Kako ustvariti galerijo slik v programu WordPress (z in brez vtičnika)

slikovne galerije v wordpressu


Na svojem spletnem mestu WordPress želite ustvariti galerijo slik?

Galerija slik naredi vaše slike urejene in urejene. S galerijami slik lahko na svojem spletnem mestu prikažete več slik v obliki postavitve mreže z več vrsticami in stolpci.

Dodajanje WordPress galerij slik: 2 metodi

Dobra novica je, da je z WordPressom enostavno dodati galerijo slik. Galerijo slik lahko dodate na dva načina: s pluginom ali brez.

WordPress je izven škatle odpremljen s privzeto funkcijo galerije, ki ima veliko omejitev. Če potrebujete samo osnovno galerijo, lahko za prikazovanje slik uporabite privzeto galerijo WordPress. Če pa želite iti zgoraj in naprej, se boste morda odločili za vtičnik galerije WordPress, kot je Envira Gallery.

V tem članku bomo govorili o obeh načinih dodajanja galerij slik v WordPressu. Pokazali vam bomo tudi, katera metoda je boljša in zakaj.

1. način: Dodajanje WordPress galerij slik s pluginom

S toliko neverjetnimi vtičniki, ki so na voljo v shrambi WordPress, je dodajanje novih funkcij na vašo spletno stran postalo zelo enostavno. In ustvarjanje galerije slik ni nobena izjema. Zlasti s vtičnikom, kot je Envira Gallery .

Galerija Envira

Envira Gallery je neverjeten vtičnik galerije za WordPress, ki omogoča preprosto dodajanje lepih in odzivnih galerij za prikaz slik. Omogoča vam, da svoje slike na osupljiv način predstavite tako, da jih odprete v pojavnem oknu v obliki svetlobne plošče, diaprojekciji in še več. Oglejte si našo celotno galerijo Envira tukaj.

1. korak: Nalaganje slik z galerijo Envira

Če želite uporabiti ta vtičnik, morate najprej prenesti in namestiti galerijo Envira na svoje spletno mesto WordPress. Ko končate, pojdite v galerijo Envira na levi strani zaslona in kliknite na Dodaj novo.

Galerija Envira

Zdaj poimenujte svojo galerijo in glede na vir, iz katerega želite naložiti svoje slike, uporabite možnosti, da dodate svoje slike.

Ko dodate svoje slike, boste na sličicah videli ikono svinčnika. Za urejanje slik kliknite na ikono. Zdaj lahko dodate svoje ključne besede, napise, alt oznake itd. Prav tako lahko slike odprete v novem oknu vsakič, ko vaši uporabniki kliknejo na njih.

2. korak: Konfiguriranje nastavitev galerije slik

Ko končate, kliknite kartico Konfiguracija tik pod galerijo. Tu lahko delate z nastavitvami galerije. Nastavite lahko število stolpcev galerije, omogočite leno nalaganje, izberite višino slik, njihovo velikost in dimenzijo itd. Torej, glede na vaše potrebe, spremenite potrebne spremembe.

Ko so spremembe izvedene, kliknite na Lahka škatla zavihek. Zdaj lahko izberete temo svetlobnega polja, se odločite, ali želite prikazati ali skriti naslov slike, izberite velikost slike in naredite veliko več.

Nastavitve svetlobne plošče galerije Envira, WordPress galerija slik

Nato kliknite na Mobilni zavihek. Ta zavihek omogoča, da se vaša galerija prilagodi mobilnim napravam. Za mobilne naprave lahko izberete dimenzijo postavitve, širino sličice galerije in vse ostalo, da bodo vaše slike videti fantastično.

Če želite več možnosti nastavitve, lahko uporabite Razno tudi zavihek. Če želite, lahko tudi ta zavihek preskočite. Odvisno je od vas.

Zdaj ste pripravljeni objaviti galerijo. Uporabi Objavi na desni strani, da bo vaša galerija, ustvarjena z galerijo Envira, zaživela.

3. korak: Vstavljanje galerije v WordPress

Naslednji korak je, da to galerijo vstavite v objavo ali stran, kjer želite, da se prikaže. Ustvarite novo objavo ali uredite obstoječo. Zdaj v zgornjem levem kotu osnutka kliknite na + možnost. Na voljo imate več možnosti, vključno Galerija Envira. Izberite to možnost.

Zdaj s spustno puščico poiščite galerijo, ki ste jo pravkar ustvarili z Enviro po njenem imenu. Ko ga najdete, izberite galerijo, da jo dodate v svojo objavo ali stran.

Vtičnik bo galerijo samodejno naložil v vašo objavo. Zdaj lahko zadete Nadgradnja na desni strani, da se galerija prikaže na vaši objavi. Tukaj je prikazano galerijo v našem vzorčnem postu.

To je to! Tako dodate galerijo slik v svoje WordPress objave ali strani s pomočjo vtičnika. Poglejmo zdaj, kako dodati galerijo brez vtičnika.

2. način: Dodajanje galerije slik brez vtičnika

V WordPressu lahko preprosto dodate galerijo slik tudi brez dodajanja vtičnika. To je najboljša izbira za vas, če potrebujete osnovno galerijo na svojem spletnem mestu.

1. korak: Dodajanje galerije slik v objavo ali stran

Najprej morate urediti objavo, v kateri želite prikazati galerijo slik. Sedaj tako kot v zgornjem koraku kliknite na + možnost in izberite Galerija.

galerija slik brez vtičnika

Zdaj lahko naložite svoje slike na zavihku »Naloži«. To je lahko iz računalnika ali iz medijske knjižnice. Lahko izberete eno fotografijo hkrati ali pa izberete več fotografij skupaj s pritiskom tipke Ctrl na tipkovnici.

2. korak: Nastavitve slike in objava galerije

Število stolpcev na desni lahko spremenite tik pod Objavi gumb. Prav tako imate možnost dodati napis za celotno galerijo. Ko končate spremembe, pritisnite gumb Posodobi. Vaša galerija bi zdaj morala biti v živo.

Kateri način je boljši za dodajanje slikovnih galerij v WordPress

Po ogledu obeh rezultatov se boste morda vprašali, zakaj uporabljati galerijo Envira, če lahko dobite enak rezultat tudi brez njega. Odgovor je preprost. Z dodajanjem galerije s pluginom imate možnost prevzeti nadzor nad vsako majhno podrobnostjo, povezano z njo. Z njegovimi nastavitvami lahko prilagodite dimenzije slike, višino in širino galerije in celo prilagodite njen videz za mobilne naprave.

Če pa potrebujete samo osnovno galerijo slik, lahko uporabite vgrajeno funkcijo galerije WordPress.

In to je vse v tem, da v WordPress dodate galerijo slik. Upamo, da vam je ta članek v pomoč. Mogoče bi vas zanimalo tudi, kako v pogovorno okno za dodajanje predstavnosti dodati velikosti slik po meri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me