Kako pridobiti brezplačno potrdilo SSL v nekaj minutah (HTTPS)

Kako pridobiti brezplačno SSL potrdilo


Iščete brezplačno potrdilo SSL za izboljšanje varnosti svojega spletnega mesta? SSL certifikat je zdaj obvezen za vsa spletna mesta. Če na vašem spletnem mestu nimate nameščenega potrdila SSL, bodo brskalniki, kot je Google Chrome, namesto vaše spletne strani prikazali napako.

V tem članku vam bomo pokazali, kako pridobiti brezplačno SSL potrdilo, s katerim vaše spletno mesto WordPress preprečite varnostne grožnje in zlonamerno programsko opremo.

Kaj je SSL potrdilo in zakaj ga potrebujete?

SSL je kratek za sloj varnih vtičnic. Deluje kot požarni zid med uporabnikom in spletnim strežnikom za varno brskanje.

Ko obiščete URL spletnega mesta, pošlje informacije strežniku in prikaže spletno stran v vašem brskalniku. Podatki, ki jih pošljete strežniku, so lahko karkoli od URL-ja spletnega mesta, uporabniškega imena / gesla, podrobnosti o kreditni kartici, osebnih podatkov, e-poštnega naslova itd. Ti podatki so zasebni in z njimi je treba ravnati občutljivo.

Če niste uporabili SSL certifikata, potem lahko vaše spletno mesto napada ali ugrabi, kar pomeni, da lahko izgubite pomembne podatke. Ugrabitelji te podatke uporabljajo za izsiljevanje uporabnikov. Obvezno mora biti vaše spletno mesto zaščiteno po protokolu HTTPS z dodajanjem potrdila SSL.

Potrdilo SSL lahko izda samo pooblaščeni organ, ki mu je priznano, da za spletna mesta zagotavlja SSL potrdila. Ko je na vaše spletno mesto dodano potrdilo SSL, boste videli URL-je zaklepa in HTTPS z URL-jem vašega spletnega mesta.
HTTPS protokol

Če SSL certifikat ni uspešno dodan, boste še vedno videli stari protokol HTTP, ki ni varen. Priljubljeni spletni brskalniki, kot je Google Chrome, so opustili spletna mesta, ki še vedno hranijo HTTP protokol. Če poskusite dostopati do spletnega mesta brez SSL certifikata, boste morda opazili napako v brskalniku Google Chrome.

Čeprav je potrdilo SSL obvezno za vsa spletna mesta, morate vedeti, da če vaše spletno mesto obravnava spletna plačila, uporabniške prijave / registracije, članstva itd., Je to MORAJO za vas. V nasprotnem primeru bodo vaši podatki in podatki uporabnikov vaše spletne strani resno ogroženi.

Včasih bodo tudi storitve tretjih oseb, ki upravljajo plačila, obvestile, da na svoje spletno mesto namestite SSL / HTTP, da se izognete vdorom. To se zgodi, ko vaše spletno mesto prejema plačila prek spletne storitve, kot sta PayPal ali Stripe.

Poglejmo nekaj ključnih točk, ki vam bodo olajšale razumevanje, zakaj potrebujete potrdilo SSL:

 • Preverja vašo spletno identiteto in uporabnikom zagotavlja, da je vaše spletno mesto vredno vložiti čas v to.
 • Vaši uporabniki lahko plačujejo brez pomislekov glede varnosti.
 • Google podpira spletna mesta, na katerih je aktiviran protokol SSL / HTTP. Spletna mesta s SSL / HTTP bodo imela tudi boljše uvrstitve pri iskanju kot spletna mesta s starim protokolom HTTP.

Zdaj, ko veste, kaj je SSL certifikat in zakaj ga potrebujete, morate vedeti, kako deluje.

Kako SSL potrdilo ščiti vaše spletno mesto?

SSL ustvari sloj med uporabnikom in strežnikom spletnega mesta. Ta plast šifrira informacije, ki se delijo / prenašajo od uporabnika do spletnega strežnika in nazaj v brskalniku.

Ko uporabnik brska po URL-ju spletnega mesta, najprej preveri, ali so omogočeni SSL / HTTP, nato pa podatke šifrira, preden jih pošlje strežniku. Strežnik ima poseben ključ SSL, ki pomaga pri dešifriranju informacij.

Ko se strežnik odzove na prošnjo uporabnika, ga dešifrira z istim SSL ključem za prikaz na spletni strani. Šifriranje pomaga zaščititi vaše spletno mesto in informacije pred ugrabitvijo.

Kolikšen je strošek SSL potrdila?

Na trgu je veliko ponudnikov SSL certifikatov. Vsi ti ponudniki so pooblaščeni in lahko ponujajo različne cene. Cena se giblje med 49 in 199 dolarji na leto, odvisno od storitev, ki jih ponuja podjetje SSL.

Nekateri priljubljeni ponudniki SSL certifikatov ponujajo tudi dodatke in storitve, kot je namestitev SSL certifikata na vaše spletno mesto. Te storitve prinašajo dodatne stroške za uporabnika.

Priporočamo nakup vašega SSL potrdila pri GoDaddy. So eden najboljših registratorjev domenskih imen in ponudnikov spletnega gostovanja na trgu. Upravljajo z več kot 75 milijoni domen. Njihovi SSL certifikati se začnejo od 2,49 USD / mesec, kar je najboljša ponudba za posamezno spletno mesto. Pomagajo tudi namestiti certifikat SSL na vašo domeno.

Cena goDaddy SSL

Opomba: Te informacije so namenjene uporabnikom, ki želijo kupiti potrdilo SSL. Če iščete brezplačno potrdilo SSL, nadaljujte z branjem spodaj.

Kako lahko dobite brezplačno SSL potrdilo?

SSL certifikat je obvezen za vse vrste spletnih mest. Toda dodatni stroški SSL certifikata mnogim lastnikom spletnih strani otežijo njegovo namestitev. To je lahko zelo frustrirajoče. Če je SSL certifikat zdaj obvezen za uspešno spletno mesto, zakaj je tako drago? Ali ne bi bilo bolje za vse, če bi bili prosti?

Brez skrbi: za vas imamo dobre novice!

Obstaja neprofitno podjetje z imenom Let’s Encrypt. Razumejo potrebo in pomen certifikatov SSL za vsa spletna mesta, zato so se odločili, da bodo za vsakogar odprli brezplačno pooblastilo za potrdila. Njihovo prijazno dejanje so opazile nekatere najbolj priljubljene družbe na svetu, kot sta Facebook in Google, podpora za njihovo stvar je zrasla. Zahvaljujoč temu lahko Let’s Encrypt nadaljuje z delom in tako pomaga lastnikom spletnih mest, kot ste vi.

Vendar je postopek omogočanja SSL certifikata z uporabo Let’s Encrypt napreden in ni primeren za začetnike. Za namestitev šifriranja Let’s Encrypt na vaše spletno mesto boste morali imeti veščine kodiranja, znanje strežnika in popoln ukaz Shell / SSH..

Za začetnike priporočamo uporabo najboljših ponudnikov gostovanja WordPress, ki ob nakupu spletnega gostovanja pri njih ponujajo brezplačne SSL certifikate. Ne ponujajo samo brezplačnega SSL certifikata, temveč ga tudi namestijo na vaše spletno mesto; kar pomeni, da vam ni treba ničesar skrbeti.

Tu je seznam vseh najboljših ponudnikov gostovanja WordPress na trgu, ki nudijo brezplačen SSL certifikat:

 1. Bluehost
 2. Dreamhost
 3. SiteGround
 4. Gostovanje InMotion
 5. WPEngine
 6. Tekoči splet
 7. GreenGeeks

Če ste že stranka katerega koli od zgoraj omenjenih gostiteljskih podjetij, lahko prosite njihovo skupino za podporo strankam, da na svojem spletnem mestu brezplačno omogoči SSL potrdilo.

Če pa želite SSL omogočiti ročno, vam lahko damo primer Bluehosta. V svoj račun cPanel se morate prijaviti in iti Moja spletna mesta na levem meniju.

Na tej strani morate klikniti možnost »Upravljanje spletnega mesta« na svojem spletnem mestu, kjer želite omogočiti SSL.

Upravljanje spletnega mesta

Na zavihku »Varnost« boste videli več nastavitev, vključno z možnostjo brezplačnega potrdila SSL. Preprosto vklopite, da na svojem spletnem mestu omogočite SSL.

Omogoči brezplačen SSL

Opomba: Vsi ponudniki spletnih gostovanj bodo imeli različne nadzorne plošče, vendar boste v varnostnih nastavitvah večinoma našli možnost SSL.

Za več podrobnosti preberite tudi zadnji varnostni vodnik za WordPress.

Če uporabljate katerega koli drugega ponudnika spletnega gostovanja razen omenjenega in ne ponuja brezplačnega SSL certifikata, lahko preprosto premaknete svoje WordPress spletno mesto v katero koli od zgoraj naštetih ponudnikov gostovanja in izkoristite brezplačno ponudbo SSL certifikatov.

Preverite tudi: Kako v WordPress dodati SSL in HTTPS.

Kaj storiti po namestitvi SSL potrdila

Ko na spletnem mestu WordPress omogočite SSL potrdilo, boste morali tudi nastaviti svoje URL-je in začeti uporabljati HTTP (zaščiten protokol).

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da namestite Res preprost SSL vtičnik v WordPress. Oglejte si naš vodič, kako namestiti vtičnik WordPress, če ste novi vtičniki.

Ko je aktivirano, vam ni treba narediti dodatnih ukrepov. Vtičnik samodejno preveri, ali je na vašem spletnem mestu nameščen certifikat SSL in preusmeri vse vaše URL-je iz HTTP v HTTP.

Res preprost SSL

Zdaj vaše spletno mesto WordPress uporablja varen protokol SSL / HTTPs, zaradi česar je vaše spletno mesto varno.

Če še vedno obstajajo datoteke ali URL-ji, ki se ne nalagajo z zavarovanih HTTP-jev, potem je to verjetno posledica slabega kodiranja vtičnika, ki ga uporabljate na svojem spletnem mestu. Lahko odkrijete napačen vtičnik in ga deaktivirate, da se prepričate, da ste popolnoma zaščiteni.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da se naučite, kako pridobiti brezplačno SSL potrdilo za svoje spletno mesto. Če vam je bil ta članek všeč, si oglejte tudi naš korak za korakom navodila, kako preprosto narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map