Kako ustvariti iskalni arhiv Tweet z WordPressom

twitter fail kitaSoočimo se s tem Iskanje na Twitterju je zanič in imeli boste srečo, da boste z njo našli tvite, stare več kot teden dni, čeprav še vedno obstajajo.


Twitterja so mučile težave s storitvami in napaka kita (ki jih je nekdo kodiral v čisti CSS) je še enkrat reden pojav.

Drugi dan sem naletel na vadnico o tem, kako ustvariti brskalnik, po katerem se lahko iščejo, arhiv tvitov ki jih lahko uporabite za gostovanje lastnih tvitov. In najboljši del je? Je poganja WordPress.

V tem članku bom prešel svojo izkušnjo s tem, kako sem postavil svojo @themelab tweet arhiv poganja WordPress, vključno z:

 • Varnostno kopiranje tvitov s storitvijo drugih proizvajalcev
 • Uvažanje teh starejših tvitov v WordPress
 • Če ga nastavite, da se novi tweeti samodejno uvozijo
 • Namestitev teme, da jih lepo prikaže

Varnostno kopirajte tweete

Prvi korak je varnostno kopiranje tvitov. To lahko storim nekaj drugih storitev, ki sem jih osebno uporabil TweetBackup z dobrim uspehom. Pomembno si je zapomniti ne pričakujte, da boste varnostno kopirali vse svoje tvite.

Takrat mi je uspelo zgrabiti le 910 od preko 6000+. Tudi pri uporabi drugih storitev varnostnega kopiranja Twitterja je bilo varnostno kopirano enako število tvitov, kar kaže na to, da je Twitter omejen. Najbolje je, da se varnostno kopirate v najkrajšem možnem času, še posebej, če ste pogosti visokotonci.

Sprva sem imel nekaj težav s prijavo v TweetBackup, vendar je na koncu uspelo. Če vas razjezi, lahko poskusite BackupMyTweets.com. Omeniti velja, da vam BackupMyTweets “plača” tako, da objavite tvit, ki oglašuje njihovo storitev. Če je to za vas preveč boleče (obljubljam, da je precej neboleče), imate možnost plačati 9,95 USD na leto.

backupmytweets

Ko je postopek varnostne kopije končan, poiščite možnost »izvoz« in shranite kot RSS. Imeli bi datoteko XML z vsemi tvitovi, ki jih je mogoče rešiti. Naslednji korak je, da jih uvozite v WordPress.

Uvozite tweets v WordPress

Najprej je priporočljivo, da za arhiv tvita ustvarite novo namestitev WordPress-a, tako da vam ni treba skrbeti, da bi jo ločevali od preostale običajne vsebine WordPress-a. Osebno sem uporabil poddomeno, da ne bi motil nobenih trajnih povezav iz spletnega dnevnika.

Naslednji korak je brskanje do Orodja → Uvoz in izberite možnost »RSS«.

WordPress RSS uvoz

Na naslednji zaslon naložite datoteko XML, ki ste jo pravkar zgrabili iz storitve, ki ste jo pravkar uporabili. Vaše tvitove bi zdaj morali naložiti na vašo stran WordPress.

 • Očitni nasvet: Ob predpostavki, da gre za novo namestitev WordPress-a, boste verjetno želeli izbrisati »Hello World!« objava.
 • Ni tako očiten nasvet: Ker so tvitovi iz varnostne kopije oblikovani kot “uporabniško ime: tweet sporočilo je tukaj” (tj. “Topiclab: Moj dejanski tvit je prikazan tukaj”), boste morda želeli uporabiti Poiščite vtičnik Regex da to izbrišeš. V vsebino objave preprosto zamenjajte uporabniško ime: in ne pozabite vključiti presledka.

Samodejno zgrabite nove tvite

Zdaj, ko imate shranjene vse svoje stare tvite, boste želeli poskrbeti, da bodo morebitni novi tvitovi samodejno zagrabljeni in shranjeni kot objave v WordPressu. Za to bomo uporabili Twitter vtičnik avtorja Alex King.

Po namestitvi in ​​preverjanju podrobnosti vašega računa na Twitterju preverite, da sta na strani z nastavitvami vtičnika nastavljeni naslednji dve možnosti (Nastavitve → Orodja za Twitter):

 • Omogoči možnost za ustvarjanje tvita, ko objavljaš v svojem blogu? NE
 • Iz vsakega od svojih tvitov ustvarite objavo v dnevniku? Da

Možnosti orodij za Twitter

Nisem prepričan, kaj bi se zgodilo, če bi obema postavili “Da”, vendar se ne nameravam sam znajti zaradi strahu, da bi nadlegoval sranje svojih privržencev. Douglas Bownman, avtor izvirnega vodnika, ga je označil za “neskončno zanko ponavljajočih se tvitov in objav na spletnem dnevniku.”

Vse druge možnosti, na primer, ali izključite @replies, niso potrebne ali ustrezajo vašim osebnim željam.

Opomba: Po namestitvi orodij Twitter sem opazil nekaj podvojenih tvitov (skupaj s svojimi varnostnimi tvitmi), ki sem jih vrnil nazaj in ročno izbrisal.

Tweet Arhivska tema

Douglas Bownman iz stopdesign je bil tudi dovolj simpatičen, da je izdal tvit arhivske teme je uporabljal brezplačno.

Tweet Arhivska tema

Tema deluje brez težav, vendar potrebuje nekaj * pridiha * neposrednega urejanja tem, da prilagodite težko kodirano območje (ki sem ga poudaril rdeče) s podatki o svojem računu. Samo odprite header.php in se pomaknite do dna.

tweet-archive-header

Prepričajte se, da imate na voljo naslednje priročno kopiranje in lepljenje v območje div uporabnika v datoteki glave:

 • 48 × 48 slikovni URL vašega avatarja Twitter (ali karkoli res želite)
 • Vaše ime (na primer uporabil sem “Theme Lab”)
 • Vaše uporabniško ime za Twitter (@themelab)
 • Lokacija in URL spletnega mesta (topiclab.com)

Lahko pa ga preprosto odstranite v celoti, odvisno je od vas. Obstaja tudi lep prikaz arhivskih povezav, ki ne se zdijo strašni na tem arhivsko naravnanem mestu.

Če izdelujete svoje tema po meri se prepričajte, da prikažete vsebino objave in imate popoln datum in čas kot stalno povezavo do objave. Nisem prepričan, da so komentarji na takšno temo res potrebni, ampak spet, to je zdaj vaše spletno mesto, tako da lahko z njim počnete karkoli želite.

Nadgradnja: Pravkar sem opazil, da je / dejanje tweets / URL v dejanje obrazca vnesen / tweets / URL, ki očitno ne bo deloval, če ste nameščeni kamor koli poleg / tweets / poddirektorja. Če želite to popraviti, v searchform.php zamenjajte to kodo:

In nadomestite z:

Zaključek

Resnično si želim, da bi to postavil že zdavnaj. Sem odvisnik od Twitterja in imam več kot 6000 tvitov (spremljajte me na @themelab) in žal jih nisem mogla podpreti, le približno 15%.

Še enkrat bi se rad zahvalil Douglasu Bowmanu iz stopdesign za vodnik o nastavitvah tega gor in temo. Pravzaprav je bilo veliko lažje, kot sem si mislil, in super je, da ga lahko napaja moj najljubši CMS, WordPress, s pomočjo dodatnih dodatkov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map