Kako prenesti WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo (korak za korakom)

premakni wordpress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo


Ali želite premakniti svoje WordPress spletno mesto z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo? Umestitev spletnega mesta WordPress na lokalni strežnik je eden najboljših načinov za pospešitev razvojnega procesa. Pomaga vam zagotoviti, da vaše spletno mesto WordPress deluje brezhibno, še preden pritegnete promet.

Najlažji način za prenos vašega spletnega mesta WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo je uporaba vtičnika WordPress, kot sta BackupBuddy ali Duplicator.

Če raje premaknete svoje WordPress spletno mesto brez uporabe nobenih vtičnikov z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo, samo sledite navodilom po korakih spodaj.

Če pa to vseeno želite narediti na enostavnejši način, ne skrbite. Pokazali vam bomo, kako lahko prenesete WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo s pomočjo vtičnika Duplicator tudi na koncu tega članka..

Premik WordPressa z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo – predpogoji

Preden začnete, predvidevamo, da imate na svojem lokalnem strežniku spletno mesto WordPress in imate popoln dostop do njega.

Kupiti boste morali tudi ime domene in spletno gostovanje.

Če nimate domene in spletnega gostovanja, vam priporočamo, da jo prej dobite, preden začnete. Če šele začenjate, se združeni stroški domene in gostovanja lahko zdijo precej.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačen SSL in več kot 60% popusta na WordPress gostovanju.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Končno boste morali v računalnik namestiti tudi program FTP in vedeti kako ga uporabiti, tako lahko svojo vsebino in datoteke naložite na spletno mesto v živo.

Ko ste pripravljeni, lahko nadaljujete s selitvijo.

Kazalo – Migracija WordPressa z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo

I. Prenos spletnega mesta brez vtičnika

 1. Izvozite svojo bazo podatkov z lokalnega strežnika
 2. Uvoz datotek WordPress na spletno mesto v živo
 3. Ustvarite bazo podatkov MySQL na spletnem mestu v živo
 4. Uvoz baze podatkov WordPress na proizvodno mesto
 5. Spremenite URL spletnega mesta
 6. Konfigurirajte WordPress v spletnem gostovanju
 7. Popravite slike in zlomljene povezave

II. Prenos spletnega mesta z dodatkom (razmnoževalnik)

 1. Namestite in nastavite Duplicator
 2. Ustvarite bazo podatkov za svoje spletno mesto v živo
 3. Uvoz datotek z lokalnega strežnika
 4. Zaženite skript Migration

1. korak: Izvozite svojo bazo podatkov z lokalnega strežnika

Prva stvar, ki jo morate storiti, je izvoz vaše lokalne baze podatkov WordPress. Za to bomo uporabili phpMyAdmin. Če niste seznanjeni s phpMyAdminom in potrebujete pomoč pri tem koraku, se pozanimajte Upravljanje baze podatkov WordPress z uporabo phpMyAdmin.

V brskalniku preprosto pojdite na http: // localhost / phpmyadmin / in kliknite na svojo bazo podatkov WordPress. Nato kliknite na Izvoz v zgornji vrstici menija.

izvoz-baze podatkov od lokalnega strežnika do živega strežnika

Zdaj boste morali izbirati Hitro ali Po meri opcije. Izbira možnosti po meri vam ponuja veliko različnih možnosti za izvoz baze podatkov. Za hiter izvoz, izberite Hitro, in nato zadel Pojdi. To bo preneslo vašo bazo podatkov.

izvozi-mysql-database-to-move-local-wordpress-site-to-live-server

2. korak: Naložite svoje WordPress datoteke na spletno mesto v živo

Po izvozu baze podatkov je naslednji korak premik vseh datotek spletnega mesta na spletno mesto v živo.

V tem koraku morate za prenos datotek uporabiti FTP odjemalec. Najprej povežite odjemalca FTP s svojim računom za spletno gostovanje.

Ko je povezava, izberite ustrezen imenik v vašem računu gostovanja, kamor želite naložiti datoteke. Če na primer nameravate spletno mesto gostiti na spletnem mestu example.com, bi želeli naložiti vse datoteke v vaš javni_html imenik.

Zdaj izberite vse svoje lokalne WordPress datoteke in jih naložite na svoj strežnik v živo.

upload-wordpress-files-to-move-local-wordpress-site-to-live-server

3. korak: Ustvarite bazo podatkov MySQL na svojem spletnem mestu v živo

Medtem ko vaš odjemalec FTP nalaga vaše WordPress datoteke, lahko začnete uvažati svojo bazo podatkov v strežnik v živo. Večina upravljanih ponudnikov gostovanja WordPress ponuja cPanel za upravljanje vašega računa za gostovanje. V tem koraku vam bomo pokazali, kako ustvariti bazo podatkov, tako da se prijavite v svoj cPanel.

Ko se prijavite v svoj cPanel, kliknite ikono MySQL Baze podatkov ikono, ki jo običajno najdemo v razdelku Baze podatkov.

mysql-baze podatkov-za premikanje-local-wordpress-site-to-live-server

Na naslednjem zaslonu, ki se prikaže, v meniju podajte ime svoje baze podatkov Nova baza podatkov in kliknite Ustvari bazo podatkov.

ustvarite-novo-bazo podatkov

Zdaj, ko je bila ustvarjena nova baza podatkov, se pomaknite navzdol do razdelka Uporabniki MySQL in ustvarite ali dodajte obstoječega uporabnika v bazo.

ustvari-mysql-baze podatkov-uporabnika-za-kopiranje-WordPress-site-to-a-live strežnik

Ko dodate uporabnika, boste pozvani, da nastavite MySQL privilegije za tega uporabnika. Uporabniku preprosto dodelite vse privilegije in pritisnite na Spremeni spremembe gumb.

vse privilegije

4. korak: Uvoz baze podatkov WordPress na svoje spletno mesto v živo

Nato boste morali uvoziti svojo bazo podatkov WordPress na svoje proizvodno mesto. V cPanelu se pomaknite navzdol do razdelka Baze podatkov in kliknite na phpMyAdmin. To vas bo usmerilo v razdelek phpMyAdmin. Prepričajte se, da izberete bazo podatkov, ki ste jo ustvarili v prejšnjem koraku in v kateri ni nobene tabele.

V zgornjem meniju kliknite kartico Uvozi. S klikom izberite datoteko, ki jo želite uvoziti Izberite datoteko. Izberite pravilno datoteko, ki ste jo v prvem koraku prenesli z lokalnega strežnika.

Po izbiri datoteke kliknite na Pojdi gumb za uvoz baze podatkov WordPress.

uvoz strežnika uvoz-baze podatkov v lokalno besedilo-mesto-v-živo

5. korak: Spremenite URL spletnega mesta

Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je, da spremenite URL spletnega mesta v vaši bazi podatkov, tako da se poveže z vašim spletnim mestom WordPress v živo.

V phpMyAdmin poiščite tabelo wp_options v bazi podatkov, ki ste jo pravkar uvozili v zadnjem koraku. V primeru, da si spremenili predpono baze podatkov, potem poiščite {prefix} _options namesto wp_options.

Izberite Brskaj gumb, ki ga lahko najdete poleg wp_options. Tabelo wp_options lahko brskate tako, da jo kliknete na stranski vrstici, kot je prikazano na spodnjem zaslonu.

brskajte po wp_options in naložite spletno mesto wordpress iz localhosta v cpanel

V ime-možnosti stolpec, poiščite siteurl. Če želite urediti URL spletnega mesta, kliknite ikono Uredi ikono, kot je prikazano na posnetku zaslona.

uredi siteurl za premikanje lokalnega spletnega mesta WordPress na strežnik

S klikom na ikono Uredi se odpre okno za urejanje. Ne pozabite nadomestiti URL, ki je prikazan v polju option_value, z vašim domenskim imenom.

Udari Pojdi gumb za shranjevanje polja.

sprememba spletnega mesta-URL

Nato morate ta korak ponoviti za ime možnosti: home. Stran wp_options je lahko dolga nekaj strani, zato preprosto poiščite domači zavihek. Običajno je to na drugi strani, do katere se lahko pomikate s klikom na puščice puščic v phpMyAdmin.

Ko posodabljate domači URL, se prepričajte, da je enak vašemu spletnemu mestu.

6. korak: Konfigurirajte WordPress v spletnem gostovanju

Nato je čas, da WordPress nastavite v proizvodnem okolju.

Če zdaj poskusite dostopati do svojega spletnega mesta, boste morda našli takšno sporočilo: Napaka pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov. S konfiguracijo WordPressa je naš cilj odpraviti to napako in nastaviti spletno mesto v živo.

Vrnite se do svojega odjemalca FTP in ga povežite s svojim spletnim mestom in uredite datoteko wp-config.php. V tem koraku boste morali v svoj wp-config.php dodati isto ime, uporabnika in geslo baze podatkov, kot ste ga ustvarili v koraku 3. Nato shranite datoteko wp-config.php in jo naložite nazaj na svoje spletu gostitelj.

Obiščite svojo spletno stran in zdaj naj bo v živo.

Nato se morate prijaviti na nadzorno ploščo WordPress in se pomakniti do Nastavitve »Splošno. Brez kakršnih koli sprememb se pomaknite do dna in kliknite na Shrani spremembe gumb. Tako boste zagotovili, da se URL spletnega mesta popravi kjer koli drugje, kar mora biti.

Nato nadaljujte do Nastavitve »Permalink in kliknite Shrani spremembe da bi zagotovili, da vse vaše povezave na pošto delujejo.

Preverite tudi: Kako v programu WordPress nastaviti precej lepih povezav.

7. korak: Popravite slike in pretrgane povezave z posodobitvijo poti

Ena najpogostejših težav, ki bi jo lahko našli med migracijo spletnega mesta WordPress iz ene domene v drugo ali z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo, je, da boste po selitvi odkrili prekinjene povezave in manjkajoče slike po vsem spletnem mestu. Če želite to popraviti, lahko uporabite poizvedbo SQL ali Velvet Blues WordPress vtičnik.

Za tiste, ki to želite storiti prek SQL, tukaj je preprosta poizvedba SQL, ki bi morala rešiti to težavo:

UPDATE wp_posts SET post_content = ZAMENI (post_content, ‘localhost / test /’, ‘www.yourlivesite.com/’);

Preprosto pojdite na phpMyAdmin, kliknite svojo bazo podatkov in v zgornjem meniju kliknite SQL. Napišite to poizvedbo, vendar obvezno spremenite URL svojega lokalnega spletnega mesta in spletnega mesta v živo.

zaženite sql, da premaknete lokalno spletno mesto wordpress na strežnik v živo

To je to! Vaša spletna stran v živo naj bi bila pripravljena in deluje zdaj.

Prenos WordPressa z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo s pomočjo vtičnika

Če želite WordPress premakniti z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo, je to najboljša metoda za začetnike. Z migracijskim vtičem lahko WordPress z lokalnega strežnika prenesete na spletno mesto v živo z le nekaj kliki.

Začnimo.

1. korak: Namestite in nastavite vtičnik za razmnoževanje

Najprej morate izbrati dodatek za selitev, priporočamo, da izberete Duplicator.

Nato namestite in aktivirajte vtičnik na svojem lokalnem mestu. Če niste prepričani, kako namestiti in aktivirati vtičnik WordPress, si oglejte naš podroben vodič, kako namestiti WordPress vtičnik.

Ko je vtičnik Duplicator nameščen in aktiviran, kliknite na Razmnoževalec na nadzorni plošči WordPress kliknite na Paketi, in nato kliknite na Ustvari novo gumb.

podvajalnik-ustvari-nov paket

Na naslednjem zaslonu preprosto kliknite na Naslednji gumb.

ustvarite nov-paket-naslednji-za-nalaganje-wordpress-spletno mesto-od-localhost do cpanel

Kopiralnik bo nato pregledal vse in se prepričal, ali je vse v redu. Če se vsi elementi v sistemu skeniranja vrnejo z oznako »Dobro«, kliknite na Zgraditi gumb.

podvajanje-skeniranje je popolno

Ta postopek “gradnje” lahko traja nekaj minut. Ker tisto, kar vtičnik počne, je popolna kopija vašega mesta WordPress. To vključuje vse osnovne datoteke WordPress, pa tudi teme, vtičnike, slike, nalaganje in varnostno kopijo baze podatkov WordPress. Čas, ki je potreben, je odvisen od velikosti vaše spletne strani. Ne pozabite pustiti tega zavihka odprtega, dokler postopek ni končan.

Ko je postopek končan, lahko kliknete na Prenos z enim klikom gumb za prenos datotek namestitvenega in arhivskega paketa v računalnik.

strežnik za prenos-paket-za-premik-lokalni-wordpress-mesto-v-živo

2. korak: Ustvarite bazo podatkov za svoje spletno mesto v živo

Zdaj, ko ste prenesli arhivsko datoteko svojega spletnega mesta in namestitveno datoteko, ki bo avtomatizirala selitev z razpakiranjem arhivske datoteke, morate ustvariti bazo podatkov MySQL za svoje spletno mesto v živo.

Če želite ustvariti bazo podatkov, pojdite na nadzorno ploščo cPanel vašega računa gostovanja. Ko se tam pomaknete, se pomaknite navzdol na razdelek Baze in kliknite na MySQL Baze podatkov ikono.

my-sql-baze podatkov-za premikanje-local-wordpress-site-to-server

Nato se prikaže polje z imenom »Ustvari novo bazo podatkov«. Preprosto vnesite ime svoje baze in kliknite na Ustvari bazo podatkov gumb.

ustvarite novo bazo podatkov

Ko kliknete na ta gumb, bo cPanel ustvaril novo bazo podatkov za vas.

Naslednji korak je pomikanje po strani do razdelka »Uporabniki MySQL«. Dodajte novega uporabnika tako, da ustvarite uporabniško ime in geslo. Nato kliknite na Ustvari uporabnika gumb. Ne pozabite ustvariti varno geslo in si zapomnite svoje uporabniško ime in geslo, ker jih boste pozneje spet potrebovali.

dodaj-nov uporabnik

Ko ustvarite novega uporabnika, mu morate dati dovoljenje za delo v bazi podatkov. Če želite to narediti, se pomaknite navzdol do razdelka »Dodaj uporabnika v bazo podatkov«. V spustnem meniju v polju »Uporabnik« izberite novega uporabnika, ki ste ga pravkar ustvarili. Nato v polju “Database” izberite sliko, ki ste jo ustvarili s spustnega menija. Na koncu kliknite na Dodaj gumb.

dodajanje uporabnika v bazo podatkov

Zdaj je vaša baza podatkov pripravljena za uporabo z vašim WordPress spletnim mestom.

3. korak: Naložite datoteke z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo

Naslednji korak je nalaganje arhivskih datotek in namestitvenih datotek z vašega lokalnega mesta na račun gostovanja.

Na spletno mesto v živo se lahko povežete s pomočjo odjemalca FTP. Ko se povežete s spletnim mestom v živo, je pomembno, da se prepričate, da je korenski imenik vašega spletnega mesta prazen. Korenski imenik je ponavadi mapa / home / public_html /.

Na primer, če je WordPress samodejno nameščen tam, kot to počnejo številna podjetja, ki gostijo spletna mesta, ko se prijavite, jih morate izbrisati.

Ko je korenski imenik popolnoma prazen, lahko datoteke Duplicator naložite v arhiv in namestitvene datoteke.

upload-files-root-directory-to-move-local-wordpress-site-to-live-server

4. korak: Zaženite skript Migration

Nato v brskalniku obiščite naslednji URL: http://mywebsite.com/installer.php

Ne pozabite nadomestiti “mojega spletnega mesta” z dejanskim domenskim imenom.

Če vnesete ta URL v svoj brskalnik, se bo začel čarovnik za migracijo Duplicatorja.

podvajalnik-migracija-čarovnik za premik-wordpress-lokalni-strežnik-v-živo mesto

Ko boste dobili zeleno vozovnico, boste izvedli preizkus veljavnosti in sprejeli pogoje & pogoje, tako da potrdite polje in pritisnete na Naslednji gumb.

Na naslednjem zaslonu vnesete podatke o svoji zbirki podatkov WordPress, ki vključujejo uporabniško ime in geslo, ki ste ga ustvarili prej.

Namig: Vprašal vas bo tudi za vašega gostitelja, ki je verjetno “localhost”.

podvajalnik-namestite-bazo podatkov

Kliknite Naslednji nadaljevati.

Vtičnik Duplicator bo zdaj vašo WordPress bazo uvozil iz arhiva v novo bazo podatkov.

Nato se prikaže zaslon s podatki za posodobitev. Vtičnik samodejno zazna URL vašega novega spletnega mesta in to je pot, zato vam tukaj dejansko ni treba ničesar posodabljati. Samo kliknite Naslednji nadaljevati.

posodobitev-podvajalec

Ko je postopek selitve končan, se prikaže zaslon o uspehu, kot je spodaj. Od tu lahko greste na skrbniško območje WordPress-a svojega spletnega mesta s klikom na Prijava za skrbnike gumb.

podvajalnik-administrator-prijava-dostop-do-wordpress-mesto-na-živo-strežnik

To je to, vaše delo je končano. Ko se prijavite na spletno mesto v živo, bo Duplicator za vas očistil namestitvene datoteke.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal uspešno premakniti vaše WordPress spletno mesto z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo. Zdaj se vrnite na spletno mesto v živo in ugotovite, ali vse deluje po pričakovanjih.

Namesto tega lahko uporabite BackupBuddy namesto tega, da WordPress preselite z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

Če ste uživali v tem članku, boste morda želeli preveriti tudi najboljše varnostne vtičnike za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map