Kako ustvariti obrazec za donacijo WordPress (korak za korakom)

kako ustvariti donacijski obrazec v WordPressu


Ali želite ustvariti donacijski obrazec v WordPressu? Ne glede na to, ali ste neprofitna organizacija ali samo nekdo, ki potrebuje malo dodatne pomoči, dodajanje obrazca za donacijo na vaše spletno mesto ne bi smelo biti težav..

V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko ustvarite obrazec za donacijo v programu WordPress, korak po korak, na enostaven način.

Kako ustvariti obrazec za donacijo po meri v WordPressu

S svojim intuitivnim ustvarjalnikom povleci in spusti, WPForms najboljši ustvarjalec obrazca za WordPress, ki je na voljo na trgu. Tudi popoln novinec ga lahko namesti, ga aktivira in brez težav začne graditi obrazce.

Za obdelavo plačil na obrazcu za donacijo potrebujete bodisi PayPal ali Stripe addon za WPForms. Obe sta vključeni z Pro različica (in Ultimate različica) vtičnika WPForms.

1. korak: Namestite in aktivirajte WPForms

Preden lahko uporabite WPForms, morali ga boste dobiti. Smiselno je, kajne? Pojdite na spletno mesto WPForms in primite različico Pro ali Ultimate. Prenesite ga, namestite in aktivirajte.

Ko to storite, boste pripravljeni!

Niste prepričani, kako namestiti in aktivirati vtičnik? Brez problema! Za to smo napisali vodnik.

2. korak: Ustvarite obrazec za donacijo v WordPressu

Za začetek vašega novo aktiviranega vtičnika kliknite na WPForms »Dodaj novo.

Ko se stran z obrazcem naloži, lahko na vrhu strani poimenujete obrazec.

Od tam bo prikazan seznam predlog. Izberite predlogo za donacijski obrazec s klikom na Ustvari obrazec za donacijo.

Pojavi se sporočilo, da “Ne pozabi: kliknite kartico Plačila, da konfigurirate ponudnika plačil”. Ne skrbi za zdaj. To bomo objavili v nadaljnjem koraku v tej vadnici. Samo kliknite »V redu«, da ga odstranite z obraza.

Predlagana oblika predloge za donacijo, ki ste jo izbrali, vsebuje polja za:

  • Ime
  • E-naslov
  • Znesek donacije
  • Komentar ali sporočilo

V tej predlogi je polje znesek donacije polje enotna postavka, ki uporabnikom omogoča, da vnesejo poljuben znesek, ki ga želijo prispevati. Vendar pa vam bomo v tej vadnici pokazali, kako to polje spremenite v polje z več izbirami, tako da boste imeli pod nadzorom zneske, ki jih lahko uporabniki dajejo.

Če želite to narediti, kliknite na Več predmetov gumb pod Plačilna polja odsek. Povlecite polje nad polje Znesek donacije (če nameravate uporabnikom še vedno omogočiti, da sami izberejo svoje zneske; če ne, ga položite kamor koli želite).

Če želite urediti polje Več predmetov, ga preprosto kliknite. Napisati nalepko tako, da piše “Znesek donacije.” Od tam vnesite korake, ki jih želite, in možnost “Vnesite znesek”.

Ko to storite, je čas, da spremenite polje Posamezna postavka in se prikaže samo, če je izbrana možnost »Vnesi količino«.

S klikom na polje s posameznim elementom izberite. Tako boste lahko uredili. Prepričajte se, da potrditveno polje »Zahtevano« ni izbrano ali da donatorji ne bodo mogli uporabljati ničesar, vendar te možnosti (polja z več izbirami postanejo neveljavna).

Kliknite na razdelek Pogoji, nekoliko dlje na ploščo za urejanje. Od tam kliknite na »Omogoči pogojno logiko.« Nato ga konfigurirajte za “Pokaži to polje, če je znesek donacije vnesen znesek.”

Ko končate, shranite spremembe in preidite na naslednji korak.

3. korak: Nastavite integracijo plačil

Nato je čas za nastavitev plačilnih integracij. Uporabite lahko Stripe ali PayPal. Toda v tej vadnici vam bomo pokazali, kako nastaviti PayPal, saj je najbolj priljubljen. Upoštevajte le, da je nastavitev Stripe praktično enak postopek.

Ker ste še vedno na zaslonu za urejanje obrazca, lahko preprosto kliknete na Plačila na levi strani in nato kliknite PayPal Standard.

Na desni strani zaslona vnesite svoje nastavitve. Najprej preverite Omogoči PayPal Standard plačila. Nato izberite Donacija v spustnem meniju Vrsta plačila.

Neposredno pod temi konfiguracijami imate možnost, da uporabnike pošljete na URL, če prekličejo postopek nakupa. To je čudovita priložnost, da jih ponovno vzpostavijo z vašim spletnim mestom na druge načine, tako da jih pošljete na svojo stran za naročanje, nedavno objavo v blogu ali anketo, ki zahteva povratne informacije.

Ko končate, kliknite Shrani in pojdite na korak od zadnjega do zadnjega.

4. korak: Prilagodite svoja obvestila

Ta korak je potreben za zagotovitev, da bodo vaši donatorji prejeli potrditveno e-poštno sporočilo, ko vam ga bodo podarili.

Pojdite na Nastavitve »Obvestila začeti.

Privzeto bo poslano obvestilo vam, skrbniku spletnega mesta. Toda s klikom Dodaj novo obvestilo, lahko ustvarite ločeno obvestilo za donatorja.

Poimenujte svoje obvestilo. Potem pa zraven Pošlji na e-poštni naslov, kliknite Pokaži pametne oznake. Na seznamu, ki se pojavi, izberite E-naslov.

Od tam se preprosto pomaknite navzdol in prilagodite sporočilo, ki ga želite prejeti od donatorjev.

Kliknite Shrani in se nato odpravite do zadnjega koraka. Skoraj ste že tam!

5. korak: Dodajte obrazec za donacijo na svoje mesto WordPress

Vse, kar vam preostane, je, da obrazec postavite na svoje spletno mesto. Ti si že skoraj tam!

Obrazec za donacijo lahko vgradite v katero koli objavo, stran ali območje, pripravljeno za gradnike (stranska vrstica / glava / noga).

V tej vadnici bomo obrazec dodali na stran.

Najprej se odpravite do Strani »Dodaj novo. Naslov strani in nato kliknite Dodaj obrazec gumb nad orodno vrstico.

V spustnem meniju izberite obrazec za donacijo, ki ste ga ustvarili. Nato daj Vstavite obrazec gumb lepo srčen klik.

Na vaši strani se bo pojavila kratka koda. Dodajte poljubno besedilo ali slike, ki jih želite. Ko končate, kliknite ikono Objavi gumb.

Viola! Zdaj imate obrazec za donacijo na strani na svojem spletnem mestu WordPress!

Raje imate obliko v svoji stranski vrstici? Ni problem. Preprosto pojdite na Videz »gradniki in widget WPForms povlecite na območje svoje stranske vrstice.

V spustnem meniju v nastavitvah pripomočka izberite obrazec. Nato kliknite Shrani. To je to! Zdaj je obrazec za donacijo na vaši strani.

Upamo, da se je s pomočjo te objave naučil, kako ustvariti obrazec za donacijo v WordPressu. Morda boste uživali tudi v branju 25 zakonitih načinov zaslužka na spletnem bloganju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me