Kako preseliti spletno mesto GoDaddy Builder spletnega mesta v WordPress

kako preiti od graditelja godaddy v wordpress


Ali se želite iz graditelja spletnih mest GoDaddy premakniti na WordPress? Če ste na spletnem mestu GoDaddy izdelali spletno mesto in želite preklopiti na WordPress, se lahko zdi zastrašujoče opravilo, še posebej za začetnike. Čeprav je to lahko zamudno, je vsekakor vredno. Kako se torej premaknete iz graditelja spletnih strani GoDaddy v WordPress?

Žal ni neposrednega načina za premikanje, verjetno zato, ker GoDaddy noče, da bi odšli. Lahko pa to storite ročno in lahko vam pokažemo, kako.

V tem članku vam bomo pokazali, kako korak za korakom premakniti spletno mesto graditelja spletnega mesta GoDaddy na WordPress.

Tu je kratka vsebina, ki vas bo vodila skozi korake v tem članku:

 1. Izberite gostovanje spletnih strani
 2. Varnostno kopirajte vsebino spletnega mesta za GoDaddy Builder
 3. Varnostno kopirajte našo strukturo povezav
 4. Usmerite svojo domeno na WordPress gostovanje
 5. Namestite WordPress
 6. Uvozite vsebino spletnega mesta GoDaddy v WordPress
 7. Setup Preusmeritve

Zdaj pa začnimo s tem, kako premakniti spletno mesto graditelja goDaddy na WordPress.

Prednosti prehoda z GoDaddyja na WordPress

WordPress je najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebin (CMS) na svetu in na spletu pooblasti več kot 75 milijonov spletnih mest.

Spletno mesto, izdelano na WordPressu, ponuja številne prednosti, vključno z:

 • Brez omejitev – S programom WordPress lahko brez omejitev gradite, prilagajate in gojite svoje spletno mesto po želji.
 • Enostavna prilagoditev – WordPress ponuja veliko brezplačnih tem, ki vam omogočajo, da v trenutku ustvarite čudovito spletno mesto.
 • Dodana moč – Dobiš dostop do tisoč brezplačnih vtičnikov WordPress, da bo tvoje spletno mesto še bolj zmogljivo.

Z vsemi temi prednostmi ste lahko prepričani, da je vaša izbira za selitev spletnega mesta iz GoDaddyja v WordPress dobra..

Pomembno je upoštevati, da obstajata dve različni platformi WordPress, WordPress.org in WordPress.com. Priporočamo, da spletno mesto za pripravo spletnih mest GoDaddy premaknete na WordPress.org. Oglejte si našo drugo objavo za podrobno razlago razlik med WordPress.com in WordPress.org.

1. GoDaddy v WordPress: Izberite WordPress gostovanje

Če želite narediti spletno mesto na WordPressu, potrebujete gostovanje v WordPressu. Gostovanje spletnih mest je mesto vašega spletnega mesta in shranjevanje datotek.

Če že gostujete s storitvijo gostovanja GoDaddy, potem je dobro, da začnete! Storitev gostovanja GoDaddy lahko uporabite z novim spletnim mestom WordPress.

Če pa morate spletno gostiteljico preklopiti na drugo ali izbrati novo storitev gostovanja za vaše WordPress spletno mesto, priporočamo, da izberete Bluehost.

gostovanje z bluehost-wordpress-om

Bluehost je eno izmed najbolj priljubljenih gostiteljskih podjetij na svetu in WordPress.org je uradno priporočen ponudnik gostovanja. Poleg tega bralci IsItWP dobijo super ponudbo, ko se prijavijo na Bluehost.

Našim uporabnikom ponujajo brezplačno ime domene, brezplačen SSL in 65% popust pri gostovanju WordPressa.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Z Bluehostom boste za začetek svojega spletnega mesta WordPress plačevali le 2,75 USD na mesec.

Če se pozneje odločite, da želite svoje spletno mesto WordPress preklopiti na drugega spletnega gostitelja, si oglejte našo objavo o tem, kako preiti z enega spletnega gostitelja na drugega brez izpadov..

Sorodne: Poglobljen pregled Bluehosta.

2. Varnostno kopirajte vsebino spletnega mesta za GoDaddy Builder

Preden začnete premakniti spletno mesto za pripravo spletnih mest GoDaddy na WordPress, morate varnostno kopirati vsebino spletnega mesta. Če imate samo nekaj strani vsebine in slik, lahko varnostno kopirate tako, da preprosto kopirate besedilo v besedilne datoteke v računalniku in shranite slike tudi v računalnik..

rezervno mesto

Če želite bolje organizirati varnostno kopijo vsebine, lahko shranite vse svoje domače strani v datoteko urejevalnika besedil, imenovano »Domača stran«, in vse slike domače strani v mapo z imenom »Domača stran« in tako naprej. To naredite za vsako stran svojega spletnega mesta.

Druga hitra možnost za varnostno kopiranje vsebine spletnega mesta je obisk vsake strani vašega spletnega mesta v brskalniku. Na tipkovnici pritisnite CTRL + S (Command + S za Mac), tako se odpre pogovorno okno za shranjevanje. V polju “format” ali “Shrani kot tip” izberite “Spletna stran, popolna”. Tako shranite vsako stran svojega spletnega mesta.

rezervno mesto za premikanje besedila

Uporabite lahko tudi brezplačno orodje, kot je HTTrack ki omogoča shranjevanje katere koli spletne strani v računalnik. Prenesite HTTrack in vnesite URL svojega spletnega mesta. Orodje bo nato na vašem računalniku izdelalo kopijo spletnega mesta.

httrack-orodje

HTTrack je zagotovo hitrejši način za varnostno kopiranje vseh datotek spletnega mesta. Edina slaba stran je, da ker graditelj spletnega mesta GoDaddy in njegove teme shranjujejo datoteke na različne CDN strežnike, kar otežuje prenos vseh slik. Če je vaše spletno mesto večinoma besedilo in nimate nič proti izgubi slik, je HTTrack odlična možnost.

Preden nadaljujete na naslednji korak selitve z GoDaddyja na WordPress, dvakrat preverite, ali ste prenesli vse datoteke svojega spletnega mesta. Ko onemogočite ustvarjalca spletnega mesta, ne boste mogli več vrniti svojega spletnega mesta. Torej, izključite internet z računalnikom in preverite, ali imate vse podatke o svojem spletnem mestu.

3. Varnostno kopirajte svojo strukturo povezav

Nato morate varnostno kopirati strukturo povezav. Če nekdo klikne URL vašega starega spletnega mesta, ne bo mogel najti vašega spletnega mesta. Torej morate vse uporabnike, ki obiskujejo stare URL-je na vašem spletnem mestu, preusmeriti na nove URL-je na vašem mestu WordPress.

Za varnostno kopijo strukture povezav potrebujete celoten seznam vseh URL-jev na vašem spletnem mestu. Če jih nimate veliko, preprosto kopirajte in prilepite URL-je v besedilno datoteko v računalniku.

povezava-struktura-godaddy-to-wordpress

Lahko pa uporabite spletno orodje, kot je Klipper za ekstrahiranje URL-jev s svojega spletnega mesta in shranjevanje v besedilno datoteko.

4. Usmerite svojo domeno na WordPress gostovanje

Ta korak je namenjen uporabnikom, ki imajo ime domene registrirano pri GoDaddy in ga želijo uporabljati z drugo storitev gostovanja WordPress, kot sta Bluehost ali SiteGround. Če ime domene ni registrirano pri GoDaddy, lahko ta korak preskočite.

Če želite domeno usmeriti v druge storitve gostovanja WordPress, pojdite na račun GoDaddy in se pomaknite do Domene odsek. Kliknite na Upravljajte gumb poleg domene, ki jo želite spremeniti.

domena za upravljanje-godaddy

Nato kliknite na Dodatne nastavitve in nato na Upravljanje DNS.

management-dns-godaddy

Zdaj se pomaknite navzdol do Strežniki imen in izberite Spremeni se gumb.

strežniki sprememb

Nato kliknite spustni meni, da preklopite na vrsto strežnika imen Po meri. Zdaj lahko tukaj vnesete svoje nove strežnike imen WordPress gostitelji. Če ima vaša storitev gostovanja WordPress več kot 2 strežnika imen, kliknite Dodaj strežnik imen da dodate še eno vrstico.

strežniki imen po meri

Ko vnesete svoje imenike, kliknite ikono v redu in nato gumb Shrani gumb za shranjevanje nastavitev. Pomembno je upoštevati, da lahko spremembe DNS začnejo trajati do 24 ur, običajno pa traja le nekaj ur.

Ko vaša domena začne kazati na vašega novega gostitelja WordPressa, lahko nadaljujete na naslednji korak.

5. Namestite WordPress

Zdaj morate namestiti WordPress. WordPress slovi po 5-minutni namestitvi, zato to sploh ne bi smelo trajati.

Mnoga podjetja za gostovanje ponujajo tudi namestitev WordPress z enim klikom. Ko se torej prijavite za storitev gostovanja WordPress in izberete svoj načrt, lahko WordPress namestite neposredno na nadzorno ploščo svoje storitve gostovanja. Spodaj je videti, kako izgleda ta postopek, ko se prijavite v Bluehost, vendar bo podoben tudi za druge storitve gostovanja WordPress.

Najprej boste morali izbrati temo WordPress. Izberete lahko katero koli večnamensko temo WordPress in jo enostavno kadar koli spremenite.

namestitev-wordpress-select-topic

Nato boste morali poimenovati svoje spletno mesto WordPress in izbrati linijo za svoje spletno mesto.

ustvarite novo spletno mesto za WordPress

Ko vtipkate svoje podatke, kliknite Naslednji. Zdaj bo Bluehost samodejno namestil WordPress za vas. Ko je namestitev končana, boste videli a WordPress je uspešno nameščen zaslon.

godddy-to-wordpress-namestitev-uspeh

Zdaj se lahko prijavite na svoje spletno mesto, da ga začnete graditi in nanj prenašati svojo vsebino. Enostaven način za prijavo na svoje WordPress spletno mesto je z dodajanjem wp-admin do konca svojega URL-ja.

Na primer http://mysite.com/wp-admin.

Nato se prikaže zaslon, na katerem se lahko prijavite na svoje WordPress spletno mesto s podatki za prijavo, ki ste jih poslali na vaš e-poštni naslov.

wordpress-prijava

6. Uvozite vsebino spletnega mesta GoDaddy v WordPress

Zdaj je čas, da svojo vsebino uvozite s spletnega mesta za izdelavo spletnega mesta GoDaddy na novo spletno mesto WordPress. Kot smo že omenili, te vsebine ni mogoče samodejno uvoziti v WordPress, zato boste morali to storiti ročno.

WordPress ima 2 različni vgrajeni vrsti vsebine: strani in objave. Za svoje spletno mesto morate ustvariti strani, na primer stran »O nas«, stran »Storitve«, »Kontakt« in tako naprej. Če želite imeti blog, boste morali ustvariti objave.

Ustvarite svoje strani v WordPressu s klikom na Strani gumb na nadzorni plošči WordPress in nato kliknite Dodaj novo. Za ustvarjanje objav na spletnem dnevniku sledite istim navodilom, vendar izberite Objave namesto tega.

ustvarite-wordpress-stran

Zdaj kopirajte vsebino s starega spletnega mesta za pripravo spletnih mest GoDaddy, ki ste jo predhodno shranili, in jo prilepite v urejevalnik WordPress.

import-website-builder-content-to-wordpress

Ko končate z uvozom vsebine, kliknite na Objavi gumb, da bo vaša stran v živo na vašem spletnem mestu. Ponovite ta korak, dokler vsa vsebina spletnega mesta za graditelje GoDaddy ni bila uvožena v WordPress.

7. Nastavite preusmeritve

Če ste shranili seznam povezav s starega spletnega mesta za izdelavo spletnega mesta GoDaddy, lahko nastavite preusmeritve. Preusmeritve sporočajo iskalnikom, da je bil zahtevani URL premaknjen na nov URL.

Preusmeritve lahko preprosto nastavite z brezplačnim vtičnikom WordPress, kot je Simple 301 Preusmeritve. Pomaknite se do Vtičniki na nadzorni plošči WordPress, poiščite »Preproste preusmeritve 301« in kliknite Namestiti zdaj.

simple-301-preusmeri-vtičnik

Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, pojdite na Nastavitve >> 301 Preusmeritve. V polje »Zahteva« vnesite svoj stari URL in v polje »Destination« vnesite svoj novi URL za WordPress.

nastavitve-preusmeritve

Kliknite na Shrani spremembe gumb, da shranite preusmeritev in ponovite postopek za vse druge URL-je.

Po uspešnem preseljevanju, kaj sledi?

Zdaj, ko je bilo spletno mesto za izdelavo spletnega mesta GoDaddy premaknjeno iz GoDaddyja v WordPress, kaj sledi? Po selitvi z GoDaddyja na WordPress je na voljo več funkcij WordPress, vključno z:

 • Poiščite popolno temo WordPress – Obstaja veliko tem WordPress, ki so posebej izdelane za vsako panogo in vrsto spletnega mesta, zato poiščite takšno, ki popolnoma ustreza vašim ciljem.
 • Izboljšajte svoj SEO – Izboljšajte SEO svojega novega spletnega mesta z nekaj zmogljivimi vtičniki WordPress, kot sta YoastSEO in MonsterInsights.
 • Dodajte kontaktni obrazec – Na spletno mesto dodajte kontaktni obrazec, tako da vas bodo obiskovalci zlahka kontaktirali s pomočjo vtičnika WPForms.
 • Povečajte varnost – Povečajte varnost svojega spletnega mesta WordPress z uporabo nekaterih najboljših varnostnih vtičnikov WordPress.

Upamo, da ste v tem članku uživali o tem, kako premakniti spletno mesto graditelja goDaddy na WordPress. Zdaj, ko ste uspešno prešli iz GoDaddyja v WordPress, boste morda želeli preveriti naš članek o 25 vmesnih WordPress vtičnikih za poslovna spletna mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me