Kako slediti partnerskim povezavam v storitvi Google Analytics (enostaven način)

Kako slediti partnerskim povezavam v storitvi Google Analytics


Želite izvedeti, kako slediti partnerskim povezavam v storitvi Google Analytics? S sledenjem partnerskim povezavam lahko na vašem spletnem mestu natančno ugotovite, kako vaši uporabniki komunicirajo z njimi. Nato lahko z uporabo zbranih podatkov optimizirate svoje povezave za boljše konverzije in prihodek.

V tem članku vam bomo v treh preprostih korakih pokazali, kako slediti povezavam do partnerskih povezav v storitvi Google Analytics.

Zakaj sledite partnerskim povezavam?

Brez dvoma je trženje podružnic eden najbolj priljubljenih načinov zaslužka na spletu. Če na vašo spletno stran WordPress dobite veliko rednega prometa, lahko z zaslužkom zaslužite znesek denarja z dodajanjem partnerskih povezav na svojem spletnem mestu. Povezane povezave so povezave do prodajnih strani izdelkov drugih ljudi s priloženim ID-jem partnerja. Ko ljudje kupujejo izdelke prek te povezave, zaslužite določen znesek provizije.

Če pravilno upravljate, vam podružnično trženje lahko prinese dober večletni dohodek. Uspešen trženje podružnic pa ni mogoče brez ustreznih podatkov in analitike. Potrebujete dejanske statistične podatke o tem, kako vaši uporabniki komunicirajo s partnerskimi povezavami, da optimizirajo omenjene povezave in dobro vodijo oglaševalske marketinške kampanje.

Zato morate slediti svojim partnerskim povezavam. Tu je nekaj prednosti sledenja partnerskim povezavam:

 • Pridobite dejanske podatke o interakciji z uporabniki: Lahko natančno ugotovite, kako uporabniki komunicirajo z vašimi partnerskimi povezavami. Analizirajte, kje ljudje najbolj klikajo.
 • Ugotovite svoje najbolj donosne povezave: Ugotovite, katere povezave vodijo do največ konverzij in se osredotočite nanje.
 • Oglejte si večino strani za pretvorbo: Oglejte si, katere strani vodijo največ prodaje podružnic in jih optimizirajte za večji prihodek.

Na kratko, sledenje podružnic vam pomaga videti, kako uporabniki vidijo in sodelujejo z vašimi partnerskimi povezavami. Zagotavlja izčrpne podatke, s katerimi lahko optimizirate svoje strategije trženja podružnic in povečate svoj zaslužek.

Sledenje partnerskim povezavam za WordPress v storitvi Google Analytics

Google Analytics je najboljša platforma za spletno analitiko, ki je na voljo na trgu. Pomaga vam spremljati celoten promet na spletnem mestu in njihove interakcije na vašem spletnem mestu. Kot slednje je sledenje pridruženim partnerjem samo ena vrsta meritev, ki jo spremlja Google Analytics.

Čeprav ima Google Analytics možnost slediti najrazličnejšim meritvam, je napredno sledenje, kot so partnerske povezave in poročila o e-trgovini, za začetnike malce težavno. Na srečo obstaja enostaven način uporabe Google Analytics v WordPressu: MonsterInsights.

MonsterInsights

MonsterInsights je najbolj priljubljen vtičnik za WordPress Google Analytics na spletu. Poenostavlja celoten postopek uporabe Google Analytics v WordPressu. S pomočjo MonsterInsights lahko v samo 2 minutah nastavite sledenje podružnic Google Analytics.

Pred tem pa boste morali v WordPressu pravilno dodati svoje partnerske povezave in jih upravljati. Torej, to vadnico smo razdelili v treh korakih, kot je navedeno spodaj:

1. korak: Upravljanje partnerskih povezav v WordPressu z uporabo ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates je najboljši dodatek za upravljanje podružnic za WordPress. Omogoča vam, da dodate svoje partnerske povezave z enega mesta na nadzorni plošči, jih organizirate po kategorijah in jih učinkovito upravljate. Najpomembneje je, da vam omogoča, da zakrijete svoje partnerske povezave (tj. Da transformirate dolge zapletene povezave v kratke lepe povezave).

Na primer, tukaj je videti, kako običajno izgleda povezana povezava:

https://example.com/products/?product_id=123&affiliate_id

Zdaj lahko povezavo prekrijete in jo skratite kot URL z blagovno znamko, prikazan spodaj:

http://www.yoursite.com/recommends/product-name

Glavna prednost upravljanja partnerskih povezav s ThirstyAffiliates je, da shrani vaše partnerske povezave v zaledje vašega spletnega mesta, tako da jih lahko preprosto najdete, kadar jih želite dodati v vsebino. Iščejo jih po imenih.

Drugič, prikrivanje preoblikuje dolge, grde partnerske povezave v lepe povezave. Prav tako naredi pridružene povezave videti kot notranje povezave, ki so dejansko zunanje. To uporabnikom preprečuje, da bi videli neposredne partnerske povezave in povečuje vaše možnosti za pridobivanje več klikov.

Najboljše od vsega je, da z uporabo vtičnika za upravljanje pridruženih povezav enostavno sledite povezavam, ki jih imate v Google Analytics. Podružnično sledenje MonsterInsights uporablja tudi prikrite povezave za sledenje.

Torej, vaša prva naloga je, da namestite ThirstyAffiliates in dodate svoje povezave do podružnic v njen vmesnik. S pomočjo tega vtičnika lahko preprosto dodate in upravljate svoje partnerske povezave.

Če potrebujete podrobna navodila, si oglejte našo vadnico kako dodati povezave za partnerje v programu WordPress s ThirstyAffiliates.

Ko dodate in upravljate partnerske povezave s ThirstyAffiliates, ste pripravljeni slediti partnerskim sledenjem z MonsterInsights.

Korak 2. Nastavitev partnerskega sledenja v storitvi Google Analytics z uporabo MonsterInsights

Nastavitev sledenja podružnicam z MonsterInsights je res preprosta. Postopek nastavitve bo potreben le v nekaj klikih.

Za začetek boste morali namestite MonsterInsights na vašem spletnem mestu WordPress. Nato s spletnim mestom MonsterInsights povežite spletno mesto z Google Analytics. S tem vtičnikom je enostavno nastaviti Google Analytics.

Če potrebujete podrobna navodila, je v nadaljevanju naš navodila po korakih, kako nastaviti Google Analytics v WordPressu z MonsterInsights.

Ko je postopek namestitve končan, ste pripravljeni za sledenje podružnicam.

Pomaknite se na Vpogled »Nastavitve na nadzorni plošči WordPress in nato kliknite na Sledenje zavihek na vrhu strani. Nato pojdite na Povezane povezave na levi opravilni vrstici.

monsterinsights-affiliate-sledenje-nastavitev

Tam boste videli 2 polja:

1) Nastavite pot notranjim povezavam za sledenje kot odhodne povezave:

V tem polju boste morali določiti pot za notranje povezave, ki jih želite slediti kot odhodne povezave. Če uporabljate vtičnik za upravljanje podružnic, kot je ThirstyAffiliates, bodo povezave do podružnic videti kot notranja povezava.

Na primer, lahko je vaša podružnica videti tako: http://yoursite.com/recommends/product-name

V zgornjem primeru je povezava videti kot notranja povezava, vendar se preusmeri na izhodno povezavo (tj. Povezano povezavo). In vaše podružnične povezave se skrivajo / priporoča /.

Zdaj boste morali prilepiti / priporoča / na tem področju, tako da Google Analytics lahko ugotovi, katere notranje povezave so partnerske povezave. Če uporabljate več predponih, jih lahko ločite z vejico: / priporoča /, / ven /.

2) Oznaka za te povezave:

Oznaka v poročilu o storitvi Google Analytics vam omogoča, da prepoznate, od kod je prišel klik. Na primer, lahko dodate oznako af do vaših partnerskih povezav.

Ko izpolnite ta dva polja, kliknite Shrani spremembe.

To je to. Končali ste z nastavitvijo sledilne povezave.

3. korak: ogled poročil o sledenju povezavam o povezavah

Zdaj, ko ste v programu WordPress z MonsterInsights nastavili sledenje podružnicam, vas bo morda zanimalo, kako si lahko ogledate poročila. Torej, tukaj je!

Z MonsterInsights si lahko ogledate svoje najpomembnejše analitična poročila neposredno znotraj vaše nadzorne plošče WordPress. Če si želite ogledati poročila o svojih partnerjih, pojdite na Vpogled »Poročila» Založniki z vaše nadzorne plošče WordPress.

affiliate-povezave-poročila-monsterinsights-nadzorna plošča-poročila

To poročilo prikazuje 10 najboljših partnerskih povezav za vaše spletno mesto. Če želite videti več kot to, lahko kliknete Oglejte si vse poročilo o partnerskih povezavah gumb na dnu poročila. To vas bo preusmerilo na Vedenje »Dogodki Glavni dogodki v vašem računu za Google Analytics.

top-events-ga-poročila

Upamo, da vam je ta članek pomagal, da se naučite, kako slediti partnerskim povezavam v storitvi Google Analytics.

Morda boste želeli videti tudi naš vodič o tem, kako ustvariti podružnično trgovino Amazon z WordPressom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map