Kako sestaviti avkcijsko mesto s programom WordPress (korak za korakom)

zgraditi dražbeno mesto z wordpressom


Želite zgraditi dražbeno mesto, kot je eBay, z WordPressom? Dražbeno spletno mesto uporabnikom omogoča licitiranje za vaše izdelke. Dobiček lahko povečate s prodajo svojih izdelkov najvišjemu ponudniku. Uporabnikom lahko tudi omogočite, da na svojih dražbenih straneh navedejo svoje izdelke in tako zaslužijo del vsake prodaje. 

V tem članku vam bomo pokazali, kako z WordPressom zgraditi dražbeno mesto.

Zakaj graditi avkcijsko mesto z WordPressom?

Izdelava dražbenega mesta je najboljši način, da svoji skupnosti omogočite nakup in prodajo izdelkov v okolju spletne dražbe.

Medtem ko lahko najdete veliko velikanskih dražbenih mest, kot je eBay, ima tržno mesto, specifično za niše, svoje mesto na trgu.

Za vaše uporabnike, korist je v tem, da lahko preprosto kupujejo in prodajajo izdelke podobno mislečim v vaši skupnosti. Za razliko od eBay-a dražbe obkroža privlačna skupnost. To pomeni, da lahko uporabniki zlahka dosežejo svojo ciljno publiko z vašim dražbenim mestom.

Mnogi uporabniki izberejo tudi spletno mesto za dražbe s pooblastili skupnosti, ker jim zagotavlja boljši ROI.

Zate, Izdelava dražbenega mesta pomeni, da lahko svoje izdelke prodajate najvišjemu ponudniku brez posrednikov med vami in kupcem. Lahko se izognete pristojbinam in zaklepanju drugih dražbenih platform. Prav tako lahko določite pristojbino za uvrstitev na seznam izdelkov in dobite provizijo za vsako prodajo. Da ne omenjam, je izgradnja dražbenega mesta eden najboljših načinov zaslužka na spletu.

Zahteve za gradnjo avkcijskega mesta z WordPressom

Če želite izdelati spletno mesto za vaše dražbeno podjetje, boste potrebovali naslednje stvari:

 • Ime domene: To je spletni naslov vašega spletnega mesta, na primer IsItWP.com ali Google.com
 • Račun za spletno gostovanje: Tu so shranjene datoteke vašega spletnega mesta.
 • SSL potrdilo: omogoča varno povezavo na vašem spletnem mestu za sprejem spletnih plačil.
 • Vtičnik za e-trgovino: Omogoča vam dodajanje Kupi zdaj gumb, podpirajo različna prehodna plačila, iskanje artiklov, preglede in še veliko več. Vedno priporočamo WooCommerce, najboljši vtičnik za e-trgovino za WordPress, ki obstaja.
 • Dražbeni dodatek: Ta dodatek za e-trgovino vključuje funkcije dražbe v vaše spletno mesto.

Spoznali vas bomo, kako enostavno sestaviti spletno mesto za dražbe z WordPressom.

1. korak: nastavite spletno mesto dražbe z WooCommerce

Tako kot katero koli spletno mesto morate tudi za nakup dražbenega spletnega mesta kupiti domensko ime in spletno gostovanje. Za zagotovitev varne povezave na svojem spletnem mestu boste morali kupiti tudi potrdilo SSL, da boste lahko varno sprejemali spletna plačila.

Ko začenjate, se lahko združeni stroški za izdelavo spletnega mesta zdijo precej.

Ime domene vas stane približno 14,95 USD na leto, spletno gostovanje približno 7,99 USD na mesec, SSL potrdilo pa vas stane 49,99 USD.

Zato smo sklenili pogodbo z Bluehostom, da bi svojim uporabnikom ponudili brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in 50% popust pri njihovem gostovanju v WooCommerce. Pri Bluehostu morate plačati le 6,95 dolarja na mesec.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

S svojim načrtom gostovanja WooCommerce lahko enostavno postavite spletno mesto za dražbe brez zamornih korakov namestitve WordPress + WooCommerce..

Za podroben vodič o nastavitvah si lahko ogledate, kako z WooCommerce nastaviti spletno mesto za e-trgovino.

2. Namestite WooCommerce dražbo Addon

Nato morate namestiti in aktivirati dodatek za dražbe WooCommerce, YITH WooCommerce Auctions.

Po aktivaciji vtičnika pojdite na YITH Vtičniki »Dražbe  nastavite nastavitve vtičnika. Poskrbite, da boste prilagodili potrebam.

dražbeni yith vtičniki

Nato lahko začnete kotirati na dražbi na svojem spletnem mestu.

3. korak: Seznam predmeta dražbe

Ker je vtičnik YITH dodatek za WooCommerce, lahko izdelke na dražbi navedete tako, kot dodate izdelke v svojo spletno trgovino.

Morda boste želeli preveriti tudi ta priročnik za ustvarjanje spletne trgovine.

Če želite dodati predmet, nadaljujte v Izdelki »Dodaj novo. Izpolniti morate naslov, podatke in dodati slike vašega dražbenega predmeta.

dodajte nove izdelke

Pod urejevalnikom, poleg možnosti Podatki o izdelku, boste morali izbrati Dražba. Prikazane bodo nastavitve za dražbe.

nastavitve izdelkov na dražbi

Na svojem spletnem mestu lahko nastavite izhodiščno ceno dražbe, višanje ponudb, najnižji znesek prirastka in vse druge vidike uvrstitve na seznam in ponudb na dražbenih predmetih.

Po prilagoditvi podrobnosti dražbe lahko svoj vnos objavite. Vaša dražba bo zdaj prikazana na strani trgovine WooCommerce. Artikli na dražbi bodo označeni z ikono s prtljažnikom poleg vaših izdelkov WooCommerce.

kotiranje predmetov dražb

Po potrebi lahko navedete namenske strani dražbe, na katerih bodo na vašem spletnem mestu prikazani samo dražbeni predmeti. Vse, kar morate storiti, je ustvariti stran in v polje z vsebino vstaviti naslednjo kratko kodo in nato objaviti svojo stran.

[yith_auction_products]

4. korak: upravljajte svoje dražbe

Vtičnik YITH vam omogoča izbiro začetnega časa dražbe na strani izdelka. Tako lahko izberete najboljši čas za seznam in zaključek dražbe.

Ko se dražba začne, lahko kateri koli registrirani uporabnik odda ponudbo za izdelek. Na posameznih straneh dražbe lahko privzeto vidite naslednje podrobnosti: trenutno najvišja ponudba, preostali čas, končni čas dražbe in gumb za ponudbo.

posamezen predmet dražbe

Pod seznamom najdete tudi podrobnosti o prejšnjih ponudbah, vključno z uporabniškim imenom, zneskom ponudbe in časom ponudb..

podrobnosti o ponudbi

Glavna prednost vtičnika YITH je, da vam omogoča popoln nadzor nad ponudbami. Vsako ponudbo lahko enostavno odstranite na strani s seznami dražb, tako da se prijavite na nadzorno ploščo WordPress. Vse kar morate storiti je, da kliknete na Izbriši ponudbo gumb, kar ne želite prikazati na vaši strani dražbe.

Na seznamih za dražbe lahko nastavite tudi ceno Buy It Now. To omogoča uporabnikom, da takoj kupijo vaše predmete.

Vsi uporabniki, ki so sodelovali na dražbi, bodo prejeli e-poštne posodobitve za vsako novo ponudbo, čas dražbe, konec avkcije itd. Ko se konča dražba, bo zmagovalcu avkcije poslano e-poštno sporočilo za izvedbo plačila za nakup izdelka.

5. korak: Dovoljenje drugim uporabnikom, da seznam predmetov dražbe

Če želite drugim uporabnikom omogočiti seznam predmetov dražbe na vašem spletnem mestu, boste morali svoje spletno mesto spremeniti v dražbeni trg z namestitvijo brezplačnega vtičnika, WC prodajalci.

wc prodajalci

Po aktiviranju vtičnika pojdite na WC prodajalci »Nastavitve. S te strani lahko tudi uporabnikom omogočite, da se prijavijo in postanejo prodajalec. Na zavihku Komisija lahko nastavite stopnjo provizije za vsako uspešno dražbo.

Za več podrobnosti preberite te članke na ustvarjanje spletne tržnice in najboljše platforme za e-trgovino za večjezične trge.

Dražbeno spletno mesto z vtičniki, ki jih priporoča WordPress

Zdaj veste, kako z WordPressom sestaviti spletno mesto za dražbe. Oglejmo si nekaj najboljših vtičnikov, ki jih boste morali namestiti na svoje spletno mesto po nastavitvi dražbenega mesta.

WPForms: Kontaktni obrazci so sestavni del katere koli spletne strani. WPForms vam omogoča enostavno ustvarjanje kontaktnega obrazca in celo integracijo obrazca z veliko različnimi dodatki. Preberite naš pregled WPForms.

MonsterInsights: MonsterInsights je najboljši vtičnik Google Analytics za WordPress. S programom MonsterInsights lahko preprosto namestite Google Analytics za sledenje interakcij obiskovalcev na vašem spletnem mestu. Preberite naš pregled MonsterInsights.

OptinMonster: OptinMonster je najboljši dodatek za generiranje svinca. Omogoča preprosto pretvarjanje obiskovalcev v naročnike in stranke. Ustvarite lahko časovno občutljive kampanje, ki temeljijo na vedenju, da drastično zmanjšate splošne stopnje opuščanja vozičkov in povečate prodajo. Preberite naš pregled OptinMonster.

Yoast SEO: Izboljšajte svoj WordPress SEO z Yoast SEO. Preberite naš pregled Yoast SEO.

WP Super predpomnilnik: Izboljšajte uspešnost svojega spletnega mesta WordPress z namestitvijo najboljšega predpomnilnika WordPress in drugih vtičnikov WordPress uspešnosti.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal sestaviti mesto dražbe z WordPressom. Morda boste želeli preveriti tudi naše članke o ustvarjanju mikro delovnega mesta, kot sta Fiverr in 25, ki morajo imeti vtičnike WordPress za poslovna spletna mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map