Kako se preseliti v WordPress s katerega koli CMS-a ali spletnega mesta (korak za korakom)

Kako se preseliti v WordPress s katerega koli CMS-ja ali spletnega mesta


Ali želite preiti na WordPress s katerega koli CMS-ja ali spletnega mesta?

Popolnoma v redu je, če že imate izdelano spletno mesto na kateri koli platformi ali CMS. Ko vaše podjetje raste, lahko kadar koli preselite svoje spletno mesto na WordPress, ne glede na to, kateri CMS uporabljate. Ne samo, da je cenejše zagnati spletno mesto na WordPressu, ampak vam ponuja tudi neskončne možnosti za izboljšanje svojega spletnega mesta s kakršnimi koli funkcijami, na katere se lahko domislite, na primer z vključevanjem prodajalne eCommerce, forumi, nišnim socialnim omrežjem itd..

V tem članku vam bomo pokazali, kako premakniti na WordPress s katerega koli CMS-ja ali spletnega mesta.

Ultimate Vodnik za migracijo WordPress-a

Tukaj so natančni koraki, ki jih bomo opisali v našem koračnem priročniku za migracijo WordPress:

 1. Identificirajte platformo svojega spletnega mesta: statična ali CMS
 2. Izberite WordPress gostovanje
 3. Namestite WordPress in izberite temo
 4. Izvozite obstoječe spletno mesto
 5. Uvozite spletno mesto v WordPress
 6. Upravljajte preusmeritve in stalne povezave
 7. Stvari po migraciji

Zakaj bi morali spletno mesto premakniti v WordPress?

WordPress je najbolj priljubljen graditelj spletnih mest na svetu. Je zelo prilagodljiv in enostaven za prilagajanje. Mnogo največjih blagovnih znamk na svetu uporablja WordPress za upravljanje svojih spletnih mest.

WordPress je mogoče upravljati brez kakršnega koli znanja o kodiranju ali programiranju. Na voljo je tudi z mnogimi vgrajenimi funkcijami, zaradi katerih je to najboljša izbira za začetnike in razvijalce.

Oglejmo si nekaj ključnih razlogov, zaradi katerih se ljudje odločajo za WordPress na drugih platformah.

SEO-prijazno: Ne glede na to, ali je vaše spletno mesto za majhna podjetja, portfelj ali katero koli drugo, WordPress omogoča enostavno optimizacijo vašega spletnega mesta za SEO. Z nekaj kliki lahko izberete prilagojeno strukturo trajnih povezav, prilagojeno SEO. Z namestitvijo vtičnika za SEO lahko preprosto dodate meta opis, meta naslov in druge podatke o SEO, ne da bi morali trdo kodirati svoje spletno mesto.

Enostavna prilagoditev: S prihodom Gutenbergovega urednika in orodja za prilagajanje WordPress je uporaba WordPressa zdaj lažja kot kdajkoli prej !. Samo popravite in takoj opazite spremembe neposredno na nadzorni plošči, ne da bi vam bilo treba predogled strani.

Za več razlogov si oglejte naš celoten vodič o tem, zakaj morate uporabljati WordPress.

Preden začnete, je pomembno vedeti, da obstajata dve vrsti WordPress platform. WordPress.com, ki je gostujoča rešitev, in WordPress.org, ki je samoplačniška platforma. V tem priročniku bomo uporabili samo gostovan WordPress.org, saj vam omogoča popoln nadzor nad vašim spletnim mestom.

Začnimo korak za korakom na selitev na WordPress s katerega koli CMS-ja ali spletnega mesta.

Opomba: Preden se lotite potovanja, ta vadnica predpostavlja, da imate dinamično spletno mesto, ki temelji na CMS. Če imate statično / HTML spletno mesto, boste morda želeli najeti profesionalnega razvijalca, ki bo vaše spletno mesto premaknil v WordPress.

1. korak: Identificirajte platformo svojega spletnega mesta: CMS ali Static

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da ugotovite, ali je izvorno spletno mesto zgrajeno na vrhu sistema za upravljanje vsebine ali le na statičnem / HTML spletnem mestu. Sistem za upravljanje vsebine vam omogoča, da svoje spletno mesto prilagodite od zaledja.

Če želite ugotoviti, ali je vaše spletno mesto dinamično ali statično, obiščite spletno mesto Wappalyzer.com. Nato v polje vnesite ime domene vašega spletnega mesta in ugotovite, ali uporablja katero koli aplikacijo.

migracija wordpressa iz iskanja tehnologije CMS

Če vaše spletno mesto ni razvito v nobeni CMS ali aplikaciji, boste morda želeli najeti profesionalnega razvijalca, ki bo vaše spletno mesto premaknil v WordPress.

Postopek selitve se razlikuje glede na aplikacijo, ki jo ima vaše spletno mesto.

 • Nadaljujte z naslednjim korakom, če je vaše spletno mesto izdelano s CMS po meri
 • Vodnik za migracijo Bloggerja na WordPress
 • Vodič za migracijo Wix-a v WordPress
 • Weebly v WordPress vodič o migraciji
 • Vodnik za migracijo od srednje do WordPress
 • Godaddy Builder spletnega mesta v Vodnik za migracijo WordPress-a

2. korak: Izberite gostovanje za WordPress

Če želite začeti spletno mesto na samostojnem WordPress.org, boste morali imeti lastno ime domene in račun za spletno gostovanje.

Ime domene je URL (na primer isitwp.com), ki ga bodo ljudje vnesli v svoje brskalnike za dostop do vašega spletnega mesta. Spletno gostovanje je prostor, kjer boste shranili vso svojo vsebino in datoteke. Za več podrobnosti si oglejte razlike med domenskim imenom in spletnim gostovanjem.

Medtem ko je tam več deset gostov WordPress, priporočamo uporabo Bluehosta. Je eden najbolj priljubljenih ponudnikov spletnih gostovanj in uradno priporočena storitev gostovanja s strani WordPress.org.

Dogovorili smo se za pogodbo z Bluehostom, da svojim uporabnikom ponudimo brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in velik popust pri spletnem gostovanju.

bluehost-spletna stran

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Pojdite na spletno mesto Bluehost in kliknite na Začeti gumb. Nato morate izbrati načrt gostovanja za svoje novo spletno mesto WordPress. Izberimo osnovni načrt, ko šele začnete. Vključuje brezplačno ime domene in brezplačno SSL potrdilo. Vedno lahko nadgradite pozneje, ko raste vaše spletno mesto.

izberite načrt modrega gostovanja za spletno mesto restavracije

Po tem morate izbrati ime domene. Lahko uporabite brezplačno obstoječo domeno ali pa brezplačno registrirate novo.

nakup domene bluehost

Na naslednji strani morate vnesti podatke o svojem računu. Za enostavno registracijo se lahko prijavite z Googlom in dokončate nastavitev v nekaj klikih.

ustvarjanje računa bluehost

Zdaj se pomaknite navzdol do polja s podatki o paketu. Obstaja več možnosti, vključno z osnovnim načrtom za 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev. Prav tako lahko vidite, da je nekaj dodatkov izbranih, kar pomeni skupno ceno. Priporočamo, da odznačite dodatke, ker jih ne boste potrebovali takoj. Vedno jih lahko kupite pozneje, kadar koli želite.

Če želite doseči najboljšo ceno na spletnem gostovanju, izberite 36-mesečni načrt.

informacije o paketu bluehost

Če se želite premakniti naprej, se morate pomakniti navzdol, da vnesete svoje podatke o plačilu. Morate se strinjati z njihovimi „pogoji storitve“ in nato kliknite Pošlji.

V naslednjem koraku morate ustvariti geslo za svoj račun gostovanja. Prejeli boste e-poštno sporočilo s podrobnostmi, kako se prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja (cPanel), kjer lahko upravljate svoje gostovalne datoteke, e-poštna sporočila in podporo.

Za več podrobnosti o Bluehostu si oglejte naš celoten pregled Bluehosta.

3. korak: Namestite WordPress in izberite temo

Po nakupu domenskega imena in spletnega gostovanja morate namestiti WordPress. Številni ponudniki spletnega gostovanja, vključno z Bluehostom, ponujajo namestitev WordPress z enim klikom, da prihranite čas.

Pojdite na svoj račun Bluehost. Od tam lahko kliknete ikono programa WordPress, da dodate ime in vrstico svojega spletnega mesta. Izbrati morate tudi svojo WordPress temo in klikniti na Namestite gumb.

Imenik tem

Ker je na tisoče brezplačnih tem WordPress, je zastrašujoče najti pravo za vaše spletno mesto. Vse teme imajo različne funkcije in možnosti. Dobra tema mora vključevati čudovito zasnovo predloge, navigacijski meni, stranske vrstice, podporo pripomočkov, kratke kode in predloge strani.

Morda boste želeli preveriti tudi najboljše in najbolj priljubljene teme WordPressa vseh časov.

Za namene tega priročnika bomo uporabili Tema Astra. To je priljubljena in večnamenska WordPress tema, ustvarjena za ustvarjanje katerega koli spletnega mesta.

Astra tema

4. korak: Izvozite svoje spletno mesto na osnovi CMS

Izvoz obstoječega ali izvornega spletnega mesta iz CMS-a je tako enostaven. V skrbniškem odseku vašega spletnega mesta bo na voljo možnost izvoza datoteke XML s popolno vsebino, predstavnostmi in bazo podatkov. Za selitev morate to datoteko shraniti v računalnik.

5. korak: Uvozite svoje spletno mesto na osnovi CMS v WordPress

Če želite uvoziti spletno mesto s sistemom CMS v WordPress, je prva stvar, ki jo morate storiti, da namestite in aktivirate WP vse uvozi vključiti. Za več podrobnosti si oglejte naš priročnik o namestitvi vtičnika WordPress.

Ko je aktiviran, ga morate obiskati Vse uvoz »Nov uvoz na skrbniškem področju WordPress. Od tam kliknite na Naložite datoteko gumb.

Naložite datoteko

Odpre se pogovorno okno, v katerem morate izbrati datoteko XML, ki ste jo izvozili. Kliknite na Odprto gumb za nadaljevanje.

Odprite datoteko XML

Ko naložite datoteko, se bo prikazala vrstica napredka, ki prikazuje napredek postopka nalaganja.

Napredek pri nalaganju datotek

Nato morate klikniti na Nadaljujte do 2. koraka gumb.

Nadaljujte drugi korak

V WordPress lahko uvozite več elementov. Izberite element in kliknite na Nadaljujte do 3. koraka gumb.

Uvozni element

Zdaj morate povleciti naslov in opis v ustrezna polja na desni strani zaslona.

Dodajte opis naslova

Pomaknite se navzdol in kliknite na Nadaljujte do 4. koraka gumb.

V naslednjem koraku morate klikniti na Samodejno zaznavanje gumb za polje Edinstven identifikator. Polje bo samodejno zapolnilo polje s pravilnim elementom.

Samodejno zaznavanje

Pomaknite se navzdol do dna in kliknite na Nadaljujte gumb.

Ko ste pripravljeni, kliknite na Potrdi & Zaženite uvoz gumb. Vsi podatki iz datoteke XML bodo uvoženi v WordPress.

Potrdi uvoz

Po zaključku uvoza bo prikazano tudi sporočilo o uspehu.

6. korak: Upravljanje preusmeritev in stalnih povezav

Na svojem spletnem mestu morate dodati preusmeritve, da ohranite uvrstitev v iskalnikih. Ko uporabnik obišče stari URL, bo preusmeril na isto stran na svojem novem spletnem mestu WordPress.

Preprosto sledite temu koraku po korakih nastavitev preusmeritev v WordPressu.

Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je upravljanje strukture trajnih povezav. V upravnem območju WordPress obiščite Nastavitve »Povezave da izberete obliko URL-ja.

Struktura stalnih povezav

Če želite, lahko ustvarite tudi strukturo stalne povezave po meri.

7. korak: Kaj je treba storiti po selitvi

Po uspešni selitvi na WordPress je naslednje, kar morate storiti, da izkoristite ves potencial WordPressa.

Na trgu je na voljo na tisoče brezplačnih in vrhunskih WordPress vtičnikov. Ti vtičniki vam bodo pomagali povečati funkcionalnost vašega spletnega mesta v nekaj klikih. Morda boste želeli preveriti tudi naš seznam obveznih WordPress vtičnikov.

Oglejte si nekaj najbolj priljubljenih vtičnikov, ki jih morate po selitvi namestiti na svoje spletno mesto WordPress:

 • WPForms: To je najbolj uporabnikom prijazen vtičnik za obrazec WordPress. S pomočjo WPForms lahko na svojem spletnem mestu dodate kontaktni obrazec, obrazec za anketo, obrazec za registracijo uporabnikov in katero koli vrsto obrazca po meri..
 • MonsterInsights: To je najbolj priljubljen vtičnik Google Analytics. Ta vtičnik bo prikazal popolna vpogleda in poročila o prometu na nadzorni plošči WordPress, tako da lahko izboljšate spletno mesto in povečate svoj promet.
 • OptinMonster: OptinMonster vam pomaga pretvoriti svoje obiskovalce v naročnike in kupce. To je najzmogljivejši vtičnik za optimizacijo pretvorbe in pretvorbe. Lahko uporabite tudi njihovo Exit-Intent® tehnologija za prikazovanje ponudb in ponudb zapuščajočim obiskovalcem in jih prosi, naj se naročijo na vaš e-poštni seznam.
 • BackupBuddy: Ta vtičnik vam bo pomagal pri vzdrževanju varnostnih kopij spletnega mesta WordPress. V primeru, da gre kaj narobe ali pa je vaše spletno mesto vlomljeno, lahko obnovite vse v nekaj minutah z uporabo BackupBuddy.
 • Sucuri: Ko govorimo o zlonamerni programski opremi in krampanju, je Sucuri priljubljen varnostni vtičnik WordPress. Vaša spletna stran ščiti pred vsemi škodljivimi dejavnostmi in hekerji.

Vaše spletno mesto morda izgleda v redu in deluje brezhibno, vendar je priporočljivo, da spletno mesto preizkusite v več brskalnikih in poiščete morebitne napake. Za več podrobnosti si oglejte ta vodič na odpravljanje pogostih napak v programu WordPress.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako se premakniti na WordPress s katerega koli CMS-a. Morda boste želeli preveriti tudi naš vodič o prenosu WordPressa z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map