Kako učinkovito slediti Facebook prometu z Google Analytics

Kako slediti uporabnikom Facebooka v storitvi Google Analytics


Ali želite slediti prometu na Facebooku v storitvi Google Analytics? Poznavanje vedenja uporabnikov Facebooka na vaši spletni strani je pomembno, saj vam pomaga, da optimizirate svoje spletno mesto za več Facebook prometa in prihodkov.

V tem članku bomo razložili, kako natančno slediti svojim uporabnikom Facebooka v storitvi Google Analytics.

Sledenje uporabnikom Facebooka v storitvi Google Analytics

Z več kot milijardo aktivnih mesečnih uporabnikov je Facebook zanesljiva platforma za razširitev vašega dosega na novo občinstvo, ki vas bo zagotovo zanimalo, kaj imate v ponudbi. Ne da bi vedeli, kaj na vašem spletnem mestu počnejo oboževalci Facebooka, ne morete vedeti, ali vaša vsebina dejansko deluje.

Pomembno pa je slediti uporabnikom Facebooka, da ugotovijo njihove dejavnosti in vedenje. Pomagal vam bo zaslužiti te obiskovalce in povečati konverzije.

Facebook ponuja tudi poročila o klikih uporabnikov, vendar morate vedeti, da se ti vpogledi razlikujejo od rezultatov sledenja v storitvi Google Analytics.

Facebook Insights se osredotoča na dejavnosti, ki se dogajajo na vaši Facebook strani in prikazuje statistične podatke, kot so ogledi strani, všečki strani, doseg, sledilci strani in še več. Ta vpogled vam pove, koliko uporabnikov klikne na vaše povezave. Nikoli pa ne boste vedeli, kaj se zgodi, ko uporabniki obiščejo vaše spletno mesto.

Tu deluje Google Analytics. Uporabnike Facebooka in njihovo vedenje lahko spremljate v storitvi Google Analytics, da izboljšate svoje strani za boljše sodelovanje uporabnikov.

Če še niste povezali Google Analytics, si oglejte, kako nastaviti Google Analytics z WordPressom.

Spremljanje konverzij in prispevane družbene konverzije s Facebooka

Facebook je bolj socialni kanal, kjer uporabniki medsebojno komunicirajo in delijo vsebino, ki jih zanima, kot pa kanal za pretvorbo. Če uporabljate Facebook samo za pogon neposrednih konverzij, potem verjetno to počnete narobe. Dejansko bo upoštevanje Facebooka kot prodajnih platform ustvarilo škodljiv vpliv in vaše profile postalo neželeno.

Za uspeh v Facebooku je nujno, da analizirate donosnost naložbe v Facebooku. Na splošno je Facebook ROI vsota vseh dejanj, ki vašemu podjetju zagotavljajo vrednost v primerjavi z viri, ki jih vlagate v Facebook. V bistvu, izračun ROI vam pove, ali sta čas in denar, ki ga porabite za Facebook, vredna.

Če ste s WordPressom že nastavili sledenje e-trgovine, lahko obiščete Pridobitev »Družbena usmerjati konverzije, prispevale socialne pretvorbe in še več.

Obiščite Pregled razdelek za analizo podatkov iz vseh družabnih omrežij in ogled razdelitve prometa v odstotkih.

Socialni pregled

Kliknite na Konverzije kategorije, če si želite ogledati število konverzij iz vsakega družbenega omrežja. Prikaže tudi vrednost konverzije iz vseh družbenih kanalov.

Vrednost pretvorbe

Po tem lahko obiščete Socialne napotnice kategorija. V tej kategoriji bodo prikazane število sej, ogledov strani, povprečno trajanje seje in več.

Socialne napotnice

Kako slediti interakciji uporabnikov s Facebooka z Google Analytics

Obiščite Nakup »Ves promet» Kanali in videli boste več virov prometa, kot so organsko iskanje, neposredno, napotitev, družabna omrežja itd.

Pridobitev Google Analytics

Kliknite na Družbeno povezavo za ogled seznama vseh družbenih omrežij, ki vodijo promet na vaše spletno mesto. Ta seznam vključuje tudi podatke iz Facebooka, ki jih lahko primerjate z drugimi socialnimi omrežji, kot so YouTube, Twitter itd.

Družbeno okolje Google Analytics

Podatki vam bodo pokazali skupno število obiskov, stopnjo obiskov ene strani, povprečno trajanje sej, strani / seje in drugo. To je izčrpno poročilo o analitiki za vse družbene kanale, vključno s Facebookom.

Če si želite ogledati poročilo o ciljni strani, kliknite na Facebook povezavo za ogled podrobnih poročil.

Če si želite ogledati strani, na katerih uporabniki vašega Facebooka pristanejo na vaši strani, morate klikniti Drugo povezavo in v iskalno polje vtipkajte »Ciljne strani«.

Spremljanje ciljnih strani

Izberite Ciljne strani možnost, zdaj pa boste na Facebooku videli strani, ki jih vaši uporabniki pristanejo na vašem spletnem mestu.

Meritve Google Analytics

Google Analytics vam prikazuje popolne informacije, vključno z novimi uporabniki, sejami, stopnjo obiskov ene strani itd., Tako da lahko vidite, kakšne so vaše strani za pretvarjanje in s tem povečate svoj promet. Če ste nastavili sledenje e-trgovanju, boste videli podrobno poročilo o konverzijah e-trgovine, ki prihaja s Facebooka.

Tudi s klikom na kategorijo konverzij lahko spremenite na podlagi ciljev, ki ste jih ustvarili v storitvi Google Analytics Konverzije spustni meni in ga spremenite v kateri koli cilj, kot je pretvorba obrazca.

Pretvorba ciljev

Z MonsterInsights Forms addon, lahko preprosto spremljate poglede, predložitve obrazcev in več.

To je vse.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako slediti uporabnikom Facebooka v storitvi Google Analytics. Morda boste želeli preveriti tudi naš strokovni izbor najboljših vtičnikov za socialne medije WordPress za sodelovanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map