Kako ustvariti spletno trgovino v letu 2020 – korak za korakom

kako ustvariti spletno trgovino


Ali želite ustvariti spletno trgovino? Nismo presenečeni. Kako ustanoviti trgovino za e-trgovino, je bila ena izmed najbolj iskanih vadnic naše publike.

Industrija e-trgovine je v razcvetu in trenutni trendi na drobno kažejo, da je 51% Američanov raje spletno nakupovanje. To je najboljši čas, da si nogo potopite v e-trgovino. Če se sprašujete, kako zagnati spletno trgovino, potem je ta vodič za vas.

Spodaj smo ustvarili korak za korakom navodila za zagon spletne trgovine, ki jo lahko uporabite za ustvarjanje lastne trgovine. Ni vam treba biti tehnična oseba. Spletno trgovino lahko zgradite brez pisanja ene same vrstice, obljubimo.

Da bi lažje sledili temu priročniku, smo ga razdelili na 10 različnih razdelkov:

Contents

Poglavje 1: Odločanje, kaj prodati

izdelava spletne trgovine - odločite se, kaj prodati

Preden začnete graditi spletno trgovino, se morate odločiti, kaj boste prodali. Izbira pravih izdelkov za prodajo je pomembna za uspeh vaše spletne trgovine.

Na splošno morate prodati izdelke, ki jih bodo spletni nakupovalci želeli kupiti. Da bi lažje ugotovili, kaj prodajati v svoji spletni trgovini, boste morali preučiti številne dejavnike, med drugim:

 • Tržno povpraševanje – Tržno povpraševanje opisuje povpraševanje po določenem izdelku in kdo ga želi kupiti. Če je povpraševanje po izdelku veliko, potem ljudje verjetno kupujejo izdelek iz vaše spletne trgovine in za to tudi plačajo več. Raziskovanje povpraševanja na trgu lahko uporabite z brezplačnim orodjem, kot je Googlovo orodje za načrtovanje ključnih besed. Vnesite ključne besede za izdelek, na primer “organska vlažilca za obraz”. Če je za te ključne besede velik obseg iskanja, se pokaže, da veliko spletnih kupcev išče ta izdelek.
 • Tekmovanje – Po izdelku je lahko veliko povpraševanja, toda če je konkurenca preveč, vaša spletna trgovina morda ne bo izstopala iz množice. Torej, pomembno je raziskati svojo konkurenco. Preprosto poiščite Googlove ključne besede izdelka in si oglejte podjetja, ki so prikazana na vrhu rezultatov iskanja. Določite, kako se boste razlikovali od njih, da bi kupce prepričali, da kupujejo v vaši spletni trgovini.
 • Kaj je v trendu – Če lahko začnete s prodajo izdelkov v svoji spletni trgovini, ki so v trendu, boste lahko spletno kupce zajeli pred konkurenco. Torej, ostanite na vrhu tistega, kar je v trendu. Ogledate si lahko spletna mesta, kot so Amazon, eBay in Etsy, in brskate po seznamih »Najbolj vroče« in »Najbolj zaželeno«, da najdete najnovejše, najbolj iskane izdelke.

Ne pozabite, da ne glede na to, kaj se odločite za prodajo v svoji spletni trgovini, je to nekaj, kar vas zanima. Če boste ustvarili spletno trgovino v upanju, da boste zaslužili, a če boste prodali nekaj, kar vas ne zanima ali ve, ne boste prinesli uspeha. Vaša strast do izdelkov naj bi zasijala na vašem spletnem mestu. Če resnično uživate in verjamete v izdelke, ki jih prodajate, bodo spletni nakupovalci bolj verjetno kupovali od vas.

Da boste lažje ugotovili, kaj prodati v svoji spletni trgovini, ne pozabite brati.

1.1. Digitalni in fizični izdelki

Najprej se morate odločiti, ali boste prodali digitalne izdelke ali fizične izdelke. Fizični izdelki so že dolgo priljubljena izbira za prodajo in nakup preko spleta, vendar digitalni izdelki postajajo vse bolj priljubljeni in dragoceni.

Oglejmo si razlike med digitalnimi in fizičnimi izdelki.

Kaj je fizični izdelek?

Fizični izdelek je dotikljiv, oprijemljiv izdelek, ki ga prodajate in pošiljate svojim strankam. Oblačila, pohištvo, hrana, lepotni izdelki, slike itd. So vsi fizični izdelki.

Nekaj ​​primerov priljubljenih spletnih trgovin, ki prodajajo fizične izdelke, so Amazon, Walmart, Target, Ameriška oblačila in Best Buy.

prodaja fizičnega izdelka: walmart

Kaj je digitalni izdelek?

Digitalni izdelek, znan tudi kot e-dobro, je neoprijemljiv izdelek ali oblika medija, ki ga je mogoče znova in znova prodajati in distribuirati po spletu, ne da bi morali zamenjati svoj zalog. Digitalni izdelki so v obliki naložljivih datotek, dokumentov PDF, vtičnikov, videoposnetkov, datotek, predvajanih datotek itd. E-knjige, programska oprema, zvočne knjige, glasba in digitalna umetnost so vsi primeri digitalnih izdelkov.

Nekaj ​​primerov priljubljenih spletnih trgovin, ki prodajajo digitalne izdelke, so Amazonova trgovina Kindle, iTunes, Shutterstock in Themify, ki prodaja teme WordPress.

primer digitalne robe Amazon kindle trgovina

Prednosti in slabosti: Digital v primerjavi z fizičnimi izdelki

Pri prodaji digitalnih in fizičnih izdelkov obstajajo prednosti in slabosti, morate pretehtati prednosti in slabosti, da se odločite, kakšen izdelek morate prodati v svoji spletni trgovini.

Torej, preučimo prednosti in slabosti vsakega.

Fizični izdelki

Prednosti:

 • Jasna vrednost – Dokazovanje vrednosti fizičnega izdelka je zelo enostavno. Namen fizičnih izdelkov je običajno jasen in razumljiv.
 • Višja zaznana vrednost – Ker so fizični izdelki oprijemljivi, jih kupci pogosto povezujejo z večjo zaznano vrednostjo.
 • Enostaven za uporabo – Pri fizičnih izdelkih običajno ni veliko razlage, usposabljanja ali spremljanja. Samo prodajte, odpremite, kupec pa ga lahko takoj uporabi.

Slabosti:

 • Stroški pošiljanja – Ker boste morali odpreti fizični izdelek, boste morali upoštevati stroške pošiljanja in pretovarjanja.
 • Več časa – Pošiljanje fizičnega izdelka strankam po vsej državi potrebuje čas.
 • Skladiščenje – Če prodajate fizične izdelke, večino časa potrebujete veliko prostora za shranjevanje izdelkov.

Digitalni izdelki

Prednosti:

 • Brez inventarja – Z digitalnimi izdelki nimate nobenega zaloga. To pomeni, da vam ni treba ukvarjati z naročanjem določene količine enot in njihovo hrambo.
 • Brez stroškov dostave ali časa – Ni vam treba pošiljati digitalnega izdelka. Kupci digitalne izdelke naložijo neposredno na svoje naprave, kar pomeni, da izdelek dobijo takoj in ga lahko pošljete tudi brezplačno.
 • Lažje za lestvico – Ker lahko isti digitalni izdelek večkrat prodajate in se vam ni treba ukvarjati z zalogami ali shranjevanjem, je veliko lažje povečati in razviti svoje podjetje.
 • Na splošno bolj preprosto – Zaradi vseh zgornjih razlogov so digitalni izdelki na splošno preprostejši za prodajo in jih je lažje upravljati.

Slabosti:

 • Težje je pokazati vrednost – Z digitalnim izdelkom je težje pokazati vrednost. Potrebno je več dela, da kupce prepričate, da je vaš digitalni izdelek vreden nakupa.
 • Nižja zaznana vrednost – Ker digitalni izdelek ni nekaj, kar lahko kupci držijo v svojih rokah, je povezan z nižjo zaznano vrednostjo.
 • Veliko konkurence – Ker je digitalne izdelke tako enostavno prodati prek spleta, jih veliko ljudi zdaj počne. Torej boste verjetno imeli veliko konkurenco. Toda tudi pri prodaji fizičnih izdelkov obstaja konkurenca.

Kot vidite, obstajajo prednosti in slabosti pri prodaji digitalnih in fizičnih izdelkov. Prodaja digitalnih izdelkov je v porastu, saj je preprosto začeti prodajati digitalne izdelke na spletu. Za začetek vam ni treba porabiti veliko denarja in isti izdelek lahko prodajate znova in znova. Toda potrošniki iščejo tudi fizične izdelke. Torej, pretehtajte prednosti in slabosti in se odločite, katera možnost je najboljša za vas.

1.2. Ustvarjanje lastnih izdelkov v primerjavi s prodajo uveljavljenih izdelkov

Nato se morate odločiti, ali želite ustvariti lastne izdelke ali prodati uveljavljene izdelke.

Če želite ustvariti svoje izdelke, potem morate razumeti, da vam bo to vzelo veliko časa. Na primer, če prodajate ročne šal, morate porabiti čas za ustvarjanje veliko zalog pred časom ali preživeti tedne, ko ustvarite nov izdelek vsakič, ko nekdo naroči, zaradi česar bo moral kupec čakati veliko dlje, da ga prejme njihov artikel.

Poleg izdelave ročno izdelanih fizičnih izdelkov, kot je naslednji najboljši sesalnik, bo trajalo veliko časa, včasih tudi let, zato boste morali porabiti veliko denarja, kar morda ni najboljša pot za vas.

Po drugi strani je ustvarjanje lastnega digitalnega izdelka veliko lažje. Če se na primer odločite za prodajo predlog, lahko v nekaj urah ustvarite predlogo in jo znova in znova prodajate – veliko lažje.

Prodaja uveljavljenih izdelkov je najlažji način, saj vam ni treba porabiti časa za izdelavo ali ustvarjanje izdelka. Poleg tega je z določenimi obstoječimi izdelki velik del trženja opravljen tudi za vas. Kupci bodo izdelek in njegovo vrednost že seznanili, zato jim bo odločitev za nakup lažja.

1.3 Podružnica Amazon

Druga vrsta spletne trgovine, ki jo lahko ustvarite, je podružnica Amazon. S podružnično trgovino Amazon lahko na svojem spletnem mestu prodajate izdelke, ki jih ima Amazon. Torej vam ni treba skrbeti za ustvarjanje lastnih izdelkov ali za shranjevanje zalog, pošiljanje in ravnanje, sledenje zalog ipd..

Podružnične trgovine Amazon se upravljajo prek Amazon Associates program, ki vam omogoča, da zaslužite odstotek za vsak izdelek Amazon, ki se oglašuje in prodaja prek vašega spletnega mesta.

trgovina podružnic amazon

Postati Amazonova podružnica je brezplačna, vse kar morate storiti je, da se prijavite. Poleg tega imate možnost ustvarjanja nove spletne trgovine za seznam in prodajo izdelkov Amazon, ali pa lahko s svojim obstoječim spletnim mestom prodajate njihove izdelke in zaslužite.

Navodila korak za korakom o tem, kako zagnati podružnično trgovino Amazon, si oglejte naš članek o tem, kako ustvariti podružnično trgovino Amazon z WordPressom.

1.4. Redna prodaja v primerjavi z naročninskim modelom

Ko izdelujete spletno trgovino, se morate odločiti tudi, ali boste uporabljali model običajne prodaje ali uporabljali naročninski model.

Navadna prodaja, znana tudi kot enkratna prodaja, se zgodi, ko kupec kupi izdelek in mu ga dostavi enkrat. Če želijo naročiti drug izdelek, morajo obiskati vaše spletno mesto, ga spet kupiti, nato pa jim bo izdelek drugič odposlan..

Toda naročniški model je, ko kupci v rednih časovnih presledkih plačujejo ponavljajočo se ceno za dostop do izdelka ali storitve.

Na primer, Pozdravljeni Fresh uporablja naročninski model. Stranke plačujejo ponavljajoče se pristojbine in vsak teden jim dostavijo komplete obrokov.

ustvarite spletno naročnino

Nekatere druge priljubljene spletne trgovine, ki sledijo naročninskemu modelu, vključujejo BarkBox, FabFitFun in Netflix.

Digitalne izdelke lahko prodajate tudi prek naročniškega modela. Številna podjetja s programsko opremo in vtičniki kupcem zaračunajo mesečne pristojbine za uporabo izdelka.

Ko kupcu izdelek prodate enkrat, se morate potruditi, da ga lahko ponovno kupijo. Toda pri modelu naročnine imate mesečne ponavljajoče se prihodke, na katere lahko računate.

Poglavje 2: Določitev pravih pričakovanj

ustvarjanje pravih pričakovanj v spletni trgovini

Preden začnete s spletno trgovino, morate postaviti tudi prava pričakovanja. Če niste novi v e-trgovini, se morda ne zavedate pogostih napak, ki jih delajo nova spletna mesta za e-trgovino. Izogibanje napakam začetnikom bo pomagalo postaviti spletno trgovino na pot do uspeha. Oglejmo si torej nekaj najpogostejših napak v e-trgovini.

Nerealna pričakovanja prodaje
Očitno je, da si večina ljudi želi zaslužiti spletno trgovino. Nekateri pričakujejo, da je treba samo zgraditi svojo spletno stran, dodati svoje izdelke na spletu in veliki dolarji se bodo začeli uvajati. Toda, če postanete uspešna spletna trgovina s številnimi prihodki, potrebujete čas in delo. Torej, za spletno trgovino morate postaviti realne cilje. Če določite cilje za prihodke in jih spremljate, boste lažje videli, kako uspešna je vaša spletna trgovina in kako blizu ste, da postane vaša spletna trgovina popolnoma poslovno podjetje.

Postavite realne cilje za:

 • Dnevna prodaja
 • Mesečna prodaja
 • Letna prodaja

S temi cilji morate upoštevati tudi stroške vodenja svoje spletne trgovine. Vaša trgovina bo donosna samo, če prodaja presega vaše stroške. Z rastjo vaše spletne trgovine lahko svoje cilje in pričakovanja prilagodite tako, da se ujemajo.

Brez ciljne publike
Ne bodo vsi vaši kupci. Če poskušate biti vsi za vse, vaša spletna trgovina ne bo uspešna. Odločiti se morate, kdo je vaše ciljno občinstvo, in morate oblikovati in tržiti svojo spletno trgovino s temi ljudmi. Poleg tega morate svoji publiki dati razlog, da bo nakupoval z vami namesto na velikih spletnih mestih, kot sta Amazon ali Walmart.

Ustvari profil stranke za svojo idealno stranko, ki vključuje:

 • Demografski podatki – osnovne demografske podatke vaše ciljne skupine, kot so starost, spol, lokacija, poklic, življenjski slog itd.
 • Interesi – Kaj vas zanima vaše občinstvo? Kuhanje, kampiranje, moda, šport itd.
 • Vrednote in prepričanja – Odločite se, kaj je pomembno za vaše občinstvo? Biti etičen? Iskren?
 • Točke bolečine – S katerimi težavami / težavami se srečuje vaša ciljna publika? In kako vaša spletna trgovina pomaga rešiti to težavo?

Če določite ciljno publiko, se bo vaše podjetje povezalo s kupci in doseglo večjo prodajo.

Slaba zasnova strani
Številni novi lastniki spletnih trgovin se ne zavedajo pomena dobrega oblikovanja spletnih strani. Vaše spletno mesto je pogosto prva stvar, ki jo bodo videli vaši kupci. Če je zasnova vaše spletne trgovine zmedena, neprofesionalna in težko navigacija, kupci ne bodo želeli kupovati od vas.

Tako se prepričajte, da ima vaša spletna trgovina sodobno temo, je enostavna za krmarjenje in tudi na mobilnih napravah izgleda odlično. Profesionalni logotip, ki ga lahko prikažete na spletnem mestu e-trgovine, pomaga tudi pri spodbujanju zaupanja med kupci in spletnim mestom.

Slaba storitev za stranke
Dobra storitev za stranke je eden najpomembnejših delov uspešne spletne trgovine. Kupci bodo želeli vedeti, da zagotavljate dobro storitev za stranke še preden opravijo nakup. To jim lahko dokažete tako, da na svoje spletno mesto dodate pravilnik o vračilu, navedete kontaktne podatke o podpori, kot so e-poštna številka ali telefonska številka, ali celo dodate klepet v živo na svoje spletno mesto.

Če ne zagotovite hitre in učinkovite storitve za stranke, tvegate izgubo strank.

Nadalje bomo preučili korake, da se izognete tem napakam v nadaljevanju članka. Najprej morate izbrati pravo platformo za e-trgovino in začeti graditi svojo spletno stran.

Poglavje 3: Izbira platforme za e-trgovino za ustvarjanje spletne trgovine

ustvarjanje platform za spletno trgovino in e-trgovino

Izbira prave platforme za e-trgovino je ključnega pomena za vaše podjetje, ker je težko odstopiti, če se vaša odločitev izkaže za napačno. Pravzaprav se 60% lastnikov prodajaln srednje in velikega šteje, da bi morali pred izbiro svojih platform za e-trgovino opraviti večjo skrbnost..

3 najbolj priljubljenih platform e-trgovine, ki jih priporočamo, so Shopify, BigCommerce in WordPress + WooCommerce.
Oglejmo si vsako od teh priljubljenih platform e-trgovine.

3.1. Najboljše razstavne platforme za e-trgovino

Shopify

shopify graditelj spletnega mesta

Shopify je celovita e-trgovina rešitev, ki se začne pri 29 USD na mesec. Shopify omogoča zelo enostavno zagon trgovine, ne da bi morali namestiti programsko opremo ali vzdrževati strežnik spletnega gostovanja.

Čeprav vam omogoča, da prilagodite zasnovo svoje trgovine, so možnosti prilagajanja v primerjavi s samostojno platformo za e-trgovino omejene. Poleg mesečne pristojbine boste morali plačati tudi transakcijske pristojbine za vsako naročilo. To pomeni, da bodo vaši dejanski stroški višji od 29 USD na mesec in se bodo povečevali, ko bo vaša trgovina rasla.

Prednosti:

 • Uporabnikom prijazen in enostaven za učenje.
 • Shopify upravlja spletno trgovino za vas.
 • Spreminjanje obsega vaše spletne strani je enostavno in cenovno ugodno.

Slabosti:

 • Nimate popolnega nadzora nad svojim spletnim mestom.
 • Plačati morate transakcijske pristojbine.
 • Omejena prilagoditev, ker ne morete izbrati želenih funkcij.

Preberite celoten pregled Shopify.

BigCommerce

platforma za e-trgovino bigcommerce

BigCommerce je še ena celovita e-trgovina rešitev. To pomeni, da lahko hitro naredite spletno trgovino, ne da bi vam bilo treba upravljati katerega koli tehničnega vidika. Preprosto ustvarite račun pri BigCommerce, v hipu oblikujte svojo spletno trgovino s pomočjo številnih predloga za e-trgovino, dodajte svoje izdelke in začnite prodajati.

Z BigCommerceom lahko začnete le za 29,95 USD na mesec, ki vključuje neomejene izdelke, shranjevanje datotek in pasovno širino. Poleg tega pri BigCommerceu ni plačila za transakcije za uporabo vodilnih prehodov za plačila, za razliko od Shopifyja.

Prednosti:

 • Uporabniku prijazno in enostavno zagon spletnega mesta.
 • Brez transakcijskih stroškov.
 • To je popolnoma gosti rešitev, ni vam treba skrbeti za upravljanje spletnega mesta.

Slabosti:

 • Nimate popolnega nadzora nad svojim spletnim mestom.
 • Prilagoditev za vaše spletno mesto je omejena, na primer le nekaj prostih tem.
 • Letne omejitve za spletno prodajo, če presežete omejitev, morate nadgraditi svoj načrt.

WooCommerce

platforma woocommerce

Z lastno rešitvijo e-trgovine, kot je WooCommerce, boste dobili popoln nadzor nad svojo spletno trgovino. WooCommerce je izbirna platforma za skoraj 28% vseh spletnih trgovin. Najboljše od vsega je, da deluje poleg WordPressa kot brezplačni vtičnik, tako da če poznate WordPress, potem lahko preprosto upravljate trgovino z WooCommerce. Poleg tega, če že imate spletno mesto ali blog WordPress, ga lahko preprosto spremenite v spletno trgovino z uporabo WooCommerce.

WooCommerce ima številne vgrajene funkcije, kot so pošiljanje, obdelava plačil, upravljanje zalog, kuponi, poročanje in še več. Prav tako lahko kupite razširitve WooCommerce, da dodate več moči v svojo spletno trgovino ali uporabite številne brezplačne in plačljive vtičnike WooCommerce, ki jih ponuja tretja stranka, da povečate prodajo.

Ker je WooCommerce odprtokodna platforma in vtičnik za e-trgovino WordPress, ga lahko brezplačno prenesete iz skladišča WordPress.org. Če želite začeti z WooCommerce, potrebujete le ime domene, SSL potrdilo in račun za spletno gostovanje. Z nekaterimi najboljšimi podjetji za spletno gostovanje lahko vse to dobite za samo 3-5 dolarjev na mesec, s čimer je WooCommerce najcenejši način za zagon spletne trgovine.

Prednosti:

 • Popoln nadzor nad vašo spletno stranjo.
 • WooCommerce je odprtokodna programska oprema, prilagajanje z dodatki je neskončno.
 • Cenovnejše kot druge platforme e-trgovine.
 • Cenovnejše upravljane možnosti spletnega gostovanja, ki so značilne za WooCommerce.
 • Brez transakcijskih stroškov.

Slabosti:

 • Upravljati morate svoje spletno mesto, vključno z varnostjo, posodobitvami, varnostnimi kopijami in podobno.
 • Zaradi neomejenih funkcij se lahko učite nekoliko preveč.
 • Prilagajanje obsega spletne trgovine je težje, saj morate sami upravljati spletno mesto ali plačati več za upravljano spletno gostovanje.

Pomembno je upoštevati, da morate za uporabo vtičnika WooCommerce WordPress izdelati svoje spletno mesto z WordPress.org in ne s WordPress.com. Oglejte si naš članek o WordPress.com v primerjavi z WordPress.org, če želite izvedeti več o razliki med dvema.

3.2. Zakaj priporočamo WooCommerce za ustvarjanje spletne trgovine

Medtem ko je platforma e-trgovine, kot sta Shopify in BigCommerce, nekoliko lažja za uporabo in je opremljena z vsem, kar potrebujete izven škatle, za enostavno postavitev spletne trgovine, WooCommerce prihaja z nižjimi začetnimi stroški in imate več nadzora nad svojo spletno stranjo.

Z WooCommerce imate popoln nadzor nad izgledom in delovanjem vaše spletne trgovine. Tako kot predlagamo izdelavo spletnega mesta z WordPressom zaradi neskončnih možnosti prilagajanja, enako velja tudi za izdelavo spletne trgovine z WooCommerce. Spletna trgovina z WooCommerce omogoča uporabo številnih vtičnikov WordPress, da dodate več funkcij v svojo spletno trgovino.

Poleg tega dobite dostop do številnih neverjetnih tem WooCommerce, da bo vaša trgovina dobila videz, kakršnega si želite. Na voljo je tudi z integracijami, plačilnimi sredstvi, dodatki in še več.

Ker je skupnost WooCommerce in WordPress tako velika, če se kdaj srečate s težavo s svojo spletno trgovino, je na voljo veliko spletnih skupnosti in forumov, ki vam pomagajo.

Ustvarjanje spletne trgovine z WooCommerce vam omogoča, da ustvarite točno takšno spletno mesto, ki ga želite, ne da bi porabili velik del svojega proračuna..

Sorodno: 6 najboljših platform e-trgovine za trge Multivendor

3.3. Predpogoji za izdelavo spletne trgovine

Kot smo že omenili, ko ustvarite spletno trgovino z WooCommerce, je nekaj stvari, ki jih potrebujete, preden začnete. Ker je WooCommerce vtičnik za WordPress, potrebujete samostojno spletno mesto WordPress skupaj s temi tremi stvarmi: ime domene, SSL potrdilo in spletno gostovanje. Poglejmo, kaj je vsak od teh pogojev in zakaj jih potrebujete.

Domena
Ime domene je naslov vašega spletnega mesta. Uporabniki lahko vaše ime domene vnesejo v naslovno vrstico svojega brskalnika in dobijo dostop do vašega spletnega mesta. Nekatera priljubljena imena domen, ki jih morda poznate, na primer vključujejo www.IsItWP.com, www.Amazon.com, www.Facebook.com in www.WPBeginner.com.

ime domene za trgovino e-trgovine

Brez imena domene uporabniki ne bodo mogli obiskati spletnega mesta e-trgovine iz svojih računalnikov. Če želite ustvariti spletno trgovino, boste morali kupiti ime domene, ki ustreza blagovni znamki vaše spletne trgovine.

Za podrobnejšo razlago si oglejte naš članek: Kaj je ime domene in kako deluje?

SSL potrdilo
SSL certifikat (Secure Sockets Layer), znan tudi kot digitalno potrdilo, ustvarja varno povezavo med spletnim mestom in brskalnikom obiskovalca. To zagotavlja, da so vsi podatki, ki se posredujejo med vašimi kupci in spletnim mestom, varni in varni. SSL potrdilo je potrebno na katerem koli spletnem mestu, ki bo sprejemalo podatke o kreditni kartici.

certifikat e-trgovine ssl

Poleg tega prikaz SSL certifikata na vašem spletnem mestu ustvarja zaupanje med vašim spletnim mestom in strankami. Če vaša spletna trgovina ni varna, uporabniki ne bodo želeli kupovati od vas. Toda potrdilo SSL kaže, da so njihovi podatki v varnih rokah.

Spletno gostovanje
Pri ustvarjanju spletnega mesta za e-trgovino z lastnimi gosti WordPress in WooCommerce morate kupiti tudi spletno gostovanje. Ko ustvarite spletno mesto, so vse datoteke shranjene v vašem računalniku in nihče drug jih ne more videti. Ko pa kupite spletno gostovanje, podjetje, ki gosti spletno gostovanje, shrani datoteke vašega spletnega mesta v prostor na spletu, tako da lahko drugi uporabniki obiščejo vaše spletno mesto.

Spletno gostovanje je v bistvu tam, kjer vaše spletno mesto živi na internetu. Tako kot trgovina na drobno potrebuje fizično lokacijo, do katere lahko kupci hodijo, tudi vaša spletna trgovina potrebuje prostor v spletu, ki ga lahko obiščejo tudi uporabniki. Spletno gostovanje vam bo to zagotovilo.

Če se bojite, da bodo vsi ti predpogoji dragi, ne skrbite. V naslednjih nekaj razdelkih vam bomo pokazali, kako lahko dobite brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in cenovno ugodno spletno gostovanje.

3.4. Kako izbrati ime znamke

Izbira blagovne znamke je pomembna. Blagovna znamka je v osnovi ime vaše spletne trgovine. Običajno se mora tudi vaša blagovna znamka ujemati z imenom vaše domene. Na primer, pomislite na najbolj priljubljeno spletno trgovino, Amazon. Njihova blagovna znamka je Amazon, njihova domena pa je www.Amazon.com. Če sta blagovna znamka in ime vaše domene enaka, se kupcem olajša spomin in iskanje vašega spletnega mesta v internetu.

Toda blagovne znamke ne morete samo izbrati naključno. Namesto tega morate izbrati blagovno znamko, zaradi katere boste izstopali od konkurence. Kako torej izbrati najboljšo blagovno znamko za svojo spletno trgovino? Tu je nekaj nasvetov za izbiro najboljše blagovne znamke:

 • Naj bo kratek in preprost – Blagovna znamka mora biti kratka in preprosta, da se bodo stranke preprosto spomnile in črkovale. Daljša, zapletena imena blagovnih znamk se lahko napačno črkajo, ko stranke v naslovno vrstico vpišejo vaše ime domene, zaradi česar ne bodo mogli najti vaše spletne trgovine.
 • Bodi edinstven – Ob toliko spletnih trgovin na spletu mora biti vaša blagovna znamka edinstvena, da izstopa iz množice. Oglejte si svojo konkurenco, če v svoji blagovni znamki uporabljajo besedo “elektronika”, si omislite drugo besedo, s katero se lahko ločite.
 • Uporabi ključne besede – Uporaba ključnih besed v blagovni znamki bo pomagala, da bo vaša spletna trgovina našla več ljudi v spletu. Na primer, če vaša spletna trgovina prodaja čevlje, razmislite o dodajanju besede “čevlji” svoji blagovni znamki, da povečate rezultate organskega iskanja.

Če želite spodbuditi navdih, je nekaj primerov osupljivih, edinstvenih blagovnih znamk:

na primer smrtna kava

Če imate težave z imenom blagovne znamke, lahko uporabite tudi naš brezplačni generator domen, ki vam bo pomagal doseči nekaj čudovitega.

generator podjetij za e-trgovino isitwp

Preprosto vnesite ključne besede 1 ali 2, orodje pa vam bo ponudilo številne ideje za blagovne znamke. Orodje preverja tudi razpoložljivost domenskega imena, tako da vam ni treba skrbeti za izbiro imena, ki ga je že vzel nekdo drug.

Ko najdete popolno blagovno znamko, je čas, da izberete spletno gostovanje in kupite ime domene.

3.5. Kako izbrati spletno gostovanje

Izbira najboljšega spletnega gostovanja je še en pomemben korak pri izdelavi spletne trgovine. Izbrati morate visokozmogljivo rešitev spletnega gostovanja, da boste svojim strankam zagotovili hitro in priročno nakupovalno izkušnjo. Če je vaše spletno mesto za e-trgovino počasno, tudi za samo 1 sekundo zamude, bi to lahko zmanjšalo prodajo za 7%. Kot lahko vidite, je pomembno izbrati spletno gostovanje, ki bo doseglo vrhunsko hitrost in zmogljivost.

Ob izbiri najboljšega spletnega gostovanja za e-trgovino je še nekaj dejavnikov, ki jih morate upoštevati:

 • 1 Kliknite Namestitev – Spletno gostovanje mora izbrati preprosto namestitev želene aplikacije za e-trgovino z enim klikom, kot je WooCommerce.
 • SSL potrdilo – Kot smo že omenili, potrebujete SSL potrdilo, da zaščitite svojo spletno trgovino. To mora zagotoviti podjetje za gostovanje, ki ga izberete.
 • Skladnost PCI – Za varno sprejemanje plačil s kreditnimi karticami morate izbrati tudi spletno gostovanje, skladno s PCI.
 • Podpora in varnostne kopije – Izberite spletno gostovanje, ki nudi odlično podporo, posodobitve in varnostne kopije, kadar koli jih potrebujete.

Na izbiro je več najboljših e-trgovinskih gostovalnih podjetij. Nekatera izmed naših najboljših priporočil so SiteGround Cloud, BigCommerce, Shopify in WP Engine.

Ker pa predlagamo, da svojo spletno trgovino gradite z WordPress in WooCommerce, priporočamo, da izberete Bluehost WooCommerce.

gostovanje v bluehost woocommerce

Bluehost WooCommerce ponuja samodejno namestitev WooCommerce z 1 klikom, 1 brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo, namenski IP naslov in še več. Bluehost ima tudi več kot 2 milijona spletnih mest po vsem svetu in uradno je prvo spletno gostovanje, ki ga priporoča WordPress.org.

Poleg tega so se dogovorili, da bodo našim uporabnikom ponudili brezplačno domeno, brezplačen SSL in 50% popusta na njihov načrt gostovanja.

Začnite z Bluehostom danes.

Opomba: Verjamemo v popolno preglednost. Če kupite gostovanje s pomočjo naše referenčne povezave, vam bomo pri tem zagotovili majhno provizijo brez dodatnih stroškov. Pravzaprav boste dobili popust na gostovanje + brezplačno domeno + brezplačen SSL. Provizijo lahko dobimo od skoraj vsakega gostiteljskega podjetja, priporočamo pa le izdelke, za katere resnično verjamemo, da bodo našim bralcem dali vrednost.

Poglavje 4: Ustvarjanje spletne trgovine – Tehnični vodnik (korak za korakom)

poglavje 4 ustvarite spletno trgovino

Ker se ta razdelek imenuje “tehnični vodnik”, ne pomeni, da morate biti tehnično pametni. Če lahko pokažete in kliknete, lahko sledite tej vadnici, spletna trgovina pa se lahko začne in deluje takoj.

Oglejmo si, kako z WooCommerce nastaviti spletno trgovino v WordPressu.

4.1. Kupite ime domene in račun za gostovanje v WooCommerce

Če želite zagnati svojo trgovino WooCommerce, pojdite na spletno mesto Bluehost in kliknite na Začni zdaj gumb.

gostovanje v bluehost woocommerce

Na naslednji strani boste morali izbrati načrt. Vsak načrt je vnaprej nameščen z WooCommerce poleg WordPressa in brezplačnim SSL certifikatom.

SSL certifikat doda poseben varnostni sloj na vašem spletnem mestu, tako da lahko sprejmete občutljive podatke, kot so številke kreditnih kartic in drugi osebni podatki. To je potrebno za vodenje spletne trgovine in sprejemanje plačil s kreditnimi karticami.

Ker ste šele začeli, lahko izberete načrt za zagon.

načrt gostovanja bluehost woocommerce

Lahko se odločite za uporabo obstoječe domene ali pridobite novo novo. Priporočamo, da registrirate novo domeno, saj je brezplačna.

nakup domene bluehost

Zdaj boste pozvani, da vnesete podatke o svojem računu. Za enostavno registracijo se lahko prijavite s svojimi Googlovimi informacijami s samo nekaj kliki.

ustvarjanje računa bluehost

Ko vnesete svoje podatke, se pomaknite navzdol po strani, dokler ne najdete polja s podatki o paketu. Načrt zaganjanja lahko izberete za 12 mesecev, 24 mesecev ali 36 mesecev. Videli boste tudi, da je izbranih nekaj dodatkov, ki povečujejo skupno ceno. Priporočamo, da odznačite ta polja, ker jih lahko vedno dodate pozneje, če se odločite, da potrebujete te storitve.

informacije o paketu bluehost

Nato morate drsiti stran po strani, da vnesete svoje podatke o plačilu. Pozvani boste tudi, da se strinjate z njihovimi pogoji storitve in nato kliknite Pošlji.

To je to!

Uspešno ste naročeni na načrt gostovanja WooCommerce. Zdaj boste prejeli e-pošto s podrobnostmi, kako se prijaviti na nadzorno ploščo spletnega gostovanja (cPanel), kjer lahko upravljate vse, od gostovanja datotek do e-poštnih sporočil in podpore.

Pojdi naprej in se prijavi v svoj cPanel. Pozdravljeni boste s pojavnim oknom, ki vas bo obvestil, da je WordPress in WooCommerce že nameščen. Zdaj lahko kliknete se prijavite na svoje spletno mesto in začnite upravljati svojo spletno trgovino.

woocommerce je nameščen

Zdaj si oglejmo, kako zagnati svojo spletno trgovino z WooCommerce.

4.2. Konfigurirajte WooCommerce

Z uporabo poverilnic za prijavo iz e-pošte se morate prijaviti na nadzorno ploščo WordPress, kjer boste videli pozdravno sporočilo. Pojdite naprej in kliknite na Ne potrebujem povezave za pomoč. Brez skrbi, prešli vas bomo skozi vsak korak postopka.

Prvi korak je, da se prepričate, da določite ime in naslov spletnega mesta. Če želite to narediti, morate obiskati Nastavitve »Splošno stran in vstavite naslov in opis spletnega mesta WordPress.

Vaš paket gostovanja WordPress je priložen brezplačno SSL potrdilo. To potrdilo je vnaprej nameščeno za vaše ime domene. Vendar mora biti vaše WordPress spletno mesto konfigurirano, zato se naloži kot https vs http. Prav tako boste morali spremeniti svoj WordPress naslov in naslov spletnega mesta, da uporabite https namesto http.

Wordpress pozdravno sporočilo na bluehostu

Nato morate zagnati čarovnika za nastavitev WooCommerce. Preprosto kliknite na Zaženite čarovnika za namestitev gumb. Čarovnik za nastavitev vas bo vodil skozi osnovno konfiguracijo trgovine WooCommerce.

čarovnik za nastavitev storitve woocommerce

V prvem koraku boste morali navesti lokacijo trgovine. Pozvani boste tudi, da izberete valuto, ki jo želite uporabiti. Po zaključku prvega koraka lahko nadaljujete na korak plačila.

nastavitev trgovine woocommerce

WooCommerce privzeto omogoča samo sprejemanje plačil prek PayPala. V tem koraku lahko preprosto vnesete svoj e-poštni naslov PayPal, ne da bi povezali svoj račun PayPal. Če želite dodati dodatne načine plačila, boste morali namestiti ustrezne dodatke (kar lahko storite tudi pozneje).

plačilo z woocommerceom

Če se odločite za prodajo fizičnega blaga v trgovini WooCommerce, boste morali določiti načine pošiljanja in pristojbine za pošiljanje tako za nacionalno kot mednarodno pošiljanje..

woocommerce odprema

Po nastavitvi možnosti pošiljanja vas bo WooCommerce prepričal, da spletno mesto povežete z Jetpackom. Nastavitev Jetpacka ni nujen korak za izgradnjo trgovine WooCommerce, zato ga lahko preskočite. Lahko najdete Preskočite ta korak možnost na dnu strani.

woocommerce z jetpackom

Končali ste s čarovnikom za nastavitev.

woocommerce pripravljen

4.3. Spremenite svojo WordPress temo

Teme WordPress nadzorujejo vizualni videz vašega spletnega mesta. Če želite svojemu spletnemu mestu dati edinstven dizajn, morate le najti in namestiti pravo temo nanj. Z WordPressom lahko prilagodite obstoječo temo ali celo namestite temo, izdelano po meri, glede na vaše edinstvene zahteve.

Vaša trgovina WooCommerce je privzeto na voljo s temo Storefront. Storefront je brezplačna WordPress tema, ki ponuja globoko integracijo z WooCommerce.

Če želite prilagoditi svojo temo Storefront, ne da bi se dotaknili ene vrstice kode, potem lahko dobite sveženj razširitev Storefront, ki vam pomaga navdušiti vaše stranke z edinstvenim videzom.

Lahko pa v brezplačnem skladišču vtičnikov preprosto najdete še eno temo, združljivo z WooCommerce. Preden izberete naključno temo iz uradnega imenika, si oglejte nekaj pregledov tem, ki so združljivi z WooCommerce, in se odločite, katera bi bila odlična izbira za vaše potrebe.

Vrhunsko temo je treba prenesti s spletnega mesta prodajalca teme in jo ročno naložiti v WordPress.

Če se odločite za brezplačno temo WordPress iz uradnega skladišča tem, potem jo lahko poiščete in namestite neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress, ne da bi jo morali prenesti v računalnik..

Če želite namestiti brezplačno temo, pojdite na Videz »Teme na nadzorni plošči WordPress. Nato kliknite na Dodaj novo temo škatla. Zdaj lahko na svoji nadzorni plošči najdete nekaj predstavljenih tem.

dodaj novo temo

Pred namestitvijo si lahko temo ogledate s klikom na prikazane sličice. Teme lahko filtrirate tudi na podlagi postavitev, funkcij in niš s klikom na Funkcijski filtergumb.

Ker iščete temo e-trgovine, lahko preprosto preverite E-trgovina možnost v zadevnem stolpcu. Tako bodo prikazane samo teme, združljive z e-trgovino.

filtrira temo e-trgovine

V desnem kotu v iskalno vrstico vnesite ime teme. Ko najdete pravo temo, se pomaknite miško na njeno sliko in kliknite na Namestite gumb. Nato kliknite Aktivirajte da spremenite videz svojega spletnega mesta.

namestite temo woocommerce

4.4. Razširite svojo spletno trgovino z vtičniki

WooCommerce podpira na tone različnih dodatkov, s katerimi lahko izboljšate svojo spletno trgovino brez pisanja kode ali najema profesionalnega razvijalca.

Tako kot WordPress teme lahko tudi preprosto poiščete in namestite brezplačne vtičnike iz skladišča vtičnikov WordPress znotraj svoje WordPress nadzorne plošče.

Vse kar morate storiti je obisk Vtičniki »Dodaj novo. Z iskalnim poljem v desnem kotu poiščite vtičnik in kliknite na Namestiti zdaj gumb. In nato kliknite Aktivirajte.

namestite vtičnik

Poglavje 5: Uvod v spletno trgovino

poglavje 5 začetek spletne trgovine

WordPress je celovita rešitev za izdelavo spletnih strani, ki vam ponuja neskončne možnosti za prilagajanje spletnega mesta po želji. Za razliko od drugih priljubljenih rešitev e-trgovine, WordPress omogoča enostavno integracijo bloga s svojo spletno trgovino in ustvarjanje samostojnih spletnih strani.

Če še nikoli niste uporabljali WordPressa, vas bomo seznanili s tem, kako začeti popolnoma predstavljeno spletno mesto skupaj s svojo spletno trgovino. Spodaj so naslednje:

 1. Dodajte blog v svojo spletno trgovino
 2. Ustvarite samostojne strani
 3. Dodajte navigacijski meni
 4. Dodajte gradnik
 5. Nastavite statično domačo stran

5.1. Dodajte blog v svojo spletno trgovino

Ali želite pomagati strankam e-trgovine, da ostanejo povezani z vašo blagovno znamko? Želite pritegniti več obiskovalcev spletnega mesta, prinesti več prodaje in prihodkov? Nato morate blog povezati s svojo spletno trgovino.

Vsako podjetje za e-trgovino potrebuje blog. Z vključevanjem spletnega dnevnika v trgovino lahko posodobite novice blagovne znamke in ostanete povezani s strankami. Vodenje rednega spletnega dnevnika je eden najboljših načinov za privabljanje organskega prometa tudi na vaše spletno mesto.

Oglejmo si, kako ustvariti in objaviti objavo spletnega dnevnika na svojem spletnem mestu WordPress.

V levem meniju nadzorne plošče WordPress boste našli dve podobni možnosti, ki vas lahko zmedeta kot novega uporabnika: Objave in Strani.

Izberite Objave če želite ustvariti objavo na spletnem mestu, ki se prikaže v obratnem kronološkem vrstnem redu (najnovejše najprej) na vašem spletnem mestu WordPress. Objave so organizirane tudi v kategorije in oznake. Lahko preberete razlika med kategorijami in oznakami za več informacij.

Če želite ustvariti svojo prvo objavo na spletnem dnevniku, se pomaknite do urejevalnika objav Objave »Dodaj novo. Za začetek morate dodati naslov svojega spletnega dnevnika. Po tem lahko začnete pisati vsebino spletnega dnevnika v urejevalniku objav.

Če želite naložiti slike na svoje spletno mesto, uporabite ‘+’ gumb. Nato izberite slika možnost. Zdaj lahko naložite sliko iz lokalnega računalnika z možnostjo prenosa ali dodate obstoječo iz knjižnice s pomočjo gumba za predstavnostno knjižnico.

5.2. Ustvari samostojne strani

Tako kot blog, boste tudi na svoje spletno mesto morali dodati samostojne strani, na primer stran o nas, stran za stike, stran s pogoji storitve itd..

Dodajanje strani je skoraj podobno dodajanju objave v blogu. Edina razlika je, da jo boste morali obiskati Strani »Dodaj novo ustvariti novo stran. Ko končate, kliknite ikono Objavi gumb za objavo strani.

5.3. Dodajte navigacijski meni

Vaš navigacijski meni se prilepi na vrh vašega spletnega mesta, tako da lahko obiskovalci brez težav najdejo najpomembnejše strani in povezave.

Če želite dodati navigacijski meni, pojdite na Videz »Meniji. Začeti morate tako, da v meniju navedete ime menija Ime menija polje in kliknite Ustvari meni.

ustvarite meni v WordPressu

Zdaj lahko izbirate med obstoječimi stranmi, objavami, povezavami po meri in kategorijami. Po izbiri kliknite Dodaj v meni. S povlekom in spustom lahko postavite strukturo menija. Uporabite lahko tudi povleci in spusti za izdelavo ugnezdenih menijev. Ko končate, izberite lokacijo zaslona in kliknite Shrani meni.

struktura menija položaja

5.4. Dodajte in prilagodite svoje pripomočke

Znotraj spletnega mesta WordPress lahko preprosto dodate pripomočke desne stranske vrstice po svojih željah.

Dodajanje pripomočka je koristno, če želite prikazati dinamično vsebino na svoji stranski vrstici, kot so gumbi družbenih medijev, facebook viri, pričevanja itd. Če ima vaša WordPress tema podporo za pripomočke v nogi, lahko z njimi dodate obvestila o avtorskih pravicah, povezave, in več.

Pojdi do Videz »gradniki in izberite med pripomočki, ki so na voljo. Nato morate svoje odločitve povleči na widgetized območje mesta WordPress.

dodajte gradnike v wordpress

5.5. Nastavite statično domačo stran

Privzeto WordPress najnovejše objave vašega bloga prikazuje kot svojo domačo stran namesto statične strani. Če želite statično stran po meri nastaviti kot svojo domačo stran, preprosto sledite spodnjim korakom.

Ko ustvarite stran, pojdite na Nastavitve »Branje. V Prikaže se vaša domača stran oddelek, boste morali izbrati Statična stran in nato v spustnem meniju izberite stran, ki jo želite prikazati kot svojo sprednjo stran. Ko končate, kliknite Shrani spremembe.

statična domača stran

Poglavje 6: Razširite svojo spletno trgovino

poglavje 6 doda več funkcij

Razširitev glavnih funkcij vaše trgovine WooCommerce je tako enostavno kot namestitev vtičnikov (aplikacij). Medtem ko je vsaka spletna trgovina edinstvena po proizvodnih linijah, ciljni publiki itd., Obstaja nekaj priporočenih vtičnikov, ki jih bo morala uporabljati skoraj vsaka trgovina, na primer vtičnik za kontaktni obrazec, vtičnik Google Analytics, vtičnik SEO in še več.

Spodaj je nekaj priporočenih vtičnikov WordPress, ki se vam bodo zdeli koristni za vašo spletno trgovino:

 • Izdelajte kontaktne obrazce s WPFormsPro | prost
 • S spletnim mestom povežite Google Analytics MonsterInsightsPro | prost
 • Izboljšajte svoj SEO s Yoast SEOPro | prost
 • Dodajte dodatno plast varnosti z Sucuri
 • Vzemite redno rezervno kopijo s Updraft Plus – Pro | prost
 • Izboljšajte uspešnost WordPress-a z W3 Skupaj predpomnilnik
 • Prepreči neželene komentarje s Akismet – Pro | prost
 • Povečajte svoje naročnike in prodaja OptinMonster

Ker bi bilo podrobno pojasnilo o vseh vtičnikih preobsežno, bomo razložili samo štiri najpomembnejše:

 1. Omogočite sledenje strankam s programom MonterInsights
 2. Na spletno mesto dodajte spletne obrazce z WPForms
 3. Izboljšajte SEO trgovine v trgovini z Yoastom
 4. Zmanjšajte opustitev nakupovalnih košaric z OptinMonster

6.1. Omogočite sledenje strankam z MonsterInsights

Želite vedeti, kako vaše stranke komunicirajo z vašim spletnim mestom? Želite spremljati prodajo in prihodke vaše trgovine?

Nato morate v svoji trgovini omogočiti sledenje e-trgovine z Google Analytics. Google Analytics je najbolj celovito orodje za sledenje za vaše spletno mesto. Omogoča vam podroben vpogled v to, kako obiskovalci najdejo vaše spletno mesto in sodelujejo z vašimi stranmi. Najboljše od tega je, da je Google Analytics popolnoma brezplačen za uporabo.

Privzeta nastavitev za Google Analytics vam ne omogoča sledenja zapletenih interakcij uporabnikov, kot so transakcije e-trgovine, oddaje obrazcev, nalaganje datotek itd. Tukaj prihaja vtičnik MonsterInsights.. MonsterInsights olajša Google Analytics za vaše spletno mesto. Z le nekaj kliki lahko spremljate kompleksne uporabniške dejavnosti, vključno s transakcijami e-trgovine.

Preberite celoten pregled MonsterInsights.

Oglejmo si, kako omogočiti sledenje Google Analytics na svojem spletnem mestu.

Pojdite na Vtičniki »Dodaj novo. Poiščite MonsterInsights in ko se vtičnik prikaže, kliknite Namestiti zdaj in potem, Aktivirajte.

namestite pošast

Pojdite na Vpogled »Nastavitve za preverjanje pristnosti spletnega mesta s storitvijo Google Analytics. Kliknite Poverite se s svojim Google računom.

kliknite preverjanje pristnosti s svojim google računom

Na naslednjem zaslonu izberite svoj Google Račun.

za analitiko izberite google račun

Nato dovolite, da MonsterInsights upravlja z vašim računom.

dovolite monsterinsightsu upravljanje analitike

Na koncu izberite pravi profil spletnega mesta in kliknite Popolna overitev.

overite pošast

Po preverjanju pristnosti lahko z obiskom preprosto ugotovite, kako deluje vaše spletno mesto Vpogled »Poročila.

wordpress google analytics s pošastvi

Sledenje e-trgovini je glavna značilnost MonsterInsights. Nadgraditi boste morali na MonsterInsights Pro do omogočite sledenje e-trgovini.

Začnite danes z MonsterInsights da na svojem spletnem mestu enostavno nastavite Google Analytics.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite MonsterInsights Lite.

6.2.Dodajte spletne obrazce z WPForms

Ko upravljate spletno trgovino, boste morali sestaviti veliko različnih spletnih obrazcev, kot so kontaktni obrazci, obrazci za podporo strankam, obrazci za pregled izdelkov, obrazci za ankete, obrazci za registracijo, obrazci za prijavo po meri itd..

Najboljši način za ustvarjanje vseh različnih vrst obrazcev za vaše spletno mesto je namestitev vtičnika WPForms. WPForms omogoča preprosto ustvarjanje poljubnih obrazcev na svojem spletnem mestu s svojim zmogljivim orodjem za ustvarjanje povleci in spusti. Spodaj je poleg enostavne uporabe nekaj razlogov, zakaj je WPForms najboljši WordPress oblikovalec obrazcev:

 • Tone vgrajene predloge obrazcev: Vtičnik je v paketu s koristnimi prednastavljenimi predlogi obrazcev, zato vam ni treba ustvariti vsakega obrazca iz nič. S svojim dodatkom Templates Pack dobite ogromno različnih vnaprej izdelanih predlog za vsako nišo in panogo.
 • Integracije z vašimi najljubšimi aplikacijami: WPForms se brez težav integrirajo s storitvami za trženje e-pošte in drugimi aplikacijami drugih proizvajalcev, ki jih uporabljate.
 • Obrazci za registracijo in prijavo po meri: Imejte dosledno trženje na celotnem spletnem mestu, vključno z obrazci za registracijo in prijavo.
 • In še veliko več …

Preberite celoten pregled WPForms.

Če želite ustvariti obrazec na svojem spletnem dnevniku, morate najprej namestiti WPForms, tako da se pomaknete do Vtičniki »Dodaj novo. Poiščite vtičnik WPForms in ko se prikaže, kliknite Namestiti zdaj, in potem Aktivirajte.

namestite wpforms

Zdaj boste preusmerjeni na lepo stran dobrodošlice WPForms. Lahko kliknete Ustvari svoj prvi obrazec gumb ali klik WPForms »Dodaj novo da ustvarite svoj prvi obrazec.

ustvarite svoj prvi obrazec

Nato boste morali izbrati predlogo. Izberete lahko eno od predhodno pripravljenih predlog ali začnete s praznim obrazcem. Če želite, lahko prvemu obrazcu za stik dodate ime po meri.

izberite predlogo obrazca

WPForms olajša izdelavo obrazca s povleci in spusti. Kliknite na ustrezna polja obrazca na levi plošči, da jih dodate v obrazec. Prav tako jih lahko enostavno uredite in celo enostavno odstranite vsa nepotrebna polja. Ko opravite potrebne spremembe, kliknite Shrani.

ustvarite preprosto obliko

Nato pojdite na nadzorno ploščo in kliknite na WPForms »Vsi obrazci. Zdaj boste videli vse obrazce, ki ste jih ustvarili. Tik ob imenu obrazca bo prikazan kratek kod obrazca. Kopirajte to kratko kodo.

WPForms

Zdaj pojdite na objavo ali stran, kjer želite dodati svoj obrazec, in kliknite na ‘+’ podpišite v zgornjem levem kotu urejevalnika Gutenberg.

Z uporabo iskalnega polja poiščite koda. Izberite ga, ko ga najdete. Na zaslonu boste imeli naslednje.

Zdaj prilepite kratko kodo, ki ste jo prej kopirali, in jo prilepite v dano polje in pritisnite na Objavi gumb na desni strani.

To je to! Zdaj ste uspešno objavili kontaktni obrazec.

Želite ustvariti kontaktni obrazec na enostaven način? Potem, začnite z WPForms danes.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite WPForms Lite.

6.3. Izboljšajte SEO svoje trgovine z Yoastom

Ali želite razširiti doseg svojih izdelkov? Ali želite usmeriti bolj usmerjen promet iz iskalnikov, ki bodo verjetno kupili vaše izdelke?

Potem boste morali izboljšati svoj SEO. Najboljši način za izboljšanje SEO vaše spletne trgovine je namestitev SEO vtičnika, kot je Yoast SEO.

Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Vtičniki »Dodaj novo. V iskalni vrstici poiščite Yoast, ki ga najdete v zgornjem desnem kotu. Vtičnik Yoast SEO se bo zdaj pojavil na vaši strani. Kliknite Namestite in potem Aktivirajte.

yoast seo namestite

Na nadzorni plošči WordPress lahko v levem meniju najdete meni SEO. Preprosto kliknite nanj.

Če vtičnik zazna kakršne koli napake v SEO, jih lahko odpravite tako, da sledite priloženim predlogom.

Nastavitev Yoast SEO je enostavna s čarovnikom za konfiguracijo. Preprosto kliknite na čarovnik za konfiguracijo začeti.

čarovnik za konfiguracijo yoast seo

V prvem koraku vas bomo vprašali, ali želite Yoast SEO konfigurirati sami ali najeti strokovnjaka, da to stori namesto vas. Izberite NASTAVITE SEO SEO da to storite sami.

konfigurirajte yoast seo

V naslednjem koraku vas bomo vprašali, ali je vaše spletno mesto pripravljeno za indeksiranje. Izberete lahko možnost A. Nato kliknite Naslednji.

indeksa yoast seo

Nato morate izbrati vrsto svojega spletnega mesta. V tem primeru želite izbrati – Spletna trgovina. Nato kliknite Naslednji.

vrsta spletnega mesta yoast seo

Za Googlovo kartico grafa znanja se boste vprašali, ali spletno mesto vodi oseba ali blagovna znamka. Če je izbrana oseba, boste morali določiti ime osebe. Če je izbrano podjetje, boste morali dodati tudi logotip. Nato kliknite Naslednji.

yoast seo družba ali oseba

Zdaj lahko v ustrezna polja vpišete URL-je za svoj profil družbenih medijev. Nato kliknite Naslednji.

socialni profili yoast seo

V koraku vidnosti iskalnika vam ni treba spreminjati privzetih nastavitev, ker so nastavljene za indeksiranje vaših objav in strani. Preprosto kliknite Naslednji.

vidnost iskalnika yoast seo

Avtorski arhivi lahko ustvarijo podvojeno izdajo vsebine za iskalnike. Če ga želite preprečiti, ga lahko onemogočite, če vaš blog nima več avtorjev.

yoast seo več avtorjev

Nato boste morali spletno mesto povezati z Google Search Console, ki je brezplačno orodje, ki vam daje podroben vpogled v to, kako Google sprejema vsebino vašega spletnega dnevnika..

iskalna konzola yoast seo google

Nato lahko nastavite naslov svojega spletnega dnevnika in nato kliknite Naslednji.

nastavitve naslova yoast seo

Zdaj lahko zapustite čarovnika za konfiguracijo, ker so bili drugi koraki ustvarjeni v promocijske namene, kot je prijava na novice Yoast.

Začnite z Yoast SEO danes izboljšati SEO svoje trgovine.

Želite namesto tega začeti z brezplačno različico? Poskusite brezplačno Yoast SEO.

6.4. Zmanjšajte opustitev nakupovalnih košaric z OptinMonster

Ali ste vedeli, da je povprečna stopnja opustitve nakupovalnih košaric na spletu približno 70%? To pomeni, da le 3 od 10 kupcev izpolni blagajno.

Očitno je opuščanje nakupovalnih vozičkov največja ovira, ki jo je treba rešiti s pomočjo e-trgovine. Vendar pa lahko opustitev nakupovalnih košaric zmanjšate s pomočjo vtičnika OptinMonster.

OptinMonster je priljubljeno orodje za generiranje svinčenih izdelkov, ki vam omogoča prikaz ciljnih pojavnih oken, ki pretvorijo opuščene obiskovalce v naročnike.

Na primer, ko bo kupec zapustil vaše spletno mesto pred dokončanjem nakupa, ga lahko pozovete, da ga dokončate s ciljano pojavno kampanjo. Za prikaz ciljane oglaševalske akcije lahko uporabite tehnologijo izstopa OptinMonster.

Če želite ustvariti ciljno usmerjeno pojavno kampanjo za izhod, najprej ustvarite račun pri OptinMonster na njihovi uradni spletni strani. Ko se prijavite za račun, lahko začnete ustvarjati prvo pojavno oglaševalsko akcijo z namenom izstopa, da zmanjšate opustitev vozička. Najprej kliknite na zeleno Ustvari oglaševalsko akcijo.

ustvari-optinmonster-kampanje

Nato s klikom izberite vrsto oglaševalske akcije Popup.

optinmonster-type-type

Po tem boste pozvani, da izberete vnaprej oblikovano predlogo za svojo oglaševalsko akcijo. OptinMonster ima vnaprej izdelano predlogo posebej za opuščanje nakupovalnih košaric, zato izberite tisto z naslovom Zapuščanje blagajne. Premaknite miškin kazalec nad predlog in kliknite Uporabite predlogo gumb.

optinmonster zapuščena predloga košarice

Po kliku na Uporabite predlogo gumb, boste pozvani, da poimenujete svojo oglaševalsko akcijo in izberete, na katerem spletnem mestu se bo pojavil pojavno okno. Nato kliknite na Začnite graditi gumb za nadaljevanje.

Nato boste preusmerjeni v ustvarjalca oglaševalskih akcij. Na tem področju lahko začnete prilagoditi svojo oglaševalsko akcijo tako, da jo naredite svojo. Lahko spremenite barve, dodate svojo sliko in besedilo in še več.

uredite opustitev vozička-pojavno okno

Ko ste zadovoljni z izgledom pojavnega okna, je čas, da nastavite pravila za prikaz. Kliknite na Pravila prikaza na vrhu zaslona. Nato v spustnem meniju izberite zaznan izhod. Izberete lahko tudi raven občutljivosti namere izhoda, da je nizka, srednja ali visoka.

izhod zaznano pravilo prikaza

Dodate lahko tudi druga pravila, na primer samo prikazovanje pojavnega okna uporabnikom, ki so obiskali tudi vašo stran za nakup. Igrajte se s pravili, da vidite, kaj najbolje deluje za vas.

Ko oblikujete oglaševalsko akcijo, nastavite pravila za prikaz in se prepričate, da je vaša kampanja povezana s storitvijo trženja e-pošte, pritisnite na zeleno Shrani in nato kliknite na Objavi.
Tukaj preklopite kampanjo na V živo v Stanje odsek.

kampanjo v živo optinmonster

V razdelku s platformo izberite WordPress in sledite preprostim navodilom, da kampanjo vgradite na svoje spletno mesto.

vdelajte navodila za optinmonster kampanjo

Zdaj, namesto da izgubite dragoceno prodajo, boste lahko tiste, ki opuščajo obiskovalce, spremenili v srečne stranke.
Nekateri drugi načini za zmanjšanje opuščanja nakupovalnih košaric so dodajanje varnostnih značk na vaše spletno mesto in ponudba gostov. Če dodate varnostno značko, vam pomaga vzbuditi zaupanje pri kupcih in gostujoče blagajno olajšajo izpolnitev naročila, zato jim ni treba ustvarjati računa.

Poglavje 7: Dodajanje prvih izdelkov

poglavje 7 doda prve izdelke

Zdaj lahko začnete kotirati svoje izdelke v svoji trgovini s klikom na Ustvari izdelek gumb. To vas bo usmerilo v urejevalnik izdelkov na nadzorni plošči. Dodajanje izdelka v vašo trgovino WooCommerce je enostavno.

Tako kot ustvarjanje strani ali objave, boste morali tako, da se pomaknete do možnosti, dodate podrobnosti o izdelku, kot so naslov, opis izdelka, kategorije izdelkov, oznake izdelkov, slika izdelka in galerija. Izdelki »Dodaj novo.

woocommerce dodaj nov izdelek

Tik pod urejevalnikom besedila najdete polje s podatki o izdelku, v katerem lahko določite podrobnosti o izdelku, kot so:

 • Redna in prodajna cena
 • Upravljanje zalog
 • Podrobnosti pošiljanja, kot so teža in mere
 • Podrobnosti o prodaji izdelkov in navzkrižne prodaje
 • In več…

podatki o izdelkih woocommerce

Našli boste tudi kratek opisni okvir, ki se uporablja, kadar je na strani več izdelkov.

Poglavje 8: Kontrolni seznam pred zagonom

poglavje 8 pred zagonom kontrolnega seznama

Zdaj, ko je vaša spletna trgovina že skoraj dokončana, se morate prepričati, ali imate vse v redu. Če zaženete spletno trgovino, preden je pripravljena, vam lahko povzroči težave in celo odžene vaše potencialne stranke.

Torej, tukaj je kontrolni seznam pred zagonom, ki vključuje vsak korak, ki ga morate prečrtati s svojim seznamom opravkov. Preden zaženete svojo spletno trgovino v svet, obvezno opravite vsak od teh korakov.

 1. Zgradite svojo spletno trgovino – Izgradite svojo spletno trgovino in poskrbite, da bo vse videti kot nalašč za vaše bodoče stranke. Prepričajte se, da imate vse strani, ki jih potrebujete, na primer strani izdelkov, približno stran, stran za stike. Kot spletna trgovina potrebujete tudi nakupovalno košarico in stran za nakup.
 2. Pripravite se s prihodnjo stranjo – Navdušite svojo publiko nad vašo spletno trgovino, preden jo sploh začnete, tako da na svoje spletno mesto dodate stran, ki prihaja kmalu. To lahko preprosto storite z vtičnikom WordPress, ki prihaja kmalu SeedProd.
 3. Dodajte svoje izdelke – V svojo spletno trgovino dodajte vse svoje izdelke. Sem spadajo kakovostne slike, opisi izdelkov, cene itd.
 4. Optimizirajte svoje slike – Spletne trgovine so velike, kar lahko upočasni vašo spletno stran. Pazite, da optimizirate svoje slike s pomočjo vtičnika za optimizacijo slike reSmush.it.
 5. Prilagodite svoje davčne in dostavne nastavitve – Dvakrat preverite nastavitve davka in pošiljanja in se prepričajte, da zaračunavate pravo ceno za izdelke, ki jih prodajate.
 6. Test za mobilne naprave – Številni potrošniki spletno nakupovanje opravljajo prek svojih mobilnih naprav, zato poskrbite, da je vaša spletna trgovina prijazna za mobilne naprave.
 7. Preizkusite delovanje svojega spletnega mesta – Preizkusite hitrost in zmogljivost spletne trgovine in se prepričajte, da je optimizirana za kupce. Z brezplačnim orodjem za hitro testiranje spletnega mesta lahko preizkusite spletno mesto in dobite predloge za izboljšave.
 8. Namestite Google Analytics – Ustvarite račun Google Analytics in ga uporabite MonsterInsights za sledenje podatkom vašega spletnega mesta. Pred zagonom spletne trgovine preverite, ali natančno sledi.
 9. Optimizirajte spletno mesto za SEO – Namestite vtičnik, kot je Yoast SEO, da optimizirate svoje spletno mesto za SEO.
 10. Nastavite email marketing – Kupcem boste morali poslati e-pošto in obratno, zato poskrbite, da nastavite trženje e-pošte. Prav tako bi morali začeti povečevati svoj seznam e-poštnih sporočil z orodjem za vodenje generacij, kot je OptinMonster.
 11. Oddajte testno naročilo – Prepričajte se, da lahko vaši nakupovalci uspešno kupujejo izdelke iz vaše trgovine, tako da oddajo preskusno naročilo s svojim prehodom za plačilo. Naročilo lahko vrnete takoj po potrditvi, da deluje.
 12. Tržite svojo spletno trgovino – Začnite tržiti svojo spletno trgovino, da boste na spletno mesto e-trgovine pripeljali več kupcev. Na primer, začnite oglaševati svojo spletno trgovino na družbenih medijih in začnite blogati.

Poglavje 9: Promocija in rast spletne trgovine

poglavje 9 raste vaša spletna trgovina

Če ste prodajalec e-trgovine, bi moral biti vaš končni cilj povečati prodajo in prihodek. Obstaja veliko različnih načinov za večjo prodajo v vaši spletni trgovini. Oglejmo si nekaj spodaj:

 • Vozite ciljno usmerjen promet.
 • Svoje obiskovalce spremenite v potencialne stranke in kupce tako, da sestavite e-poštni seznam.
 • Viri za učenje in obvladovanje WordPressa in WooCommerce.

9.1. Vozite ciljno usmerjen promet

Povečanje prometa je življenjska doba vsakega spletnega podjetja, vendar ne pozabite, da več prometa ne pomeni več prodaje. Zagotoviti morate, da pritegnete ciljni promet, ki vas zanimajo vaši izdelki.

Nekaj ​​načinov za usmerjanje prometa na vaše spletno mesto je:

 • SEO: Izboljšajte svoj SEO in pomagajte svojim potencialnim strankam, da odkrijejo vaše izdelke v Googlu in drugih iskalnikih.
 • Plačani oglasi: SEO je lahko dolgotrajen, zato, če želite hitro rešitev za usmerjanje prometa, potem boste morda želeli potrošiti svoje marketinške dolarje za plačane oglase.
 • Partnerski program: Zaženite partnerski program in spodbujajte ljudi, da promovirajo vaše izdelke in tako zaslužijo dohodke.

9.2. Sestavite in razvijte seznam e-poštnih sporočil

Eden od razlogov, da obiskovalcev ne pretvorite v kupce, je, da z njimi nimate odnosov. Vaši kupci vas ne poznajo, zato se bojijo, da bi kupili vašo trgovino.

Sestavljanje e-poštnega seznama je najboljši način za vzpostavitev in vzpostavljanje odnosov s svojimi potencialnimi strankami.

Izdelava e-poštnega seznama vam pomaga pri kvalificiranju potencialnih strank, vzpostavitvi dolgotrajne povezave z njimi in na koncu pomaga, da obiskovalce spremenite v potencialne stranke in stranke. Pravzaprav, glede na raziskavo, Donosnost e-pošte v e-pošti znaša približno 4.300%, tako da, če svojega seznama ne jemljete resno, boste hitro zaostali.

Z OptinMonster, lahko svoj e-poštni seznam povišate tako, da prikažete ciljno usmerjene kampanje za gradnjo seznamov z zaznavanjem njihovega posameznega vedenja uporabnikov.

Sorodno: Kako rastejo vaš e-poštni seznam, resnično hitro!

9.3. Učite se in obvladujte WordPress in WooCommerce

Če želite upravljati uspešno spletno trgovino, je nujno, da se naučite in obvladate WordPress in WooCommerce.

Spodaj je nekaj virov, ki se vam bodo zdeli koristni.

 • Blog OptinMonster: Blog OptinMonster je dostop do virov v spletu za vse stvari na spletu, trženje in optimizacijo menjalnih tečajev.
 • IsItWP: Na IsItWP redno objavljamo tečaje o WordPressu, temo WordPressa in okrogle vtičnike, ocene, WordPress ponudbe in še veliko več.
 • WPBeginner: WPBeginner je največji brezplačni vir WordPress na spletu za začetnike WordPressa. Redno objavljajo uporabne vadnice, videoposnetke, kode kuponov za izdelke WordPress in še veliko več.
 • Blog WPForms: Če želite prebrati vaje, ki vam pomagajo pri razvoju podjetja s platformo WordPress, morate slediti blogu WPForms. Prav tako lahko najdete nasvete in priporočene prakse za izdelavo poljubnih vrst spletnih obrazcev WordPress.
 • Blog MonsterInsights: Blog MonsterInsights je odličen vir, ki mu lahko sledite, da se seznanite z najboljšimi praksami in priporočili Google Analytics. Najdete lahko veliko različnih člankov za WooCommerce, vključno z nastavitvijo izboljšano sledenje e-trgovini, sledenje posameznim strankam, itd. za WooCommerce.

Poglavje 10: Pogosta vprašanja

poglavje 10 e-trgovina trgovine z e-trgovino

Ker smo številnim uporabnikom pomagali pri postavljanju svojih spletnih trgovin s programom WordPress + WooCommerce, smo ugotovili, da si ljudje vedno znova in znova postavljajo enaka vprašanja. Zato smo sestavili seznam pogosto zastavljenih vprašanj, tako da lahko brez težav zaženete spletno trgovino.

Kdaj naj podjetje začne ustvarjati spletno trgovino?

Ker spletna prodaja hitro raste, vam spletna trgovina ponuja ogromno prednost pred vašimi konkurenti.

Če želite svoje podjetje razširiti na spletu in povečati svoj prihodek, morate čim prej zagnati spletno trgovino.

Koliko stane zagon spletne trgovine?

Če želite zagnati spletno trgovino, ki jo poganja WooCommerce, boste morali kupiti ime domene za 14,99 USD na leto in račun za gostovanje, ki stane približno 7,99 USD na mesec. Začetek spletnega mesta vas bo stala le 110,87 USD letno.

Ali lahko zaprem spletno trgovino, ne da bi kupil račun za gostovanje?

Ne. Vsako spletno mesto potrebuje račun za gostovanje. Najdete več platform e-trgovine, ki omogočajo izgradnjo spletne trgovine s premium naročnino, ki vključuje tudi gostovanje kot del.

Ali lahko začnem spletno trgovino brez WordPress / WooCommerce?

Da, obstaja veliko platform za e-trgovino, s katerimi lahko preprosto zgradite spletno trgovino. Vendar je glavna stvar, ki WooCommerce loči od konkurence, njegova enostavnost uporabe. WooCommerce deluje poleg WordPress-a, najbolj priljubljene platforme za gradnjo spletnih mest na svetu. To pomeni, da bo vmesnik znan, če ste že kdaj uporabljali WordPress.

Druga prednost je, da za razliko od drugih samoplačniških e-trgovinskih platform WooCommerce ne zahteva, da prečkate mučen postopek namestitve. Pravzaprav večina ponudnikov spletnih gostiteljev, vključno z Bluehostom, podpira gostovanje v WooCommerce, tako da lahko hitro postavite in zaženete spletno trgovino brez kakršne koli namestitve programske opreme ali ročne nastavitve na vašem koncu.

Kako naj dodam blog v svojo spletno trgovino?

Dodajanje bloga v trgovino, ki jo poganja WooCommerce, je enostavno. Vse, kar morate storiti, je ustvarjanje člankov z navigacijo do Objave »Dodaj novo, in jih objavite s klikom na Objavi gumb.

Poleg tega v navigacijski meni dodajte povezavo do svojega spletnega dnevnika, tako da ga bodo obiskovalci lažje odkrili.

Kako naredim, da moji izdelki po Googlu iščejo?

Če želite, da vaši potencialni uporabniki odkrijejo vaš izdelek v Googlu, boste morali izboljšati svoj SEO (optimizacija iskalnikov). SEO je praksa povečevanja prometa na vašem spletnem mestu iz iskalnikov, tako da se vaše spletne strani uvrstijo višje v rezultate iskalnikov.

Kako lahko izvem več o terminologijah WordPress?

Glej to Pogoji slovarja WordPress za začetnike kadarkoli vas zmedejo čudni izrazi ali okrajšave WordPress.

Kateri načini plačila so podprti v WooCommerce?

WooCommerce vam privzeto omogoča sprejemanje plačil prek PayPala. Če želite svoji trgovini dodati več prehodnih plačil, poenostavite poiščite pravi dodatek WooCommerce in ga namestite v svojo trgovino. Kreditne kartice lahko uporabljate prek strežnikov Stripe, Authorize.net, Braintree in nekaterih drugih prehodov. Sprejemate lahko tudi bančne nakazile, bitcoine in drugo.

Kako upravljam s pošiljanjem v WooCommerce?

WooCommerce podpira nekaj možnosti pošiljanja:

 • Brezplačna dostava
 • Dostava s pavšalno ceno
 • Mednarodno pošiljanje
 • Lokalna dostava / lokalni prevzem

Če prodajate veliko izdelkov, lahko namestite dodatek za pošiljanje, kot je FedEx način dostave. Tako vam ni treba skrbeti za pošiljanje naročil, ki jih opravljajo vaše stranke, kar vam zagotavlja mir.

Kako usmerim promet v svojo spletno trgovino?

Nekaj ​​načinov za privabljanje prometa v vašo spletno trgovino je:

 • Optimizacija iskalnikov
 • Potegnite promet na družbenih medijih
 • Naložite v spletne oglase

Upamo, da vam je ta članek pomagal ustvariti spletno trgovino z WooCommerce.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map