Kako ustvariti obrazec za zrak po meri v WordPressu

zračna oblika, wp zračna oblika, wpforms in zapier


Na svojem spletnem mestu WordPress želite ustvariti obrazec Airtable po meri?

Airtable je storitev v oblaku, ki omogoča izdelavo aplikacij za preglednice po meri, ne da bi vam bilo treba napisati vrstico kode. Obrazec Airtable olajša shranjevanje podatkov vašega uporabnika v bazo Airtable.

V tem članku vam bomo pokazali, kako ustvariti obliko Airtable po meri za WordPress.

Zakaj bi ustvarili obrazec za zrak po meri v WordPressu?

Obrazci za prenos zraka so odlični za spletna mesta, ki izvajajo kvize in ankete, zbirajo informacije o strankah, izdelujejo načrtovanje izdelkov, načrtovanje vsebinskega koledarja itd..

Airtable omogoča enostavno zbiranje informacij v dolgih tabelarnih oblikah.

V bistvu lahko ustvarite vizualno osupljive preglednice, ki jih lahko uporabite za shranjevanje informacij v bazi podatkov. Vendar je treba vse podatke v teh obrazcih vnesti ročno, kar je seveda mučna naloga. Če želite rešiti to težavo, lahko ustvarite WordPress obrazec in ga vključite v svoj račun Airtable.

Kako ustvariti obrazec za zrak po meri v WordPressu

Najboljši način, da na svojem mestu WordPress sestavite obrazec Airtable po meri, je uporaba Vtičnik WPForms. WPForms je najboljši in najbolj priljubljen vtičnik za oblikovanje obrazcev WordPress, s katerim lahko v nekaj minutah ustvarite kakršno koli obliko.

WPForms

Ponuja več lepih predlog, ki so pripravljene za uporabo takoj. Te obrazce lahko uporabite tudi za zbiranje plačil, preprečevanje pošiljanja neželene pošte, dodajanje geolokacije in veliko več. Če želite izvedeti več o tem, preberite naš pregled na WPForms.

Ena od značilnosti tega vtičnika je, da lahko z Zapierjem povežete obrazec z računom Airtable. Zapier je aplikacija, ki povezuje več kot 1500 aplikacij v spletu, vključno z Airtable, Google Koledarjem, Slack, Gmail itd..

Ko svoj obrazec povežete z Airtable, bodo vsi podatki v obrazcu samodejno dodani v vaš Airtable račun. Ali ni to hiter in preprost način za shranjevanje podatkov? Poglejmo, kako ustvariti obliko Airtable po meri v WordPressu.

1. korak: Ustvarjanje obrazca za WordPress z WPForms

Če želite začeti ustvarjati obrazec, morate najprej namestiti in aktivirati Vtičnik WPForms na vašem spletnem mestu. Po aktivaciji pojdite na WPForms »Dodaj novo ustvariti obrazec.

Zdaj izberite Enostaven kontaktni obrazec možnost. Ime lahko dodate tudi v obrazec v polju z imenom obrazca.

WPForms Builder, obrazci za zračni zrak

Enostavna oblika vsebuje nekaj osnovnih polj, kot sta ime in e-poštni naslov. V ta obrazec lahko dodate več polj, tako da preprosto povlečete in spustite polja z leve strani zaslona. Če želite več informacij, si oglejte naš vodnik, kako ustvariti preprost kontaktni obrazec.

Ko prilagodite obrazec, lahko spremenite nastavitve obvestil in potrditev tega obrazca. Končno kliknite na Shrani da ne izgubite nastavitev.

2. korak: Namestite Zapier Addon za zračno integracijo

V naslednjem koraku morate namestite dodatek Zapier. Z Zapierjem lahko obrazec hkrati povežete z več kot dvema aplikacijama.

Tu bomo uporabili Zapier za povezavo našega obrazca z Airtable. Če želite namestiti Zapier, pojdite na WPForms »Addons. Zdaj uporabite iskalno polje za iskanje dodatka.

Ko najdete, kliknite na Namestite Addon gumb. Zdaj pojdite na stran z nastavitvami WPForms in kliknite na Integracija zavihek. Tukaj boste našli svoj ključ Zapier API, s katerim boste povezali svoje WPForms z vašim Zapier računom.

Na tej strani si lahko ogledate logotip Zapier. Kliknite nanj in poiščite ključ API-ja. Odprite to stran. Ta API bomo potrebovali v naslednjem koraku.

Zapier API

3. korak: Ustvarjanje Zap

Zap je avtomatizirano opravilo, v katerem lahko istočasno zaženete in povežete dve ali več spletnih aplikacij. Da pa se bo to zgodilo, boste morali najprej nastaviti račun Zapier. Odprite nov zavihek in ustvarite račun Zapier.

Če želite to narediti, pojdite na Uradno spletno mesto Zapier in kliknite na Prijavite se. Nato lahko uporabite svoj e-poštni naslov za prijavo.

Zapier, integracija wpforms, obrazci airtabe

Ko ste na nadzorni plošči Zapier, kliknite na Naredi Zap gumb.

Zdaj morate konfigurirati dve stvari:

  • Konfigurirajte aplikacijo sprožilec
  • Konfigurirajte akcijsko aplikacijo

Poglejmo jih korak za korakom.

4. korak: Konfiguriranje aplikacije Trigger za Airtable

Zap potrebuje sprožilec za vsako konkretno dejanje. Tukaj bomo morali konfigurirati WPForms kot sprožilno aplikacijo. Ko kliknete na Naredi Zap Gumb vas bo preusmeril na nov zaslon. Na tej strani lahko z iskalnim poljem poiščete WPForms. Ko ga najdete, kliknite nanj, da nadaljujete na naslednji korak.

Vključite WPForms v zapier

V naslednjem koraku izberite Nadaljujte gumb.

vključite wpfrms v zapier

Zdaj boste videli nov zaslon, na katerem se morate prijaviti v svoj račun WPForms. Po kliku na Prijavite se v WPForms gumb, se prikaže novo pojavno okno, v katerega lahko vnesete naslov svojega spletnega mesta in ključ API, ki ga potrebujemo v koraku 2. Po vnosu teh podrobnosti kliknite na Da, nadaljuj gumb.

Videli boste, da je vaš vtičnik WPForms dodan v Izberite račun WPForms stran. Zdaj kliknite gumb Test na zaslonu in preverite, ali je bil Zapier račun pravilno integriran v vaš vtičnik WPForms.

Če prejmete sporočilo o uspehu, za nadaljevanje kliknite gumb Shrani + Nadaljuj. Zdaj bo Zapier dostop do vašega Vtičnik WPForms in lahko prenesete vse obrazce, ki ste jih ustvarili z računom. S spustno puščico izberite obrazec, ki ste ga ustvarili prej in kliknite na Nadaljujte gumb.

Zdaj bo Zapier prišel do vseh vnosov vašega obrazca. Izberite katerega koli vnosa obrazca, da ga boste lahko uporabili za preizkušanje povezave med WPForms in Airtable. Kliknite na Nadaljujte gumb za nadaljevanje.

5. korak: Konfiguriranje akcijske aplikacije

Ta korak je nadaljevanje prejšnjega in tukaj bomo nastavili akcijsko aplikacijo. Za to kliknite povezavo, prikazano na spodnjem posnetku zaslona.

Nastavitve Zapierja

Zdaj lahko izberete aplikacijo Airtable s puščico na spustnem meniju.

Izberite aplikacijo za prenos zraka

Zdaj boste morali izbrati dejanje Airtable. Tu boste imeli več možnosti. Izberite možnost, ki jo potrebujete. Tukaj izberite možnost ustvarjanja zapisa. Korak zaključite s klikom na Shrani + Nadaljuj gumb.

V naslednjem koraku pritisnite Povežite račun gumb za povezavo vašega računa Airtable z Zapierjem. Na zaslonu se bo zdaj prikazalo pojavno okno, ki vas bo pozvalo, da vnesete ključ API Airtable. Če želite dobiti Airtable API, odprite nov zavihek in se prijavite v svoj Airtable račun. API najdete pod Pregledom računa. Samo kliknite na sliko profila v zgornjem desnem kotu in kliknite na Pregled računa.

API Airtable

API si lahko ogledate s klikom na besedilno polje. Zdaj kopirajte in prilepite ta API v okno Zapier.

Po končanem zadetku Da, nadaljuj gumb. Zdaj boste videli, da je vaš Airtable račun dodan v Izberite Airtable Account stran. Zdaj lahko kliknete na Test gumb, da preizkusite povezavo med računoma Zapier in Airtable.

6. korak: Nastavitev in preizkušanje predloge za zračno ploščo

Zadnji korak je postavitev in preizkus predloge Airtable. Predloge Airtable najdete tako, da kliknete zavihek Predloge na vrhu vašega računa Airtable.

predloge za prenos zraka

Če želite izbrati predlogo, morate najprej izbrati bazo. Izberimo Uporabniške raziskave kot osnova za namen te vadnice. Tukaj je opisano, kako izgleda naša predloga.

zračna podlaga za wordpress

Zapier bo za polja prejel podatke iz obrazca Airtable po meri. Vsako od teh polj je mogoče urejati. Ko končate, se pomaknite navzdol in kliknite na Nadaljujte gumb. V naslednjem koraku lahko preverite povezavo WPForms in Airtable s klikom na Pošljite test na Airtable gumb.

Z vnosom preskusnega obrazca v vaš račun Airtable bo zdaj ustvarjen nov stik. Lahko se prijavite v svoj račun Airtable in potrdite, ali je bil stik ustvarjen. Če to storite, se lahko vrnete v svoj račun Zapier in pritisnete Dokončaj gumb za dokončanje postopka. Pomaknite se po zaslonu navzdol in zamenjajte Vaš Zap možnost vklopljena. Ime lahko dodate tudi v svoj Zap.

zap ime

Zdaj, ko uporabnik pošlje obrazec, bodo informacije samodejno dodane v vaš Airtable račun.

7. korak: Vstavljanje zračnega obrazca v WordPress

Ko je obrazec pripravljen, ga lahko enostavno vstavite na svoje spletno mesto. Vdelate ga lahko v svoje objave, strani ali stranske vrstice. Če želite vdelati obrazec, pojdite na Strani »Dodaj novo. Zdaj dodajte ime v svoj obrazec in kliknite na ‘+’ podpišite, če želite dodati blok. Zdaj izberite WPForms iz razdelka najpogosteje uporabljenih blokov.

vdelajte wpforms

Tukaj kliknite puščico in izberite obrazec, ki ste ga pravkar ustvarili s Vtičnik WPForms.

Vaš obrazec bo zdaj dodan urejevalniku strani. Zadnji korak je objava obrazca. Če želite to storiti, samo pritisnite gumb Objavi in ​​obrazec bo takoj objavljen.

Objavi obrazec, WPForm

To je to. Vaš obrazec Airtable po meri je bil uspešno ustvarjen. Upamo, da vam je ta članek v pomoč. Morda boste želeli preveriti tudi, kako ustvariti e-poštno glasilo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map