Kako ustvariti postavitev po meri WordPress (korak za korakom)

postavitve po meri, graditelj bobrov


Ali želite ustvariti razpoložljive WordPress postavitve za vaše spletno mesto, da bi dobili edinstven videz?

Ne glede na vaš nabor spretnosti je preprosto sestaviti obliko po meri WordPress, ne da bi morali najeti razvijalca.

V tem članku vam bomo pokazali, kako ustvariti obliko po meri WordPress z uporabo znanega vtičnika za oblikovanje strani WordPress, Beaver Builder.

Mnogi se morate vprašati, zakaj ustvariti postavitev po meri, ko lahko preprosto izberete prvovrstno temo in začnete svojo stran z eno od vnaprej izdelanih postavitev.

Zakaj ustvarjati postavitve WordPress po meri

Našli boste številne vrhunske WordPress teme, ki ponujajo več osupljivih vgrajenih postavitev, ki so pripravljene za uporabo takoj. Vsekakor se lahko odločite za te čudovite postavitve in svojemu mestu daste privlačen videz.

Toda težava s takšnimi postavitvami je, da jih zaradi svoje pripravljenosti široko uporablja več sto in tisoč uporabnikov po spletu.

To pomeni, da če za svoje spletno mesto WordPress uporabljate vnaprej izdelano postavitev, ne boste mogli izraziti videza, če ga ne prilagodite veliko. Poleg tega tudi te postavitve ne ustrezajo vašim zahtevam. Izdelava postavitve po meri je najboljša možnost v teh primerih.

Ustvarjanje postavitve WordPress po meri

Najboljši način za ustvarjanje vizualno osupljivih postavitev po meri za vaše spletno mesto je uporaba vtičnika Beaver Builder. Beaver Builder je priljubljen vtičnik za ustvarjanje strani z vlečenjem in spuščanjem strani, s katerim lahko v nekaj minutah ustvarite nekaj najbolj osupljivih postavitev.

Beaver Builder

Najboljša stvar tega vtičnika je raven prilagodljivosti, če ponuja. Lahko prevzameš nadzor nad skoraj vsem.

Barve, besedila, pisave, slike – vse je mogoče popolnoma prilagoditi, da dobite natančen videz, o katerem ste vedno sanjali.

Še ena stvar, ki vam bo všeč pri Beaver Builderju, je ta, da so za razliko od vseh drugih vtičnikov za ustvarjanje strani, prijazni do začetnikov in vam ni treba porabiti ure, da bi lahko uporabljali. Poleg tega ponuja tudi na desetine vizualno osupljivih predlog, s pomočjo katerih boste začeli.

Oglejte si pregled Beaver Builderja tukaj. Poglejmo zdaj, kako ustvariti svoje postavitve po meri s pomočjo tega vtičnika.

1. korak: Namestitev in nastavitev programa Beaver Builder v WordPressu

Prvi korak je namestitev in aktiviranje Beaver Builderja na vašem spletnem mestu. Vtičnik lahko prenesete tako, da odprete spletno mesto Beaver Builder. Ko se aktivira, pojdite na Nastavitve »Builder strani.

Nastavitve programa Beaver Builder

Tu lahko vnesete licenčni ključ, če želite omogočiti podporo in prejemati posodobitve. Ko ste pripravljeni, ustvarite svojo prvo postavitev po meri.

2. korak: Ustvarjanje prve postavitve po meri

Če želite ustvariti svojo prvo postavitev po meri, pojdite na Vse strani »Dodaj novo na nadzorni plošči WordPress. V urejevalniku besedil boste imeli možnost preklopa na ustvarjalca strani.

Preprosto kliknite to možnost in prikazana bo kartica za ustvarjanje strani. Tu boste videli več možnosti predloge. Torej za postavitev izberite tistega, ki vam je najbolj všeč. Prav tako lahko kliknete puščico in izberite vrsto postavitve, ki jo želite. To je lahko za vaše ciljne strani ali vsebinske strani.

Ko to storite, boste preusmerjeni na njegov ustvarjalnik povleci in spusti. Če želite urediti določeno polje, morate levo kazati nad tem določenim območjem in ga nato klikniti ter začeti prilagoditi svoj dizajn.

V svoje postavitve lahko dodate do 6 stolpcev, stranskih vrstic, zvokov, slik, ločevalcev in še več. Če želite dodati vrstice in stranske vrstice, kliknite na Postavitve vrstic zavihki. Nato povlecite želeno število stolpcev in ga spustite v vaš vizualni ustvarjalec.

Ko so stolpci dodani, kliknite na njih in jih prilagodite svojim potrebam. Lahko spremenite ozadje, barvo besedila, dodate povezave, besedila, obrobe in drugo v svoje stolpce. Te stolpce in vrstice lahko shranite tudi za kasnejšo uporabo. Za to samo kliknite na Shrani gumb na koncu pojavnega okna.

Za druge elemente morate uporabiti Osnovni moduli možnost. Na voljo imate tudi več drugih elementov, ki jih lahko dodate svoji postavitvi, kot so gumbi, harmonike, tabele s cenami, zemljevidi, odštevalniki in še veliko več.

Elemente preprosto povlečete z desne in jih spustite v ustvarjalnik vida na levi strani. Vsak od teh elementov je prilagodljiv. Če želite na primer dodati nov naslov, kliknite Naslov povlecite in spustite v svojo postavitev. Po tem kliknite element Heading, da ga prilagodite.

Tu boste imeli 3 različne zavihke. Splošno, slog in vnaprej. Prva vam omogoča, da v svoje rubrike dodate besedila, povezave itd. Drugi zavihek vam omogoča, da svoj naslov oblikujete z različnimi barvami, pisavami itd Napredno možnost omogoča delo na robu, vidnosti, odzivnosti, animaciji itd.

Z isto metodo lahko dodate toliko želenih elementov in modulov in jih nato prilagodite tako, da ustrezajo vašim zahtevam.

Ko uredite svoje postavitve, kliknite na Končano v zgornjem desnem kotu zaslona. Videli boste novo pojavno okno z več različnimi možnostmi, kot so tiste, prikazane na posnetku zaslona spodaj.

bober graditelj shrani postavitev

S temi možnostmi lahko osnutek shranite, ga objavite ali zavržete.

3. korak: Ponovna uporaba postavitve

Program Beaver Builder vam omogoča tudi, da shranite svojo obliko WordPress po meri in jo uporabite kadar koli želite. Če želite uporabiti to možnost, pojdite na Orodja v zgornjem desnem kotu zaslona. Na zaslonu se prikažejo naslednje možnosti.

orodja za gradnjo bober

Zdaj, odvisno od vaših potreb, izberite možnost. Če želite predlogo uporabiti za poznejšo uporabo, kliknite na Shrani predlogo in nato poimenujte svojo postavitev. Po tem zadel Shrani gumb.

postavitve wordpress prihranijo tempate

4. korak: Upravljanje vaših predlog

Postavitve, ki jih ustvarite z orodjem Beaver Builder, lahko uporabljate na neomejenih spletnih mestih. Predloge, ki jih ustvarijo njegovi uporabniki, se shranijo v vrsto objave po meri, imenovane predloge.

Ta možnost je privzeto skrita. Lahko ga vidiš tako, da greš Nastavitve »Builder strani» Predloge zavihek.

Zdaj kliknite na Omogoči predloge Administrator predlog možnost in pritisnite Shrani nastavitve predloge gumb. Ko to storite, boste v skrbniški vrstici WordPress-a opazili novo postavko menija z imenom Predloge. Vse postavitve strani, ki jih shranite kot predlogo, bodo prikazane na tej strani.

Izvažate svoje postavitve WordPress

Ker so postavitve, ki jih ustvarite, shranjene kot vrsta objave po meri, lahko svoje predloge Beaver Builder enostavno izvozite. Za to imate vgrajeno funkcijo izvoza v WordPress. Za uporabo te funkcije pojdite na Orodja »Izvozi stran.

izvozi postavitve wordpressa

Zdaj izberite Predloge. Kliknite puščico in izberite predlogo, ki jo želite izvoziti. Po tem udarite v Prenesite datoteko za izvoz gumb in WordPress vam bo poslal datoteko XML, ki jo lahko prenesete.

Uvažanje postavitev Beaver Builder-a

Če želite uvoziti postavitev, pojdite na nadzorno ploščo spletnega mesta, na katero želite uvoziti to postavitev. Zdaj pa pojdi na Nastavitve »Uvozi« WordPress. Na zavihku WordPress kliknite možnost Namestite zdaj. Tako boste prenesli in namestili vtičnik za uvoznik WordPress.

Ko je vtičnik naložen, lahko naložite datoteko XML, ki ste jo pravkar prenesli. Vaša postavitev je zdaj pripravljena za uporabo tudi na vašem drugem spletnem mestu.

In to je to. Upamo, da vam je bil naš članek všeč. Če bi to storili, boste morda želeli izvedeti tudi nekatere druge možnosti Beaver Builder, ki jih lahko preizkusite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map