrajeno orodje za izvoz. V WordPressu morate znova ustvariti vse strani.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da se odpravite Strani »Dodaj novo v vašem upravnem območju WordPress in dodajte naslov, podoben strani Wix.

Zdaj pojdite na svojo stran Wix in kopirajte vso vsebino iz urejevalnika. Nato prilepite to vsebino na svojo WordPress stran v Besedilo urednik.

Uvoz strani v WordPress

Ko je vsa vsebina strani Wix kopirana na vašo WordPress stran, preprosto kliknite na Objavi gumb za prikaz te strani na vašem mestu WordPress.

Za vse strani morate postopek ponoviti eno za drugo.

5. korak: Uvoz slik iz Wixa v WordPress

Zdaj, ko ste uvozili vso vsebino iz Wixa na vaše WordPress spletno mesto, boste morda našli težavo s naloženimi slikami. Ko urejate uvožene objave ali strani, boste opazili, da slike še vedno gostijo Wix.

Na srečo ima WordPress različne vtičnike, ki jih lahko uporabite za uvoz slik iz zunanjih virov, kot je Wix. V našem vadnici bomo uporabljali Samodejno naloži slike vtičnik za ta namen.

Če želite varno uvoziti slikovne datoteke na novo nameščeno spletno mesto WordPress, morate najprej namestiti in aktivirati vtičnik na svojem spletnem mestu. Za to pojdite na nadzorno ploščo WordPress in kliknite na Vtičniki »Dodaj novo. Zdaj v iskalnem polju poiščite vtičnik za samodejno nalaganje slik.

Ko ga najdete, pritisnite na Namestiti zdaj sledil je gumb in nato vklopite vtičnik.

Po tem pojdite na nadzorno ploščo in posodobite vse svoje objave. Če želite posodobiti svoje objave, pojdite na Objave »Vse objave. Zdaj potrdite vsa polja in izberite Skupna akcija »Uredi.

Nato zadeti Prijavite se gumb. Zdaj boste na zaslonu videli nov vmesnik. Zdaj bi morali klikniti na Nadgradnja gumb.

uvozi slike iz kvadrata

Ko končate, bo vtičnik začel delovati na vaših slikah. Ponovite isti postopek na vseh svojih straneh, da ne boste zamudili nobene slike.

6. korak: nastavite stalne povezave v WordPressu

WordPress ima neverjeten in prilagodljiv sistem za trajne povezave, ki vam omogoča, da ustvarite URL-je tako, kot si želite. Pomembno je, da se vaše trajne povezave v WordPressu enačijo, da ne izgubite prometa, ki prihaja s starega spletnega mesta Wix.

Če želite spremeniti strukturo URL-jev v WordPress-u, morate iti na Nastavitve »Povezave strani in izberite strukturo stalne povezave, ki najbolj ustreza vašemu WordPress blogu.

Struktura stalnih povezav

Ko je izbran, kliknite na Shrani spremembe gumb za ogled URL-jev v akciji.

7. korak: Preusmeritev iz Wixa na WordPress

Vaše spletno mesto je pripravljeno. Zdaj morate nastaviti preusmeritev, da bodo vaše uvrstitve v iskanju in promet ostali nedotaknjeni.

Opomba: Preusmeritev na spletno mesto WordPress je mogoča samo, če imate v Wixu domeno po meri. Če uporabljate poddomene Wix, uporabnikov ne morete preusmeriti na WordPress.

Če želite začeti s preusmeritvijo, morate ustvariti novo datoteko s katerim koli urejevalnikom besedil, kot je Beležnica in prilepiti to kodo:

var hashesarr = {
"#! o-nas / c1it7": ‘/ približno /’,
"#! kontakt / ce54": ‘/ kontakt /’,
"#! naključni članek / c1mz": ‘/ naključni članek /’
};

za (var hash in hashesarr) {
var patt = nov RegExp (hash);
če (window.location.hash.match (patt)! == null) {
window.location.href = hashesarr [hash];
}
}

To je vzorčna koda s primeri treh strani (približno, kontaktni in naključni članek), ki se preusmerjajo iz Wixa v WordPress. Prvi niz je URL v Wixu, drugi niz pa URL strani WordPress, kamor želite, da se vaši obiskovalci iztovorijo.

Vse strani morate ročno dodati, če jih želite preusmeriti iz Wixa v WordPress.

Ko končate, preprosto shranite to datoteko kot preusmeriti.js in ga prenesite v imenik / js / teme svoje WordPress z uporabo Odjemalca FTP. Če ni na voljo nobenega / js / imenika, ga preprosto dodajte, če želite dodati to datoteko.

Nato morate iti Videz »Urednik v skrbniškem področju WordPress in uredite Funkcije.php mapa. Preprosto prilepite to kodo na dno:

funkcija wpb_wixjs () {
wp_enqueue_script (‘wixredirect’, get_stylesheet_directory_uri (). ‘/js/redirects.js’, array (), ‘1.0.0’, true);
}
dodajanje (‘wp_enqueue_scripts’, ‘wpb_wixjs’);

Ko končate, kliknite na Shrani spremembe gumb. Zdaj bodo vsi vaši obiskovalci iz Wixa preusmerjeni na vaše strani WordPress.

Po preusmeritvi bodo obiskovalci na vašem mestu WordPress še vedno videli 404 napake. Naučite se kako sledite 404 strani in jih preusmerite v WordPress.

Najboljše prakse programa WordPress, ki jih je treba upoštevati po selitvi strani

Vaše spletno mesto Wix je bilo uspešno premaknjeno v WordPress. Zdaj morate upoštevati nekaj priporočenih praks, da boste spletno mesto varovali, izboljšali uvrstitev v iskalnikih, spremljali komentarje neželene pošte in izboljšali delovanje.

Priporočamo vam tudi, da si ogledate naše strokovne izbire najboljših tem WordPress in poiščete najboljšo temo za novo spletno mesto WordPress.

Glede na to, poglejmo korake, ki jih morate izvesti takoj po selitvi.

 • Kontaktni obrazec: Ustvarite kontaktni obrazec na svojem spletnem mestu WordPress. Morda boste želeli preveriti tudi najboljše vtičnike za obrazec za WordPress.
 • Dodaj sledenje Google Analytics: Dodajte sledenje Google Analytics na novo spletno mesto WordPress z namestitvijo vtičnika MonsterInsights.
 • Varnost WordPressa: Zagotovite nepregledno varnost WordPressu tako, da namestite nekaj najboljših varnostnih vtičnikov WordPress. Za več podrobnosti preberite tudi zadnji varnostni vodnik za WordPress.
 • Izboljšajte WordPress SEO: Povečajte svoj SEO z uporabo najboljših vtičnikov WordPress SEO.
 • WordPress varnostno kopijo: Načrtujte varnostno kopijo spletnega mesta WordPress z najboljšim vtičnikom za varnostno kopijo WordPress.
 • Performance WordPress: Izboljšajte svojo uspešnost WordPress z namestitvijo najboljših vtičnikov za predpomnjenje WordPress.
 • Prepreči neželene komentarje: Preprečite neželene komentarje tako, da na svoje spletno mesto namestite vtičnik Akismet.
 • Razvijajte svoje spletno mesto: Rastite obiskovalce in stranke z uporabo najboljših vtičnikov WordPress svinca.

Če ste uporabnik WordPress-a in nameravate preklopiti domene, si oglejte ta članek o premiku spletnega mesta WordPress na novo ime domene.

Ne zamudite teh možnosti Wix in tekmecev za več možnosti.

Upamo, da vam je ta članek pomagal preiti iz Wixa v WordPress. Za podrobnejše korake preberite, kako zagnati WordPress spletno mesto iz nič (korak za korakom).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map