Kako premakniti svojo stran s WordPress.com na WordPress.org

kako preiti z wordpress.com na wordpress.org


Ali želite premakniti spletno mesto ali blog iz WordPress.com na WordPress.org?

Medtem ko je WordPress.com morda dobra točka za začetek bloganja, saj se vaše bloganje razvija, boste morda želeli preklopiti na samostojen WordPress (WordPress.org), tako da boste imeli več nadzora nad svojim blogom.

WordPress.org je celovit sistem za upravljanje vsebin. Poleg tega, da vam daje popoln nadzor nad svojim blogom, vam WordPress.org omogoča, da prilagodite videz svojega bloga po želji, ga zaslužite, kolikor želite, dodate sledenje tretjih oseb, vključno z Google Analytics, in še veliko več.

Preberite vse razlike med WordPress.com in WordPress.org.

V tem vodniku po korakih vas bomo predstavili, kako svoj blog premakniti iz WordPress.com v WordPress.org.

Tu je seznam korakov, ki jih bomo obravnavali v tem priročniku:

Opomba: Če nameravate preklopiti domene, smo v celoti vodnik, kako pravilno premakniti WordPress na novo ime domene.

1. korak: Nakup spletnega gostitelja

Če želite spletno mesto premakniti na samostojno platformo WordPress, boste morali imeti lastno ime domene in račun gostovanja WordPress. Če na spletnem mestu WordPress.com že imate nastavljeno domeno po meri, lahko isto ime domene obdržite tudi potem, ko ga premaknete.

Domena: Ime vaše domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu, kot sta Google.com ali IsItWP.com. To je tisto, kar vaše stranke vnesejo v svoje brskalnike, da dostopajo do vašega spletnega mesta. Ime domene običajno stane približno 14,99 USD na leto, vendar vam bomo v tem članku pokazali, kako jo brezplačno pridobiti.

spletno gostovanje: Kot morda veste, je WordPress.com brezplačna in najboljša platforma za gostovanje spletnega dnevnika, ki ima veliko omejitev, kot je nezmožnost namestitve vtičnikov in omejena prilagodljivost itd. Ko se premikate na WordPress, ki ga gostuje sam spletnega mesta, boste morali kupiti račun za gostovanje. V vašem računu za spletno gostovanje so shranjene vsebina in datoteke vašega spletnega mesta.

Zamislite si to kot hišo vašega novega spletnega mesta. Ko obiskovalec poskuša dostopati do vašega spletnega mesta tako, da vnese vaš spletni naslov (ime domene), ga bo usmeril v datoteke spletnega mesta, shranjene na strežniku spletnega gostovanja. Spletno gostovanje običajno stane 7,99 USD na mesec.

Ko začnete s samostojnim WordPress-om, se lahko združijo stroški domene in gostovanja kot precej.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in 65% popusta na WordPress gostovanju.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Bluehost je eno največjih gostiteljskih podjetij na svetu. Prav tako so uradno priporočeni ponudniki gostovanja s strani WordPress.org.

Če želite kupiti račun za spletno gostovanje, pojdite na spletno mesto Bluehost in kliknite na Začni zdaj gumb.

ustvarite blog na bluehostu

Na naslednji strani boste zdaj morali izbrati načrt. Ker ste šele začeli, lahko izberete osnovni načrt, ki vključuje tudi brezplačno domeno in brezplačen SSL. Rast lahko vedno nadgradite, ko raste vaše spletno mesto.

izberite načrt bluehosta za začetek bloga

Zdaj lahko izberete obstoječo domeno, ki jo že imate, ali pa novo domeno kupite brezplačno. Če na WordPress.com niste uporabljali domene po meri, priporočamo, da dobite novo domeno, saj je brezplačna.

nakup domene bluehost

Zdaj boste pozvani, da vnesete podatke o svojem računu. Za enostavno registracijo se lahko prijavite s podatki za prijavo v Google le z nekaj kliki.

ustvarjanje računa bluehost

Po vnosu podrobnosti se pomaknite navzdol po strani, dokler ne najdete polja s podatki o paketu. Osnovni načrt lahko izberete za 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev. Če želite prihraniti denar, lahko prekličite dodatke, ki so privzeto izbrani. Ko začnete, teh dodatkov ne boste potrebovali. Vedno jih lahko dodate tudi kasneje, če je potrebno.

Opomba: Z izbiro 36-mesečnega načrta boste dobili najboljšo vrednost za svoj denar!

informacije o paketu bluehost

Ko ste konfigurirali svoj načrt, se pomaknite navzdol po strani in vnesite svoje podatke o plačilu. Morali se boste strinjati z njihovimi pogoji storitve in nato kliknite Pošlji.

To je to!

Uspešno ste naročeni na gostiteljski načrt. Odprli vas bomo, da ustvarite geslo za svoj račun. Po tem boste prejeli e-poštno sporočilo s podrobnostmi, kako se prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja (cPanel), kjer lahko upravljate vse, od gostovanja datotek do e-poštnih sporočil in podpore.

2. korak: Namestite WordPress

Po nakupu računa za spletno gostovanje je naslednji korak namestitev WordPress-a nanj. Oglejte si tudi, zakaj uporabljate WordPress.

Pri Bluehostu vam ni treba iti skozi ločen postopek namestitve WordPressa, ker zdaj Bluehost to privzeto počne. Vse, kar morate storiti, je, da izberete svojo WordPress temo, določite ime in oznako svojega spletnega dnevnika in pripravljeni boste začeti z WordPressom.

Po naročilu na gostovalni načrt boste zdaj izbrali temo WordPress. Na tem koraku lahko izberete karkoli, ker lahko svojo temo pozneje vedno spremenite.

izberi temo

Nato boste morali izbrati ime in oznako za svoj spletni dnevnik.

ustvarite nov blog za WordPress

Ko določite podrobnosti, kliknite Naslednji. Bluehost bo zdaj samodejno namestil WordPress namesto vas. Ko konča, vam bo prikazal zaslon, kot je ta:

namestitev wordpressa uspešna

Na spletno mesto se lahko prijavite tako, da ga dodate wp-admin na vaš URL. Takole mora izgledati vaš prijavni URL za WordPress:

http://example.com/wp-admin

Zdaj se lahko prijavite v svoj WordPress blog s poverilnicami, poslanimi na vaš e-poštni naslov.

prijava v wordpress

3. korak: Izvozite svojo vsebino iz WordPress.com

Vpišite se v svoj račun za WordPress.com in nadaljujte na nadzorni plošči spletnega dnevnika. Potem pojdite na Orodja »Izvozi.

Preusmerjeni boste na novo stran, na kateri boste morali izbrati med brezplačnim ali vodenim prenosom. V Izvoz , kliknite Začnite izvoz.

izvozite wordpress.com v wordpress.org

Nato izberite Vsa vsebina da izvozite celotno vsebino iz WordPress.com in nato pritisnete Prenesite datoteko za izvoz gumb.

naložite izvozno datoteko z WordPress.com

V računalnik se bo prenesla datoteka XML, ki vsebuje vse vaše objave, strani, slike, komentarje, polja po meri, kategorije, oznake, navigacijske menije in druge informacije.

4. korak: Uvozite svojo vsebino v WordPress, ki ga sam gosti

Zdaj, ko smo vašo vsebino izvozili iz WordPress.com, je naslednji korak, da jih uvozite na novo spletno mesto. Prijavite se v svojo novo nadzorno ploščo WordPress in pojdite na Orodja »Uvozi.

Wordpress uvoz namestite

Naslednji klik na Namestiti zdaj poleg WordPressa. To bo na novo spletno mesto namestilo vtičnik uvoznika WordPress. Ko je nameščen, kliknite Zaženi uvoznik za vklop vtičnika. Odprlo vas bo stran, na kateri boste morali naložiti XML datoteko WordPress.com, ki ste jo prenesli v prejšnjem koraku.

uvoz besedila

Izberite datoteko in kliknite Naložite datoteko in uvozite.

Opomba: če je vaša velikost datoteke večja od omejitve nalaganja, prikazane na strani, imate dve možnosti: Lahko zahtevate od svojega ponudnika spletnega gostovanja, da začasno poveča omejitev nalaganja ali pa datoteko razdeli z uporabo WXR cepilnik datotek.

Po nalaganju boste pozvani k uvozu avtorjev ali dodeljevanju objav obstoječim uporabnikom. Če želite uvoziti priloge, potrdite polje in kliknite Pošlji.

uvozite wordpress in dodelite avtorje

Ko bo vse končano, boste videli sporočilo o uspehu.

uvoz besedila sporočila o uspehu

5. korak: Uvozite svoje povezave na Blogroll

Če ste na svojem starem spletnem mestu WordPress.com uporabljali funkcijo povezav Blogroll, jih boste morda želeli tudi uvoziti na novo spletno mesto.

Povezave v dnevniku se izvažajo v obliki OPML. To je oblika XML, ki omogoča izvoz in uvoz povezav in kategorij povezav. Svojo datoteko OPML WordPress.com najdete tako, da obiščete takšen naslov:

http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php

Poskrbite, da zamenjate primer z poddomene vašega spletnega dnevnika WordPress.com. Če že uporabljate domeno po meri v svojem spletnem dnevniku WordPress.com, lahko zamenjate celotno domeno, kot je prikazano spodaj:

http://www.example.com/wp-links-opml.php

Ko se v brskalniku odpre datoteka OPML, datoteko preprosto shranite v računalnik s pritiskom na CTRL + S (Command + S na Mac).

Wordpress.com opml datoteka

Ko naložite datoteko OPML, jo morate uvoziti na novo nameščeno spletno mesto WordPress.

Privzeto samoplačniški WordPress ne zagotavlja upravitelja povezav, kot je WordPress.com.

Če želite omogočiti povezave, kot je vaše spletno mesto WordPress.com, boste morali namestiti vtičnik z imenom Upravitelj povezav iz skladišča vtičnikov.

Vtičnik v zadnjih dveh letih ni bil posodobljen, vendar ga lahko samozavestno namestite, saj ne potrebuje posodabljanja.

Po vklopu bo vtičnik dodal nov meni, Povezave v skrbniški vrstici WordPress.

omogočite blogroll v samoodržanem WordPressu

Zdaj, če želite upravljati povezave in dnevnike spletnega mesta WordPress.com, jih boste morali uvoziti na svoje WordPress spletno mesto. Obiščite Orodja »Uvozi in kliknite Blogroll, da namestite uvoznik OPML, nato pa kliknite Zaženi uvoznik.

uvozite blogroll iz WordPress.com

Pozvani boste k nalaganju prej shranjene datoteke OPML. Po izbiri datoteke za nalaganje kliknite Uvozi datoteko OPML.

Ko se vse povezave naložijo, boste videli sporočilo o uspehu.

6. korak: Blog za WordPress.com nastavite na zasebno

Očitno vam ne bo treba hraniti dveh ločenih spletnih mest z isto vsebino tako v WordPress.com kot v WordPressu, ki jih gostuje sam. Vse uporabnike boste morali preusmeriti na novo spletno mesto ali ohraniti zasebno spletno mesto WordPress.com, tako da bo vidno samo vam in uporabnikom, ki jih izberete.

V tem koraku si poglejmo, kako ohraniti zasebno spletno mesto WordPress.com.

Če ne želite preusmeriti starih uporabnikov na novo spletno mesto, pojdite na Nastavitve »Branje. V razdelku Vidnost spletnega mesta izberite Rad bi, da je moja spletna stran zasebna.

nastavite spletno mesto wordpress.com na zasebno

Če že nekaj časa blogirate in ste zrasli zvestemu občinstvu, potem ni smiselno, da bi jih pustili viseti. Google in drugi iskalniki lahko tudi indeksirajo vaše spletno mesto. Na svojem novem mestu morate ohraniti nedotaknjene razvrstitve svojih iskalnikov in stare uporabnike.

Pokazali vam bomo, kako preusmeriti obiskovalce in ohraniti uvrstitve v naslednjem koraku.

7. korak: Preusmerite obiskovalce in ohranite iskalne uvrstitve

Preusmeritev uporabnikov na novo lokacijo z glavo 301 je standardna rešitev za ohranjanje uvrstitev pri iskanju med premikanjem spletnega mesta z ene lokacije na drugo. Z WordPress.com nimate dostopa do .htaccess, zato ne morete sami spreminjati, da bi ohranili uvrstitev v iskalnikih. Vendar pa WordPress.com ponuja plačljivo nadgradnjo, preusmeritev spletnega mesta, ki zagotavlja to funkcijo.

Pojdite na stran Preusmeritev spletnega mesta v računu za WordPress.com in izberite svoje staro spletno mesto za preusmeritev.

izberite spletno mesto za preusmeritev na spletno mesto

Funkcija preusmeritve je cena 13 USD na leto. Ta nadgradnja omogoča preusmeritev 301, ki omogoča, da se obiskovalci in iskalniki vaše spletne strani samodejno preusmerijo na novo spletno mesto.

Sorodno: Najboljši vtičniki za preusmeritev za WordPress.

preusmeritev spletnega mesta wordpress.com na wordpress.org

Morda se sprašujete, “kako dolgo naj še naprej plačujem to funkcijo za preusmeritev?” Odgovor je toliko časa, kot želite. Priporočamo pa, da to funkcijo ohranite vsaj 2 leti. Tako svojim uporabnikom namenjate dovolj časa, da si zapomnijo novo ime domene.

Če menjate domene, morate še posodobiti vse v objavljenih URL-jih. Če ste kdaj povezali svoje objave, potem posodobite te povezave na svojem novem spletnem mestu.

Najboljše prakse programa WordPress, ki jih je treba upoštevati po selitvi strani

Zdaj, ko ste končali s prenosom svojega spletnega mesta WordPress.com na WordPress.org, morate naslednje slediti najboljšim praksam WordPress-a, da ohranite varno spletno mesto in povečate svoje občinstvo na samostojni platformi WordPress..

Preden izberete naključno brezplačno temo za svoje spletno mesto, si oglejte naš seznam najboljših tem WordPress in se odločite, katera bi bila najboljša izbira za vaše potrebe.

Po selitvi spodaj je nekaj novega, kar morate takoj narediti na svojem novem spletnem mestu WordPress:

 • Kontaktni obrazec: Dodajte kontaktni obrazec na svoje spletno mesto WordPress. Morda boste želeli preveriti tudi najboljše vtičnike za obrazec za WordPress.
 • Dodajte sledenje Google Analytics: Dodajte sledenje Google Analytics na novo spletno mesto WordPress, tako da namestite MonsterInsights vtičnik.
 • Varnost WordPressa: WordPressu zagotovite neprebojno varnost z namestitvijo nekaterih
  najboljši varnostni vtičniki WordPress. Za več podrobnosti preberite tudi zadnji varnostni vodnik za WordPress.
 • Izboljšajte WordPress SEO: Povečajte svoj SEO z uporabo najboljših vtičnikov WordPress SEO.
 • WordPress varnostno kopijo: Načrtujte varnostno kopijo spletnega mesta WordPress z
  najboljši rezervni vtičnik WordPress.
 • Performance WordPress: Izboljšajte svojo uspešnost WordPress z namestitvijo najboljših predpomnilnikov WordPressa in drugih vtičnikov uspešnosti WordPress.
 • Preprečevanje neželenih komentarjev: Preprečite neželene komentarje tako, da na svoje spletno mesto namestite vtičnik Akismet.
 • Razvijte svoje spletno mesto: Rastite svoje obiskovalce in stranke z uporabo najboljših vtičnikov WordPress svinca.

Pogosta vprašanja (pogosta vprašanja)

Ker je na stotine uporabnikov pomagalo, da svoj blog iz WordPress.com preusmerijo na samostojen WordPress.org, smo ugotovili, da si ljudje vedno znova postavljajo enaka vprašanja. Zato smo sestavili seznam pogosto zastavljenih vprašanj, tako da lahko preprosto preselite svoj spletni dnevnik, brez težav.

Kaj se zgodi z mojimi naročniki WordPress.com?

Če želite preseliti svoje naročnike iz WordPress.com na samostojno spletno mesto WordPress, boste morali namestiti vtičnik Jetpack. Z uporabo Jetpacka lahko naročnike prenesete tako, da sledite tej vadnici.

Kakšni so stroški prehoda na WordPress.org?

WordPress je brezplačen. Kot je opisano v vadnici, če želite preusmeriti svoje uporabnike in ohraniti svojo lestvico nedotaknjeno na svojem novem spletnem mestu, se boste morali naročiti na preusmeritev spletnega mesta, za 13 USD na leto, vsaj 2 leti. Poleg tega morate plačati za svoje ime domene in račun za gostovanje, če želite zagnati spletno mesto, ki ga gostuje WordPress. Ime domene lahko kupite za 14,99 USD na leto in račun za gostovanje za 7,99 USD na mesec. Skupno bo stališče spletnega mesta na samostojni platformi WordPress stalo le 123,87 USD letno.

Za svoj blog lahko najdete na tisoče brezplačnih tem in vtičnikov. Če pa imate raje premium teme in vtičnike, se lahko stroški vašega spletnega dnevnika zvišajo.

WordPress.com sem že plačal, ali lahko dobim vračilo?

Ja! WordPress.com vam omogoča, da 30 dni preizkusite njihov plačljivi načrt brez tveganja. Če ste kupili njihov plačljivi načrt v zadnjih 30 dneh, lahko zahtevate povračilo v celoti. Če je vaše ime domene registrirano v zadnjih 48 urah, lahko zanj tudi dobite vračilo.

Se bodo moje slike zlomile?

Ne, ne bodo. Ko prenesete z uvozno datoteko, se prenesejo vse priložene slike in povezave se posodobijo. Vendar smo opazili eno težavo: če se vaš slikovni URL začne z datotekami files.wordpress.com, jih ni mogoče pretvoriti. Če opazite, da se URL slike ni spremenil in še vedno kaže na WordPress.com, priporočamo, da uporabite uvoz zunanjih slik vtičnik za selitev vaših slik brez tveganja.

Svojo domeno sem registriral prek WordPress.com, ali se lahko še premikam?

Ja lahko. Če že imate registrirano ime domene prek WordPress.com, boste morda potrebovali samo račun za spletno gostovanje. To ime domene lahko usmerite na novo spletno mesto, ki ga gostuje WordPress. Lahko pa svoje ime domene prenesete v registratorja domen, na primer NameCheap ali Godaddy.

Ali se bo moje spletno mesto ob prehodu zamenjalo?

Ne! Svoje spletno mesto lahko premaknete z nič odmorom, tako da sledite naši vadnici.

Sledenje lastnemu spletnemu mestu WordPress lahko začnete slediti tako, da namestite Google Analytics.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal brezhibno preklopiti spletno mesto WordPress.com na samostojen WordPress.org. Morda boste želeli preveriti tudi naša navodila po korakih o tem, kako WordPress prenesti z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo in se preseliti iz Medium na WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map