Kako premakniti svojo spletno stran iz Weebly v WordPress

Kako premakniti spletno mesto iz Weeblyja v WordPress


Iščete način, kako premakniti spletno mesto iz Weeblyja v WordPress? Weebly je odlična platforma za spletno gradnjo za začetnike, vendar boste sčasoma ugotovili, da vas omejuje v smislu funkcij. Takrat je čas, da se obrnemo na WordPress, najzmogljivejšega graditelja spletnih mest na trgu.

V tem članku vam bomo pokazali, kako svoje spletno mesto premakniti iz Weeblyja v WordPress.

Najprej si oglejte ta seznam korakov, ki jih bomo obravnavali v vodiču:

 1. Nastavitev WordPress-a
 2. Izvoz vašega spletnega mesta iz Weebly
 3. Uvoz vašega spletnega mesta Weebly v WordPress
 4. Ustvarjanje preusmeritev
 5. Upravljanje stalnih povezav / strukture URL-ja
 6. Prilagoditev in vtičniki
 7. Odpravljanje napak

Zakaj bi morali spletno mesto premakniti z Weeblyja na WordPress?

Večina začetnikov začne svoje spletne strani s prvo rešitev, ki jo najdejo na internetu. Nekatere od teh spletnih gradbenih platform, kot je Weebly, so tudi brezplačne, kar je privlačno za zagone. Ko pa vaše spletno mesto začne rasti, boste potrebovali več funkcij in funkcionalnosti.

Oglejte si na primer nekaj funkcij, ki jih Weeblyju manjka:

Preprosto SEO:
Na Weeblyju lahko optimizirate naslov strani, meta opise itd., Da izboljšate SEO. Čeprav niste seznanjeni s SEO, Weebly ne pove, kaj naj naredite. Toda z vtičnikom WordPress, kot so Yoast SEO in drugimi orodji za SEO, je izboljšanje SEO spletnega mesta veliko lažje zaradi jasnih nasvetov in navodil, ki jih ponuja.

Ni aplikacij ali orodij drugih proizvajalcev:
Weebly ponuja številna orodja in aplikacije za dodajanje več funkcij na vašo spletno stran, kot so kontaktni obrazec, fotogalerija, blog itd. Če pa Weebly ne ponudi želenega orodja ali aplikacije, vam zmanjka srečo Po drugi strani ima WordPress na voljo več kot 55.000 vtičnikov, tako da boste lahko našli vse, kar potrebujete.

Provizije in omejitve e-trgovine:
Ustvarjanje in rast spletne trgovine je pri Weeblyju lahko težje. Na primer, Weebly zaračuna 3-odstotno pristojbino za transakcijo, ki bo poleg plačila, ki vam ga bodo že zaračunali plačilni procesorji, kot sta PayPal ali Stripe. Za začetnike, ki želijo ustvariti spletno trgovino, boste plačali dvojno ceno transakcij. Če želite odstraniti plačilo za transakcijo Weeblyja, morate nadgraditi na njihov poslovni načrt, ki stane 25 USD na mesec.

Ni dolgo, preden spoznate, da Weebly ne izpolnjuje vaših pričakovanj.

Čas je za boljšo rešitev: WordPress. To je najbolj preprosta in enostavna platforma, ki ne ogroža brezplačnih vtičnikov in dodatkov. Mnoge vrhunske blagovne znamke uporabljajo WordPress za svoja spletna mesta in bloge.

Toda kako lahko celotno spletno mesto iz Weebly premaknete v WordPress, ne da bi pri tem izgubili vsebino? Sliši se težko, vendar ni.

Naši prijatelji v WPBeginner so ustvarili neverjetno preprosto orodje za izvoz vašega spletnega mesta iz Weeblyja v WordPress (o tem bomo več govorili v tem članku). Z njihovim orodjem lahko preprosto premaknete vso vsebino in predstavnostne datoteke s spletnega mesta Weebly v WordPress.

Sorodno: Kako preiti z medija na WordPress (brez izpadov)

Pripravljeni? Pojdimo!

1. korak: Nastavitev WordPress-a

Prva stvar, ki jo boste potrebovali pred nastavitvijo WordPressa, je ime domene in spletno gostovanje. Ime domene je ime vašega spletnega mesta, kot je primer.com ali isitwp.com; in spletno gostovanje je prostor v internetu, kamor nalagate svojo vsebino, predstavnostne datoteke itd. Oglejte si naš članek o razlikah med domenskim imenom in spletnim gostovanjem za več podrobnosti..

Običajno imajo imena domen različne cene glede na TLD in registratorje domen. Preprosto ime domene stane med 11 in 15 dolarjev na leto. Vendar lahko spletno gostovanje kupite v razponu od 7 do 15 dolarjev mesečno za začetno / osnovno spletno mesto.

Za naše uporabnike smo sklenili pogodbo z Bluehostom. So najbolj priljubljeno podjetje za spletno gostovanje in jih uradno priporočajo gostiteljski partnerji WordPress. Bluehost bralcem IsItWP ponuja brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in 60% popusta pri spletnem gostovanju.

ustvarite -o-wordpress-račun-na-bluehost

Če iščete druge možnosti, si oglejte naše strokovne izbire najboljših ponudnikov gostovanja WordPress. Večina od njih ponuja uporabnikom IsItWP popuste.

Po nakupu domene in spletnem gostovanju nadaljujte in namestite WordPress. Za preprosta navodila si lahko ogledate naš celoten vodič za namestitev WordPress-a.

Ko je uspešno nameščen, lahko začnete postopek premikanja spletnega mesta Weebly v WordPress.

2. korak: Izvoz vašega spletnega mesta iz Weeblya

Kot smo že omenili, bomo uporabili Weebly za WordPress Uvoznik orodje za izvoz vašega spletnega mesta Weebly.

To orodje pomaga izvoziti vse vsebine in predstavnostne datoteke iz Weeblyja v obliko, ki jo podpira WordPress. Zaradi tega lahko podatke spletnega mesta preprosto uvozite v WordPress z vtičnikom uvoznika.

Opomba: To orodje smo preizkusili, preden smo ga priporočili svojim uporabnikom. Deluje popolnoma, ne da bi se kaj zlomilo.

Obiščite Weebly za WordPress Uvoznik spletnega mesta orodja in v prvo polje dodajte svoj Weebly URL.

Weebly v WordPress

Po tem vnesite svoje ime, e-poštni naslov in izberite obliko za izvoz spletnega mesta Weebly. Priporočamo vam, da svoje spletno mesto izvozite v privzeti obliki WXR.

Vprašali boste tudi, ali želite izvoziti strani spletnih strani z drugo vsebino. Privzeto je označeno Da kar pomeni, da bodo strani izvožene. To možnost lahko označite kot Ne če ne želite, da se strani izvažajo ali preprosto nadaljujete, ne da bi kaj spremenili.

Za nadaljevanje kliknite na gumb “Izvozi moje spletno mesto Weebly”.

Uvoznik bo obdeloval v ozadju. Ko bo pripravljen, vam bo pokazal sporočilo o uspehu s prenosljivo povezavo, ki jo lahko uporabite za uvoz spletnega mesta Weebly v WordPress.

Shrani povezavo kot

Za WordPress boste potrebovali datoteko XML. Enostavno kliknite z desnim gumbom miške na gumb »Prenesite svojo Weebly Export File« in izberite možnost »Shrani povezavo kot …«. Prenesli boste datoteko export.xml, ki jo potrebujete za WordPress.

3. korak: Uvoz vašega spletnega mesta Weebly v WordPress

Če želite uvoziti svoje spletno mesto Weebly, se boste morali prijaviti v svoje skrbniško območje WordPress. Od tam boste morali iti do Orodja »Uvozi stran. Na tej strani boste videli več uvoznikov, vendar boste morali uporabiti WordPress uvoznik.

Pojdite naprej in pod uvoznikom WordPressa kliknite povezavo »Namesti zdaj« in bo nameščena brez spreminjanja ali nalaganja strani.

WordPress uvoznik

Po uspešni namestitvi boste videli, da so možnosti zdaj spremenjene. Za nadaljevanje kliknite povezavo »Zaženi uvoznik« pod uvoznikom WordPressa.

Zaženite WordPress uvoznik

Nato kliknite gumb ‘Izberi datoteko’ in izberite datoteko export.xml, ki ste jo prenesli v prejšnjem koraku.

Ne pozabite klikniti gumba »Naloži datoteko in uvoz«. Preusmeril vas bo na novo stran, kjer boste morali dodeliti avtorje svoji vsebini.

Dodelite avtorje

Na voljo bo več možnosti, vključno z uvozom avtorjev iz Weeblyja, ustvarjanjem novih avtorjev ali dodeljevanjem člankov obstoječim uporabnikom v WordPressu.

Označiti boste morali tudi nastavitev »Prenos in uvoz datotek«, ki bo pomagala uvoziti slike in predstavnostne datoteke iz Weeblyja v WordPress.

Ko ste pripravljeni, kliknite gumb »Pošlji«, uvoznik pa se začne izvajati v ozadju. Glede na velikost vsebine in predstavnostnih datotek bo trajalo nekaj časa, zato bodite potrpežljivi.

Po uspešnem uvozu spletnega mesta Weebly vam bo prikazano sporočilo za posodobitev vaših poverilnic (geslo in vloge uporabnika).

Uvozi uspeh

Kaj je naslednje?

Lahko nadaljujete in preverite svoje WordPress strani, objave in drugo vsebino in se prepričate, ali je vse v redu. Priporočamo tudi, da preverite svoje predstavnostne datoteke, ki so bile uvožene iz Weeblyja.

Če pa ugotovite, da je uvoznik zgrešil nekaj vaše vsebine, lahko ponovite postopek za uvoz preostale vsebine iz Weeblyja v WordPress. Ne skrbite za ponavljanje, ker bo uvoznik uvozil le preostale vsebine.

4. korak: Ustvarjanje preusmeritev

Ko za svoje spletno mesto Weebly uporabljate ime domene po meri (https://example.com), ga boste morali preusmeriti na svoje novo gostovanje v WordPressu. Tako boste lahko uporabniki pravilno videli vaše spletne strani.

Če želite ustvariti preusmeritve, se morate prijaviti v svoj skrbniški račun Weebly in obiskati stran »Domene«. Od tam boste morali klikniti svojo domeno po meri in iti v meni z nastavitvami. Našli boste možnost urejanja strežnikov imen.

Preprosto kliknite gumb »Spremeni« in prikazana bodo polja primarnega in sekundarnega strežnika imen. Če ste kupili spletno gostovanje Bluehost, potem bosta strežnika imen ns1.bluehost.com in ns2.bluehost.com

Opomba: Če pri teh strežnikih prihaja do napak, se za pomoč lahko obrnete na skupino za podporo.

Urejanje strežnikov imen

Ne pozabite klikniti gumba »Shrani«.

Trajalo bo 24–48 ur, da se strežniki imen pravilno posodobijo. Po tem bodo vaši uporabniki videli vaše spletno mesto WordPress.

Če je bilo vaše spletno mesto Weebly zgrajeno na poddomeni (https://mysite.example.com), sledite tem korakom:

Najprej se morate prijaviti v svoj račun Weebly in urediti spletno mesto. Od tam lahko greste Nastavitve »SEO.

Weebly koda glave

V teh nastavitvah boste morali poiskati razdelek s kodo glave in dodati to vrstico kode:

URL morate spremeniti (http://www.wordpresdomain.com/) v URL spletnega mesta WordPress.

Po zamenjavi boste morali klikniti gumbe Shrani in objavi. Nato obiščite URL-je spletnega mesta Weebly in stran bo preusmerjena na vaše novo WordPress spletno mesto.

5. korak: Upravljanje stalnih povezav / strukture URL-ja

Za uporabnike boste morali popraviti strukturo URL-jev. V nasprotnem primeru bodo na vaših spletnih straneh po selitvi morda prikazane napake 404. Do te napake pride, ker se URL med preusmeritvijo ni ujemal.

Če želite popraviti strukturo stalnih povezav / URL-jev, morate iti na Nastavitve »Povezave strani v vašem upravnem območju WordPress. Od tam boste morali izbrati strukturo po meri za URL-je in v dano polje vnesti / blog /% postname%.

Nastavitve stalnih povezav

Ko je dodan, kliknite gumb »Shrani spremembe«. Težave boste odpravili s svojimi objavami.

Toda Weebly uporablja .html v URL-jih za strani, kar pomeni, da morate to težavo urejati ločeno od objav.

Če želite dodati .html v strukturo URL-jev strani WordPress, boste morali namestiti in aktivirati Strani dodajte poljubno razširitev vključiti. Oglejte si naš vodič, kako namestiti WordPress vtičnik za pomoč.

Ko je aktiviran, boste morali iti Nastavitve »Dodajte poljubno razširitev na strani za upravljanje možnosti. V polju »Razširitev« boste morali dodati .html in klikniti gumb »Posodobi nastavitve«.

Strani dodajte razširitev HTML

Po tem se lahko vrnete na Nastavitve »Povezave strani in pritisnite gumb »Shrani spremembe«, da pravilno posodobite svoje WordPress URL-je.

6. korak: Prilagoditev in vtičniki

Vaše spletno mesto je bilo uspešno premaknjeno iz Weeblyja v WordPress.

Nato si lahko ogledate naš članek o najboljših vtičnikih WordPress, ki jih MORATE uporabljati. Ti vtičniki bodo pomagali dodati več funkcij in funkcionalnosti na vašo spletno stran.

Priporočamo tudi, da si ogledate naš izbor najboljših WordPress tem za določene niše:

 • Najboljše WordPress teme za potovalne bloge
 • Najboljše WordPress izobraževalne teme
 • Najboljše teme fotografij za WordPress
 • Najboljše poslovne teme WordPress za vaše poslovno spletno mesto
 • Najboljše večnamenske teme WordPress za vsa spletna mesta

Te teme so izbrali naši strokovnjaki. Vendar z malo iskanja lahko v internetu najdete številne druge teme WordPress, ki ustrezajo vašim interesom in potrebam.

7. korak: Odpravljanje napak

Želimo zagotoviti, da ne vidite nobenih napak, zato smo našteli nekaj pogostih težav, s katerimi se lahko uporabniki srečujejo po selitvi. Poglej:

Pogoste napake WordPress:

Morda boste opazili običajno napako v povezavi z bazo podatkov WordPress. Priporočamo, da sledite našemu celovitemu navodila po korakih, kako odpraviti napako pri vzpostavitvi povezave z bazo podatkov v WordPressu.

Izdaja zunanjih slik:

Na splošno bi moral uvoznik WordPressa vse vaše slike uvoziti iz Weeblyja in jih shraniti v medijsko knjižnico WordPress. Če pa ugotovite, da slike niso bile pravilno uvožene, priporočamo, da upoštevate ta vodnik naprej kako uvoziti zunanje slike v WordPress.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal naučiti, kako premakniti svoje spletno mesto iz Weeblyja v WordPress. Če vam je bil ta članek všeč, boste morda želeli preveriti tudi naš vodič o prehodu iz Wixa v WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map