Kako ustvariti spletno mesto za majhna podjetja v 5 preprostih korakih (2020)

Kako ustvariti spletno mesto za majhna podjetja


Ali želite ustvariti spletno stran za promocijo vašega malega podjetja? Izdelava spletnega mesta za vaše podjetje vam lahko pomaga rasti v internetu. Na srečo lahko spletno mesto za majhna podjetja ustvarite sami, ne da bi plačevali zajetne pristojbine razvijalcu.

V tem članku vam bomo v 5 preprostih korakih pokazali, kako ustvariti spletno mesto za majhna podjetja.

Zakaj bi ustvarili spletno mesto za svoje majhno podjetje?

Kot lastnik podjetja boste želeli svoje izdelke in storitve deliti s svetom. To je mogoče storiti z ustvarjanjem poslovnega spletnega mesta. Spletno mesto maksimira vaš dom do novih strank in vam pomaga hitreje rasti podjetja.

V preteklosti ni bilo enostavno izdelati spletne strani ali ustvariti spletne trgovine za majhno podjetje. Ljudje so najemali profesionalne razvijalce, ki ustvarjajo svoja spletna mesta, in to je bil velik strošek za lastnika majhnega podjetja. Zdaj je tehnologija napredovala in lahko ustvarite svoje spletno mesto, ne da bi imeli znanje o kodiranju.

Oglejte si tudi naš članek o najboljših knjigah WordPress, vključno s knjigami na spletnih mestih WordPress za podjetja.

Oglejmo si, kako ustvariti spletno mesto za majhna podjetja v 5 preprostih korakih, ne da bi pomagali razvijalci.

1. korak: Izbira platforme za ustvarjanje spletnega mesta za mala podjetja

Najprej morate izbrati pravo platformo, ki vam omogoča dostop do vseh funkcij, ki jih potrebujete za izdelavo spletnega mesta. Večina začetnikov se jim ne zdi pomembna, vendar je to osnovni dejavnik vašega spletnega mesta. Če izberete pravilno platformo za svoje potrebe, bodo vse druge naloge, ki jih opravljate, postale lahke.

Priporočamo, da izberete WordPress za izdelavo spletnega mesta za mala podjetja. To je dobro znana programska oprema, ki podpira 31% vseh spletnih mest v internetu.

WordPress je odličen za spletna mesta za majhna podjetja, saj vsebuje številne vgrajene funkcije, ki poenostavljajo vaše delo. Na stotine tisoč brezplačnih predlog in razširitev, ki vam pomagajo ustvariti spletno mesto, ne da bi napisali eno vrstico kode. Najboljše od vsega je, da imate popoln nadzor nad svojo spletno stranjo.

WordPress je na voljo v dveh okusih: WordPress.com in WordPress.org. Za svoje spletno mesto boste potrebovali samostojen WordPress.org, saj ima neverjetne funkcije, pa tudi dostop do brezplačnih tem in vtičnikov. Za več podrobnosti lahko preberete WordPress.com v primerjavi z WordPress.org.

Zdaj, ko veste, katero platformo morate izbrati, lahko začnete dejanski postopek izdelave svojega spletnega mesta.

2. korak: Nakup domene in gostovanje za spletno mesto za mala podjetja

Prva stvar, ki jo potrebujete, je ime domene in spletno gostovanje, da začnete ustvarjati poslovno spletno mesto z WordPressom.

To vključuje denar in morda boste želeli možnost, ki v začetnih fazah razvoja stane manj. Na splošno vas ime domene stane 14,99 USD na leto, spletno gostovanje pa približno 7,99 USD / mesec, kar je veliko denarja, če ste namenjeni proračunu.

Za vaše spletno mesto priporočamo gostovanje Bluehost. Za naše bralce ponujajo brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in 60% OFF na gostovanju WordPressa. To zniža stroške za ime domene in gostovanje na 2,75 USD na mesec.

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Ko ste na spletnem mestu Bluehosta, kliknite na Začni zdaj gumb za nadaljevanje.

ustvarite blog na bluehostu

Preusmerjeni boste na stran s cenami. Lahko pogledate v Osnovni in Plus načrti. Ti načrti so cenovno ugodni in ponujajo dobre storitve za mala podjetja.

izberite načrt bluehosta za začetek bloga

Ko se odločite, lahko kliknete na Izberite Izberite svoj načrt in pojdite na naslednji korak za nakup imena vaše domene.

nakup domene bluehost

Za spletno mesto za majhna podjetja je priporočljivo izbrati ime domene, ki je preprosto, kratko in enostavno izgovorljivo. Ime domene mora biti pomembno za vaše podjetje in potencialnim strankam dati vpogled v to, za kaj gre vaša blagovna znamka. Porabite nekaj časa za iskanje pravega imena domene, saj je lahko glavni dejavnik uspeha za vaše spletno mesto. Imena domene lahko celo iščete z našim orodjem za ustvarjanje domenskih imen.

Ko pridobite svoje ime domene, lahko kliknete na Naslednji gumb. Zdaj boste morali dodati svoje osebne podatke, kot so ime, e-pošta, naslov itd.

informacije o paketu bluehost

Na isti strani bo prikazanih nekaj dodatkov, ki jih želite vključiti v svoj načrt gostovanja. Preprosto jih počistite in nadaljujte z ogledom skupne cene, izberite način plačila in zaključite nakup.

Opomba: Če želite pozneje katerega koli od teh dodatkov za gostovanje, jih lahko dodate na nadzorni plošči gostovanja.

3. korak: Namestite WordPress na svoj račun gostovanja

Ko se naročite na načrt gostovanja, boste morali izbrati temo WordPress. V tem koraku lahko izberete katero koli temo, ker lahko temo vedno spremenite pozneje (v nadaljnjem koraku te vadnice vam bomo pokazali, kako to storiti).

izberi temo

Nato boste morali izbrati ime in slogan za svoje spletno mesto.

ustvarite novo spletno mesto wordpress

Ko določite podrobnosti, kliknite Naslednji. Bluehost bo zdaj namestil WordPress za vas in ko bo končan, vam bo pokazal zaslon, kot je ta:

namestitev wordpressa uspešna

Na spletno mesto se lahko prijavite tako, da ga dodate wp-admin na vaš URL. Takole mora izgledati vaš prijavni URL za WordPress:

http://example.com/wp-admin

Zdaj se lahko prijavite na svoje WordPress spletno mesto s poverilnicami, poslanimi na vaš e-poštni naslov.

prijava v wordpress

V vašem upravnem območju WordPress lahko spremenite splošne nastavitve, ustvarite strani in upravljate s celotnim spletnim mestom.

Ta WordPress namestitev ima osnovno temo, ki se samodejno namesti in aktivira. Privzeto predlogo lahko spremenite v izbrano temo. Na internetu je na voljo več sto tisoč brezplačnih in vrhunskih tem.

Oglejte si to zbirko najboljših in najbolj priljubljenih tem WordPress za spletno mesto za mala podjetja. Preprosto izberite temo WordPress, ki ima neverjetno zasnovo in ustreza značilnostim, ki jih potrebujete za vaše spletno mesto.

Ko izberete temo, jo lahko preprosto namestite v WordPress. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev teme WordPress.

Vse teme programa WordPress imajo različne funkcije in možnosti za prilagajanje videza in občutka vašega spletnega mesta. Vedno lahko greš na Videz »Prilagodi strani v vašem upravnem območju WordPress za urejanje nastavitev teme.

Prilagodite videz spletnega mesta

Na tej strani lahko ustvarite menije, spremenite barve spletnega mesta, dodate sliko glave in še več. Ko končate z nastavitvami, lahko kliknete na Objavi gumb za ogled teh sprememb.

Čeprav je enostavno najti WordPress temo, ki se prilagaja vašemu delovnemu toku, so možnosti prilagajanja na večini tem omejene. Če niste razvijalec, ne morete spremeniti svojega tematskega oblikovanja.

Če želite sami ustvariti obliko po meri za svoje spletno mesto, potem lahko namestite vtičnik za gradbenike WordPress. Najbolj priljubljeni sta Beaver Builder in Divi Theme, saj oba ponujata veliko možnosti za enostavno ustvarjanje veličastnega poslovnega spletnega mesta.

4. korak: Izdelava strani vaše spletne strani

Po aktiviranju teme morate narediti nekaj strani in dodati podatke o svojem podjetju. Spletna mesta za mala podjetja niso naložena z vsebino, tako da lahko ustvarite preproste strani spletnih strani z osnovnimi podrobnostmi za svoje uporabnike.

Če želite ustvariti novo stran, boste morali iti na Strani »Dodaj novo v vašem upravnem območju WordPress.

Nova stran v WordPressu

Za svoje spletno mesto lahko ustvarite toliko strani, kot jih potrebujete. Če želite na objavljene strani dodati ali posodobiti kakršne koli podatke, jih lahko preprosto uredite iz svojega skrbniškega področja WordPress.

Dodajte vse pomembne strani, ki so potrebne za spletno mesto malega podjetja, na primer o nas, ustvarjene bodo storitve, izdelki, podpora (če so na voljo) ali druge uporabne strani.

Ko se začnete premikati, lahko dodate več strani, kot je spletna stran za blog, ločene strani blagovnih znamk za vsak izdelek in več. Za zdaj naj bo preprosto.

5. korak: Dodajanje funkcij na vaše spletno mesto

WordPress ima na tisoče vtičnikov (aplikacij) za lažje delo. S pomočjo teh vtičnikov lahko na spletno mesto dodate neverjetne funkcije, ne da bi uredili eno kodo.

Stran z vtičniki

WordPress repozitorij ima več kot 50.000 brezplačnih vtičnikov, ki jih lahko uporabite za dodajanje funkcij na vašo spletno stran. Preprosto namestite in aktivirajte tiste, ki jih želite, in že boste na poti.

Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Poleg tega priporočamo, da si ogledate ta članek o tem, kako ustvariti mikro posel, kot je Fiverr.

Stvari je treba storiti takoj po ustvarjanju spletnega mesta WordPress

Ko je vaše spletno mesto pripravljeno, morate opraviti nekaj nalog, ki so potrebne za to, da vaše spletno mesto za poslovanje dobro deluje na internetu. Na primer, izboljšajte uvrstitev v iskalnikih, da pridobite več prometa, spremljajte neželene komentarje na svojem spletnem mestu, povečajte hitrost nalaganja strani, zaščitite svoje spletno mesto pred hekerji in zlonamerno programsko opremo in dodajte kontaktni obrazec.

Oglejmo si korake, ki jih morate izvesti takoj po izdelavi spletnega mesta za mala podjetja.

 • Kontaktni obrazec: Na poslovno spletno mesto dodajte kontaktni obrazec. Morda boste želeli preveriti tudi naš strokovnjak za najboljše vtičnike za obrazec WordPress. S pomočjo teh obrazcev se lahko uporabniki povežejo z vami.
 • Dodaj sledenje Google Analytics: Na spletnem mestu vašega malega podjetja dodajte sledenje Google Analytics, tako da namestite MonsterInsights vtičnik. V začetnih fazah je pomemben vsak obiskovalec in MonsterInsights lahko to poskrbi namesto vas.
 • Varnost WordPressa: Zaščitite svoje WordPress spletno mesto z namestitvijo nekaterih najboljših varnostnih vtičnikov WordPress. Priporočamo Sucuri, ki je najbolj priljubljen varnostni vtičnik WordPress, in ga uporabljamo na vseh naših spletnih mestih.
 • Izboljšajte WordPress SEO: Povečajte svoj SEO z uporabo najboljših vtičnikov WordPress SEO. Priporočamo, da uporabite vtičnik Yoast SEO.
 • WordPress varnostno kopijo: Načrtujte varnostno kopijo spletnega mesta WordPress z najboljšim vtičnikom za varnostno kopijo WordPress. Oglejte si tudi ta priročnik, kako enostavno narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress.
 • Performance WordPress: Izboljšajte uspešnost svojega spletnega mesta z namestitvijo najboljših predpomnilnikov WordPressa in drugih vtičnikov uspešnosti WordPress.
 • Prepreči neželene komentarje: Preprečite neželene komentarje tako, da na svoje spletno mesto namestite vtičnik Akismet.
 • Razvijajte svoje spletno mesto: Rastite obiskovalce in stranke z uporabo najboljših vtičnikov WordPress svinca.
 • Storitev poslovnega telefona: Uporabnikom omogočite, da se povežejo z vami, tako da na svoje spletno mesto dodajo storitev poslovnega telefona.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako ustvariti spletno mesto za majhna podjetja v 5 preprostih korakih. In preberite tudi naše strokovne odgovore o tem, koliko stane spletno mesto, preden zaženete spletno mesto.

Za podrobnejše korake preberite, kako zagnati WordPress spletno mesto iz nič (korak za korakom).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map