Kako ustvariti spletno stran restavracije s programom WordPress (korak za korakom)

Ustvari spletno stran restavracije


Ali želite ustvariti spletno mesto restavracije z WordPressom?

Spletno mesto restavracije ponavadi prikazuje menije, podatke o rezervaciji in lokacijo, zato jih kupci zlahka najdejo in po možnosti rezervirajo spletno rezervacijo. WordPress olajša izdelavo spletnega mesta v restavraciji, tudi če niste tehnični.

V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko korak za korakom ustvarite spletno mesto restavracije s programom WordPress.

Bistvene lastnosti spletnega mesta restavracije

Običajno bi stranke, ko vstopijo v restavracijo, iskale odličen ambient, jed za hrano in nekoga, ki jim lahko pomaga. Restavracije zbirajo tudi povratne informacije / predloge strank za izboljšanje svojih storitev.

Najboljša stvar pri gradnji restavracijskega spletnega mesta je, da lahko enake možnosti ponudite tudi v spletu. Kupcem lahko celo pomagate odkriti vašo lokacijo, opraviti spletno rezervacijo in celo prebrati povratne informacije vaših strank.

Spodaj je nekaj funkcij, ki jih pogosto najdete na spletnem mestu restavracije.

 • Stran z menijem restavracije
 • Spletni obrazec za rezervacijo
 • Ikone družbenih medijev
 • Stran za stike z naslovom in telefonsko številko
 • In več..

Zahteve za izdelavo spletnega mesta restavracije

Za izdelavo spletnega mesta v restavraciji boste potrebovali naslednje stvari:

 • Ime domene: To je URL naslov, ki ga bodo uporabniki vnesli v svoje brskalnike za dostop do vašega spletnega mesta (na primer google.com ali isitwp.com)
 • Spletno gostovanje: Tu shranjujete datoteke svojega spletnega mesta, vključno s fotografijami.
 • WordPress tema restavracije: Tema ali predloga restavracije je koža vašega spletnega mesta. Vsebuje tudi funkcije in možnosti, ki podpirajo namen spletnega mesta.
 • WordPress vtičniki (neobvezno): Za spletno mesto restavracije priporočamo uporabo naslednjih vtičnikov WordPress.
  • Začetek rezervacije (neobvezno): omogoča nastavitev spletnega rezervacijskega sistema, kar strankam olajša rezervacijo mize v vaši restavraciji.
  • MonsterInsights: Je najboljši vtičnik Google Analytics, ki vam daje podrobna poročila o tem, kako obiskovalci najdejo in sodelujejo s spletnim mestom vaše restavracije.
  • WPForms: Najboljši vtičnik za WordPress, ki omogoča tudi objavljanje uporabniških pregledov in povratnih informacij na spletnem mestu vaše restavracije.

Izdelava spletnega mesta restavracije z WordPressom

Zdaj, ko veste o bistvenih lastnostih in zahtevah, pojdimo po korakih in naredimo spletno mesto za svojo restavracijo.

1. korak: Kupite ime domene in spletno gostovanje

Za začetek morate najprej kupiti domensko ime in spletno gostovanje.

Priporočamo uporabo Bluehosta. Je eden najbolj priljubljenih ponudnikov spletnega gostovanja in WordPress.org je uradno priporočen gostiteljski partner. Za uporabnike IsItWP ponujajo tudi brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in 60% popust pri načrtih spletnega gostovanja.

Pregled Bluehosta

Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost »

Za več podrobnosti si lahko preberete naš pregled Bluehost.

Pojdite na Bluehost in kliknite na Začeti. Nato boste morali izbrati načrt gostovanja za izdelavo spletnega mesta v restavraciji. Izberimo osnovni načrt, ko šele začnete. Vključuje brezplačno ime domene in brezplačno SSL potrdilo. Vedno lahko nadgradite pozneje, ko raste vaše spletno mesto.

izberite načrt modrega gostovanja za spletno mesto restavracije

Na naslednji strani vas bo vprašalo, ali želite nadaljevati z obstoječo domeno, ki jo imate v lasti, ali novo kupiti brezplačno. Izberite najboljšo možnost za vas.

nakup domene bluehost

Zdaj boste pozvani, da vnesete podatke o svojem računu. Za enostavno registracijo se lahko prijavite z Googlom in dokončate nastavitev s samo nekaj kliki.

ustvarjanje računa bluehost

Ko vnesete svoje podatke, se pomaknite navzdol, dokler ne najdete polja s podatki o paketu. Osnovni načrt lahko izberete za 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev. Prav tako lahko vidite, da je nekaj dodatkov izbranih, kar pomeni skupno ceno. Priporočamo, da odznačite dodatke, ker jih ne boste potrebovali takoj. Vedno jih lahko kupite pozneje, kadar koli želite.

Z izbiro 36-mesečnega načrta boste dobili najboljšo vrednost za svoj denar.

informacije o paketu bluehost

Ko končate z izbiro svojih načrtov, se pomaknite navzdol po strani in vnesite svoje podatke o plačilu. Morate se strinjati z njihovimi pogoji storitve in nato kliknite Pošlji.

To je to!

Uspešno ste naročeni na gostiteljski načrt. Odprli vas bomo, da ustvarite geslo za svoj račun.

Nato boste prejeli e-pošto s podrobnostmi o tem, kako se prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja (cPanel), kjer lahko upravljate vse, od gostovanja datotek do e-poštnih sporočil in podpore.

2. korak: Nastavite WordPress za svoje restavracijsko mesto

WordPress je najbolj priljubljen graditelj spletnih strani na trgu. 30% spleta poganja WordPress, veliko znanih blagovnih znamk pa WordPress aktivno uporablja za zagon svojih spletnih mest.

Obstajata dve vrsti WordPressa: WordPress.com, ki je gostujoča rešitev, in WordPress.org, ki je samoplačniška platforma. Preverite razliko med WordPress.com in WordPress.org, da zbrišete zmedo.

Za vaše spletno mesto v restavraciji boste potrebovali samostojen WordPress.org, ker vam omogoča popoln nadzor nad svojim spletnim mestom.

Bluehost ponuja namestitev WordPressa z enim klikom na njihovo nadzorno ploščo. Dodati boste morali podrobnosti o svojem spletnem mestu, ki bo v nekaj minutah samodejno namestil WordPress. Prav tako se lahko naučite, kako namestiti WordPress korak za korakom.

Se sprašujete, zakaj bi morali uporabljati WordPress? Oglejte si naš celoten pregled WordPress-a. Prav tako lahko preberete te ključne razloge za uporabo WordPress-a za svoje spletno mesto.

Z Bluehostom vam ni treba iti skozi ločen postopek namestitve WordPressa za vaše restavracijsko mesto. Ko se prijavite za načrt Bluehost, morate samo izbrati svojo WordPress temo, določiti ime in oznako spletnega mesta restavracije in pripravljeni boste začeti z WordPressom.

3. korak: Izberite temo restavracije WordPress

Po nastavitvi WordPressa morate izbrati temo restavracije in jo namestiti na svoje spletno mesto.

Imenik tem

Na tisoče brezplačnih in vrhunskih WordPress tem, ki jih lahko uporabljate. Pri izbiri teme boste morali preučiti zasnovo, funkcije in možnosti, ki so priložene njej.

Dobra tema v restavraciji WordPress naj ponuja privlačno postavitev s preprostim navigacijskim menijem, stranskimi vrsticami, podporo za pripomočke in predlogi strani. Oglejte si naš strokovni izbor najboljših tem v restavraciji WordPress, da preprosto izberete temo za vaše spletno mesto.

Za namene te vadbe uporabimo Foodica, eno najboljših tem WordPress za restavracije, spletna mesta s recepti, blogerji o hrani in revije.

Foodica

4. korak: Nastavitev spletnega sistema za rezervacijo restavracij (neobvezno)

Ko vaše podjetje raste, boste morali na spletno mesto dodati spletni sistem rezervacij, da bodo stranke lahko rezervirale mizo v svoji restavraciji.

Spletna rezervacija

Za razliko od rezerviranja miz prek telefonskih klicev, spletni sistem rezervacij deluje samodejno, ko je nastavljen. Na podlagi vtičnika, ki ga uporabljate, lahko dodate počitnice, čas odpiranja in zapiranja in celo blokirate rezervacije ročno. Najboljše je, da ustvari obvestila po e-pošti za vas in vašo stranko. Kot lastnik restavracije lahko rezervacijo potrdite ali zavrnete na podlagi razpoložljivosti miz.

Najboljši del je, da lahko uporabite WordPress vtičnik, kot je Start Booking, da dodate funkcijo spletne rezervacije na svojem spletnem mestu v nekaj klikih brez pisanja kode.

začnite z rezervacijo

Ta vtičnik ponuja vse zgoraj omenjene funkcije. Ponuja tudi dodatke za integracijo e-pošte, izvozne rezervacije in drugo.

Preberi več: Najboljši vtičniki spletnega rezervacijskega sistema.

5. korak: prikažite galerije slik in drsnik

Poleg spletnega rezervacijskega sistema je nujno, da na svojem spletnem mestu prikažete slike restavracije, hrane itd..

Galerija restavracij

Če želite narediti svoje slike še bolj privlačne, lahko uporabite WordPress slikovni vtičnik, kot sta Envira Gallery in Soliloquy.

Envira Gallery je priljubljen vtičnik WordPress, ki omogoča ustvarjanje galerij slik in albumov na spletnem mestu vaše restavracije. Po drugi strani Soliloquy omogoča hitro in enostavno dodajanje čudovitih drsnikov na katero koli spletno stran.

6. korak: Ustvarite stran z nami

Stran za stik z nami je pomemben del vsakega spletnega mesta. Ta stran bo izjemno koristna za vaše potencialne stranke, da ugotovijo, kje se nahaja vaša restavracija in stopijo v stik z vami. Na strani za stik z nami lahko dodate naslov, zemljevid lokacije in druge kontaktne podatke.

Stran za stik z nami mora vsebovati tudi obrazec, v katerem lahko stranke napišejo svoje povratne informacije ali predloge. Priporočamo uporabo WPForms vtičnik, da v WordPress dodate kontaktni obrazec.

Poleg tega lahko dodate ikone družabnih medijev in prikažete uradne družbene strani, kot so Facebook, Twitter, Instagram itd.

7. korak: promocija spletnega mesta vaše restavracije

Ko je vaše spletno mesto pripravljeno, morate naslednjo stvar promovirati na spletu.

Obstaja več WordPress marketinških vtičnikov, ki vam pomagajo razširiti besedo. Oglejmo si nekaj koristnih vtičnikov, ki jih lahko uporabite za povečanje dosega in več prometa v spletu.

Stalni stik: Je ena najboljših storitev trženja e-pošte. Omogoča vam, da naročnikom in rednim strankam pošiljate množično e-pošto o teh dnevnih ponudbah, novem meniju restavracije in več v nekaj klikih.

MonsterInsights: To je najboljši vtičnik Google Analytics, ki ga lahko uporabite za sledenje svojim obiskovalcem. Prikazuje vaše priljubljene strani neposredno na nadzorni plošči WordPress, tako da lahko izboljšate uporabniško izkušnjo svojega spletnega mesta in povečate promet.

OptinMonster: Je najboljši vtičnik za optimizacijo pretvorbe. Z osupljivimi pojavnimi okni vtičnik poveča prijavo po e-pošti, spletne rezervacije ali kakršna koli druga zaželena dejanja, ki jih želite, da se vaši uporabniki izvedejo na vašem spletnem mestu.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako ustvariti spletno mesto restavracije z WordPressom. Za nakup popolne teme boste morda želeli preveriti tudi naše najboljše izbrane tematske trgovine WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map