Kako slediti kliki povezav in gumbov v WordPressu (korak za korakom)

kako slediti kliki povezav in gumbov v wordpressu


Se sprašujete, kako slediti povezavam in klikom gumbov na svojem spletnem mestu WordPress?

Google Analytics vam privzeto ne dovoljuje sledenja povezav in gumbov, zato boste morali povezave povezati s kopico kode za sledenje dogodkom, kar je dolgočasno.

Z WordPressom je najlažji način za sledenje povezavam in gumbom v storitvi Google Analytics uporaba vtičnika, kot je MonsterInsights, zato se vam ni treba dotikati nobene kode.

V tem članku vam bomo pokazali, kako z lahkoto slediti kliki povezav in gumbov v storitvi Google Analytics z uporabo MonsterInsights.

Sledenje kliki povezav in gumbov v WordPressu

Povezave in gumbi so glavne točke interakcij na vašem spletnem mestu. S sledenjem povezavam in gumbom spoznate, kako dobro se vaši uporabniki pretvorijo na vaše spletno mesto.

Če ste založnik, povezave in gumbi za sledenje vam pomagajo prepoznati, katera vrsta vsebine vas bolj zanima.

Če je na primer določena zunanja povezava prejela veliko klikov, to pomeni, da pošiljate veliko prometa na zunanje spletno mesto. Ta promet lahko obdržite tako, da na svojem spletnem mestu objavite podobno vsebino in povežete z vsebino namesto z zunanjim spletnim mestom.

Or če ste pridruženi tržnik, lahko sklenete dogovor s spletnim mestom, na katerega pošiljate promet, kar vam bo morda pomagalo zaslužiti nekaj denarja.

Če prodajate izdelek, gumbi za sledenje vam bodo pomagali slediti konverzijam na vašem spletnem mestu, ne da bi v storitvi Analytics postavili zapletene cilje ali sledenje dogodkom.

Preberi več: Vtičniki za partnersko trženje za WordPress.

MonsterInsights: Pregled

MonsterInsights je močno orodje za analitiko, ki vam daje poglobljeno poročilo o aktivnostih uporabnikov na vašem spletnem mestu. S tem dodatkom za Google Analytics lahko odkrijete –

 • točno število obiskovalcev, ki jih vaše spletno mesto sprejema vsak dan
 • spletna mesta, ki so napotila obiskovalce
 • kaj obiskovalci kliknejo na spletni strani

Če ponujate ta poročila, vam vtičnik pomaga pri delu na tistih področjih vašega spletnega mesta, ki jih je treba izboljšati. Najboljša stvar tega vtičnika je, da vam omogoča povezavo spletnega mesta WordPress z Google Analytics.

Kaj se je spremenilo po MonsterInsights

Ugotovimo, kako uporabiti MonsterInsights za sledenje kliki povezav in gumbov.

1. korak: Namestitev MonsterInsights na WordPress

Prvi korak je namestitev in aktiviranje MonsterInsights na vašem spletnem mestu WordPress.

Ko je vtičnik nameščen, kliknite na Aktivirajte gumb, da začne delovati. Zdaj boste preusmerjeni na stran čarovnika za nastavitev, kjer lahko konfigurirate svoje nastavitve.

2. korak: Povežite spletno mesto s storitvijo Google Analytics

Po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika boste videli stran, ki zahteva, da izberete kategorijo svojega spletnega mesta. Izberite možnost in nato s klikom na Shranite in nadaljujte gumb.

V naslednjem koraku vas bo MonsterInsights pozval, da spletno mesto WordPress povežete s svojim računom za Google Analytics. Torej izberite kategorijo s klikom na puščico spustnega menija. Končno kliknite na Popolna povezava gumb za dokončanje postopka.

Ko je vaša namestitev končana, si lahko na nadzorni plošči WordPress ogledate podrobno poročilo o svojem spletnem mestu. Ta vpogled lahko preverite tako, da greste na Vpogled »Poročila na nadzorni plošči WordPress.

3. korak: sledenje povezav in klikov gumbov z MonsterInsights

Čas je za nastavitev nastavitev vtičnika. To lahko storite pod Vpogled »Nastavitve To je za zagotovitev, da povezave & sledenje gumbom deluje brez problema. Če imate na svojem spletnem mestu partnerske povezave, lahko nastavite tudi pot do teh povezav.

Tako boste lahko sledili klikom na povezavo vsakič, ko uporabnik klikne nanjo. Omenite lahko tudi uporabnike, ki si lahko ogledajo poročila o sledenju. V priporočenih nastavitvah omogočite sledenje dogodkom in možnosti dodeljevanja izboljšanih povezav.

Z omogočanjem izboljšano pripisovanje povezav lahko določite, kako uporabniki komunicirajo z vašim spletnim mestom v smislu gumbov in povezav, ki jih kliknejo na vaši strani. Razlikuje med enakimi povezavami na isti strani. Če imate z ene strani dve ali več povezav do istega cilja, vam bo izboljšano pripisovanje povezav pokazalo, katera povezava dobi največ klikov.

Ko se pomikate po strani navzdol, boste na zaslonu imeli več možnosti. Te možnosti lahko uporabite za sledenje povezavam.

Poročila za pridružene povezave si lahko ogledate pod Vpogled »Poročila« Založnik. Tu je podroben vodič o sledenje partnerskim povezavam z Google Analytics.

Ko shranite svoje nastavitve, je MonsterInsights pripravljen za uporabo. Kliknite na Končajte čarovnika za nastavitev in izhod gumb za dokončanje postopka.

Čarovnik za izhod MonsterInsights

Začel bo slediti in zbirati podatke na podlagi dejavnosti uporabnikov na spletnem mestu. Ko se to začne, si lahko rezultate ogledate v dogodkih v storitvi Analytics ali neposredno na nadzorni plošči WordPress.

MonsterInsights celo omogoča spremljanje predložitev obrazcev s storitvijo Google Analytics. Vse, kar morate storiti, je, da jih namestite in aktivirate Oblikuje addon.

4. korak: Omogočite več funkcij sledenja povezav

Po zaključku čarovnika za nastavitev lahko izvedete nekaj naprednih korakov, da omogočite več funkcij sledenja. Če želite podrobna poročila o sledenju, kot so lokacija uporabnika, interesne skupine itd., So te nastavitve lahko koristne.

Če želite omogočiti več funkcij sledenja, pojdite na nadzorno ploščo WordPress in kliknite na Vpogledi in kliknite Nastavitve. Kliknite na zavzetost za ogled več funkcij sledenja.

Pripisovanje povezav MonsterInsights

Sledenje sidrom je koristno za spletno mesto, ki uporablja temo ene strani in se opira na sidrne oznake. Videli boste tudi možnost, da v RSS omogočite povezave do oznak. Omogočanje te funkcije ni obvezno.

5. korak: ogled poročil o klikih s programom MonsterInsights

Google Analytics vam ponuja obilico podatkov, s katerimi boste lažje sprejemali premišljene odločitve. Z MonsterInsights dobite vse bistvene podatke na nadzorni plošči WordPress, tako da vam ni treba vedno globlje kopati v Analytics.

Če želite preveriti klike gumba in povezave prek storitve Google Analytics, pojdite na Obnašanje »Dogodki» Najboljši dogodki.

Zdaj si lahko ogledate poročilo o odhodnih in partnerskih klikih povezav v storitvi Google Analytics.

povezave za sledenje analitiki

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako slediti odhodnim povezavam v storitvi Google Analytics. Morda boste želeli preveriti tudi, kako izboljšati uspešnost svojega spletnega mesta v WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map