Kako ustvariti spletno mesto za hrano in recepte (in zaslužiti)

kako ustvariti spletno stran s hrano


Želite ustvariti spletno mesto za hrano in recepte? To je fantastična ideja! Ne glede na to, ali vodite blog, ki pregleduje cene v lokalnih restavracijah ali delite svoje recepte, lahko odlično izdelano spletno mesto WordPress pritegne pozornost bralcev.

V tem članku bomo v štirih preprostih korakih delili, kako ustvariti spletno mesto za hrano in recepte.

Zagon spletnega mesta za hrano in recepte

Številni poznavalci vam bodo povedali, da je niša za hrano in recepte prenasičena s spletno vsebino. Čeprav je res, da na spletu obstaja veliko spletnih mest s hrano in recepti, ne bi smeli preprečiti, da bi sledili svojim sanjam.

Preprosta resnica je: vsi jedo hrano in vedno bodo potrebni sveži recepti. Kot edinstven posameznik s svojim pisalnim glasom in slogom boste na mizo prinesli nekaj posebnega samo s tem, ko ste vi.

Če želite izstopati iz množice, se boste morali spoprijeti s svojo individualnostjo. Ugotoviti boste morali, kaj natančno razlikuje vašo vsebino. Če želite to narediti, boste morali izbrati nišo v žanru hrane in receptov.

Najuspešnejša spletna mesta za hrano in recepte so specializirana. Izbrali so nišo. Namesto, da bi v številnih kategorijah postregli s povprečnimi vsebinami, naj vas občinstvo pogosti v 1 ali 2 nišah, ki jih oskrbuje mojstrski kuhar. Tako kot dobra jedilna izkušnja, ko gre za uspešen blog o hrani, kakovost nad količino vedno osvoji dan.

Primeri niš za hrano in recepte so:

 • Prehranjevanje na proračun
 • Veganski ali vegetarijanski obroki
 • Juhe in enolončnice
 • Ocvrta hrana
 • Zdravstveno ozaveščeno kuhanje
 • Recepti brez soje, brez glutena, oreščkov ali sladkorja
 • Kulturne jedi
 • Otrokom prijazna hrana
 • Kuhanje z žuželkami

To je le nekaj predlogov z vrhov naših glav. Prepričani smo, da si lahko omislite več. Čudovita stvar pri zagonu spletnega mesta za hrano in recepte je, da so možnosti nišo neskončne. Vzemite si čas in se potopite globoko v svojo foodie dušo. Tako kot so okusne jedi oblikovane z ljubeznijo, naj tudi vaš blog o hrani in recepturi izhaja iz srca. Katera živila vas najbolj strašijo?

Ko ste izbrali tržno nišo, sledite spodnjim korakom, da bo recept uspešen.

1. korak: Izberite ime domene in gostovanje za spletno mesto s hrano

Prvi korak za oblikovanje spletnega mesta za hrano in recepte je izdelava spletnega mesta z WordPressom.

Ko imate osnovni okvir za “generično” spletno mesto, ga lahko nato prilagodite svoji srčni vsebini in ga spremenite v spletno mesto za hrano in recepte svojih sanj.

Če želite to narediti, boste potrebovali ime domene in spletno gostovanje.

Ime domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu, znan tudi kot vaš URL. Na primer, naše ime domene je IsItWP.com; in to je tisto, kar vtipkate v svoj spletni brskalnik, da nas poiščete v spletu. Ime domene vašega spletnega mesta mora biti povezano z nišo za hrano, ki ste jo izbrali. Uporabite ključne besede, povezane z žanrom hrane ali receptov.

Če potrebujete pomoč pri izbiri imena domene za vaše spletno mesto, priporočamo uporabo našega generatorja imen spletnih strani.

Po drugi strani je spletno gostovanje shranjevanje datotek vašega spletnega mesta. Zamislite si tako: če je vaše ime domene vaš naslov, je spletno gostovanje vaša hiša. Doslej ima smisel, kajne? Zato za izdelavo ustreznega spletnega mesta potrebujete tako ime domene, kot tudi spletno gostovanje.

Na srečo lahko oba ta elementa po znižani ceni dobite pri naših prijateljih na Bluehostu!

Bluehost ponuja bralcem IsItWP brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo (za zaščito svojega spletnega mesta) in MASIVNI popust pri spletnem gostovanju WordPress.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Ko ste pripravljeni z imenom domene in spletnim gostovanjem, je čas, da preidete na drugi korak!

2. korak: Namestite WordPress za svoj blog o hrani

Če ste za spletno gostovanje izbrali Bluehost (priporočeno zgoraj), bo namestitev WordPressa enostavna.

V preteklosti je Bluehost za WordPress ponudil namestitev z enim klikom. Nič lažjega od tega ne bi bilo, kajne? Nepravilno. Bluehost je prevzel še eno zarezo in naredil postopek povsem enostavno, tako da je na nova spletna mesta po privzeti namestitvi WordPress-a privzeto namestil.

Preverite tudi: Poglobljen pregled spletnega gostovanja Bluehost.

Zdaj boste morali izbrati temo za svoje WordPress spletno mesto, vnesti naslov svojega spletnega mesta, napisati svoj slogan in že boste pripravljeni na ogled. Poglejmo, kako to izgleda, korak za korakom:

Za temo samo zaenkrat izberite karkoli. Pozneje lahko vedno izberete drugo temo (v tem priročniku lahko izberemo nekaj odličnih). Vaš glavni cilj je, da začnete z WordPressom. Vse ostale majhne podrobnosti lahko kasneje razvrstite in spremenite.

izberi temo

Na naslednjo stran vpišite svoj naslov in vrstico v navedena polja.

ustvarite novo spletno mesto wordpress

Ko izpolnite svoje podatke, kliknite Naslednji. Bluehost bo nato samodejno namestil WordPress za vas, brez težav, in prikazal se bo tak zaslon, ko bo namestitev uspešno končana:

Wordpress namestitev končana

Na vaš e-poštni račun bodo poslane vaše poverilnice za WordPress.

Zdaj, ko imate na svojem spletnem mestu nameščen WordPress, se lahko prijavite na nadzorno ploščo WordPress, tako da ga dodate wp-admin na vaš URL. Vaš prijavni URL bo izgledal nekako takole: https://yoursite.com/wp-admin

Uporabite poverilnice, ki ste jih prejeli po e-pošti, za prijavo na svoje novo spletno mesto WordPress.

stran za prijavo v wordpress

Če za spletno gostovanje niste izbrali Bluehost-a, si lahko preberete celoten vodnik o namestitvi WordPress-a za več informacij. Pokrivamo vsak možni scenarij, vključno s tem, kako ročno namestiti WordPress iz računalnika.

Ko imate nameščen WordPress, se pomaknite na tretji korak.

3. korak: Izberite temo popolne hrane

Če iščete hitro, brezplačno temo, s katero lahko začnete, jo lahko prenesete in namestite iz shrambe tem WordPress. Do tega lahko dostopate s svoje nadzorne plošče WordPress.

Preprosto kliknite na Videz »Teme in nato kliknite Dodaj novo.

Dodaj novo temo

Od tam lahko z njihovo funkcijo iskanja poiščete brezplačno temo WordPress, ki vam je všeč:

Poiščite teme

Če pa imate že naloženo temo, jo lahko naložite s klikom na Naloži temo gumb na vrhu te strani.

Ko najdete želeno temo, kliknite Namestite in Aktivirajte da se bo sprožil v živo na vašem spletnem mestu. Od tam jo lahko prilagodite Videz »Prilagodi.

Da bi vam olajšali, smo spodaj pripravili seznam naših najljubših tem WordPress za spletna mesta za hrano in recepte. Če se ne želite sami lotiti težav z iskanjem teme, izberite eno od naših priporočil.

Upoštevajte, da uporaba vgrajene namenske teme WordPress (tj. Tema za hrano in recepte) ponuja edinstven nabor prednosti in slabosti. Glavni “pro” je, da bo tema vnaprej napolnjena z vsem, kar boste potrebovali za ustvarjanje profesionalnega spletnega mesta v niši s hrano. Ključno pa je, da lahko te vnaprej naložene funkcije omejijo vašo prilagodljivost, ko gre za prilagajanje.

Če želite teči na tla in skočiti desno v zagon spletnega mesta s hrano ali recepti z vnaprej izdelanim okvirom, so spodaj navedene teme fantastične možnosti. Če pa imate v mislih določeno vizijo, ki zahteva množično prilagajanje, je bolje, da izberete naše najljubše večnamenske teme WordPress in jo nato prepletete z vtičniki za hrano ali recepte.

Naslednje teme so odzivne in bodo videti odlično v kateri koli napravi:

1. Foodica

Foodica

Ta čudovita tema revije v obliki revije je kot nalašč za katero koli spletno stran s hrano ali recepti. Z 10 barvnimi shemami, ki jih lahko izbirate, boste svoje spletno mesto zlahka primerjali z vašo blagovno znamko.

Foodica ima svoj lastni indeks receptov ter čudovit drsnik za predstavljene slike. Poleg tega je integriran z WooCommerce, tako da lahko brez težav spremenite svoje spletno mesto v spletno trgovino. Če prodajate kuharske knjige, recepte, že pripravljene jedi ali kaj drugega; to je popolna tema za vas!

Začnite z Foodica danes!

2. Foody Pro

FoodyPro

Lahek in optimiziran za hitrost, FoodyPro je za prevajanje pripravljen na SEO, prijazen do SEO in popolnoma integriran z WooCommerce.

Neverjetno hitro je, ne da bi žrtvovali slog. Ima tesen, profesionalen videz in vsebuje indeks receptov po meri ter več področij, pripravljenih na gradnike.

Začnite s Foody Pro!

3. Foody

Foody

Foody vam omogoča, da začnete takoj začeti zahvaljujoč dvema demo spletnima stranma, ki jih lahko namestite s klikom miške. Raje zgradite svojo spletno stran iz nič? Brez problema! Foody ima veliko možnosti za prilagajanje, s katerimi se boste spravili na pravo nogo.

Ta tema vključuje BREZPLAČNO tudi 2 premijska vtičnika, Revolution Slider in WPBakery!

Začnite s Foodyjem!

4. Hrana4Soul

Hrana4Soul

Restavracije, kavarne, dnevniki o pregledu hrane in spletna mesta z recepti se odlično zabavajo s temo Food4Soul. Še posebej imamo radi njegovo pregledno območje glave, ki je zrelo za prilagoditev.

Food4Soul je elegantna tema v slogu portfelja, ki vsebuje vse, kar potrebujete, da ustvarite privlačno spletno mesto za hrano ali recepte.

Začnite s Food4Soul!

5. Foodie Pro

foodie pro

Foodie Pro je prefinjena tema v WordPress-u v minimalističnem slogu, ki je opremljena s številnimi zmogljivimi funkcijami. Svoje spletno mesto lahko zgradite iz nič ali pa uporabite predhodno izdelane predloge, da se začnete premikati.

Foodie Pro kot tema teme StudioPress deluje na njihovem vedno priljubljenem okviru Genesis; zagotavljanje, da vaše spletno mesto vedno deluje čim bolj gladko.

Začnite s Foodie Pro!

4. korak: Namestite popolne vtičnike

Če želite za začetek dostopati do brezplačnih vtičnikov WordPress, lahko na nadzorni plošči svojega spletnega mesta vpnete v shrambo vtičnikov WordPress..

Kliknite na Vtičniki »Dodaj novo začeti.

Dodajte nov vtičnik

Od tam lahko s pomočjo funkcije iskanja poiščete uporabne brezplačne vtičnike za vaše spletno mesto:

Vtičniki za iskanje

Ko najdete nekaj, kar vam je všeč, Namestite in Aktivirajte ga preizkusiti!

Za lažjo uporabo smo spodaj našteli nekaj najljubših vtičnikov.

Sledi kombinacija vtičnikov, ki bi jih moralo imeti vsako spletno mesto, in nekaj, ki bodo resnično polepšali spletno mesto za hrano ali recepte:

1. WPForms

WPForms

Kot najboljši svetovni vtičnik za kontaktne obrazce je WPForms ravno tisto, kar potrebujete za vzpostavitev stika s svojimi bralci in potencialnimi strankami. Poleg tega lahko z dodatkom za objavo prispevkov bralce spodbudite k pošiljanju lastnih receptov ali objav v spletnem dnevniku, s katerimi se prepričate, da imate neprekinjen tok vsebine.

Bralci IsItWP dobijo 10% popusta, ko ob nakupu uporabljajo kodo kupona SAVE10!

Začnite z WPForms danes!

2. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster je najboljše orodje za ustvarjanje svinca na svetu. Z njim lahko povišate naročnine na e-novice, obiskovalce spremenite v kupce in še veliko več.

Če imate promocijo izdelka, brezplačno podarite ali preprosto želite prelistati nekaj bralskih e-poštnih sporočil; OptoinMonster je orodje za vas.

Začnite z OptinMonster danes!

3. MonsterInsights

pošast

Če imate veliko prometa, ne pomeni nič, če nimate poglobljenih podatkov, s katerimi bi analizirali te obiskovalce. MonsterInsights je popoln vtičnik, ki vam pomaga slediti, upravljati in analizirati obiskovalce vašega spletnega mesta.

Z nekaj preprostimi kliki miške lahko spletno mesto WordPress povežete s svojim računom za Google Analytics. Od tam si lahko iz udobja svoje WordPress nadzorne plošče ogledate vse statistike, ki jih boste kdaj potrebovali. Ni treba več obiskati spletnih mest drugih proizvajalcev!

Začnite z MonsterInsights danes!

4. WP končni recept

Končni recept WP

Ta vtičnik nalašč recepte za nalaganje. Predloge so popolne in imajo celo odrezke, s katerimi boste v Googlu videti fantastično.

Vaši bralci bodo lahko natisnili kartice receptov, prilagodili velikosti prikazovanja velikosti pred nalaganjem in celo z lahkoto delili recepte na svoje račune v družbenih medijih.

Še posebej nam je bilo všeč, da se WP Ultimate Recipe lahko uporablja v objavah in na straneh s pomočjo kratkih kod ali njihovega gumba »Instant Recipe«, ki se prikaže nad orodno vrstico urejevalnika objav / strani. V isto objavo ali stran lahko dodate celo več receptov!

Začnite z WP Ultimate Recipe danes!

5. reSmush.it

resmush.it

Spletna mesta za hrano in recepte vsebujejo slike. Nič ne prodaja bralca na spletnem dnevniku s hrano, podobno podobam mučnih, vrednih, drogo vrednih obrokov.

Na žalost so slike neverjetnih jedi s hrano pogosto precej velike in lahko upočasnijo celotno vaše spletno mesto; kar je slabo za splošno uporabniško izkušnjo. Za boj proti temu priporočamo uporabo reSmush.it! Ta priročen vtičnik skrči vaše slike, ne da bi pri tem žrtvoval kakovost, tako da so takoj optimizirane za hitrost.

Začnite z reSmush.it danes!

6. WordPress sorodne objave

Wordpress povezane objave

Eden najboljših načinov, kako bralce ohraniti in zagotoviti, da ostanejo na vašem spletnem mestu, je, da priporočamo povezane objave. Z WordPress sorodnimi objavami lahko vaši obiskovalci preberejo recept ali pregled in nato samodejno priporočijo več drugih objav, ki jih samodejno priporočijo glede na to, kar so pravkar prebrali. Njihovi kliki se bodo povečali, vaša stopnja obiskov pa se bo znižala. Vsi zmagajo!

Začnite z objavami v zvezi z WordPressom danes!

7. Yoast SEO

yoast-seo

Optimizacija iskalnikov (SEO) je pomembna, da bi se lahko uvrstili na iskalnike in jo odkrila vaša ciljna publika. Yoast SEO vas vodi v postopku optimizacije iskalnikov na vaših objavah in straneh, pri čemer ocenjujete, kako dobro ste v svoji pisni vsebini uporabili ključne besede recepta in hrane..

Začnite z Yoast SEO danes!

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako ustvariti spletno mesto za hrano in recepte v WordPressu.

Če vam je bila všeč ta vadnica, vam bo morda všeč tudi naš vodnik po korakih, kako dodati obrazec za prijavo gostujoče objave na svoje WordPress spletno mesto!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map